Umursamaz Doktor

Çünkü her şikayet için ilaç beklentisi var insanların. Bir şikayetleri var ya illa hasta olmaları lazım. Kuzenimde tiroid hastası ve ilaçsız kontrol ediliyor. Doktorda devlet hastanesi doktoru değil Acıbadem hastanesine gitti. Hani diyorlar ya devlet hastaneleri kötü diye. Ya ben hastanede çalıştım bir dönem çok tuhaf insanlar var cidden doktorluk sabır gerektiriyor. Bu tiroid ilaçlarını sırf zayıflamak için inatla isteyenler bile varmış...

O doğru işte şikayetleri var ya illa hasta olmaları lazım. Tahlillerin temiz çıkmış bir sorun gözükmüyo dediğimde yeminle bazısı beni boğazlayacak gbi oluyor.

Zayıflama olayını ilk defa duydum bi yaşıma daha girdim wallahi...

Ay bir de konu sahibi başka bişey için gitmiş doktora. Antikor yüksekliğini duyunca şikayetleri başlamış bi de.. hey Allah'im yaa

Hanımefendi bilgi sahibi olmadığı kolayca anlaşılan sizsiniz.

Konu sahibinin TSH değerleri normal. Anlattığınız şeylerle alakası olmadığı gibi her şikayeti olana hasta teşhisi konamaz. Zaten ülkede şikayeti olmayan toplamda 10 kişi yoktur.

Konu sahibinin yalan söylemesinden bahsetmedim bile. Ölçülmedi demiş ama diğer konusunda TSH ının ölçüldüğü yazıyor.
ben bu konuyla alakalı yorum yapmak istemiyorum kaç gün önceki yazıyı ısıtıp ısıtıp koymasanız neyse yorum yazamıycam kusura bakmayın

Niçin uyuz oldunuz ki doktora? Doktor kendisi usg ye göndermiş. Bir problem olduğu taktirde sevk edecegini izah etmiş. Ancak yaklaşık 6 yıllık tıp eğitimi, 4 yıllık uzmanlık ve de üstüne yan dal eğitimi bilgisine dayanarak sevke gerek duymamış. Peki siz "tiroitte mutlaka ilaç lazım" bilginizi hangi bilimsel dayanağa oturtarak yazdınız acaba? "Bende var biiyorum" , "bi akrabamda da var aynısından" gbi cümleleri tıbbi dayanak olarak almamızı beklemiyorsunuz heralde.

Tiroit ne, ne işe yarar, otoantikor ne, tsh ın t3 t4 ten farkı ne desek cevap veremeyecek kişilerin insanların 10 küsür yılda edindiği bilgileri eleştirmesi sakil duruyo, komik oluyo..

