Umca'y duydunuz mu yada kullandnz m?

Umca yı 4 gün boyunca kullandım malesef bizde pek işe yaramadı. Ama güzel bir balgam söktürücü..

Onun dışında oğlum şiddetli şekilde hasta değil. burnu akıyor ve balgamı var.

ben bütün bağışıklık artırıcıların ana maddesi olan ekinezyayı kullanıyorum.
poşet çay olarak aldım.ayda bir falan oğluma veririm birkaç yudum.şu an 3 yaşına basmak üzere.sayılı hasta olmuştur ve asla hastalığı uzamaz maşallah.ayrıca oğlumu emzirirken de bu çayı kendim içerdim.sütümden oğluma geçmiştir mutlaka.
benim bildiğim ve çok memnun kaldığım tek doğal bağışıklık artırıcı ekinezya.tavsiye ederim.
sizler de rahatsızlandığınızda falan içebilirsiniz

merhaba evet ben kullandım
benım bebgımde ust solunum yolu enfeksıyon basladıgında kullandım.doktor hasta olmaya baslayınca hemen basla 5 gun kullan dedı.bu ılac hastalıgın ılerlememesını saglıyor fena degıl yararını gordum.bebegımde alerjık bronsıt var gırp olmaması lazım burnu akmaya baslayınca umca verıyorum ılerlemesını engellıyor

Son düzenleme:
merhaba kızlar bu gün bir arkadaşa bu konu ile ilgili cevap verdim.
Cevabımı aynen buraya kopyalıyorum
Geçmiş olsun.
Ben Umca kullandım, koruyucu etkisi üzerinde şimdilik diyebileceğim birşeyim yotur, ama şunu farketim ki eğer soğuk algınlığı çıktı zaman verirsem gribi biraz daha hafif geçirir.
Gerçekten bebeğin küçük, benimki de öyle, ama 1 yaşından sonra NONİ (Morinda citrifolia ) vermeni şidettle tavsiye ediyorum. NONİ hakkında internetten bilgi alabilirsin. Türk sayfaları çok fazla söylemesede, şimdiye kadar bilinen en güçlü doğal bağışlık sistemin güçlendirilicidir. Ben doktor bir aileden geliyorum ve kesinlikle ben bebeğime kullanacağım.
İnternette buldum bir sayfadan alıntı:
"HİNT DUTUNUN FAYDALARI :
* Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı direnci artırır.
* Cildi geçleştirir ve güzelleştirir.
* Saç problemlerinde oldukça etkilidir.
* Kalp damar hastalıklarında faydalıdır.
* Vücuttaki DNA yapısını korur.
* Yüksek kan basıncını ve düzensiz kalp atışlarını düzenler.
* Hücrelerin besinleri obsorbe etmesini düzenler.
* Artrite ve burkulmalara karşı iyileşmede yardımcı olur.
* Allerjilerde faydalıdır.
* Astım için faydalıdır.
* Yüksek tansiyonu düzenler.
* Böbrek rahatsızlıklarına yararlıdır.
* Bas ağrılarına iyi gelir.
* Depresyona karşı oldukça faydalıdır.
* Strese karşı etkili olduğu ve düşünme yeteneğini artırıcı kalbi destekleyici,
* Kas gelişimi artırıcı bir bitkidir.
* Kadınlarda ve erkeklerde cinsel gücü artırıcı özelliği bulunur.
* Zayıflatıcı özelliği vardır.
* Rahat bir uyku uyumayı sağlar."
Bu arada antibiyotikten uzak durmanı öneririm. Soğuk algınlığında antibiyotik kullanılmaz zaten. (şidetli bir enfeksiyon olduğunda ne kullanacaksın ozaman?)
Umca fena değildir. Ben bebeğime 4-5 damla veriyordum.
Tekrar geçmiş olsun, bebeğin hayırlı olsun.

Eklemek isterim ki Hint dutu-Noni meyvesi içeriği: C,B1, B2, B6, B12 ve E vitaminler, Niacin (PP-Vitamini), Biotin (H-Vitamini), Folikasit (Bc- Vitamini), Pantotenasit (B3-Vitamini), n (pro A-Vitamini) alfa- Karotin, kalsiyum, solyum, potasyum, magnezyum, fasfor, iron, sodyumklorid, molibden, birçok aminoasit ve proxeronin, Koenzyma Q10 ve proxeronaz enzimlerini içerir.
Bebeğim küçük daha ama ben kesinlikle bebeğime kullanacağım.

