• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Un helvası Tarifi

fatosa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2009
23
0
86
İstanbul
Kızlar acilen un helvası tarifine ihtiyacım var, kıvamını güzel tutturanlar yardım edermisiniz lütfen

hazırlık

un şeker su yağ

karıştırmak :)

Son düzenleyen: Moderatör:
canim ben hep yapiyorum ve harika oluyor sadece yagini goz karari koyuyorum ben biraz tereyag biraz siviyagi karistirip tencereye koyuyorum sonrada onlar eriyince genelde cok yapmam bu olcu yeterli oluyor 1 su bardagi unu koyup kavuruyorum un yagla iyice eriyicek yag az gelirse gozune biraz daha sivi yag ekle onu iyice kavuruyorum helvanin rengini acik renk istiyorsan az kavur kahverengi olsun diyorsan daha fazla kavur tabi bu arada baska bir kapta 1 su bardagi su + 1 su bardagi sekeri iyice karistirip sekeri icinde eritiyorum un kavrulunca serbetini icine dokup hizlica karistiriyorum topak olucak gibi oluyor ama hic birsey olmaz merak etme iyice serbeti cekincede altini kapatip kasikla sekil verip tabaga aliyorum
yani kac bardak un koyarsan o olcude su ve seker koyucaksin yaginida goz karari ayarlarsin kolay gelsin

aynen bende baharın tarifini yapıyorum canım hiç bir fark yok sadece şerbete bi kaç damla limon damlatırsan da olur sevgiyle kal...

..Aslında irmik helvasını tercih ederdim eskiden ama bu tarifi aldığımdan beri un helvasını da seviyorum.Tarif çok basit ,yapmanız gereken tek şey unu sabırla kısık ateşte kavurmak ..Malzemeler şöyle
tarifte hangi ölçüyü kulanacaksak hepsinde aynı ölçüyü kullanıyoruz
1 kase un
unu ıslatacak kadar yağ(tereyağ+sıvıyağ) un ve yağı güzelce kısık ateşte kavuruyoruz ,:56:unun rengi dönünceye kadar
1,5 kase suya -1 kase şeker koyup eritiyoruz ve kavrulan una döküyoruz arada bir karıştırıp altını kapatıyoruz zaten un hemen toparlanıyor ,un helvamız hazır..Tabiki un kavrulurken badem yada fıstık koyarsak daha lezzetli oluyor.
kolay gelsin, afiyet olsun.

2 su b un
yarım paket margarin+ 1 yk tereyag (sen tereyaglı seviyorsan ona göre miktarları değiştir,elin alıştıktan sonra miktarını kendine göre ayarlarsın ya da sıvıyag koyarsın margarin yerine hepsi güzel oluyor)
2 su b süt
1.5 su b seker

yagı erit,unu ele içine ekle. sabırla kavurmaya başla en küçük ve kısık ateşte. rengi dönmeye başladığında dolmalık fıstık ekle(ben fıstıklı tercih edenlerdenim) kavurmaya devam et yağını kusacak sulu bir kıvam alacak. istediğin renge gelene kadar karıştırmaya devam et.

sütü ısıt.içine dök karıştır hemen,1 su bardagı sekeri ekle karıştır erisin.zaten helva sıcak oldugundan hemen eriyor. en son yarım su bardagı sekeri de ekle biraz karıştır altını kapa bırak biraz demlensin. sonradan eklediğin toz şeker helvanın damağına yapışmamasını böyle pof pof olmasını sağlıyor:)

Back
X