Umca'y duydunuz mu yada kullandnz m?

hoşgeldinn canımm bunu yetişkinler kullanabiliyormu bilmiyorum ama sanmıyorum :sm_confused:

kızlar ben daha önce hiç duymamıştım umca yı. alt komşum abdi ibrahimde çalışıyor, akşam bana numunesini verdi hem kızım için hem kendim için kullanabilirmişim, kendisi ve kardeşleri kullanıyormuş, bakalım deneyip görücez.hihoyyyt
 
arkadaşlar bende hem kızımın doktoruna hemde farklı bir çocuk
doktoruna bu damlayı sordum ikiside ben hastalarıma önermiyorum
ama kendiniz bilirsiniz dedi neden diye sorduğumda bu damlanın işe
yaradığına dair kesinleşmiş veriler yok diyolar öncelikle sık hastalanmanın
nedenini araştırmak ve bu konuda tedavi başlatmak daha doğru dediler ve bizim doktorumuz
sebze meyva en iyi ilaçtır dedi
sizde doktorunuza danışıp kullanın bence
 
Bu ilacın methini bende çok duydum yarın hemen alıcam hasta olma mevsimi başladı
 
Benim yeğenim 3 yaşında yaklaşık 2 yıldır lösemi tedavisi görüyor. Bağışıklık sistemi zayıfladığından hastalıklara karşı daha duyarlı; korunması gerekiyor.Tedavi süresince mikroplardan onun kadar etrafındakilerinde korunması şart tabi.. Bu sebeple nezle ya da grip olmadan önce daha hastalığın başlangıcında iken umca içmeyi doktoru bize öneriyor.. Ben kullandım bir kaç kez.. Eğer grip başladıysa pek işe yaramıyor ama daha ufak tefek belirtileri varsa için anında durduruyor.. Çocukların kullanması doğru mu bilmiyorum. Yanlış bilgi vermek istemem. Biz can'a birşey olmasın, mikrop filan bulaşmasın diye vucudumuzda kırgınlık hisseder hissetmez umca içiyoruz..
 
umca'yi ben de kızıma aldım,faydasını gördüm,denemek için küçüğünü almıştım,ama büğyüğünü de alırım,evde bulunsun,ayrıca ben de denemek zorunda kaldım(damla filan hiç sevmem),sadece 1 gün kullandım,ertesi gün hiç hasta olmamış gibi hissettim kendimi
 
arkadaşlar kullananlar çok faydalı oldugunu söylüyorda bu ilacın yan etkilerini hiç okudunuzmu şimdi merak edip baktım yararı solunun yolu enfeksiyonu sadece bu kadar yan etkisi koca 1 sayfa okumaya üşendim
 
arkadaşlar merhaba,,, bana bir eczacı arkadaşım tavsiye etmişti....2 yıldır soğuk algınlığı ve halsizlik hallerinde büyüklere 25 damla 3-8 yaş arasına 12 damla olmak üzre kullanıldığında ben 3 çocuğumdada faydası gördüm...hastalığı hafif atlatıp ilerlemesini engellediği düşünüyorum...ayrıca tıp taki tanıdığım birçok kişiden aynı tavsiyeyi aldım...tamamen bitkiseldir...
 
Arkadaşlar;

marım faydalı olabilirim bende tv de ender saraçtan duydum sonra bir akradaşımda bağışıklık sistemi ve kulak burun boğaz enfeksiyonlarında etkili.ekim ayında başladım kullanmaya 1 şişe daha yeni bitti zaten eczanelerde zor bulunuyr tükeniyor 2.şişeyi aldık..

hepimiz haslaık geçirdik

çok şükür maşallah diyeyim hasta olmadı onu kullananlı hakikaten etkili.sardunya kökünden afrika bitkisinden yapılıyor.

bence kullanın sürekli
tavsiyemdir.Umarım etkisi her zaman devam eder
 
slm bende aranıza yeni katıldım umcayı dün eczane verdi bitkisel olduğunu söyledi ama ben genede tedirginim
 
