• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ulusalciysan, dogruda olsa destek olmayacaksin abi, sürekli elestireceksin...

• Konu Sahibi Konu Sahibi weiss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
Zavalli Yilmaz Özdil, gecen gün Halktv de, Esad i elstirmis ve Basbakana destek vermis.

Vay efendim sen misin bunu yapan..
Bakin ulusalcilardan ne tepkiler aldi....

En sert Tepkiyi Basta Aysenur Arslan veriyor ve;
Kimin ne oldugunu biliyor herkes diyor..:)

Arkasindan bir yigin mesaj ve iste Ulusalcilarin Yilmaz Özdil icin söyledikleri;

"Kaç para aldın RTE'den? Tayyip'in avukatı"

"Başbakan'a yağ çekerek sempati kazanmak istemişseniz, buna değmezsiniz"

"En sevdiğim gazeteciydin, adın üstünde yoz, Tayyip seni de korkuttu demek ki, Allah belanı versin"

"Sizi ne zaman satın alacaklar diye bekliyorduk, sizi dinlerken ağlamamak için zor tuttum kendimi, bundan sonra gazete almayacağım, köşe yazısı okumayacağım"

"AKP'nin köpeği, satılmış. Seni adam yerine koyuyorduk, bugünden itibaren tarihin çöplüğüne atıyoruz"

"Esad tarafından yönetilmeyi AKP tarafından yönetilmeye tercih ederim"

"Seni okuduğum için kendimden utanıyorum, bundan sonra okursam namerdim"

"En büyük hayal kırıklıklarımdan biri olarak tarihe yazıldın, sen başbakanın avukatı mısın, seni okuduğum günlere lanet ediyorum, yalakaların en dibindesin"

"Cemaatin sözcüsü müsün? Müslüman Kardeşler'in avukatı olmak sana mı kaldı, kim verdi sana bu talimatı?"

"RTE'yi savundun, içime sindiremedim"

Yilmaz Özdil bu insanlarla ortak düsüncedeydi, en ufak bir " kendi bildigi dogruyu" söylediginde geldigi noktaya bakin.

Bu icler acisi durumdan daha icler acisi olan ne biliyor musunuz?

Bu yazilanlardan ve lincten sonra Özdil bugün bir yazi kaleme aldi ve

"
Türkiye artik din devletidir" dedi, peki nicin din devleti olmus biliyormusunuz?

Basörtüsü serbest kaldigi icin.

Ve ben diyorum ki; Yahu basörtüsü sen nelere kadirmissin beaaa. Bir kadinin basörtüsü koca devleti bile sekilden sekile sokuyor ne yaman birseymis bu basörtüsü ya.

Sayin Özdil, belliki tabanla zit düsmek istememis, "dogru bildigi düsüncelerini dile getirmis olsa bile" aforoz edilmesini engellemek icin basörtülü kadindan dem vurmus..Yazik ya cok yazik...

Son düzenleme:
Ozdil'in kendi kelimeleri ile soyledigi tam olarak su:

"'Bireyin ozel hayatinda diledigi gibi giyinme ozgurlugu' yle, 'devletin dini kiyafete burunmesi' arasindaki farki kavrayamazsan... Avrupa olayim derken iste boyle Malezya olursun.
'Laiklik karsiti eylemlerin odagi' , laik Turkiye Cumhuriyetine noktayi koydu... Turkiye artik 'din devleti'dir."

Demek ki boyle dusunen yanliz ben degilmisim. Sari okuzu verdik, bundan sonrasi artik herkese hayirlisi olsun.

Söyledigi seyi yazmistim zaten:)

Ben bir insanin, ayni fikri paylastigi kisiler tarafindan, yanlizca kendi düsüncesini dile getirdi diye nasil linc edildigine ve o insanin nasil cark ettigine dikkat cekmistim:)

Bu konudaki fikrinizide yazsaydiniz.

Yilmaz Özdil in, basbakan lehine konusma yaptiktan sonra "Basbakanin avukati, satilmis, seni adam sandik " gibi sözler iceren agir tepkiler almasina ve hemen cark edip, bir basörtü serbestliginin, koca devleti bir anda " din devleti" yaptigini söylemesine ne diyorsunuz?