Her doktor doktor değil.
Her hastanında gerçek bi hasta olmadığı gibi..
Yani görünürde doktor doktor, hasta hasta ama bunun birde psikolojik açıcı var.
Gerçekten hastaysa o işi araştırması var.
Bilmiyorum diye bişey yok.
Yaşım 20 olmasına rağmen şuana kadar ufak büyük hastalıklardan dolayı binlerce kez hastaneye gittim.
Kimin gerçekten hastaya değer verip vermediğini anlayabilicek düzeydeyim.
Zaten buda çokta normal.
Ben tıpla alaka hiç bişey okumadım.
Okuyamamda zaten.
Ama hiç bi dış dünyası olmayan insanlar tıp okuyor.
500lü puanlar alarak.
Ama o 500lü puanlar sadece ders çalışarak oluyor.
Sadece kitap okuyarak kitaplara dayalı.
Mesela ben diyorum ki kulağım çınlıyor, başım dönüyor nörolojiye git deniliyor oraya gidiyorum emar istiyor emarda bişey çıkmıyor.
Bişey yok diyorlar tamam bitti.
Ama kimisi vr ki nöroloji bile olma bişeyde çıkmasa dahiliyeye git endokrinolojiye git diye yönlendiriyorlar..
Hastaya değer verip hastanın şikayetini azaltmak, sonuçlandırmak için uğraşıyorlar..
Ben bayılırdım.
Başım döner, gözlerim kararırdı, bayılıp titreyerek uyanırdım, ellerim uyuşurdu.
Ve bu çok sık oldukça bana hiç bişeyin yok denilirdi..
Bi çok doktor umursamadı..
Bi tanesi her testi yaptırdı.
Sonunda hipoglisemi olduğum ortaya çıktı.
Ve çok büyük yan etkileri bende görülüyormuş.
Ama bunu hiç bi 6 yıllık tıp eğitimi, 4 yıllık uzmanlık ve de üstüne yan dal eğitimi bilgisine dayanarak kimse o narin totosunu kaldırıp hiç olmadı tototyu boşverinde kafasını kaldırıp ilgilenmediği için 1.5 2 yıl hastanelerde süründüm.
Kollarımda açılan damar yollarından alınan kanlardan damarlarım hassaslaşmıştı.
Ve bebekler için kullanılan iğnelerden bile ağlama raddesine gelmiştim.
Umursamaz bi ton doktorla karşılaştım.
Ben acildeyken bacak bacak üstüne atmış kimseyi umursamayanlarla da karşılaştım.
Çok iyi ilgilenlerle de.
Bi insan hastanaye şifa bulmaya derdinin nedenini öğrenmeye giderken hiç umursanmayıp sinirleri yıpranıyor.
Tiroid genelde ilaçla tedavi edilir.
İlaçsız tedavileri çok az miktarda farklılıkları varsa olur.
Sizin şu dediğiniz şeylerin çoğunun açıklamasını yapabilirim mesela.
Tanımadan sadece okulunu okudunuz diye hiç bi doktorda çok iyi değil.
Zaten genelde milleti sakat bırakanlar yanlış iğneyi şırıngayla enjekte edilmesini isteyen doktorlar sağlıyor.
Ben genelde bi hastalık çıktığında onun en ince ayrıntısına kadar araştıran bi insanım.
Bunuda çoğunlukla doktorlardan işin ehli olan kişilerden ve eczacılara sorarak sağlarım.
Netede bakarım tabiiki.
Ben kaç kez doktor yanındaki hemşireye bişey derken hemşire anlamadığına ama benim bildiğim şeylerden bahsettiğine şahit oldum.
Bi kaç kez hatta doktorada sormuştum.
Sizin hemşire hanıma dediğiniz şunun için oluyor dimi diye.
Kaç kez doktorun daha ağzından hastalık ismi çıkarken yok o beliritilerinden şunlar yok ama şu var. Şu tarihte tahlilini yaptırdım ve temiz çıktı dediğim var.
Yani okumadım diyede içi boş değilim.

Her doktor doktor değil.
Yaşım 20 olmasına rağmen şuana kadar ufak büyük hastalıklardan dolayı binlerce kez hastaneye gittim.
Zaten buda çokta normal.
Okuyamamda zaten.
500lü puanlar alarak.
Mesela ben diyorum ki kulağım çınlıyor, başım dönüyor nörolojiye git deniliyor oraya gidiyorum emar istiyor emarda bişey çıkmıyor.
Ama kimisi vr ki nöroloji bile olma bişeyde çıkmasa dahiliyeye git endokrinolojiye git diye yönlendiriyorlar..
Hastaya değer verip hastanın şikayetini azaltmak, sonuçlandırmak için uğraşıyorlar..
Ben bayılırdım.
Başım döner, gözlerim kararırdı, bayılıp titreyerek uyanırdım, ellerim uyuşurdu.
Ama bunu hiç bi 6 yıllık tıp eğitimi, 4 yıllık uzmanlık ve de üstüne yan dal eğitimi bilgisine dayanarak kimse o narin totosunu kaldırıp hiç olmadı tototyu boşverinde kafasını kaldırıp ilgilenmediği için 1.5 2 yıl hastanelerde süründüm.
Ben acildeyken bacak bacak üstüne atmış kimseyi umursamayanlarla da karşılaştım.
Çok iyi ilgilenlerle de.
Bi insan hastanaye şifa bulmaya derdinin nedenini öğrenmeye giderken hiç umursanmayıp sinirleri yıpranıyor.
Zaten genelde milleti sakat bırakanlar yanlış iğneyi şırıngayla enjekte edilmesini isteyen doktorlar sağlıyor.
Ben genelde bi hastalık çıktığında onun en ince ayrıntısına kadar araştıran bi insanım.
Bunuda çoğunlukla doktorlardan işin ehli olan kişilerden ve eczacılara sorarak sağlarım.
Netede bakarım tabiiki.
Ben kaç kez doktor yanındaki hemşireye bişey derken hemşire anlamadığına ama benim bildiğim şeylerden bahsettiğine şahit oldum.
Kaç kez doktorun daha ağzından hastalık ismi çıkarken yok o beliritilerinden şunlar yok ama şu var. Şu tarihte tahlilini yaptırdım ve temiz çıktı dediğim var.

