• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversite hayatında kimseyey güvenme derler ?:

diyabul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2010
155
0
46
İzmir
ilk başta yurdumda çok mutluydum . bunu söylemek doğru değil belki ama dürüstümdür pat diye yüzlerine söylerim . 6kişilk bi odadaydık 1 aydan fazla zaman oldukça iyiydik ama dürüstülü üniversitede başa bela bi olaymış. herkes son glen kızın arkasından attı tuuttu. neler konuşmaldıkalr ki dağnık pis.. bende rahatsız olduğum drumlrı kızın yüzüne söyledim daha sonra bir laf kargaşası oldu her neyse kavga olayından sonra kızın arkadsından atıp tutanlar kıza aşkım demeye başladı düşünün:37:ne kadar irenç bu insanlar ama akıllandım her zman kendini üstün gösterip hiç bişeyindn bahsetmiceksin ki deli olsunlar örenkler uzar gider sizde yazın kızlar bizden sonra glenler nasıl davranacağını bilsin :70:

herkes birbirinin arkasından konuşur üniversitede :)
bu böyledir.. yapacak bişey yok malesef...
kimseyle çok çok çok samimi olma.
iyi arkadaşların olsun yeter ;)

kesinlikle kimseye güvenilmez..
çok iyi incelemek ve çok sıkı fıkı olmamak lazım..
zaten insanların tavırlarından kullandıkları cümlelerden
yaşam şekillerinden çok olmadan anlayabiliyorsunuz..

ben de üniversite yıllarımda çok farklı kişiliklerle karşılaşmıstım..
insanların yanındayken yüzlerine gülüp sarılırken nasılda ardlarından
dedikodularını yaparlardı..
ve laf taşıma çok olurdu..sır asla paylaşılmaz bunu anladım..
anlatma sırrını dostuna..dostun da anlatır dostuna..:9:
bunu bizzat yaşıyorsunuz..

tavsiyem dikkat arkadslar..size birşey katmayan
insanlardan size fayda gelmez:50:

Ben üniversitede sekiz kişilik bir odada kalmıştım ve gerçekten biz de bir çok sorun yaşadık. Ama yine de hiç kimseye güvenme diye bir genelleme yapamam, çünkü şu an bana en yakın olan bir kaç dostum yurttaki oda arkadaşlarımdı. Sanırım insan kime nasıl davranması gerektiğinin dozunu iyi ayarlayabilirse yurtta çok büyük sıkıntılar yaşamaz. Ama tabii ki ben bunu üniversite bittikten iki sene sonra söyleyebiliyorum. İşin içindeyken bunu farketmek biraz daha zor :61:

tatlım bu işler maalesef böyle yürüyor.Üniversiteye başladğımda bende çok sıkıntı çektim dürüstlüğümden ötürü.
Kimseyle ne uzak olacaksın nede samimi.Uzak olursan düşmanın bol olur, samimiolursanda hem düşman adayların bol olur hemde 1 numaralı enayi olursun.
Malını, sırrını, hatta ve hatta notlarını bile kimseye vermeyeceksin.

Sana en basit bi örnek vereyim.Üniversitede çok sevdiğim bi arkadaşımla eve çıktık.Kardeşimden farksızdı, ama kaprisliydi.Hep idare ederdim falan filan.Üstelik dürüstlüğümüzden yurttan atılmak üzereydik.Yurt müdürü ailelerimize şikayet etmiş telefonla, kızlarınızı yurttan atcam diye.Üstelik birde iftirayla söylemiş müdürümüz !! Hatta diğer arkadaşları müdür aramış, benim ailemi ise bizzat belediye başkanı !! Neyseki ailemden habersiz işlerim yoktu da sıkıntı yaşamadım.Neyse bu arkadaşla eve çıktık biz.Hiç sıkıntımız yoktu sonra aramız açıldı kaprislerinden. Derken sevgili ev arkadaşım 4 kişiyle beraber ev tutmuş diğer yıl için.Benimde haberim yok !! Ortada kaldım.Berbat bi ilçede okumamda çabasıydı.Sonra denize düşen yılana sarılır misali nefret ettiğim anlaşamayacağımı tahmin ettiğim biriyle eve çıktk.Kendi ısrar etti mecburiyetlerde olunca tamam dedik.Yemeklerim sorunluddur benim, ben kendime ayrı pişirdim.Bununda sorun olmaması için en başta uyardım.Neyse bunun evine gittiğimiçin bana reislik tasladı.Bu evin kuralına uyacaksın diye.Seni dinlemem dedim.Ayağına kapanacağımı sansada yanıldı ! Çok zorluklarla bi ev buldum tek başıma tuttum.Çok sıkıntılar yaşadım sırf bu dürüstlüğümden ve dikbaşlılığımdan.

