Ümmi sübyan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annemlerin dış kapısına devamlı bir parmak yağ sürülüyordu, sonra bir gün ayakkabılıkta bağlanmış bir saç görünce bu ne diye birinin tanıdığı bir hocaya gitmis annemler. Yildizname falan bakmış adam. Benim için demiş; sizin kız asi mi? Başına buyruk mu 🤪🤪 tabii ki öyleyim:)
"Sizin kızda ümmi sıbyan var" demiş. Hatta koluma falan bir şeyler yazmak istemiş. Ben de tabii ki gitmedim, elin cinci hocası koluma Allah bilir ne yazacak diye. yazar da birşeyler musallat eder devamlı müşteri olmamiz için:) hiç belli olmaz , dünyanın binbir türlü hali var.
O dönem ben de biraz araştırmıştım; lilith'in Anadolu'daki adiymis ümmi sıbyan.
Tesadüfe bak ki; Lilith benim mitolojik olarak en sevdiğim karakterlerden biri🥰 Havvadan önce yaratılmış, adem gibi topraktan. Adem artiz artiz takılırken, lilithi ezmek isterken Lilith 'ikimiz de topraktan yaratildik. Nasıl benden üstün olduğunu söylersin?' diye isyan etmiş. Hatta bazı dini eserlerde yatakta hep alt tarafta kalan - edilgen konumda durmak istemediği için ademle arası bozuldugu falan yazıyordu, yıllar önce okumuştum.
Sonuç olarak kovuluyor tabii cennetten, yerine Adem'in kaburgasindan,ondan daha aşağı konumda olan Havva yaratılıyor .
Feminist eserlerde de bol bol yer verilir lilithe.
Keske hepimizin içinde biraz Lilith olma cesareti olsa, ataerkil düzenin sonu gelse

Halk arasında genellikle anneye, bebeğe veya hamile kadına musallat olur derler.

Bazı kadınlar menstrüasyon dönemlerini çok sancılı yaşar, bunu baska şeylere yormamak lazım. Kadın doğuma muayene oldunuz mu?
Ya ben bu adet agrısını geçtim artık bizim sülalede adetken nerdeyse tüm kuzenlerim hastanelik oluyormuş annem de kızken. adetken bayılıyormuş çok kötü oluyormuş doğumdan sonra iyi olmuş ben gittim belki kist mantar iltihap bişe vardır diye ama bişe çıkmadı doktorda bazı kadınların ağrılı bazılarının hiç hissetmediğini söyledi oda muhtemelen doğumdan sonra azalacaktır dedi ben başka doktora randevu aldım oraya gideceğim bakalım sorun neymiş

Annemlerin dış kapısına devamlı bir parmak yağ sürülüyordu, sonra bir gün ayakkabılıkta bağlanmış bir saç görünce bu ne diye birinin tanıdığı bir hocaya gitmis annemler. Yildizname falan bakmış adam. Benim için demiş; sizin kız asi mi? Başına buyruk mu 🤪🤪 tabii ki öyleyim:)
"Sizin kızda ümmi sıbyan var" demiş. Hatta koluma falan bir şeyler yazmak istemiş. Ben de tabii ki gitmedim, elin cinci hocası koluma Allah bilir ne yazacak diye. yazar da birşeyler musallat eder devamlı müşteri olmamiz için:) hiç belli olmaz , dünyanın binbir türlü hali var.
Tesadüfe bak ki; Lilith benim mitolojik olarak en sevdiğim karakterlerden biri🥰 Havvadan önce yaratılmış, adem gibi topraktan. Adem artiz artiz takılırken, lilithi ezmek isterken Lilith 'ikimiz de topraktan yaratildik. Nasıl benden üstün olduğunu söylersin?' diye isyan etmiş. Hatta bazı dini eserlerde yatakta hep alt tarafta kalan - edilgen konumda durmak istemediği için ademle arası bozuldugu falan yazıyordu, yıllar önce okumuştum.
Sonuç olarak kovuluyor tabii cennetten, yerine Adem'in kaburgasindan,ondan daha aşağı konumda olan Havva yaratılıyor .
Keske hepimizin içinde biraz Lilith olma cesareti olsa, ataerkil düzenin sonu gelse
Bende gitmem zaten korkarım bu cinci hocalardan zaten düzgün hoca yokla hepsi para tuzagı

