Üniversite hayalim burada bittii...

N

news

Ziyaretçi
napıcam bilmiyorum...liseden mezun oldum öss ye gırdım ve barajı gecemedım..zaten lıseden bırsey öğrenılmıyor...neyse dersaneye yazıldım...babam ılk olarak ıstanbul dısını kazanırsan senı gönderıcem dedı annende yanında gelir dedi..bende köpek gibi ders calısıyordum kazanmısken ıyı bıyer kazanayım dıye...neyse dersanenın ortalarına geldık...babam bana sadece ıstanbul da hukuk unıversıtesı kazanırsan gönderırım dısarıyı unut demesmı...ben sok oldumm basımdan assagı kaynar sular döküldu resmen...bende dedım benı dersaneden al ozaman bubılgılerle hayatta gıremem ben oraya bosuna dersaneye para verme dedım...kazanıcaksın dedı...ben moralmen çöktum...derslerı bosladım nasılsa kazanaamıcaktm..vekilo almaya basladımm arada dıyet cabaları mıllet fızıgımle dalga gceıyor sankı amac mankenlık...neyse dersanenın sonlarında ben derslerden kopmus bi şekildeyken babam demezmı ıstanbulda senı özel unıversıteye gonderıcem barajı gec yeter dedı..bende özellerı öyle sanıyordum arkadaslar hep öle gırdı...neyse ben bocalamıs bı seklıde yapabıldıgm kadar calsıtım vebarajı gectım...ılk tercıhlerde gıremedım bır yere ..ama dısarıyı kazandım yanı gıtsem gıdeebılırdmm...benle aynı puanı alan arkadaslarım gıttıler unıye...burdakı özel unılerde puanla alıyorlarmıs benım ıstedıgım bölumde psk ydı...malesef gıremedım...dısarıda okusam bu bölume gıremesdm ama yıne unıye gırerdım...bugn yedıtee unı ye gıttık kounumaya yapılacak bısey yok dıyorlar...ama unıversıte süper bı yer bende bı heveslendmmm ..babam kazanamazsan yıne dersnaye gıdersn demıstı...kafama koymustum gırıcektım yedıtepeye..eve geldım babam caydı göndermıcem senı dersaneye evde calıs bosa harcancak param yok dedıı..ben napıcam ya btun haklarım bıtıı...hayallerım uctu....ek tercıhlerımede bırtek yedıtepeyı yazdm...off offf...hersey ıcın ck gec....napıcam bılmıyorummsenağlama:1no2:

Bence bu kadar üzülme ve hemen pes etme..Otur babanla tatlı tatlı konuş,hayallerinden yapmak istediklerinden bahset ve bunları gerçekten yapabileceğine babanı inandır..Olmadı anne,abla,abi gibi bilimum aile fertlerini devreye sokabilirsin..Sonuçta her anne baba evladının iyi bir üniversiteden mezun olmasını ister..Ki görüyorum ki baban dediğim dedik bir insan değil..Zira yıl içerisinde değişen fikirlerinden bahsetmişsin..Sakın kendini salma..Unutma tatlı dil yılanı deliğinden çıkarım:1hug:

Sen ders çalışmaya başla..
Baban bu kadar çok fikir değiştirebiliyorsa seni dershaneyede yollayabilir belki..

Şunuda söylemek isterimki gerçekten istiyorsan dershaneye gitmedende yapabilirsin..

babanı ikna etmeye çalış. :teselli:
sonra da 1 yıl boyunca başka hiçbirşey düşünmeden, kafana takmadan ders çalış.
sözel ya da eşit ağırlık bölümün sanırım, dersanesiz de yapabilirsin bence.
elinden geldiğince çabala. ben de öss olayını yaşadığımdan biliyorum ne kadar sıkıcı, bunaltıcı birşey olduğunu. çok zor gerçekten 1 yıl derse odaklanmak. özellikle bahar gelince insanın iyice bırakası geliyor dersleri.
ama emin ol üniversiteye girdiğinde değermiş diyeceksin. a.s.

kilo olayını da takma yaza kadar. tabi daha da almaman senin için iyi olur bu bir yılda, ama diyetle vs değilde sadece derslerinle uğraş bence. öss bitince başlarsın diyete ve spora, okullar açılana kadar baya verebilirsin. ben de almıştım kilo öss sırasında, tanıdığım insanların çoğu aldı hatta. şimdilik umursama kilo konusunu, öss i atlatınca gel diyet konumuza, birlikte zayıflarız :lepi:

aahh ahh ilk gençlikkk...en güzel zamanların, geleceğinin belki de tamamen elinde olduğu o zamanları kıymetli kullan kardeşim.
kim ne derse desin, aileler, arkadaşlar kimi zaman moral vermek kimi zaman da gaza getirmek için bin değişik yorum yaparlar...
sen hedefini belirle ve ona odaklan..Ders çalışmak çok zordur ama inan üniversite hayatı hiçbirşeye benzemez.YAşam standartını belirlemek elinde...Nolur dersini çalış kimseyi takma kafana...
Ha bu arada ben de üniversiteye girene kadar aşırı kiloluydum..ama üniversiteye girince direkt verdim kiloları..10 sene öncesine göre tam 14 kilo daha azım şuan.