Son düzenleme:
biz geçen sene kullanmaya başladık bu umcayı, ne zaman hapşırmaya ,burnum akmaya falan başlasa hemen kullanırım grip ilerlemeden geçer gider ,herkese tavsiye ederim yani ,yanılmıyorsam fiyatı 30 kusurdu

kızlar merhaba bende burdan okuyup hemen aldım umca yı. 5 gün önce 2 yaşındaki oğlum hapşırmaya ve burnu akmaya başladı kullandım ve 3. gün geçti. iyi geldi diye tahmin ediyorum. paylaşım için teşekkürler:16: birde kullandığınız vitamin varmı çocuklar için ben multi tabs kullanıyordum bi doktor ver biri verme dedi ne yapsam acaba:26::26:

kızlar merhaba bende burdan okuyup hemen aldım umca yı. 5 gün önce 2 yaşındaki oğlum hapşırmaya ve burnu akmaya başladı kullandım ve 3. gün geçti. iyi geldi diye tahmin ediyorum. paylaşım için teşekkürler:16: birde kullandığınız vitamin varmı çocuklar için ben multi tabs kullanıyordum bi doktor ver biri verme dedi ne yapsam acaba:26::26:

:71: Dr'unuza sormadan kullanmanızı tavsiye etmem ben sadece deneyım ve yasadıklarımdan paylastım ,kimi memnun kalabılır kımı memnun olmayabılır.,,:44:

ben kızıma doğduğundan beri kullanıyorum diyebilirim,bebeklerde kullanmayın diyor aslında ama 3-4 damla ile başladım.Şimdi hastalanma riski oluşan zamanlarda mesela çok soğuk havalarda,yabancı ve kalabalık bir ortamda uzun süre kaldıında veriyorum.Umca'nın etkisi ne kadardır bilemiyorum ama 2 yıl boyunca sadece 1 kez hasta oldu kızım o da diş çıkarma dönemindeydi.

Bende oğluma geçen sene kullandım etkili mi değil mi bilemiyorum çünkü o dönemde hafif soğuk algınlığı vardı. En son doktor kontrolüne gittiğimizde umca kullanın bağışıklığını kuvvetlendiriyor dedi ama emin değilim bende.

doktorumuz dün bize verdi bu damlayı bende öylece tanıştım dünden beri veriyoruz...
fanatik bir ilaç karşıtı olduğumdan dolayı bitkisel olduğunu duyduğum anda çok rahatladım
zaten ilaç olmadığı içinde ssk karşılamıyor reçeteyi...
çocuktaki rahatsızlık viralse kesinlikle antibiyotik kullanacağınıza damlayı kullanmak en mantıklı olan..
herkese bol sağlıklı ve az ilaçlı günler dilerim..

Ben de bu damlayla ilgili çok övgüler duydum. Hem kendim hem de kızım için ama dr tavsiyesi olmadan kullanmam.

benim oglum iki yaşında bizim doktorumuz dogal antibiyotik, hastalanacagnı anladıgnda ver dedi o yüzden hiç tereddüt etmeden veriyorum Allah bebişlerimize şifa versin.:55::55:

arkadaşlar benim bi arkadaşımın çocuğu hastaydı bende ona önerdim umca yı
Daha sonra arkadaşım cocuğunu dr götürmüş.arkadaşım da dr a sormuş o da kesinlikle kullanma hemen at..
yapılan araştırmalarda ciğerlere ciddi zarar veriyor demiş...
bugün benim oğlumunda dr kontrolü var ben bide kendi dr uma sorucam çünkü ona çok güveniyorum

arkadaşlar dr umuza sordum.geçen hafta bununla ilgili bi konferastaydım..umca hakkında çok ciddi araştımalar yok..çok sık hasta olan çocuklara çok fazla olmamak şartıyla verilebilir dedi.umca nın içinde bi madde varmış adını hatırlamıyorum şimdi o zararlı olabilirmiş .yeterli veri yokmuş

ben de bugün oğluma verdim umca damla. yeni açtım şişeyi ama bi koruması falan yoktu kapak direk açıldı.damlalık kısmında bi tıpada yoktu.normalde öylemi yoksa bizm damla daha önce açılmış mı acaba.bileniniz varsa bana yardımcı olursanız sevinirim

Back