Size bu tabiri söyleyip saçmalayan kişi de aklı sübyan galiba.
Allah nasip eder inşallah en kısa zamanda bebek. Böyle safsatalara hiç prim vermeyin.
Amenna allah istemedikçe hiçbişey olmaz herşeyin bir vaktı olduğuna inanıyorum belkide sadece bir imtihandır.
Çevremizdeki insanlar bu kadar anlayışsız olmasa belki bizde çocuk çocuk diye kafayı yemicektik sürekli senden sonra evleneneler çocuk yaptı hiçbişeye yaramıyorsun demeleri sırf psikolojik olarak etkilenmemek için çocuk düşünmüyoruz diyoruz ona rağmen bin kere soruyorlar çocuk yokmu niye yapmıyorsunuz diye

Gittim doktora problem olmadığını söylüyor problem yoksa adetimin bu kadar ağrılı olması normal mi başka doktora randevu aldım ayın 28inde araştırma hastanesine gideceğim
Siz gittiniz de eşiniz gitti mi doktora? Çocuk iki kişiyle yapılıyor biliyorsunuz değil mi?

Ya ben bu adet agrısını geçtim artık bizim sülalede adetken nerdeyse tüm kuzenlerim hastanelik oluyormuş annem de kızken. adetken bayılıyormuş çok kötü oluyormuş doğumdan sonra iyi olmuş ben gittim belki kist mantar iltihap bişe vardır diye ama bişe çıkmadı doktorda bazı kadınların ağrılı bazılarının hiç hissetmediğini söyledi oda muhtemelen doğumdan sonra azalacaktır dedi ben başka doktora randevu aldım oraya gideceğim bakalım sorun neymiş
Bacım ben de hastanelik oluyordum. Adet olmaya başladığım andan itibaren. Ambulanslarla kaldırıldım durdum. Ağrı kesiciler fayda etmedi.

Neden mi böyle oluyormus? Karın içerisinde derin endometriozis odaklarım var. Tüm karın boşluğuna yayılmış rahim iç tabakam. Organlara falan da. Her ay adet olunca o dokular da sökülüp karın içine kanayıp o kanamayla da yayılmaya devam ediyor. Yumurtaligimda da çikolata kistim var. Bu endometriozisin kapalı hali, kendi içine kanama yaparak büyüyor o da. Yıllarca çektiğim ağrıların haddi hesabı yok. İki bebek kaybım var kalp durmasından. Sübyan mubyan hikaye.

Haa bu karın içindeki dokular ultrasonda görünmüyor. Sadece kisti görebiliyor doktorlar ve yillarca bu kist bu kadar ağrı yapmaz dediler. Ben bir ameliyat oldum da farkettiler.

Şimdi de genetik tahliller için uğraşıyorum. Allah aşkına aklinizi bulandırmayın böyle şeylerle.

Benimde öyle.
Evlenene kadar kaç kere bayıldım, iğneler, serumlar sıcak su torbaları ama nafile.
Hiç bir sorun sıkıntı yok.

Kistin k si yok ama böyle oluyor dedi doktor bana da her bünyenin ki farklıymış.

Bende gitmem zaten korkarım bu cinci hocalardan zaten düzgün hoca yokla hepsi para tuzagı
Gitme yaa, dediğim gibi. Belki koluna bişey yazar,hazır endişelisin diye. Tılsımlı milsimli.
Musallat eder daha pahalli şeyler satar. Uğraş dur sonra
Adet ağrısı için de adetten iki gün kadar önce adet söktürücü etkisi olan papatya ve biberiye çayı yapabilirsin.
Ayak altına sıcak su torbasi koyabilirsin
Özellikle adet doneminden önce bol bol yürüyüş yapabilirsin,
Kadinliginla barisip her fırsatta iyi ki kadın olmuşum, dunyaya tekrar gelsem yine kadın olmak isterdim, canım bedenim gibi olumlamalar yapabilirsin:)))
Benim adet ağrım o kadar hafif ki, var mı yok mu anlamıyorum bile bazen, normal akıntıdan farksız (üstelik mestrual cup kullanıyorum, çok fazla haşır neşir de olmuyorum kanla falan) . Ama papatya biberiyemi ihmal etmiyorum, gün içinde tonla yürüyorum ve kadinligimla barisigim , kadın olmayı çok seviyroum. Cinsiyetim istediğim şeyleri yapmaya engel değil.
Benim de etrafımda çok fazla adet ağrısı çeken insan var. Hepsi de içten içe ataerkil kafada , kaidn olmak ne zor diyen, hayal ettikleri şeyleri 'erkek olsam ben de yapardim' diye kendilerine cinsiyet Keti vuran, erkek kardeşiyle aynı evde durunca anneisnin erkek kardeşine değil de kendisine 'neden evi toplamadin' diye hesap sorduğu kişiler.
Bence fikir değişince ağrı da azalacaktır, çevremde bunun benzeri örnekler var.
Siz de deneyin,ne kaybedersiniz ki?