Benim bildiğim bu damla sürekli kullanılmıyor,kür halinde uygulanıyoır,ben kızıma bir hafta uyguladım,ara verip tekrar uygulayacağım bir süre sonra.
Küçüklerde günde 10 damla,büyüklerde 30 damla ölçüsü.
Hasta olmadan da hastayken de kullanılabiliyor,bağışıklık sistemi için iyi bir güçlendirici.
 
evet umca bağışıklık sistemini güçlendiriyor benim oğlumda mide bulantısı yaptı ama arkadaşlarım memnunlar bende immuzing kullandım oğluma yaradı yan etkide yapmadı umca yada immuzing kullanabilirsiniz ama çocuğunuz yuvaya yada kreşe giden çocuksa kullanın evdeki çocuklara gerek yok bence?
 
meraba arkadaşlar,benim kızım 2 yaşında çok sık grip ve bademcik enfeksiyonu geçiriyordu.bunun için dr muzun tavsiyesiyle kullandık.ara vermiştik.kış geldi yine başlayacağız inş.


aşşağıdaki bilğiler beni baya rahatlattı.şimdi daha düzenli kullanmayı düşünüyorum inş bu kışı sağlıklı atlatırız



UMCA DAMLANIN İÇERİĞİ NEDİ
Umca damlanın solüsyon olarak 100 gramında 80 gram pelargonium sidoides, yani Afrika sardunyası bitkisinin kök kısımlarının sıvı özü mevcuttur. Afrika sardunyası bitkisinden elde edilen bitki özü, bitkisel tedavi amacıyla Umca damla halinde kullanıma sunulmuştur.

BİTKİSEL TEDAVİ NE DEMEKTİR?

Hastalıklara karşı koruyucu ya da tedavi edici etkileri olduğu düşünülen bitkilerin ya da bitki kısımlarının hastalarda kullanılmasına BİTKİSEL TEDAVİ adı verilir.
Kullanılan bitkinin etkili olduğu düşüncesi, geleneksel tedavi yöntemlerine dayandırılır. Bitki ham haliyle ya da işlemlerden geçirilerek kullanılır. Ürünün tıbbi yararı ile ilgili kanıtlar, yine geleneksel kullanıma ve yapılan tıbbi araştırmalara dayandırılır. Bitkisel tedavi amaçlı kullanılan ürünler tıbbi müstahzar, yani ilaç olarak değerlendirilmezler. Sağlanan faydanın bitkinin içerdiği maddelerin hangisine bağlı olduğu tam olarak bilinmez, bu durum ilaç tedavisi ile bitkisel tedavi arasındaki en önemli farkı oluşturur. Söğüt ağacının kabukları ağrı kesici etki göstermesi amacıyla cilt üzerinde kullanıldığında bu durum bir bitkisel tedavidir. İlk kez söğüt ağacının kabuklarından saflaştırılmış olan salisilik asit, aspirin ismini alan ilaç içerisinde içildiğinde ağrı kesici etki gösterir ve bu durum artık gerçek bir ilaç tedavisidir. Bu örnekte de görüldüğü gibi, söğüt ağacının kabukları yani bir bitki kullanıldığında neyin ağrı kesici özellik gösterdiği tam olarak söylenemez; kökenini söğüt ağacının kabuklarından alan aspirin ilacı kullanıldığında ise ağrı kesici etkinin aspirinin aktif maddesi olan salisilik asite bağlı olduğu bilinir ve yapılacak deneylerle kanıtlanabilir.

Afrika sardunyası bitkisi

UMCA (UMCKALOABO)'NUN ÖZELLİKLERİ NELERDİR, NASIL KEŞFEDİLMİŞTİR

Umca damla isimli bitkisel ilaç, bilimsel ismi Pelargonium sidoides olan Afrika sardunyası bitkisinin özünden elde edilmektedir. Afrika sardunyasının bazı türlerinden elde edilen bitki özlerini hastalarına ilk kez uygulayanlar, Güney Afrika'da yaşayan yerli kabileler olmuştur. Bu kabileler, başta üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları ve verem hastalığı olmak üzere pek çok hastalıkta Afrika sardunyasından elde edilen bitki özlerini tedavi amaçlı kullanmışlardır. Bu bitki özünü Avrupa'ya taşıyan ve tanıtan kişi ise bir İngiliz olmuştur, genç yaşta verem hastalığına yakalanmış olan Charles Henry Stevens.