Son düzenleme:
Pfff konuya dahil olmak istemiyorum ama yanlış bilgi verilince de dayanamıyorum.:ssz:Özdil'in başbakanı savunduğu ya da çark ettiği filan yok.Birebir onun cümlesini alıntılıyorum:"Tayyip Erdoğan'ın kötü adam olması,Esad'ı iyi adam yapmaz." diyor.O röportaj da tepki gösterdiği şey Esad'ın TÜRKİYE Başbakanı hakkında ileri geri konuşması ve o kanalın buna izin vermesi ve Bununla birlikte bazı kişilerin hükümete muhalefet olmak adına Esad'ı savunması.Konuşmasının devamında hükümeti eleştirmeye devam ediyor zaten ama insanların çoğu biri konuşurken sonuna kadar dinlemeden yargıya vardıkları için böyle tatsız yorumlar yapılıyor.

Olayi gayet iyi biliyorum!

Zaten kisilerin tepkisede ne olursa olsun Esad i hakli görüp basbakani elestirmemesi aksine " kendi düsüncesini" dile getirmesineydi!

Yani, kisaca adamin kendi bildigi dogruyu söylemesini istemiyorlar! Ne olursa olsun en ufak lehine söz söyleme diyorlar:)
Bu kadarcik söyleme bile tahammül yok.
Demmik ki adam gercekten Basbakanin yaptigi birseyi begense ve " cok güzel" dese öldürecekler adami:)

Birde evet cark etti, Üstelik bu Yilmaz Özdil in ilk carkida degil.

Baykal in kaset olayindan sonra " Simdi kim genel baskanliga aday olursa demek ki bu kaseti o kisi servis etmistir ve haysiyetsizdir, Anitkabire sokullmamalidir" gibi söylemlerde bulunmustu.
Sonrasinda Kilicdaroglu aday olunca methiye yazilari yazmisti "Gandi Kemal" diye:)))
O zamanda taban Gandi geldi diye sevinc icerisindeydi ve yine tabanla zit düsmemek icin tükürdügünü yaladi.

Son düzenleme:
Konunun abartılarak ve yanlış şekilde aktarıldığını düşünüyorum.

Bu abartilmis ise Yilmaz Özdil in kendisi abarmis:) Zira burada ki mesaj atip hakaret eden herkesi Yilmaz Özdil bizzat kendisi yazdigi yazida desifre etti.
Hemde isimleri ve mesajlari ile birlikte:)

Benim twitter dn okuduklarimi hic yazmayayim:)

Konusmasida hala internette mevcut:) Ben sadece buraya yazdim oldugu gibi!!:)

Eee nolmuş yani?Bir insan Esad'ı eleştirip sonra türban sebestliğini eleştirince çark etmiş mi oluyor?Artı olarak,Özdil o programa 3 ekim'de çıkmış,2 ekim'de ise türban paketini eleştiren bir yazı yazmış zaten.Bu konuda çark mark yok olaya objekif bakabilme var.

Zavalli adam ya, Yilmaz Özdil SIKLIKLA cark eden bir adam ama yinede üzüldüm haline.

Yazik ya.

Bakin su mesaja

"AKP'nin köpeği, satılmış. Seni adam yerine koyuyorduk, bugünden itibaren tarihin çöplüğüne atıyoruz"

Kendi ile ayni düsüncede olan bir insan, sadece Esad i hakli görmedi, basbakani Esad gibi elestirmedi diye bu kadar hakaret eden bir zihniyet aceba karsit görüsteki birine neler der.

Bende Yilmaz Özdil e diyorum ki;

KEndi fikrini söylediginde, sana " satilmis, köpek" diyebilen insanlarin gönlünü alsan ne almasan ne yahu:)))
:ssz:

Son düzenleme:
Ba§bakanı esad gibi eleştiremediğinden değil......esadın başbakanı ele§tirmesine idi tepkisi.......sadece başka bir ülkenin başkanının ne sebeple olursa olsun haklı da olsa uslubuna idi tepkisi
Diplomatik dil filan.........