Madem sorduğum birçok şeyden haberdarsınız hiçbir şikayeti olmayıp tesadüfen otoantikor yuksekliği tespit edilmiş bir hastaya -tft leri normalken ve de nodül de yokken- ilaç başlanmayacağınızı bilmeliydiniz. "Tiroit bende de war ilaç başlanmalı" şeklindeki engin bilginizin yanliş olduğunu biliyorsunuz o zaman. Ayrıca zaten tiroit diye bir hastalık yoktur tiroit bir organdır ve herkeste war.

Nörolojik problemler yaşayıp yıllarca çare bulamayışınız ya da bir takım hastalıklara sahip oluşunuz sizi sağlık konusunda otör yapmaz. Bakın ne de güzel yazmışsınız 500 lü puanlar sadece ders çalışarak oluyor diye. Insanlar bu bilgileri edinebilmek için yıllarca -sadece- ders çalışıyorlar. Konu sahibinin hastalığı, tanısı hakkında bir fikriniz mi war ki doktoru eksik iş yapmakla suçluyorsunuz? Konudan haberdar olmakla konu hakkında bilgi sahibi olmak ayrı şeylerdir.

Ayrıca ben tıp okuyamam da zaten. Hiçbir dış dünyası olmayanlar tıp okuyor cünlesiyle neyi kastettiniz anlayamadm? Gayet de dış dünyayla ilişkimiz war. Gayet de sosyal insanlarız. Hastaneye gidip gelmekle hastalıkları çözmüşsünüz de bunu çözememişsiniz. Insanların bilgisini aşagılamış olmanız yetmediği gbi sosyal hayatlarına dil uzatma cesaretinize hayran kaldım doğrusu. Ama bütün bunları yaşınıza veriyorum..

Ben hastaneye gittim, ilgilenmediler, netten araştırdım, işinin ehli doktorlara sordum, o dediğiniz birçok şeyi biliyorum gbi dolu gözüken ama aslında içi boş olan cümlelerle gelmeyiniz bana. Hangi tıbbi dayanak dedim anılarınızı yazmışsınız.. tiroitte mutlaka ilaç kullanılmalı yazmıştınız ilk yorumda şimdi de bi kaç farklılık warsa ilaçsız olur gbi şeer yazmışsınız :) nöbet yoğunluğunda güldürdünüz wallahi bizi :)

Konuyu uzatıp ceza almak istemiyorum ama engin bilgilerinizden faydalanmak isteriz açıkçası :) belki özelden aydınlatırsınız bizi :)

Madem sorduğum birçok şeyden haberdarsınız hiçbir şikayeti olmayıp tesadüfen otoantikor yuksekliği tespit edilmiş bir hastaya -tft leri normalken ve de nodül de yokken- ilaç başlanmayacağınızı bilmeliydiniz. "Tiroit bende de war ilaç başlanmalı" şeklindeki engin bilginizin yanliş olduğunu biliyorsunuz o zaman. Ayrıca zaten tiroit diye bir hastalık yoktur tiroit bir organdır ve herkeste war.

Nörolojik problemler yaşayıp yıllarca çare bulamayışınız ya da bir takım hastalıklara sahip oluşunuz sizi sağlık konusunda otör yapmaz. Bakın ne de güzel yazmışsınız 500 lü puanlar sadece ders çalışarak oluyor diye. Insanlar bu bilgileri edinebilmek için yıllarca -sadece- ders çalışıyorlar. Konu sahibinin hastalığı, tanısı hakkında bir fikriniz mi war ki doktoru eksik iş yapmakla suçluyorsunuz? Konudan haberdar olmakla konu hakkında bilgi sahibi olmak ayrı şeylerdir.

Ayrıca ben tıp okuyamam da zaten. Hiçbir dış dünyası olmayanlar tıp okuyor cünlesiyle neyi kastettiniz anlayamadm? Gayet de dış dünyayla ilişkimiz war. Gayet de sosyal insanlarız. Hastaneye gidip gelmekle hastalıkları çözmüşsünüz de bunu çözememişsiniz. Insanların bilgisini aşagılamış olmanız yetmediği gbi sosyal hayatlarına dil uzatma cesaretinize hayran kaldım doğrusu. Ama bütün bunları yaşınıza veriyorum..