O yüzden arkadaşım sen sen ol, kimseyi düşünme.Kendin için yaşa.Dost tutma, gerçekten mağdur insanlar hariç merhamet etme.Acırsan acınacak hale düşersin.

Uzun uzadıya yazdım ki sonuçlarını gör sende aynı hatayı yapma diye.Dürüstlüğün üzmesin seni.Gerçi bu sadece üniv. için değil her yer için gerekiyor. Maalesef dürüstlükten maraz doğuyor arkadaşım...

candas çok haklısın iyikide uzunca yazmışsın bu böyle ya yalan dolan yüzüme canım cicim arkamdan atıp tutumalar inanın başım ağrıyo ya insanlar neden iki yüzlü diye ama böyleler bu özlellşğimi değiştrimeden onlarla mücadelel edicem dik başlı oluşumda çok sorun aynen .

candas çok haklısın iyikide uzunca yazmışsın bu böyle ya yalan dolan yüzüme canım cicim arkamdan atıp tutumalar inanın başım ağrıyo ya insanlar neden iki yüzlü diye ama böyleler bu özlellşğimi değiştrimeden onlarla mücadelel edicem dik başlı oluşumda çok sorun aynen .
Canım bencede karakterini değiştirme ama esnetebilirsin bazı durumları.Dediğim gibi insanları kendin gibi sanmadan devam et yoluna.Tabiki dürüst insanlar kolay yetişmiyor, kaybetmede zaten.
oho üniversite böyleyse ben liseyi bitirmek istemiyorumm :30:

Canım o kadar korkma, iyi yanlarıda çok.Hayatı dışarda bi üniversite okuyanlar daha çok anlıyor.İnsanlığı tanıyosun.Korkma devam et.Ayrıca lise ayrı bi güzelliktir emin ol...

Aynı şey zamanında başıma gelmişti, daha sonra seslerini ve dedikodularını kaydedip kıza dinlettim ortalık epey karıştı :)))) Benim kuralım şu, bir ortama girdiğimde önce insanlara göz dağı veririm onlarda adımlarını ona göe atarlar, sende bir kere birine sağlam ders ver ki diğerlerine emsal teşkil etsin haha

Son düzenleme:
düzgün not tutan kazanır. bir sürüüü çıkar sağlamak amaçlı çevresinde bulunan arkadaşı olur. yüzünü ilk kez gördüğün insanlar gelir not ister vermezsen en kötü sen olursun. herkes notlarını herşeyden daha çok önemser.. hele ünvrsitede çan olayı varsa.. rekabet sinsilik yalan arkadaşlıklar... yok sen derse tam gelmiyosun yok sen tam not tutmuyosn lafları olur. araya not girmeden arkadaşlıklar kurulabiliyorsa o zamnda tadından yenmez. en güzl zamnlarımızdır çünkü. not konusu geçmiyorsa güvenebilirsn:61:sende isteme kimseyede verme en güzeli.:40:

düzgün not tutan kazanır. bir sürüüü çıkar sağlamak amaçlı çevresinde bulunan arkadaşı olur. yüzünü ilk kez gördüğün insanlar gelir not ister vermezsen en kötü sen olursun. herkes notlarını herşeyden daha çok önemser.. hele ünvrsitede çan olayı varsa.. rekabet sinsilik yalan arkadaşlıklar... yok sen derse tam gelmiyosun yok sen tam not tutmuyosn lafları olur. araya not girmeden arkadaşlıklar kurulabiliyorsa o zamnda tadından yenmez. en güzl zamnlarımızdır çünkü. not konusu geçmiyorsa güvenebilirsn:61:sende isteme kimseyede verme en güzeli.:40:

Gerçektende öyle , bizde çaneğrisi uygulanıyor bizim yellozlar utanmasalar sen sorulara yanlış cevap verde biz iyi not alalım diyecekler utanmasalar! Ne oyunlar dönüyor ne oyunlar, özellikle vize ve final zamanlarında etrafımdaki insan sayısının haddi hesabı yok hayır birde elimden geleni yapıp sınavlarda herkese yardım ediyorum buna rağmen düşük not alıyorlarsa bu da onların sorunu.Ha birde benim yardımlarımla aldıkları notları 60 aldım şeklinde söylemiyorlar mı ifrit oluyorum, son finallerde kimseye yardım etmedim hepsi döküldü! oH OLSUN!

Gerçektende öyle , bizde çaneğrisi uygulanıyor bizim yellozlar utanmasalar sen sorulara yanlış cevap verde biz iyi not alalım diyecekler utanmasalar! Ne oyunlar dönüyor ne oyunlar, özellikle vize ve final zamanlarında etrafımdaki insan sayısının haddi hesabı yok hayır birde elimden geleni yapıp sınavlarda herkese yardım ediyorum buna rağmen düşük not alıyorlarsa bu da onların sorunu.Ha birde benim yardımlarımla aldıkları notları 60 aldım şeklinde söylemiyorlar mı ifrit oluyorum, son finallerde kimseye yardım etmedim hepsi döküldü! oH OLSUN!

not olayı girdimi bozuluyor... iyi yapmışın.. bir teşekkürü çok görmeselerdi!:63:

not olayı girdimi bozuluyor... iyi yapmışın.. bir teşekkürü çok görmeselerdi!:63:

Yok yok ne teşekkürü birde boy ölçüşmeye çalışıyor hatunlar, benim ortalamam 3.86 onlarınki 2.10 afedersin bu kadar yardıma rağmen sidik zoruyla ders geçiyorlar ve okuduğumuz bölümde işletme yani öyle çok zor bir bölüm gibi düşünülmesin.Ablalarıyım diye başlarda yardım ediyordum ama baktım olmuyor kestim :) Ha bu arada erkek arkadaşlarla bir sıkıntı yok yardım istiyorlar, yardım edincede teşekkürü ihmal etmiyorlar asla, bu kızların kıskançlıkları ne olacak bilmiyorum.

Son düzenleme:
Yok yok ne teşekkürü birde boy ölçüşmeye çalışıyor hatunlar, benim ortalamam 3.86 onlarınki 2.10 afedersin bu kadar yardıma rağmen sidik zoruyla ders geçiyorlar ve okuduğumuz bölümde işletme yani öyle çok zor bir bölüm gibi düşünülmesin.Ablalarıyım diye başlarda yardım ediyordum ama baktım olmuyor kestim :) Ha bu arada erkek arkadaşlarla bir sıkıntı yok yardım istiyorlar, yardım edincede teşekkürü ihmal etmiyorlar asla, bu kızların kıskançlıkları ne olacak bilmiyorum.

aynen erkeklerden zarar gelmez.:D kızlardan korunmak lazm:86:

Üniversite hayatında kimseyi kendiniz gibi görmeyin ve güvenmeyin.

İki güzel söz söyleyen yalakalara kanmayın.

Kendi sınıfınızdan kişilerle çok samimiyet kurmamaya özen gösterin, diğer sınıflardan arkadaşlar edinebilirsiniz sonuçta, yalnız kalmazsınız.

Arkadaşınız sizden bir iyilik veya yardım istediğinde siz de ondan bir şey isteyin. Neden mi? Daha sonra sizin işiniz düştüğü zaman arkadaşınızdan kazık yeyince kendinizi kötü hissetmeyin diye.

