Merhaba.Bu sene 1.sınıfa başladım.Matematik temelim okudugum lise dolayısıyla pek yüksek değil.İlk derse girince bunu net farkettim.Dersimiz mühendislik bölümlerinin biriyle ortak yapıldı.Calculus 1 kitap önerdi hocamız ama o mühendislik için değil mi?Onlar için mi söyledi bilmiyorum.Ben anlayabileceğim temel oluşturacağım bir Genel Matematik kitabı alsam olmaz mı? Belki büyük bir dert değil ama benim için önemli.
dersin atmosferini ve senin durumunu bilmiyoruz ki canım. sen bu dersi alan birine sor. mesela okuduğun bölümden bir üst sınıf öğrencisine sorarsan zaten kimse seni terslemez, hemen anlatırlar, tavsiye verirler. ya da hocana gidip durumu söylersen sana yol gösterebilir.
Dersi ortak almanız bir şey değiştirmez, sonuçta bu dersten aynı sınavlara gireceksiniz.
Eğer hoca o kitabı önerdiyse bir şekilde edinin derim.
Bu hafta belli ki dağıtmamış ama haftayaki dersinde silibus dağıtır, orada gerekli materyalleri görürsünüz.
Temelim çok iyi değil.Mühendislik seviyesinde matematigim yok yani.Nette bakıyorum önce Genel Matematik-1 kitaplarından çalışsam diye düşünmüştüm ama siz de haklısınız.En azından bu hafta beklemem gerek galiba.