Ben hastaneye gittim, ilgilenmediler, netten araştırdım, işinin ehli doktorlara sordum, o dediğiniz birçok şeyi biliyorum gbi dolu gözüken ama aslında içi boş olan cümlelerle gelmeyiniz bana. Hangi tıbbi dayanak dedim anılarınızı yazmışsınız.. tiroitte mutlaka ilaç kullanılmalı yazmıştınız ilk yorumda şimdi de bi kaç farklılık warsa ilaçsız olur gbi şeer yazmışsınız :) nöbet yoğunluğunda güldürdünüz wallahi bizi :)

Konuyu uzatıp ceza almak istemiyorum ama engin bilgilerinizden faydalanmak isteriz açıkçası :) belki özelden aydınlatırsınız bizi :)

Biliyorsunuz ki bizim milletimiz her seyi bilir. :) Gerekirse o isin ilmini yapmis insanlara da islerini ogretebilirler. Bizim kadar her seyi bilen millet yoktur bence. "Kendimden biliyorum, kaynimda da vardi",... vs. Tukenmeyen engin kaynaklarimiz bunlardir. :)
Bir de hasta olmaya, serum almaya, igne yemeye bayilan bir toplumuz malesef. Tetkiklerin normal cikmasini hazmedemiyoruz. Normal tetkik sonucu soyleyen doktor isini bilmiyordur. Net. :)

Biliyorsunuz ki bizim milletimiz her seyi bilir. :) Gerekirse o isin ilmini yapmis insanlara da islerini ogretebilirler. Bizim kadar her seyi bilen millet yoktur bence. "Kendimden biliyorum, kaynimda da vardi",... vs. Tukenmeyen engin kaynaklarimiz bunlardir. :)
Bir de hasta olmaya, serum almaya, igne yemeye bayilan bir toplumuz malesef. Tetkiklerin normal cikmasini hazmedemiyoruz. Normal tetkik sonucu soyleyen doktor isini bilmiyordur. Net. :)

Aynen öyle walla :) bir de yukarıda yorum yapan arkadaş "doktor
hemşireye birşey söylüyor, hemşire
anlamıyor ben anlıyorum"
demiş.güzel ülkemde durum bu daha
ne denir ki? bilgiyi çok kolay elde edilecek birşey sanıyorlar ama değil.

Serum ve iğne olayına hiç girmeyeceğim bile "hani şu grip için olan bi kokteyl war ya onun için geldm ben hocam" diyip beni benden alıyorlar yemin ederim.

Bir hocam demişti ki bizim toplumumuzda hasta olmak insana komfor sağlar. Aile içinde ve toplum içinde itibar sahibi olursun, daha çok ilgi alaka görür daha çok kıymetlenirsin. Çok doğru bu tespit. Bazı aileler yakınlarını getirip -özellikle de yaşlıları- hocam bi iğne yap gidelim. Oyle rahatlıyor ancak diyorlar. Kendini hasta zannetmek iyi geliyor sanırım.

Edit: böyle yazdım ama kendi yaşlılığımı düşünüp tırstım :p

Her doktor doktor değuğraş r hastanında gerçek bi hasta olmadığı gibi..
Zaten buda çokta normal.
Okuyamamda zaten.
500lü puanlar alarak.
Ben bayılırdım.
Çok iyi ilgilenlerle de.
Netede bakarım tabiiki.
Her doktor doktor değilse, her insan insan değil malesef. Sen o kadar uğraş sonra suçlu ol. Tıpta hastalik yoktur hasta vardır. Her şeyi ayni olsa bile iki hastaya yeri geldiginde farkli tedavi bile uygulanabilir. Ayrıca sosyal olmakla hasta tedavi etmek arasındaki ilişki nedir? Sezdiğim tek şey çekememezlik. Yanlış yere iğne yapan da drlar zaten. Hemşireler melek. He bi de size tavsiyem yarım doktor candan, yarım imam imandan eder derler, o yüzden bilgilerinizi hayati durumlarda dikkatli kullanın.