Son düzenleme:
Ha bu arada Yılmaz Özdil çark etse de etmese de banane,ben avukatı değilim sonuçta beğendiğim yazılarını orada burada paylaştığım bir yazar sadece benim için.Fakat olay burada gerçekte olduğu gibi aktarılmadığı için yazma gereği duydum.Yoksa konu zaten başlığından itibaren falsolu altta yatan artniyeti belli ediyor

Demek ki insanlarin o kadar gözü dönmüs ki, kendileri ile ayni düsüncede olan, hatta yazilari ile bir nevi sözcülük yapan birini, en ufak farkli düsüncesinde linc edebiliyorlar.
Allah bu zihniyeti bizden uzak etsin.
Eeee Yilmaz Özdil de artik azcik gözlerini acsin, okurlarinin bir kesimi nasil bir hali ruhiyedelermis görsün:) Gerci su yazisindan sonra http://www.haber7.com/medya/haber/528629-baykalin-koltuguna-oturacak-isme-tehdit tamamen söylem deistirmesi kendisi hakkinda baya bir ipucu vermisi bana ama:)

Son düzenleme:
Ne kadar konuşsak boş, yılmaz özdil zaten köşesinde ele aldı bu konuyu. okursanız, anlarsınız.. kırmızı yaptım zaten Yılmaz Özdil'in söyledigi yeri.

Kaç para aldın RTE’den?

Değerli ağabeyim Uğur Dündar ekranlara geri döndü, Arena programı Halk TV’de başladı.

