Umudumuzu yitirmeyelim...

Lereenim

Onur Üyesi
Pro Üye
17 Ağustos 2006
4.405
1.954
Umudumuz yoksa eğer ,yaşam çok uzak kalır bizlere .Birçok insanın gözlerinde olduğu gibi yakın çevremdeki insanların gözlerindede umutsuzluğu görüyorum ara sıra,kendimdede gördüğüm gibi ..

Oysa yaşamımızın tek sebebi umut değilmidir .Bazı şeylerin elbet bir gün düzeliceğine,güzel olucağına inanarak yaşamak .Kim umutları olmadan yaşayabilirki,yada nereye kadar .

Umutsuzlukta zarar vermezmi kötü arkadaşlar gibi yaşamımıza.O zaman neden hala umutsuz bakıyoruz yaşama ,neden bizi esir almasına izin veriyoruz .

Herşeyin yolunda gitmediği bir anda bile hala umut edebiliyorsak,önümüzdeki kapıların ardının umut dolu olduğunun farkındaysak açmak için geç kalmıyalım .

Kendimizi yönlendirmek elimizde nede olsa .Her sabah yeni bir güne ,yaşamın olumlu yönlerini düşünerek ve nefes almak ,yaşamak kadar gerekli olduğuna inanarak ,ona sıkı sıkı sarılarak başlayabiliriz ,gülümsemeyi unutmadan .

Çünkü biz özeliz, çevremizdekiler özel ve bizden bir tane daha yok bu dünyada ...

Lereenim .

bazen umutların tükendiği ve gerçekten sadece dualara kalan öyle şeyler oluyorki sevgili hayatdaşım hayatımızda...
tamam diyorsun artık tüm sorunlar bitti, sırtındaki tüm kamburlar düzeldi, artık bundan böyle rahat bir hayat bekliyor onu diyorsun... ama öyle bir sorun çıkıyorki ortaya...işte orda tükeniyor tüm umutlar...napsan çaresi yok...
bu belki isyan gibi gelebilir ancak, hayat hiçte adil değil...

çok doğru.kendimizi en kötü en hayal kırıklığına uğramış anlarda keşke bu cümleler aklımıza geliverse de toparlanabilsek.umut gerçekten olmalı.umutlu ve güçlü olmalıyıza.s.

bir insanı öldürmek istiyorsanız önce ümitlerini alın elinden. ne kadar doğru ama umudumuzu kaybetmemek en güzeli hayat yaşamaya değer her türlü olumsuzluğa rağmen.

Umut.. Umudu yitirmeden yaşamak çok ayrıcalıktır..Umutları kaybetmemek dileği ile..Lerrenim teşekkürler

Ne güzel bir konu... Teşekkürler...!

Umut ettiğimiz sürece nefes almaya devam edebiliriz... Aslında umut yoksa hayat da yok!!!! Dilerim ki; umudumuz hep sürer hayata dair...

şu an çok umutsuzum malesef.sanki bütün sıkıntılar bir araya toplandı.biliyorum geçici bir durum.şimdi umudumu kaybettim ama, belki beş dakika sonra bulacağım.

Özgürcecim çok hoşsun .

canım sen de öyle.yazdığım şey gerçekleşti.kaybettiğim umudum bana geri döndü:)ve gerçekten umudunu yitiren özgürceyle,umudu olan özgürce arasında çok büyük bir fark oluyor.umudu olan insan mutlu insan,herşeye rağmen.

Özgürceciğim umudu olan insan gerçekten mutlu insandır .Çok sevindim umudunun geri döndüğüne .

Kendimizi yönlendirmek elimizde nede olsa .Her sabah yeni bir güne ,yaşamın olumlu yönlerini düşünerek ve nefes almak ,yaşamak kadar gerekli olduğuna inanarak ,ona sıkı sıkı sarılarak başlayabiliriz ,gülümsemeyi unutmadan .

Çünkü biz özeliz, çevremizdekiler özel ve bizden bir tane daha yok bu dünyada ...

Lereenim
sana ne diyebilirim bebeğim sen süpersin
ve ben bu okuduklarıma bayıldımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm seni seviyoruym hayatım:1hug:

Biraz hastayım ama umutlu ve mutluyum. Güzel bir gün, evdeyim. Güzel sohbetlerle başladım güne.
Sanırım dostlar umutlar için var, dostlar mutluluklar için.
Paylaştıkça artıyor. Umudunuz güneşiniz olsun. Her yeni gün daha parlak doğsun.

lereenim.a.s.

bazen umutların tükendiği ve gerçekten sadece dualara kalan öyle şeyler oluyorki sevgili hayatdaşım hayatımızda...
tamam diyorsun artık tüm sorunlar bitti, sırtındaki tüm kamburlar düzeldi, artık bundan böyle rahat bir hayat bekliyor onu diyorsun... ama öyle bir sorun çıkıyorki ortaya...işte orda tükeniyor tüm umutlar...napsan çaresi yok...
bu belki isyan gibi gelebilir ancak, hayat hiçte adil değil...

hayat gerçekten de bazılarına adil davranmıyor keşke umutlar hiç tükenmese ama öyle bir an geliyor ki dua etmek bile yetersiz kalıyor bazen çaresizlik zehirli bir sarmaşık gibi sarıyor ve yapacak hiç şeyin kalmadığını düşünüyor insan ve ben bugünlerde bir çaresizliğin pençesinde umutlarını tüketmiş sadece dua ediyorum malesef

umutta umutsuzlukda hayatın bi parçası..umudu olmayan insanlar mezardakilerdir..ama öle şeyler yaşıyoki insan umudu attım çöpe umutsuzluğun bile bi anlamı olmuyo..ama yaşamak ve varolmak herşeye rağmen çok güzel..

çok güzel bi paylaşım olmuş teşekkürler..

hayat gerçekten de bazılarına adil davranmıyor keşke umutlar hiç tükenmese ama öyle bir an geliyor ki dua etmek bile yetersiz kalıyor bazen çaresizlik zehirli bir sarmaşık gibi sarıyor ve yapacak hiç şeyin kalmadığını düşünüyor insan ve ben bugünlerde bir çaresizliğin pençesinde umutlarını tüketmiş sadece dua ediyorum malesef

Burçdaşım çok karamsar gördüm .Bence yinede umut etmekten vazgeçme .Sevgiler .

umutta umutsuzlukda hayatın bi parçası..umudu olmayan insanlar mezardakilerdir..ama öle şeyler yaşıyoki insan umudu attım çöpe umutsuzluğun bile bi anlamı olmuyo..ama yaşamak ve varolmak herşeye rağmen çok güzel..

çok güzel bi paylaşım olmuş teşekkürler..

Birgülcüm yaşamak herşeye rağmen güzel .Umudunun geri gelmesi dileğiyle .

Bende ellerimi kullanmakta zorlanıyorum ve geçmesini ümit ediyorum .Çünkü bayağı zorlanıyorum kullanırken .

X