• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ulusalciysan, dogruda olsa destek olmayacaksin abi, sürekli elestireceksin...

• Konu Sahibi Konu Sahibi weiss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sayın Üyeler,
konuda adım geçtiğinden cevap vermek gereği duydum, konu başlıklarında kin, nefret, hakaret, saygısızlık, aşağılama, karalama, küfür, argo kelimeler vb olmadığı, imla kurallarına uygun başlıklar yazıldığı sürece, üyelerin başlıklarına müdahale edemeyiz.
Keza konu içerikleri ve yorumlarda da TCK'da suç kapsamına giren veya site kurallarına uymayan durumlar dışında bir müdahale söz konusu olamaz.

Açılan konuları okur, kendinizce değerlendirirsiniz, işin taraf olma boyutuna girersek, bu bölümde tarafsız, objektif yorumlar azınlıktadır zaten, özellikle içinde doğrudan din, parti, baş örtüsü, siyaset olan konularda, haber sitelerindeki başlıklar birebir yazıldığında bile yorumlardaki taraflılık hemen göze çarpıyor.

Site yönetimi olarak açılan pek çok konuda taraflı olmaya sınırlama getirirsek, o zaman insanların ifade özgürlüğünü kısıtlarız, hangi çoğunluğun ifade özgürlüğünü kısıtlamalıyız?
Bu bizi yanlı yapmaz mı? Oysa bizim görevimiz taraf olmak değil, site kuralları dahilinde insanların düşüncelerini yazacağı platform oluşturmak.

Konuya bu şekilde girip, dağıttığım için hepinizden özür dilerim.

İyi paylaşımlar...

Site kurallarina riayet edildigi sürece, kim nasil isterse öyle konu acar.

Konumda, konu basligimda gayet uygun, zaten sorun olsa merak etmeyin Mune hanim müdahale ederdi.

Yilmaz Özdil, ulusalcilarin honuna gitmeyen birsey söylemis mi? Söylemis.
Bunun icin ulusalcilardan bir yigin hakaret ve asagilama mesaji almis mi? Almis.

O halde konuda yanli bir taraf yok.
Konunun özüde baslikta ki gibi zaten.
"ulusalciysan, hep elestireceksin, kendi düsüncelerin eger uymuyorsa söylemeyeceksin" bu kadar basit.

Mune hanim isini yapiyor, ögretmeye gerek yok!

sanırım yanlış anlaşıldım, ben sana abarttigini dusundugumu soyledim, sen de 'abarti yok, ben olayi oldugu gibi anlattim' yazmissin.
ben de buna cevap olarak, "kendimce" olayın ne şekilde abartı olduğunu sana anlatmaya çalıştım.

site kurallarıyla ilgisi yok, sadece bence hoş durmuyor dedim. sonuçta konuyu bilmeyen insanlar var, ilk mesajında olan "yılmaz özdil başörtüsünden sonra, türkiye din devleti dedi" demek yerine, yılmaz özdilin öyle diyen yazısını paylaşmak bence daha doğru.

Mune'nin isini sorgulamakta degil, espiriydi sonda yazdigim sey. bu nedenle gulucuk koydum.

Bu arada, Yılmaz Özdil'in kalemini sevmem bile.. Çok fazla denk gelmedigi sürece her yazısını okumam, okurken içim bayılır falan.. Yani bir şeyleri savunmak icin degil, sadece aciklamak icin yazdım.

Olayla ilgili yorumuma gelince, Yılmaz Özdil'in kötü bir şey dediğini düşünmüyorum. Söylediği şey sonrası ona saydıran hayranlarının da, beş para etmez insanlar olduğunu düşünüyorum

Konunun başlığında hakaret olmasa da tahrik unsuru var."Ulusalcıysan şöylesin,böylesin" gibi saçma bi genelleme var.Ben şimdi burada "Başörtülüysen ya da muhafazakarsan....."diye bir genellemeyle konu açsam "vay sen bizimle nasıl böyle konuşursun" diye ortalık ayağa kalkar.Aynı şey ulusalcılara yapılınca neden sorun olmuyor?

Son düzenleme:
başlıkta bir genelleme yok.ulusalcıların çoğu tarafından sevilen ve beğenilen bir yazarın en ufak değişiminde anında desteğini çeken ve çirkinşelen bir kesime ithafen yazılmış bir yorum var sadece.haber üzerine yazılmış yani,durduk yerde konu açılıp ulusalcılar şöyle böyle diye yazılmış olsa tamam diyeceğim.mesaj olarak yanlı yorum yazınca sorun yokta başlıkta yazıncamı problem var ? kaldıki burası siyaset topiği,burada gerçekten tarafsız ve objektif olarak konu açan,yorum yapabilen kaç kişiyiz.şimdi düşününce sadece datlucadu geldi aklıma.başlıkta yazmasada konunun açılma sebebi tamamen hükümeti eleştirmeye yönelik olduğu bariz belli konularda var mesela,içeriği bi dolu tahrik unsuru mesajlarla dolu olan,onlarda açılmasın o zaman.başörtülüler ve muhafazakarlarla ilgili haber içerikli böyle bir konunuz varsa,forum kurallarını ihlal etmeden buyurun sizde açın,ortalığı ayağa kaldıracak bi durum yok yani.beğenmediğimiz,uygun bulmadığımız her durumda forum kurallarının değişmesini talep etme lüksümüz yok sanırım.