Bir başka değerli büyüğüm Müjdat Gezen’le birlikte konuk olarak katıldık. Arena’nın içinde, Yurt gazetesi ve Halk TV’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Beşar Esad röportajı yayınlandı. Doğal olarak, kendi ülkesinin çıkarları için ne gerekiyorsa onu söyledi. Tayyip Erdoğan hakkında “yalancı, bağnaz, dürüstlüğü tanımayan, kişilik sorunları yaşayan, en düşük seviyede ahlaki değere bile sahip olmayan” sıfatlarını kullandı. CHP’yi övdü, laiklikten dem vurdu. Ahmet Davutoğlu’na yalancı derken, dengeyi kolladı, Tayyip Erdoğan’la arası limoni olan Abdullah Gül’e toz kondurmadı. Sanırsın İsviçre’nin cumhurbaşkanıdır, demokrasi dersi vermeye kalktı. Dinledik tabii... Sonra “en başta Ortadoğu hacivatları, hiçbir yabancı ülke liderinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na hakaret etme hakkı yoktur” dedim. “Televizyonlar üzerinden yürütülen bu tür psikolojik harekâtları dinleyeceğimize, pırıl pırıl Türkiye Cumhuriyeti, yüzü Batı’ya dönük Atatürk Cumhuriyeti, nasıl oldu da, bu adamlarla kol kola girdi, nasıl oldu da kendimizi bir anda Ortadoğu bataklığında bulduk, buna kafa yormalı” dedim.
*
Tayyip Erdoğan’ın kötü adam olması, Esad’ı iyi adam yapmaz.
*
Mesaj yağdı haliyle...
*
“Kaç para aldın RTE’den?” diye sormuş Duygu. “Tayyip’in avukatı” demiş Mehmet.“Sevilen bir lidere, Esat’a hakaret ettiniz” demiş Utku. “Atatürkçü olmadığını gördük”diye öfkelenmiş Ulaş. “Duyduklarıma inanamadım, o konuşan siz miydiniz, dublörünüz müydü?” diye merak etmiş Levent. “Tayyip kendi halkına hakaret ederken bir kelime itiraz ettin mi?” diye sormuş Erhan. “Sözleriniz beni rencide etti, sizi kınıyorum” demiş Mehmet. “Başbakan’a yağ çekerek sempati kazanmak istemişseniz, buna değmezsiniz”diye uyarmış Özgür. “Sizi yanlış tanımışız” diye sitem etmiş Ömür. “En sevdiğim gazeteciydin, adın üstünde yoz, Tayyip seni de korkuttu demek ki, Allah belanı versin”diye saydırmış Sadık. “Tayyip’i savunmaya geçtiniz, size yakışmadı” diye kızmış Bilgi.“Tayyip Erdoğan bu ülkenin kurucularına, mesela İsmet İnönü’ye hakaret ettiği zaman aynı cesareti gösterip, Tayyip Erdoğan bu lafı edemez dediniz mi?” diye sormuş Alpaslan... Ki, hakikaten İnönü’yü savunan hiç yazım yoktur! “Sizi ne zaman satın alacaklar diye bekliyorduk, sizi dinlerken ağlamamak için zor tuttum kendimi, bundan sonra gazete almayacağım, köşe yazısı okumayacağım” diye veda etmiş İsmail. “Esad’ın maruz kaldıklarını bilmeden konuşuyorsun, şerefsizsin, alçaksın, gazeteci bozuntususun” diye bağırmış Cihan. “Abim olsanız bu kadar severim sizi ama, az bile söyledi Esad” diye üzülmüş Bülent. “Senin içyüzünü de öğrendik, neden bir anda değiştin, Silivri’yle mi korkuttular seni” diye kuşkulanmış Ali. “En kritik anda dönüveren piyondan başka bir şey değilmişim” Umut’a göre... “Hayal kırıklığıymışım, Esat’ı eleştirmek benim ne haddime”ymiş Barış’a göre... “Ne siz, ne de devletimizin yöneticileri, Esad’ın siyasi duruşunun ve kişiliğinin yanından bile geçemez, şeriatçıları tercih etmişsiniz, dün bunu gösterdiniz” diye yargılamış Emrah. Pınar’a göre “Tayyip’in kalemi”yim. Erkan’a göre“AKP’nin köpeği”yim. Ahmet’e göre “satılmış olduğum” ortaya çıkmış. “Seni adam yerine koyuyorduk, bugünden itibaren tarihin çöplüğüne atıyoruz, senin de g.t kılı olduğundan zerre kadar şüphem kalmadı artık” demiş Neşe. “Hayırdır, ABD sizi de mi beslemeye başladı?” diye sormuş Emre. “Tayyip’in Esad’a karşı neler yaptığını, Türkiye’yi savaşa sokmaya çalıştığını, teröristleri Hatay’da besleyip, sınırın öteki tarafına savaşmaya gönderdiğini bir kez olsun yazdın mı?” diye merak etmiş Hasan. “El Kaideci misin nesin” demiş Akın. İsmini vermeyip, Santor adıyla mesaj gönderen arkadaş, “Esad tarafından yönetilmeyi AKP tarafından yönetilmeye tercih ederim” demiş. “Seni okuduğum için kendimden utanıyorum, bundan sonra okursam namerdim” diye söz vermiş Erkan. “Defol İzmir’e git”diye kovalamış Hakan. “Yandaşsın” demiş Uğur. “İktidara yaranmaya çalışma, halkın yanında ol biraz” diye uyarmış Hasan. “Müslüman Kardeşler seninle gurur duyuyordur herhalde” diye giydirmiş Arzu... Halit’e göre “Tayyip’in ruh ikizi”ymişim. “İlk defa keşke işinden kovulsan diye içimden geçirdim, hak etmiyorsun bu mesleği” diye dua etmiş Oktay. “Bizim başbakanın yanlışlarını anlatacağınıza Sayın Esad’a yüklendiniz, çok komik oldu, umarım maddi çıkar peşinde koşmayan Yılmaz Özdil olmaya devam edersiniz” demiş bir profesörümüz... “Seni çok sevmiştim, yazıklar olsun sana ve senin zihniyetine, gözümüzde çok küçüldün” demiş adaşım Yılmaz. “20 yaşındayım, 13 yaşımdan beri yazılarınızı takip ederim, şimdi ziyan ettiğim yıllarıma yanıyorum, seni okumakla yaptığım aptallığa yanıyorum, laik falan değilsin, açıp biraz tarih oku, Mustafa Kemal kimlerle savaşmıştı, bir düşün bakalım” diye Atatürkçülük dersi vermiş Burak. “Esad’ın sözlerini hakaret olarak algılamıyorum” demiş Şehnaz. “Doğru söyle, bu ülkenin gençlerini Tayyip’in arkasına dizip savaşa göndermek için kaç para aldın?” diye sormuş Yücel. “En büyük hayal kırıklıklarımdan biri olarak tarihe yazıldın, sen başbakanın avukatı mısın, seni okuduğum günlere lanet ediyorum, yalakaların en dibindesin” diye haykırmış Nazım. “RTE’yi aslanlar gibi savundun, içime sindiremedim” demiş İsmail. “Ne çok severek okurdum seni, Esad karşıtlığı üzerinden karşı devrimi selamladın, meğer ne yalakaymışsın, git Tayyip’e danışman ol” diye önermiş Kurtuluş. “Seni vatansever sanırdık, esefle seyrettik, kepazeymişsiniz” demiş Aykan... Duygularını “Esad hakkında söylediklerinizden ötürü Türk halkına özür borçlusunuz” diye özetlemiş Faik. “Kırk yıl düşünsem, Allahüekber diyerek insanların kalbini sökenleri savunacağınız aklıma gelmezdi, yazıklar olsun, inanın artık sizin gibiler yüzünden geleceğimden korkuyorum, bizleri koruyacak tek kişinin Beşar olduğunu düşünüyorum” demiş Sinan. “Size saygım sonsuz ama, kusura bakmayın, kim bu Tayyip Erdoğan’a ne söylerse, onun arkasında olurum” diye kestirip atmış Doğan... Nevzat’a göre “İsrail köpeği”yim. Ekrem’e göre “Vahabi kuklası”yım. “Hocaefendinden ne emir aldın, açıkla da bilelim” demiş Tarık. “Cemaatin sözcüsü müsün?” diye sormuş Neşe. “Müslüman Kardeşler’in avukatı olmak sana mı kaldı, kim verdi sana bu talimatı?” diye merak etmiş Bihlul. “AB’ye bu kadar hayran olduğunu bilmiyordum, meğer boş kutuymuşsun” demiş Kadri. “Ne yani, Esad’ın söylediklerini reddedip, Tayyip’e mahkûm kalmaya devam mı edelim, gezi direnişinde hayatını kaybeden çocukların ailelerine ayıp ettiniz” demiş Kaan. İbrahim’in mesajını çok beğendim, “Müjdat Gezen yalakalar için zeytinyağı getirmiş, jöle getirseydi daha iyiydi”demiş.
*
Çoook uzun, uzatmayayım.
*
AKP’nin toplumu ne hale getirdiğinin kanıtıdır bu... Bir başka ülke liderinin “umut” olarak görülmesi, dışarıdan medet umulması, sadece hükümetin değil, kendilerinden umut kesilen muhalefet partilerinin de can kulağıyla irdelemesi gereken bir tablodur.

