Uluslararası ticaret mi yoksa sosyoloji mi ?

Lütfen bölümler hakkında bilgisi olan birileri yardım etsin. ihtiyacım var
bence bu kararı hangi bölümün sağladığı iş alanı senin severek yapacağın doğrultudaysa ona göre ver. mesela okumayı çok seviyorsan ve bunu kendine iş edinmek istiyorsan, üzerinede bir şeyler katacağım diyorsan sosyolojiyi tavsiye ederim

ben uluslararası ticaret okuyorum. bölümün iş alanı çok çok geniş özelde de bulabilirsin devlette de. ama ekonomi muhasebe gibi alanlara ilgin varsa tercih etmelisin şahsen ben aile kurbanıyım ve mutlu değilim bölümümden. bi amacın istediğin bi çalışma alanın varsa oradan hareket etmelisin

Sosyoloji boş bu ülkede, kıymeti bilinen bir bölüm değil. Benim bir arkadaşım çok daha iyi bölümlere puanı yetmesine rağmen ısrarla Hacettepe'de Sosyoloji yazdı, İstanbul'dan Ankara'ya gitti okumak için. Bir ya da iki yılın sonunda sanırım tekrar sınava girdi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk kazandı. 2 yılı boşa gitti yani.

Ben de Ege Üniversitesi Arkeoloji'yi istiyordum, ne bileyim merakım vardı ama ailem karşı çıktı, göz göre göre aç kalmanı istemiyoruz falan dedi, mecbur gittim İşletme, İktisat falan yazdım, ben İzmir'de yaşıyorum aslında ama başka bir şehirde İktisat geldi, onu okuyorum.

X