Her doktor doktor değil.
Her hastanında gerçek bi hasta olmadığı gibi..
Yani görünürde doktor doktor, hasta hasta ama bunun birde psikolojik açıcı var.
Gerçekten hastaysa o işi araştırması var.
Bilmiyorum diye bişey yok.
Yaşım 20 olmasına rağmen şuana kadar ufak büyük hastalıklardan dolayı binlerce kez hastaneye gittim.
Kimin gerçekten hastaya değer verip vermediğini anlayabilicek düzeydeyim.
Zaten buda çokta normal.
Ben tıpla alaka hiç bişey okumadım.
Okuyamamda zaten.
Ama hiç bi dış dünyası olmayan insanlar tıp okuyor.
500lü puanlar alarak.
Ama o 500lü puanlar sadece ders çalışarak oluyor.
Sadece kitap okuyarak kitaplara dayalı.
Mesela ben diyorum ki kulağım çınlıyor, başım dönüyor nörolojiye git deniliyor oraya gidiyorum emar istiyor emarda bişey çıkmıyor.
Bişey yok diyorlar tamam bitti.
Ama kimisi vr ki nöroloji bile olma bişeyde çıkmasa dahiliyeye git endokrinolojiye git diye yönlendiriyorlar..
Hastaya değer verip hastanın şikayetini azaltmak, sonuçlandırmak için uğraşıyorlar..
Ben bayılırdım.
Başım döner, gözlerim kararırdı, bayılıp titreyerek uyanırdım, ellerim uyuşurdu.
Ve bu çok sık oldukça bana hiç bişeyin yok denilirdi..
Bi çok doktor umursamadı..
Bi tanesi her testi yaptırdı.
Sonunda hipoglisemi olduğum ortaya çıktı.
Ve çok büyük yan etkileri bende görülüyormuş.
Ama bunu hiç bi 6 yıllık tıp eğitimi, 4 yıllık uzmanlık ve de üstüne yan dal eğitimi bilgisine dayanarak kimse o narin totosunu kaldırıp hiç olmadı tototyu boşverinde kafasını kaldırıp ilgilenmediği için 1.5 2 yıl hastanelerde süründüm.
Kollarımda açılan damar yollarından alınan kanlardan damarlarım hassaslaşmıştı.
Ve bebekler için kullanılan iğnelerden bile ağlama raddesine gelmiştim.
Umursamaz bi ton doktorla karşılaştım.
Ben acildeyken bacak bacak üstüne atmış kimseyi umursamayanlarla da karşılaştım.
Çok iyi ilgilenlerle de.
Bi insan hastanaye şifa bulmaya derdinin nedenini öğrenmeye giderken hiç umursanmayıp sinirleri yıpranıyor.
Tiroid genelde ilaçla tedavi edilir.
İlaçsız tedavileri çok az miktarda farklılıkları varsa olur.
Sizin şu dediğiniz şeylerin çoğunun açıklamasını yapabilirim mesela.
Tanımadan sadece okulunu okudunuz diye hiç bi doktorda çok iyi değil.
Zaten genelde milleti sakat bırakanlar yanlış iğneyi şırıngayla enjekte edilmesini isteyen doktorlar sağlıyor.
Ben genelde bi hastalık çıktığında onun en ince ayrıntısına kadar araştıran bi insanım.
Bunuda çoğunlukla doktorlardan işin ehli olan kişilerden ve eczacılara sorarak sağlarım.
Netede bakarım tabiiki.
Ben kaç kez doktor yanındaki hemşireye bişey derken hemşire anlamadığına ama benim bildiğim şeylerden bahsettiğine şahit oldum.
Bi kaç kez hatta doktorada sormuştum.
Sizin hemşire hanıma dediğiniz şunun için oluyor dimi diye.
Kaç kez doktorun daha ağzından hastalık ismi çıkarken yok o beliritilerinden şunlar yok ama şu var. Şu tarihte tahlilini yaptırdım ve temiz çıktı dediğim var.
Yani okumadım diyede içi boş değilim.