Yazmışım zaten doktora gittik bişe yok denildi diye eşim de gitti diye belirtmeme gerek duymadım çünkü hani çocuk iki kişiyle yapılıyor ya okuyanlar bunu anlayabilir diye düşündüm
Yok anlaşılmıyor işte. Doktora gittik bişey yokmuş o zaman adetlerim neden sancılı oluyor deyince sadece sizin muayene olduğunuzu eşinizin konuyla alakası olmadığını düşünüyoruz doğal olarak. Doktora gittik ikimizde de bir sorun görmediler deseydiniz anlayabilirdik.

Gitme yaa, dediğim gibi. Belki koluna bişey yazar,hazır endişelisin diye. Tılsımlı milsimli.
Musallat eder daha pahalli şeyler satar. Uğraş dur sonra
Adet ağrısı için de adetten iki gün kadar önce adet söktürücü etkisi olan papatya ve biberiye çayı yapabilirsin.
Ayak altına sıcak su torbasi koyabilirsin
Özellikle adet doneminden önce bol bol yürüyüş yapabilirsin,
Kadinliginla barisip her fırsatta iyi ki kadın olmuşum, dunyaya tekrar gelsem yine kadın olmak isterdim, canım bedenim gibi olumlamalar yapabilirsin:)))
Benim adet ağrım o kadar hafif ki, var mı yok mu anlamıyorum bile bazen, normal akıntıdan farksız (üstelik mestrual cup kullanıyorum, çok fazla haşır neşir de olmuyorum kanla falan) . Ama papatya biberiyemi ihmal etmiyorum, gün içinde tonla yürüyorum ve kadinligimla barisigim , kadın olmayı çok seviyroum. Cinsiyetim istediğim şeyleri yapmaya engel değil.
Benim de etrafımda çok fazla adet ağrısı çeken insan var. Hepsi de içten içe ataerkil kafada , kaidn olmak ne zor diyen, hayal ettikleri şeyleri 'erkek olsam ben de yapardim' diye kendilerine cinsiyet Keti vuran, erkek kardeşiyle aynı evde durunca anneisnin erkek kardeşine değil de kendisine 'neden evi toplamadin' diye hesap sorduğu kişiler.
Bence fikir değişince ağrı da azalacaktır, çevremde bunun benzeri örnekler var.
Siz de deneyin,ne kaybedersiniz ki?
Ya enerjiniz gerçekten çok iyi bu dediklerinizi nasıl tüketeceğim aç mı yokmu hergün mü yoksa sadece adetkenmi

Psikoloji bölümüne randevu alın o tarz şeyler inanmayın beyniniz sizi yanıltıyor ayrıca kimseye söylemeden tedavi olun.

Lilithi ne güzel açıklamışsınız, ben de benzer şeyler yazacaktım konu sahibinin rüyasında gördüğü yaşlı kadınla ilgili. Rüyada yaşlı kadın, kadının vahşi doğası, konu sahibinin eşini görünce kaçıyor ve eşi bu yaşlı kadını gülünç buluyor alay ediyor.
Uyumlu, nazik, hanım hanımcık olmamız için uydurulan bu ummi sıbyan hikayesini duymasından sonra konu sahibinin bu rüyayı görmesi çok manidar. Aslında bilinçdışı ona vahşi, isyankar ve yaratıcı yönüyle bağlantı kurması yönünde işaretler gönderiyor bence fakat belli ki başta evli olduğu kişi olmak üzere eril figürler buna engel oluyor, ona tavsiyeler verip nasıl olması gerektiğini söylüyor veya kendi olduğunda onunla alay ediyor. Ne lilith ne yaşlı cadı bu ablaya yardım edebilirmiş gibi görünmüyor şimdilik ama umarım çocuk sahibi olmadan önce otantik halini saklamaktan vazgeçer, özgürleşir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X