Universite hakkinda :(

journeyss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2014
150
31
27
Yine ben ve yine universite sorunlarim :KK12:
Lysye girdim sonuclarimi ogrendim ve baraji gecemedigim icin ygs puanimla 2 yillik tercih etmeyi dusunuyorum. Meslek lisesi mezunuyum ve kendi bolumum disinda bir bolum secmek istiyorum sizce bu mumkun mu? İkinci sorum ise farkli bolum tercihi yaptigimda olmazsa kendi bolumume diploma puanimla nasil girebilirim? Simdiden tesekkurler ablaciklar :KK15:

Sordugun sorunun cevabini bilemiyorum. Baraji gecemediysen cok yetersiz calistin demektir. Simdi gidip issiz kalacagin bir bolum okumaktansa 1 yil bekle ve ciddiyetle calis.

Lysye girdim sonuclarimi ogrendim ve baraji gecemedigim icin ygs puanimla 2 yillik tercih etmeyi dusunuyorum. Meslek lisesi mezunuyum ve kendi bolumum disinda bir bolum secmek istiyorum sizce bu mumkun mu? İkinci sorum ise farkli bolum tercihi yaptigimda olmazsa kendi bolumume diploma puanimla nasil girebilirim? Simdiden tesekkurler ablaciklar :KK15:
bende bişey sorabilirmiyim bende ygs ye girdim barajı gecemedim. aldıgım puanla acıktan üniversite okuyabilirmiyim sence yoksa seneye tekrar ygs mi gireyim :KK51:

Sınavsız geçiş hakkın var diyebiliyorum
Yada puan yeterse başka bölümde yerleşebilirsiniz

bende bişey sorabilirmiyim bende ygs ye girdim barajı gecemedim. aldıgım puanla acıktan üniversite okuyabilirmiyim sence yoksa seneye tekrar ygs mi gireyim :KK51:
Meslek lisesi mezunuysan 2 yillik gecis hakkin oluyor zaten barajigecemesen bile ama meslek lisesi degilsen sanirim dedigin gibi olmuyor seneye bidaha girersin canim :)

Bu bölüm hakkında pek bilgim yok canım ama çoğu üni. de varmış bu bölüm 2 yıllık okuyup dgs ile geçiş yapabilirsin.
İnternetten bir bak istersen daha detaylı bilgi var.
Evet dgsyle tamamlandigini biliyorum bide biz arkadasimla ayni yere gitmek istiyoruz sizce nasil denk getirebiliriz

Bölümün kontenjan sayısına bakın.
Büyük ihtimal olur ama.
Olmazsa da siz veya o vazgeçmesin gitmekten. Arkadaştan bol ne var :21:
Bisey sorucam peki bu 2 yilliga girmek icin ne yapicaz sonucta farkli bolume tercih yapicaz olmazsa kendi bolumumuzden devam edicez ama nasil olcak hala anlayamadim :KK43:

kızlar üniversite sınavı ciddi bir meseledir.hakkıyla çalışmazsanız sonra oraya buraya çekiştirir durursunuz puanınızı. 4 senelik mezunlar bile iş bulamıyorken 2 senelik okumak zaman kaybından başka bir şey değildir. ya 1 sene daha çalışıp tekrar girin sınava yada bırakın bu işleri doğrudan işe girin bir yerde.

Bisey sorucam peki bu 2 yilliga girmek icin ne yapicaz sonucta farkli bolume tercih yapicaz olmazsa kendi bolumumuzden devam edicez ama nasil olcak hala anlayamadim :KK43:

İkinizde aynı bölümden mezun değilmisiniz?
Mesela ben büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunuyum.
Üni. için ağız ve diş teknisyenliğini-odyolojiyi-tıbbı dökümantasyonluğu seçebiliyorum.
Sizin bölüm hangilerini kapsıyor onu bilmiyorum araştırıp birini seçersin yada gıda teknolojisinden devam edip 2 yıl bitince dgs ile farklı bir bölüme geçiş yaparsın.

Meslek lisesi mezunuysan 2 yillik gecis hakkin oluyor zaten barajigecemesen bile ama meslek lisesi degilsen sanirim dedigin gibi olmuyor seneye bidaha girersin canim :)
yok meslek liseli degilim zaten başladım çalışmaya seneye tekrar deneyicem şansımı

Bence amacınız herhangi bir bölüme üniversiteye girmek olmasın, ilerde geleceği olan, kolaylıkla iş bulabileceğiniz ve en önemlisi kendinizi mutlu hissedeceğiniz bir meslek seçmek olsun.
Puanınız madem düşük 1 yıl daha deneyin şansınızı.

bence de bi sene daha bekleyin lisans programı tutturmak için , iki yıllık bolumlerden o kadaaaaar cok mezun var ki dgs de çok kolay bi şey değil benim fikrim tabi bu

X