Ben de sandım ki yazılarından dolayı soruşturma açılmış asılsız iddialarla hapse düşmüş…:ssz: Altı üstü bir grup sanal yorumcular tarafından ağır eleştirilmiş bir de bunlara toptan ulusalcı denmiş sanki adamların profilinde yazıyor ulusalcı diye :37: cemaati hükümeti eleştirenlerin başına ne geliyor herkes biliyor bir de ondan bahsetseniz. Eleştiri üreten beynin ürünüdür sadece olumsuzları gösteren eleştiri ne demek bilmiyordur.............

başlıkta bir genelleme yok.ulusalcıların çoğu tarafından sevilen ve beğenilen bir yazarın en ufak değişiminde anında desteğini çeken ve çirkinşelen bir kesime ithafen yazılmış bir yorum var sadece

Ben başlıkta ve içerikte 'çoğu', 'bir kesim' diye ifadeler göremedim. 'Ulusalcıysan doğruyu görmeyip sürekli eleştireceksin', 'ulusalcılaaaaaaar' ifadelerini gördüm.Ulusalcıyım ve hiç böyle bir tarzım yoktur.Dolayısıyla tamamen kişisel ve yanlış zanlarla konuya yön verilmiş.Yine dolayısıyla bal gibi genelleme yapılmış:ssz:

insanların bir paket makarnaya bir paket kömüre muhtaç olması gibi bir gram onura bir gram dik duruşa muhtaç kaldık.......burda mesele insanların yılmaz özdilden destek çekmesi değil esad a hayranlık beslemesiydi altı çizilen......istemsiz bir hayranlık ne yapalım ülkece açlıktan ölmenin eşiğinde de olsalarda dik duruşlarını esadla korudular........amerika işgal etmeye yeltenemedi dahi

yılmaz özdil konunun özünden çok bir devlet başkanının üslubunu eleştirdi.......insanların artık üsluba dahi takılmayıp yılmaz özdilin eleştirmesine takıldı.......üslubun zamanı değildi çünkü

hiiiiç kırk kere anlat......hala ulusalcı mulusalcı bişeyler deniyor.......
ulusalcık devletin bütünlüğünü koruyan laik sosyal ve hukuk devletini benimseyen tek bayrak tek dil tek devlet fikrini benimseyen Atatürk milliyetçiliğini ve Türkiye cumhuriyetine vatandaşlık bağıyla bağlanan herkes Türktür fikrini savunan bir akımdır....bunu benimseyenler ulusalcıdır.......ulusalcı olmayanlar sizler bu fikri savunamıyor musunuz yoksa.......:12::12::12::12::72::72::72::72::72:

ulusalcık devletin bütünlüğünü koruyan laik sosyal ve hukuk devletini benimseyen tek bayrak tek dil tek devlet fikrini benimseyen Atatürk milliyetçiliğini ve Türkiye cumhuriyetine vatandaşlık bağıyla bağlanan herkes Türktür fikrini savunan bir akımdır....bunu benimseyenler ulusalcıdır.......ulusalcı olmayanlar sizler bu fikri savunamıyor musunuz yoksa.......:12::12::12::12::72::72::72::72::72:

Cok guzel bir aciklama ve soru olmus. Bu sorunun cevabini ben de cok merak ediyorum.

Konu başlığıyla ilgili yorumlar yapmasanız artık, olayı kişisel aldığınız için tahrik edici diyorsunuz ama misal http://www.kadinlarkulubu.com/turki...sitesi-kansere-careyi-buldugunu-acikladi.html bu topik başlığı hiç taraflı, tahrik edici değil ama üniversitenin adı sebebiyle adında keramet var denmiş, içeriğe değil üniversitenin adına atıf yapılmış, oysa orda önemli olan bir üniversitenin birçok kanser hastasına umut olacak bir buluşa imza atmış olması.

Ülkemizde böyle güzel şeylerin olması hepimizi gururlandırmalı. İsimlere değil, yapılanlara odaklı olmalıyız.

Konu başlığıyla ilgili yorumlar yapmasanız artık, olayı kişisel aldığınız için tahrik edici diyorsunuz ama misal http://www.kadinlarkulubu.com/turki...sitesi-kansere-careyi-buldugunu-acikladi.html bu topik başlığı hiç taraflı, tahrik edici değil ama üniversitenin adı sebebiyle adında keramet var denmiş, içeriğe değil üniversitenin adına atıf yapılmış, oysa orda önemli olan bir üniversitenin birçok kanser hastasına umut olacak bir buluşa imza atmış olması.

Ülkemizde böyle güzel şeylerin olması hepimizi gururlandırmalı. İsimlere değil, yapılanlara odaklı olmalıyız.
Evet o yorumu ben yaptım.Neden yaptım biliyor musunuz?Haberi inandırıcı bulmadım da ondan.Yılların Cerrahpaşa'sı,Hacettepe'si dururken,tam da seçim öncesi herkes reklam için ne yapacağını şaşırmışken,bu üniversitenin hem de %100 başarı oranıyla böyle bir şey yapmış olmasını inandırıcı bulmadım.Ha inşallah doğrudur ben yanılıyorumdur da bu kanser illleti yüzünden kimsenin ocağına ateş düşmez bir daha

Bu arada olayı kişisel algılamak için bir sebebim yok.Ulusalcı değilim,hatta hiçbirşeyci değilim,bi tek rockçıyım onun da konumuzla alakası yok:ssz:Ama şurada şu bölüme düzenli olarak yorum yazan topu topu 10-15 kişiyiz,hepimiz de birbirimizi biliyoruz.Biri birşey yazdığında da altında yatan niyet az çok belli oluyor.Neyse konunun içeriğiyle ilgili fikirlerimi belirttim zaten daha fazlasını söylememe gerek yok sanırım.

Back