Bay Stevens 1897 yılında, henüz 17 yaşında iken verem hastalığına yakalanmış, doktoru, o dönemde verem hastalığını tedavi eden etkili ilaçlar mevcut olmadığından, Stevens'a hava değişimi amacıyla Güney Afrika'ya gitmesini önermiştir. Verem hastalığını yenmek tutkusuyla Güney Afrika'ya giden genç Charles Stevens'ın hayatı, bu seyahatten sonra tamamen değişecektir. Charles Stevens'ın tüm benliğini ele geçiren bir tutku, gün gelecek bizlerin de hayatını etkileyecektir. Bu tutku, bitkilerle tedavidir.

Charles Stevens'ın ufkunu açan olay, Güney Afrika'da Zulu kabilelerinin verem başta olmak üzere pek çok alt ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında tedavi amaçlı kullandıkları Afrika sardunyası bitkisinin, verem hastalığından kurtulmasında yardımcı olmasıdır. Afrika'nın havası, suyu ve Afrika sardunyası, genç Charles'ı iyileştirmiştir. Güney Afrika'da kaldığı bir yıl boyunca Charles'a yerel "tıp adamı" Mike Kijitse, Afrika sardunyasından elde ettiği bitki özlerini içirmiştir.

İyileşerek ülkesine dönen Charles, Stevens Co. şirketini kurarak Afrika'dan getirttiği sardunya bitkisinden elde ettiği bitkisel ürünleri pastil, toz ve de kapsül şeklinde piyasaya sürmüştür. Bu ilaçlar 1960'lı yıllara kadar "Stevens' consumption cure", yani "Stevens'ın ince hastalık tedavisi" adı altında satılmıştır. Bu bitkisel tedavi, Cenevre'de yaşayan bir hekim olan Adrien Sechehaye'nin ilgisini çekmiştir. Dr. Sechehaye Afrika sardunyasından elde edilen bitki özlerini Almanca konuşan ülkelerde ilk kez kullanan kişidir ve bu ilaca UMCKA ismini vermiştir. Umcka kelimesi umckaloabo kelimesinin kısaltılmış şeklidir ve bu kelime de , Zulu dilinde akciğer hastalıklarının neden olduğu öksürüğü tanımlamak için kullanılan umKhulkane kelimesi ile göğüs ağrısı anlamı taşıyan uHlabo kelimesinin biraraya gelmesi ile türetilmiştir.

Artık UMCKA ismiyle anılan bu bitkisel tedavi ilacı, 1970'li yıllarda, dünyanın lider bitkisel ilaç üretim şirketi olan Dr. Willmar Schwabe pharmaceuticals şirketinin ilgi alanına girmiştir. Alman Schwabe şirketi, pelargonium sidoides, yani Afrika sardunyası köklerinden elde edilen bitki özlerini, 15 yıl süreyle, klinik ve farmakolojik araştırmalarla incelemiştir ve Umckaloabo-EPs 7630 isimli aktif madde içeren ilaç şeklinde piyasaya sürmüştür. Schwabe şirketi, ilacın virüslere karşı ortaya çıkan vücut savunma sistemlerini aktive ettiğini, bakterilerin dokularda oluşturduğu hasarı azalttığını ve oluşan balgamın daha kolay çözülmesine yardımcı olduğunu gözlemiştir. Umcka, Almanya Sağlık Bakanlığı'ndan akut bronşit hastalığının tedavisinde kullanılma onayını almıştır.

UMCA DAMLAYI HANGİ DURUMLARDA HEKİMLER ÇOCUK HASTALARA ÖNEREBİLMEKTEDİRLER?
Umca damla günümüzde verem hastalarında asla ve asla kullanılmamaktadır. Umca damla virüslerin yol açtığı soğuk algınlığı, sinüzit, anjin gibi üst, bronşit gibi alt solunum yollarının iltihabi hastalıklarında önerilebilmektedir. Hekim hasta çocuğun Umca damla kullanmasını önerdiğinde, üst ya da alt solunum yolu hastalığının iyileşme süresinin kısalacağını, öksürük ve burun akıntısı gibi belirtilerin hafifleyeceğini, hastanın bağışıklık sisteminin güçleneceğini ve oluşan balgamın daha kolay söküleceğini düşünüyor demektir.