Şimdilik bu kadar. Aklıma geldikçe yazarım. Tecrube bunlar. :82:

ah ah tam bana göre bir konu bu
5 sene unv okudum hazırlık dahil
ilk senemde yurtta kaldım 6 kişiyle ben 20 yasındaydım odamızda 27 yasında bir ablamız :19: vardı bizde denize dusen yılana sarılır haliyle her sıkıntımızı uzuntumuzu onla paylastık zaman gectikce odada benim samimi oldugum kişi hakkında kötu seyler söylediler bende yapmayın öyle deil dedikce ben sivrildim kaldım tek basıma onlar 5 li grup olup gezmelere gittiler hakkında kötu konustukları kişiyide alarak tabi neyse sonra böyle olmuyor dedim eve çıktım bölümümden bir arkadasımla sorunumuz yoktu tabiki onun ailesinden gelen butun parayı sigarasına vermesi ve kira gunu ev sahibinden kacmak zorunda kalmamız dısında :20: her kira gunu aynı seyi yasıyorduk ve hep onun yuzunden birgun eve geldigimde ev sahibi çıkmamızı istiyor dedi neden dedim ses oluyormus dedi ki eve aksam girip sabah çıkan insanlardık tmm ddim baska ev buluruz ertesi gun geldigimde baska senaryo ev sahibi 1 ay daha kalın sonra cıkın diyor dedi bu ayın kirası ? bende aklım sıra madur olmayayım diye bu benim payıma dusen al sen ertesi gun ben okula gidince kendininkinide koy ver dedim tmm dedi aldı 10 gun daha gecti kapıcı eve geldi artık bosaltmıyormusunuz diye :53: şok oldum bu ay oturcaz kira verdik die ne kirası yok öyle bişi dedi yani uyanık ben dolandırıldım ev arkadasım hanım memleketine gitmişti 1 haftalıgına dayadım mesajı esyalarımı topladım cıktım evden bir dahada yuzunu görmedim ya daha sonra tek cıktım eve huzurluydum guzeldi rahattım kankamın yurttan atılmasına kadar :25: sonra geldi yanıma ddik bu ev kucuk baska yere cıkalım apar topar toplan cık buyuk eve ilk baslarda hersey sorunsuz keske bastan birlikte cıksaymısız diyoruz :50: gel zaman git zaman aramıza 3. girdi nerde çokluk orda ..... derler ya cok dogru benim mustakbel kankam yasadıgı sacma sapan bir ask yuzunden haftada bir gece yarıları hastaneye tasınıyorduk tabi yanından birtek ben 3. kişi yok :19: bu krizlerin birine 3. kişide denk geldi biz yine hastane ev yolunu cektik ve yatırdım kankayı yatagına 3. kişi ertesi gunki sınava calısmaya basladı ama dilide durmuyor birdaha asla görusmem bitti basımı belaya sokar bu ailem duysa beni öldürür vs. sınav haftas gcer kanka bana sorar bu 3. kişi bana neden soguk davranıyor benim hakkkımda bişi dedimi dogru söle diye bende senle görusycegini söyledi o kadar derim tabi o mesaj anında kanka dedigim tarafından 3. kişiye gönderilir 5 dk sonra bizim evde kavga gurultu sen nasıl söylersin nasıl dedikodumu yaparsın ortada kalan ben bunlar kavga bittikten sonra giyinip suslenip biz cafeye fal baktırmaya gidiyoruz diye giderler sanki sözler söylenmemiş gibi benim o ev maceramda öyle biter zaten sonra okul biter :66:

ay ne uzun yazmısım özet gecim
üniversite de kimseye guven olmaz

ah ah tam bana göre bir konu bu
5 sene unv okudum hazırlık dahil
ilk senemde yurtta kaldım 6 kişiyle ben 20 yasındaydım odamızda 27 yasında bir ablamız :19: vardı bizde denize dusen yılana sarılır haliyle her sıkıntımızı uzuntumuzu onla paylastık zaman gectikce odada benim samimi oldugum kişi hakkında kötu seyler söylediler bende yapmayın öyle deil dedikce ben sivrildim kaldım tek basıma onlar 5 li grup olup gezmelere gittiler hakkında kötu konustukları kişiyide alarak tabi neyse sonra böyle olmuyor dedim eve çıktım bölümümden bir arkadasımla sorunumuz yoktu tabiki onun ailesinden gelen butun parayı sigarasına vermesi ve kira gunu ev sahibinden kacmak zorunda kalmamız dısında :20: her kira gunu aynı seyi yasıyorduk ve hep onun yuzunden birgun eve geldigimde ev sahibi çıkmamızı istiyor dedi neden dedim ses oluyormus dedi ki eve aksam girip sabah çıkan insanlardık tmm ddim baska ev buluruz ertesi gun geldigimde baska senaryo ev sahibi 1 ay daha kalın sonra cıkın diyor dedi bu ayın kirası ? bende aklım sıra madur olmayayım diye bu benim payıma dusen al sen ertesi gun ben okula gidince kendininkinide koy ver dedim tmm dedi aldı 10 gun daha gecti kapıcı eve geldi artık bosaltmıyormusunuz diye :53: şok oldum bu ay oturcaz kira verdik die ne kirası yok öyle bişi dedi yani uyanık ben dolandırıldım ev arkadasım hanım memleketine gitmişti 1 haftalıgına dayadım mesajı esyalarımı topladım cıktım evden bir dahada yuzunu görmedim ya daha sonra tek cıktım eve huzurluydum guzeldi rahattım kankamın yurttan atılmasına kadar :25: sonra geldi yanıma ddik bu ev kucuk baska yere cıkalım apar topar toplan cık buyuk eve ilk baslarda hersey sorunsuz keske bastan birlikte cıksaymısız diyoruz :50: gel zaman git zaman aramıza 3. girdi nerde çokluk orda ..... derler ya cok dogru benim mustakbel kankam yasadıgı sacma sapan bir ask yuzunden haftada bir gece yarıları hastaneye tasınıyorduk tabi yanından birtek ben 3. kişi yok :19: bu krizlerin birine 3. kişide denk geldi biz yine hastane ev yolunu cektik ve yatırdım kankayı yatagına 3. kişi ertesi gunki sınava calısmaya basladı ama dilide durmuyor birdaha asla görusmem bitti basımı belaya sokar bu ailem duysa beni öldürür vs. sınav haftas gcer kanka bana sorar bu 3. kişi bana neden soguk davranıyor benim hakkkımda bişi dedimi dogru söle diye bende senle görusycegini söyledi o kadar derim tabi o mesaj anında kanka dedigim tarafından 3. kişiye gönderilir 5 dk sonra bizim evde kavga gurultu sen nasıl söylersin nasıl dedikodumu yaparsın ortada kalan ben bunlar kavga bittikten sonra giyinip suslenip biz cafeye fal baktırmaya gidiyoruz diye giderler sanki sözler söylenmemiş gibi benim o ev maceramda öyle biter zaten sonra okul biter :66:

ay ne uzun yazmısım özet gecim
üniversite de kimseye guven olmaz

Bütün sopalıklarda seni bulmuş anlaşılan:59:

allaha şükür oda arkadasımla ilgili hiç bi sorun yaşamadım benden büyükdü ve her zaman bana ablalık yaptı ama okulun ilkhaftaları hayatıma bi şizofreni sokmuştum bende çocuk gibiymiş herseye inanmısım tanısmamız iddia üzerine olmusdu bana benden 1 yas küçük olduğunu dedi inanmadım kimliğini gösterince sok oldum gittim kolamı ısmarladım basladık muhabbete 1 yada 2 gün geçti hayatını anlatmaya basladı yok sevidği kız varmıs buna vermemişler baskasına vermeye kalkmıslar bunlar kızla kaçmıs bide cocuk yapmıslar kız hamile kalmıs öteki çocuk gelip gözü önünde kızı vurmus şimdi bunuda arıyomus cocuğun ailesi falan bende ne safmısım inandım samimi olmaya başladık saçmaladıkça sacmaladı cebinde kursunla falan dolanıyo bigün bana benim yüüzümden sende zarar görcen git dedi bende saasırdım ağladım ramazan mübarbenek gün oldu biraları mezarlık karsısında içmeye başladı o an jeton düşmeye başladı gidiyom ne halin varsa gör dedim peşimden koşup yere attı kendini ay komedii ölece nasıl oldusa bianda kurtuldum ondan onun dısındada başka bi olay yaşamadımm

ama anladımki fazla samimi arkadasın olmıcak kankan hiç olmıcak üniversitede kankalık olmuyo çünkü herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalısıyo

Back