Her doktor doktor değilse, her insan insan değil malesef. Sen o kadar uğraş sonra suçlu ol. Tıpta hastalik yoktur hasta vardır. Her şeyi ayni olsa bile iki hastaya yeri geldiginde farkli tedavi bile uygulanabilir. Ayrıca sosyal olmakla hasta tedavi etmek arasındaki ilişki nedir? Sezdiğim tek şey çekememezlik. Yanlış yere iğne yapan da drlar zaten. Hemşireler melek. He bi de size tavsiyem yarım doktor candan, yarım imam imandan eder derler, o yüzden bilgilerinizi hayati durumlarda dikkatli kullanın.
ne kadar güzel yazmışsınız. bizim milletin doktorculuğu bir sürü komedi filmine konu olmuştur ama hala maalesef insanlarımız bilgisiZ. eline kaşe verseniz reçete yazanlar olur. sıkmayın canınızı. aklıma cem yılmazın bir gösterisi geldi :)

Her doktor doktor değil.
Zaten buda çokta normal.
Okuyamamda zaten.
500lü puanlar alarak.
Ben bayılırdım.
Çok iyi ilgilenlerle de.
Netede bakarım tabiiki.

Dış dünya gelişmesi neyse o sizde bayağı gelişmiş, yaşınız çok genç, ilginizde var, kolaysa alın 500 lü puanları sizde doktor olun,bayağı bir yol katetmişsiniz yarım bilgilerinizi tamamlayın ,iyi bir doktor olun, hastalarınızın kolu bacağı kesilmesin, vatana millete hayrınız dokunsun....öyle bir yazmışsın ki sanki senden öğreneceğim çok şey varmış gibi hissettim...büyük ihtimalle senin doğduğun sene tıp fakültesini kazanmışım ama bir arpa boyu yol katedememişim...inşalla yandalı bitirdiğimde bir halta yararım...bu arada Allaha şükür şimdiye kadar hiçbir hastamın kolu bacağı kesilmedi, işin tek sevindirici tarafı bu....

Merhaba doktor isimlerini gorunce yazmak istedim ben subat ayindan tesadufen ogrendigim gibi ameliyat masasinda buldum kendimi kisa bi arastirma mete durene ulastirdi beni 2.7 cm nodulle birlikte troid tamami alindi..6 ay oncede levent kabasakal cerrahpasada atom tedavisi gordum 150 dozda..3 ay once kan tahlilleri ile mete beye gittim anti tg degerim atom oncesi 120 idi 81,e dusmustu fakat 60altina inmesi gerektigini soyledi..15,gune kadar atom 6 ay olucak..Tekrar tarama yapilacak sanirim fakat ben iyot esnasinda sadece sesini duymustum ama eleltrik aldim levent beye degil ilhami usluya gitmek istiyorum hasta psikolojisinden anliyor olmasi cok onemli sizce nasil o konuda? Buarada sizin degerlerniz nasil seyretti?, ve takibi mete bey mi ilhami beymi yapiyor suan nasilsiniz

Merhaba doktor isimlerini gorunce yazmak istedim ben subat ayindan tesadufen ogrendigim gibi ameliyat masasinda buldum kendimi kisa bi arastirma mete durene ulastirdi beni 2.7 cm nodulle birlikte troid tamami alindi..6 ay oncede levent kabasakal cerrahpasada atom tedavisi gordum 150 dozda..3 ay once kan tahlilleri ile mete beye gittim anti tg degerim atom oncesi 120 idi 81,e dusmustu fakat 60altina inmesi gerektigini soyledi..15,gune kadar atom 6 ay olucak..Tekrar tarama yapilacak sanirim fakat ben iyot esnasinda sadece sesini duymustum ama eleltrik aldim levent beye degil ilhami usluya gitmek istiyorum hasta psikolojisinden anliyor olmasi cok onemli sizce nasil o konuda? Buarada sizin degerlerniz nasil seyretti?, ve takibi mete bey mi ilhami beymi yapiyor suan nasilsiniz
Merhaba ben de İlhami hoca ya gitmiştim kendisi çok iyi ama biraz pahalıya mal oluyo tedavi beni maslak acıbademe yönlendirdi ilk atomdan 6 ay sonra tarama amaçlı tekrar iyot alıyorsunuz ama ilki kadar yüksek doz değil aynı diyeti yapıyorsunuz tiromel kullanıyorsunuz ilkinde 100mcgalmıştım tarama amaçlı gittiğimde 5 mcgverdi ayakta alıyorsunuz hastanede yatmıyorsunuz sonuçlarım iyi çıktı bir daha atom almayacaksın Dedi bana ilaç dozu takibi olacak Dedi maslak acıbadem de aldım ilk atomda 5500 tl ikincide 2000 tl verdim bence Cerrahpaşa da alabilirsiniz hiç bir farkı yok ben şuanda Cerrahpaşa'ya gitmeyi düşünüyorum her gittiğinizde ilaç dozu ayarlamak için bile 400 tl veriyorsunuz İlhami beye Levent beye giden çok tanıdığım oldu hem beş kuruş vermediler hem de aynı tedaviyi aldılar ve ilgisinden memnunlar iyot alan hastaların tedavisi nükleer tıp ta oluyo Mete beye size gelmeme gerek var mı diye sorduğumda ben cerrahım benle nekadar az görüşsen o kadar iyi senin için dedi Cerrahpaşa nükleer bu konuda tek geçerim ben de sağlıkçı olduğum için hangi hastane iyi değil bir fikir sahibiyim size de çok geçmiş olsun

