• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Unipolar veya Yineleyici Depresyondan kurtulan varmı ?

serpilerden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2013
47
21
88
Merhaba yaklaşık 14 yıldır depresyon tedavisi görüyorum.İlaç kullandıgımda sorun yok ama kesmeye kalktıgımda omrumden omur gıdıyor tekrar baslıyorum.Aslında ılac kullanmaya karsı degılım sadece kullandıgım ılacın kılo ve uyku yapması benı rahatsız edıyor.Amlesef diğer ilaçların çogundan fayda gormedım.Ayrıca bir tup bebek denememız var ve bu ilaç hamılelıkte yasak oldugu ıcın bende ılacı kestıgımde yatak dosek yatıp beynımın kımyası karstıgı ıcın bır turlu transferı yaptıramadık.varmı benım gıbı antıdepresanı kesemeyen ve bunun çaresını bulan :(

Sizinle aynı durumdayım. Hayatımın belli zamanlarında (özellikle sıkıntılı dönemlerimde) yoğun depresyon geçiriyorum ve tekrarlıyor. Bebek düşündüğümüz için ilaca başlayamıyorum :( Psikolog randevusu aldım, bu sefer terapiyi deneyeceğim bakalım...

Sizinle aynı durumdayım. Hayatımın belli zamanlarında (özellikle sıkıntılı dönemlerimde) yoğun depresyon geçiriyorum ve tekrarlıyor. Bebek düşündüğümüz için ilaca başlayamıyorum :KK43: Psikolog randevusu aldım, bu sefer terapiyi deneyeceğim bakalım...
Insallah iyi gelir.bazi antidepresanlar hamilelikte kullanilabiliyor.her depresyon birbirinden farkli.ben ilacsiz en fazla uc ay dayanabiliyorum.lustral eger size iyi gelirse hamileligin ilk 3 ayi haric veriyorlar.gerci daha agir ilaclarla hamilelik yasayip sorun yasamayanda var ama bu riske girmek zor bir karar.psikiyatris ve kadin dogum doktoruyla beraber calisin.hamilelik sirasinda terapide iyi gelir diye dusunuyorum.malesef haklisiniz bu rahatsizlik geldimi gitmiyor tekrarliyor.ben gunumuzun hastaligi oldugunu dusunuyorum.hassas guvenilir ve fedakar insanlariz.bizimde sinavimiz bu allah beterini vermesin.allah yardimcimiz olsun

Ilac tek basina cozum değil .uzun sureli terapi deategi alin.Hayata karisin.kucuk adimlarla baslayin.bulasik yikamak,film izlemek vb. Seyler.Yuruyun sürekli ..Acik havada.nefea alin.Allah'a siginin.Gececek..

Geçmiyor bir sene oldu ama geçmiyor :KK43:
merhaba arkadaslar dogru ılacı bulmayınca gecmıyormus.dıger ılaclar yuzde 50 gecırıyor.bende gecmıyor dıye dusunuyordum ama cok sukur dogru ılacı buldum gectı gıttı.ben arıf verımlı ve paxeradan memnun kaldım.hamılelık olursa ne yaparım bılmıyorum sımdılık ıyı olmamın keyfını yasıyorum.bu arada arıf hoca kesınlıkle unıpolar olmadıgımı bıyolojık (fızıksel) olarak depresyon hastası oldugumu soyledı.tecrubelerımle buna karar verıyorum dedı.2008 den berı baslayan seruvenım sonucu bende onunla aynı fıkırdeyım.sımdılık ıyılesmemın keyfını cıkarıyorum 1 ay oldu.allah bu rahatsızlıgı ceken herkese sıfa versın.

serpil hanım bende 2012 den beri ilaç kullanıyorum aynı şey bende de mevcut ilaç kullanırken sorun yok bırakınca pek fena. ne yaptınız nasıl aştınız

Back