Umreden Geliyorum ve Sizlerde Oraları Görün İstedim...

kumsalll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2007
1.085
1
116
- Yurtdışı
ben 4 senedir.suudi arabistanın başkenti olan riyadh şehrinde yaşıyorum.gectigimiz persembe ve cuma günü kısmet oldu ve ümreye gittik.oraları sizinde görmenizi istedim.işte resimlerimiz....

riyadh tan mekkeye giderken saatlerce çölden gectik.sizinde görmeniz için arabadan bir resmini cektim.ve işte arabistan çöllleri...

eşim kendisine ihram almak için bakınıyordu.bilmeyenler için ihram kabeye giderken giyilen beyaz 2 parcadan olusan carcaf tarzı giyim.
[/IMG]

satıcı adam ihramnın nasıl giyilecegini tarif ediyor...
[/IMG]

riyadh tan mekkeye gidiş yolumuzdaki makkat camisi.resimde gördügünüz yerin sol tarafında erkekler için özel hamam var orada yıkanıyorlar ve üzerlerine sadece ihramı giyiyorlar.iç çamaşırı dahi giyilmiyor.sag arafındada bayanlar için hamam var oradada bayanlar abdestini alıyor ve bayanlar için olan özel bölümde 2 rekat namazlarını kılıyorlar.erkeklerde kendılerine ait olan bölümde 2 rekat namazlarını kılıyorlar ve daha sonra kabeye dogru yola cıkılıyor....
[/IMG]
[/IMG]

burdada prensesim ve ben.yandaki gördügünüz kapı bayanlara ayrılmış olan özel bölümdür.
[/IMG]

kısa bir yolculuktan sonra kabeye vardık.burası giriş yolu...
[/IMG]
[/IMG]

ve nihatey kabenin girişindeyiz.buradada şuan ben ve eşimin durdugu yerin sol tarafında erkekler için ayrılmış olan özel bölüm var abdest almaları için.kabeye girmeden önce kabenın girişinde tekrar namaz kılındı.
[/IMG]

ve burasıda kabe nin girişi... girerken terliklerimizi elimize alıyoruz.bir kenara koyuyoruz.çıkışta almak üzere...
[/IMG]
[/IMG]

ben ve kayınım zemzem suyu içerken...
[/IMG]

ve işte nihayet kabe..... insanlar tavaf ederken... burada kabenin etrafında yedi tur attık...
şöyle anlatayım bir dönüşe bir şavt 7 şaftada bir tavaf yaptım deriz .birde her başa geldigimizde yani her şavftta hacer ül esved taşıki o cennetten geldiğine inandığımız bir taşdır ,o taşı selamladık.
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]

burada gördügünüz camekanın içindede hz.ibrahimin s.a.v ayak izleri vardı..
[/IMG]

ben ve eşim tavaf yaptıktan sonra....
[/IMG]

burasıda sefa merva...buradada 7 kere gitgel yaptık... burada yesil ışık yanan belirli yerler vardı.oraya gelindigi zaman insanlar koşarak geçiyorlardı.buradaki telaşlı koşmanın sebebi ise hz .hacerin oğluna su arayışını temsil ediyor.ayrıca orada her başa gelindiginde sayın başlağıcını ve kabe yi selamlıyorduk.
[/IMG]

ümrenin sonunda saclarımızın 2 yerinden kestik.ve son kez namaz kıldıktan sonra kabeden ayrıldık...
[/IMG]

son olarakta kaldıgımız otelın penceresinden sizler için çektigim nur dagı.eger cok dıkkatlı bakarsanız oraya yürüyen insanları görebilirsiniz.arafat dagına şeytanın taşlandıgı yere gidemedik o yüzden oranın resımlerini ekleyemiyorum.
[/IMG]
[/IMG]

Son düzenleme:
Allah kabul etsin.ınsanın bakarken bile tüyleri dikenleniyo.Allah bizede kısmet eder inş.

çok güzel
insan resimlere bakınca bile içi huzur doluyor
bizde görürüz inşlh oraları

Tüylerim diken diken olduu bakarken akannehirakannehir
mükemmel bişey Kurban olduğum Rabbim bana da nasip etse keşke Şeniz:bbo::Saruboceq:

Gerçekten çok dokunaklı etkilenmemek elde değil Allah kabul etsin cümlemizede nasip etsin:Saruboceq:

çok güzel.. Allah inş.. bize de buraları görmeyi nasip kısmet eder..

canım çok güzel allah kabul etsin rabbim isteyen herkese göstersin oraları

Allah kabul etsin.İnsanın bakarken bile tüyleri dikenleniyo.Allah bizede kısmet eder inş.

çok güzel
insan resimlere bakınca bile içi huzur doluyor
bizde görürüz inşlh oraları

Tüylerim diken diken olduu bakarken akannehirakannehir
mükemmel bişey Kurban olduğum Rabbim bana da nasip etse keşke Şeniz:bbo::Saruboceq:
teşekkür ederim arkadaşlar allah sizler ve tüm gitmek isteyenlerede nasip eder inşallah.
harika bir duyguydu anlatamam size.

çok duygulandım canım...
ALLAH razı olsun senden...
ve inş isteyen tüm kardeşlerime nasip olsun bende dahil...

Allah kabul etsin.Paylaştığın için teşekkürler canım.Rabbim ınşallah bizlere de oraları görmeyi nasip etsin...

Allah Kabul Etsin.. Resimlere bakarken bile insan etkileniyor,

Umarım Allah bizede nasip eder...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…