Levent beyden cikinca aglatiyo beni suan zaten hassasim o donuk tavri hosuma gitmiyor o nedenle bilgi almak istedim ilk atomu cerrahpasada almistim ameliyatimi amerikanda oldum ama atom icin gerek yok diye dusundum..peki sizn nodulunuz kac cm di kac sene oldu lenflere sicrayan bir durum varmi ben cok korkuyorum hergun aglama krizine giriyorum psikolojim alt ust oldu

Levent beyden cikinca aglatiyo beni suan zaten hassasim o donuk tavri hosuma gitmiyor o nedenle bilgi almak istedim ilk atomu cerrahpasada almistim ameliyatimi amerikanda oldum ama atom icin gerek yok diye dusundum..peki sizn nodulunuz kac cm di kac sene oldu lenflere sicrayan bir durum varmi ben cok korkuyorum hergun aglama krizine giriyorum psikolojim alt ust oldu
Ben şubat 2015 de ameliyat oldum ama ondan önce iki sene Mete beyin takibindeydim son biyopsi papiller çıkınca ameliyat Dedi o Zaman benim de psikolojim bozuldu Mete beye sordum bu kötünün iyisi bişey olmaz Dedi ameliyat olacaksın Dedi sağ ve solda iki nodul vardı biyopsi alan doktor sağ taraf 3 cm e yakın ağrı yapar Dedi ki evet kulagıma vuruyodu agrısı ama metastaz yoktu bende atom öncesi ilaç kullanmadığım Zaman'lar çok zorladı beni tsh yüksekliği berbat bi durum onun dışında ben çok rahat atlattım ilacımı alıyorum düzenli her sabah tarihlilerimi yaptırıyorum İlhami hoca iyidir çok ilgilidir özel muayenehanesi Amerikan hastanesinin karşı sokağında orda bakıyo zaten hastalara

Bende ilhami beye gitmek istiyorum birde onu denicem cok tesekkur ederim buarada..Benimde lenflerden ameliyatta parca alindi temiz cikti atom.sonrasi taramadada temizdi..Peki bu 6 ay soraki tarama baska yere sicramismi diyemi yoksa iyilestimi diyemi pete giriyoruz? Buarada ben yesim erbile mail atmistim fikir icin hemen numarasini gonderdi nasil insancil nasil iyi ya yarim saat moral verdi bana..ben 3 aylik evliydim hayatim kabusa dondu bianda tesadufen kan tahlilinde ogrendim hastanede bayildim ilk duydugumda..onumzdeki ay evlilik yildonumumuz nasi gecti hic anlamadim

kadına dedim ki arada fark çok endokrine mi sevkedeceksiniz beni. ultrosona göre nodül çıkarsa sevk edicem dedi nodül her tiroid hastasında olmuyor ki. brde hastane kağıt vermiyor doktora gidiyor bütün kan tahlilleri vs bilgisayardan bakıyorlar

E-nabız sisteminden görebilirsin. Çıktısını al. Dahiliye doktoruna git endokrin e sevk iste. Istanbulda misin bilmiyorum ama Üsküdar devlet hastanesi var. Kosuyolunda. Oraya sabahtan gidip endokrin bölümüne randevu alabiliyorsunuz. Şevket gerek yok diye biliyorum. Ama ben sanırım 1 yil önce gitmiştim. Sen gidecek olursan hala uygulamanın bu şekilde olup olmadığını kontrol için hastaneyi ara.

X