bu başlığı yazmak için erken değil mi?gerçekten istiyorsan geç kalmadın ki.oturup çok iyi bir şekilde hazırlan bence.baban sürekli fikir değiştiriyorsa da sen değiştirme.istediğin bölümü kazanmaya çalış.umarım hayallerini gerçeğe dönüştürürsün

daha dur cnm ya ben 3.yılımda mimarlıgı kazandım.sen daha yolun başındasınn..dersaneye gitmissin sonçta..yine gitsen aynı şeyleri gösterecekler..herşey elinde dersane olsada olmasada iş sende bitio...üzülme.bendeilk iki sene kzanamadım diye dünyamın karardıgını düşünüyodumm.boşuna üzülmüşüm gülüyorum o anki hallerime..sen başla güzelce ders çalışmaya...en ii yeride kazanırsın eminim:)

canım ben 3 kere girdim sınawa.ilk sene lise sondaydım dersaneye gittim ama çalışmamıştım,ciddiye almamıştım barajı geçtim açıköğretim okurken eskişehirde derslre girilebilio die tutturdum gidicem diye ailem tamam dedi herşey araştırılıo yer flan son anda kararımdan döndüm tekrar hazırlanıcam dedim 2.senemde dersaneye gittim ama yine olmadı pes etmedim 3.sene özel ders aldım ama ciddi anlamda çalıştım zamanım gidicek diye banyo bile yapamıodum sınawa girdim puanım kötüde değil ama bu kez de sözelci olmam engelledi bu puanla sayısalcı olsaydım girerdim neyse benden düşük puanlı 2 yıllık yazdım o bile tutmadı ki benden düşük yerlerdi..bunları yaşamak hiç kolay değil insan hele emek harcayıp olamayınca kendine güweni altüst oluo şimdide ek yerleştirmede tercih yaptım kendi puanımdan 19 puan düşük yeri bile yazdım(2yıllık) bu kezde tutmazsa artık allahın bana werdiği bi işaret bu diycem hayırlısı değil demekki ki benim önüme bu kadar engel geliyo okumanın ne yaşı war ne de illa örgün okumak diye bişey sende seneye tekrar girersn açık öğr okuyup dil eğitimi alırsın ümidim bitti deme senin önüne çıkan engellerinde wardır bir hayrı unutma...uzun oldu ama ümidin bittiği için anlattım sna bunları

yedıtepe super bı unıversıte bende gıtmıstım bır defa kaldım orada hatta kampüsünde bı semıner vardı agzım acık kaldı gunlerce guzellıgınden

ben normal bır unıversıte okudum benım unıversıtemle kıyaslanamaz guzellıkteydı

babanın parası varsa ımkanı varsa ve gönderebılıcem dıyor ve sende onun maddı durumunu gorebılıyorsan kı kızısın

özele gıt derım, ama ders calıs allaskına şu calıstıgının kac katı kadar cok calısıcaksın unıversıte okurken bılıyo musun sen, hem sectıgın bölümde cok agır bı bölum pıskolojı, herkes kafayı yedık okurken dıyor o bölum ıcın.. cok calısman lazım böle barajı gecemezken unıversıte tabı haayal olur

otur calıs madem ıstıyorsun, baban haklı wala istanbul hukuk guzel adam ondan baskı yapmıstır sana,
calıs işte özel okul cok cok pahalı ama ıstıyorsan gıdersın seneye,
bu yıl da öle paahalı bı dersaneye gıtme kı mankenlık yapmak durumunda kalma
ucuz dersanelerde herkes emekçi cocugu herkes işçi cocugu 2 gıdım parayla gecınıyolar dıye orada herkes ders calısıyor

ben de 2 . senemde öle emekcı az paralı bı dersaneye gıdıp unıversıteye gırdım,
ılk sene hazırlanırken dersanede mankenlık yapmıstım bende haha evet guzel guzel kokos gıyımıne bakarlar orda egıtımden önce cocuklar.. neyse böle oturup aglayıp forum duvarına yazıcagına gıt calıs yasın kaç basın kaç senın daha .. umarım kulagına küpe olur bunlar.
:kahve:

Yaa merak ettiğim birşey var... Mezun olduğun sene sınava girmişsin, kazanamayınca dersaneye gitmişsin. 2 yıl ÖSS sınavına hazırlanan biri nasıl olur da özel üniversitelerin de puanla öğrenci aldığını bilmez...
Bana yazdıkların çok tutarsız geldi...
Ayrıca lisede birşey öğrenilmiyor zaten ne demek, üniv. sınavındaki soruların hepsi lise bilgilerinden oluşturuluyor.Lisede öğrendiğin şeylerden sınav oluyorsun. Dersane sadece çoktanseçmeli sınav alışkanlığını, zaman yönetimini ve pratik çözümleri öğretiyor.
Baban İst. dışına göndermem dedikten sonra niye çalışmayı bıraktın ki... Hukuku kazanamam diye dersaneyi boşlamak, ders çalışmayı bırakmak falan bence hiç olmamış. Hukuğu kazanamasan bile hangi bölümü kazanırsan kazan babanın göndereceğini tahmin etmen gerekirdi. Bi kere böyle bi laf dedi diye insan çalışmayı bırakır mı....

Bence çocukça davranmışsın.. Bu yıl dersaneye gitmesen bile deneme sınavları ve test kitapları ile çalışıp üniversiteyi kazanmaman için bir sebep yok... Ama çalışırsan tabii.
Ve sana benden tavsiye ÖSS kitapçığını oku. Bütün üniversiteler puanla alıyor. Kıbrıs bile....

X