Hekim, virüslere bağlı üst ya da alt solunum yolu enfeksiyonu geçirmekte olan çocukta belirtiler hissedilir hissedilmez umca damlanın kullanılmasını ve hastalığın tüm belirtilerinin geçmesinden iki gün sonrasına kadar kullanımın devam etmesini isteyecektir. Bakterilere bağlı solunum yolu enfeksiyonu geçiren ve bu nedenle antibiyotik kullanan çocuklar da aynı anda Umca damla kullanabilirler.

UMCA DAMLANIN YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

Umca damla kullanan hastalarda en sık gözlenen yan etkiler, karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishal gibi sindirim sistemini ilgilendiren şikayetlerdir. Sindirim sisteminde gözlenen bu şikayetlerin görülme sıklığı son derece düşüktür ve çoğu zaman umca damla tedavisinin sonlandırılmasını gerektirecek şiddette değildir.

Umca damla sadece alt ya da üst solunum yollarında enfeksiyonu olan kişilerde kullanılmalıdır, eğer sapasağlam bir kişide kullanılırsa, herhangi bir etkisi olmaz.

Umca damla gluten içermez, bu nedenle çöliyak hastalarında da kullanılabilir. Favizm hastalığı olanlarda da bir soruna yol açmaz. Umca damla, şeker hastalarının diyetini bozacak kadar şeker içermedeğinden, şeker hastalarında da kullanılabilir. Umca damlanın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir, bu nedenle, umca damla hamile bayanlara ve emziren annelere verilmemelidir.

UMCA DAMLA KAÇ YILDIR KULLANIMDA?

Umca damla, Almanya'da Karlsruhe şehrinde Schwabe şirketi tarafından üretilmektedir. 25 yıldır Almanya'da kullanılmaktadır.

UMCA DAMLA HANGİ DOZDA VERİLİR?

Umca damla 1 yaşından büyük çocuklarda kullanılabilir. Umca damla

1-5 yaş arası çocuklarda günde 3 defa 10 damla (10 damla yaklaşık yarım ml.'dir, günde 3 defa 10 damla ya da günde 3 defa 0.5 ml.),

5-12 yaş arası çocuklarda günde 3 defa 20 damla (20 damla yaklaşık 1 ml.'dir, günde 3 defa 20 damla ya da günde 3 defa 1 ml.),

12 yaşından büyük çocuklarda günde 3 defa 30 damla (30 damla yaklaşık 1.5 ml.'dir, günde 3 defa 30 damla ya da günde 3 defa 1.5 ml.),


Umca damla bir kaşığa damlatılarak çocuğa verilebileceği gibi, suya, meyve suyu ve ılık süte de damlatılabilir. Umca damlanın meyve suyu ve ılık süte damlatılarak da verilebilmesi, büyük bir avantajdır.
 
Son düzenleme:
Umca yı bugün okudum ve yine bugün eczaneden aldım. Eczacı birçok hemşire arkadaşının

çocukları için kullandığını söyledi. Hiçbir kimsenin yan etki nedeniyle şikayete geldiğini söylemedi.

Sadece bu damlanın herkese yarayıp yaramadığı soru işareti ? Yani kullandım işe yaradı yada yaramadı.

Onun dışında bir sorun olmadığını söyledi. Benim oğlumda kreşe başladığı için sık hasta olmaya başladı

Düşünün kreşte ki bütün çocuklar hasta.. 2 saat önce oğluma verdim uyuttum. Bakalım 2 gün

içinde etkisini olumsuz ya da olumlu belli edecektir. Sizi de bilgilendiririm..

Bu arada fiyatını merak edenler , 20 ml şişe yaklaşık 18 tl
 
umcayı ilk defa duydum kızlar.ama biz geçen yıl kışın immuzinc kullanmıştık çok iyi geldi.bu sene yine başaldık.oda bitkisel bişey bağışıklık sisitemini güçlendiriyo.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…