Bu abartilmis ise Yilmaz Özdil in kendisi abarmis:) Zira burada ki mesaj atip hakaret eden herkesi Yilmaz Özdil bizzat kendisi yazdigi yazida desifre etti.
Hemde isimleri ve mesajlari ile birlikte:)

Benim twitter dn okuduklarimi hic yazmayayim:)

Konusmasida hala internette mevcut:) Ben sadece buraya yazdim oldugu gibi!!:)

Ve evet weiss, abarttigini düşünüyorum.

Şu şekilde, burada mahalle içinde arkadaşlarımızla konuşmuyoruz. Binlerce kişinin okuduğu bir forumda yaziyoruz. ve türkiye & siyaset gündemi başlığına konu açarken, başlık ismi ve olayın anlatıldıgı ilk mesaj bence 'yanlı' bir tablo çizmemeli.
konu başlığın olsun, ilk mesajında kullandıgın üslup olsun, bence olayı anlatmak için uygun degil.

Hı ilk mesajda olayı tamamen tarafsız bir sekilde anlatirsin, sonra altina baskasi acmis gibi dusunup ozgur yorumunu yazarsin o baska..
ama daha konu basligindan taraflı aktarım yapmak bence hos degil.

Valla Mune'nin yerinde olsam, bu konularda en cok buna dikkat ederdim :1: Bence hoş durmuyor.

Site kurallarina riayet edildigi sürece, kim nasil isterse öyle konu acar.

Konumda, konu basligimda gayet uygun, zaten sorun olsa merak etmeyin Mune hanim müdahale ederdi.

Yilmaz Özdil, ulusalcilarin honuna gitmeyen birsey söylemis mi? Söylemis.
Bunun icin ulusalcilardan bir yigin hakaret ve asagilama mesaji almis mi? Almis.

O halde konuda yanli bir taraf yok.
Konunun özüde baslikta ki gibi zaten.
"ulusalciysan, hep elestireceksin, kendi düsüncelerin eger uymuyorsa söylemeyeceksin" bu kadar basit.

Mune hanim isini yapiyor, ögretmeye gerek yok!

Son düzenleme:
Eee nolmuş yani?Bir insan Esad'ı eleştirip sonra türban sebestliğini eleştirince çark etmiş mi oluyor?Artı olarak,Özdil o programa 3 ekim'de çıkmış,2 ekim'de ise türban paketini eleştiren bir yazı yazmış zaten.Bu konuda çark mark yok olaya objekif bakabilme var.

Bir kesim olaylara körü körüne ve sordulamadan gitmeye alışık olduğu için, sapla samanı ayırt edebilen zihniyete dönek muamelesi yapabiliyor.

Bu arada ulusalcıyım, Özdile hala bayılıyorum. Gereksiz genellemeler bunlar.

Guzel ozetledin konu sahibi arkadasim. Kendi goruslerinden baska goruslere, tahammul gosteremeyenlerin konuyu algilayisi da kendi tarafina yariyorsa uygun, yaramiyorsa hatali olacaktir.Konuyu absurt ilan etmeleri de bu yuzden.Onlarin neden sonucuna gore;bizim her yazdigimiz hatali, tek gercek onlarin konulari ve dogrulari.

Vicdanlari tuttuklari partiye gore degisebiliyor.Onlarin dogrularina ozgurluk ama baskasina zerre yok.Partilerini bu anlayisla hep kusursuz gormeleri de bu yuzden.Chp yi begenmiyorum zerre kadar, cok kohne bir parti, Turkiye'nin yararina gelisimine bisey kattigini goremedim su yasimi aldim.Ama guzel kaos ortami olusturuyor, bunda hemfikirim...Hep yaslilardan olusmus, kadrolari hep eski kadrolar, koltuk sevdasi bu olsa gerek.

Ak partiyide herzaman kotulerin icinde en iyisi diye ayiririm.Cunku partilerin icinde en cok calisan ureten parti, yaptiklari iyi seyleri sirf particilik yapmak icin, degersiz gormenin baska sebebi olamaz.Verdigi bazi kararlari begenmedigimiz de arayip bilgi islem merkezine elestirebiliyoruz.Bu nedir halkin idareyi tamamen onlara birakmamasidir.

Iyi yonleriyle kotu yonleriyle benim demem asla, daha iyisi gelsin, daha yararlisi millet onu secer.Kendini yenilemeyen, uretmeyen ve projesi olmayan bir parti basarisizliga mahkumdur. Ak parti CHP nin basarisizligindan surekli iktidar.Bu gidislede alternatifi yok gibi gozukuyor.

Keske kiyasiya iyi islerde yarissaniz da bizde hanginize oy verecegimizi sasirsak:))Koru korune taassup ne kotu bir aliskanliktir, insanin dogruyu idrak gucunu elinden alir ve yanli davranmasini saglar.Sitede bile begendigim yazi okuyunca begen yapabiliyorum, ayni gorusten olsun olmasin, bu farkindaligi kazanirsak zannediyorum birbirimizi dislamiyacagiz.

Tassup koru korune bir fikri savunmaktir, baskalarina soz hakki tanimamaktir, tek kendini gercek dogru kabul etmektir.Allah taassupdan sakindirsin butun herkesi:)) Taassup sahipleri bulunduklari yerde saymaya mahkumdur.sevgiler...

Son düzenleme:
AKP'nin alternatifi olmadigi soyleniyor. Onu diger partilerden daha ustun kilan ozelligi nedir? Son on yilda yaptigi icraatlara bakinca gordugumuz saglik alaninda ve metroda yayginlasma. Bunu gerceklestirene dek ulkede satilan kamuya ait gayrimenkuller, limanlar (Ataturk'un kurtulus savasinda ciktigi Samsun limani bile artik yabancilarin), kurumlar ve arazilerin degerini hesapladiniz mi? Hele ki degerinin cok altinda satilanlar (ornegin bakiniz: Tekel), bu arada satilanlar bu icraatlara yetmemis gibi 80 yilda yapilmis toplam dis borcun da iki bucuk misline katlandigi, Ataturk orman ciftligi dahil olmak uzere bir cok ormanlik alanin insaata acildigi, milli degerlere hakaret etmenin de serbest oldugu bir ulkemiz oldu. Artik bir gecede kanun hukmunde kararnamelerle istenilen kanun cikiyor, adalet birilerinin iki dudagu arasina sikismis. Minicik bir ornek: daha once Andimizdan rahatsizlik duyan birileri bunun icin mahkeme kurdurmus, Andimiz bu mahkemede yargilanmis ve sucsuz bulundugu icin okullarda soylenmesine devam edilmisti. Bu sefer mahkeme filan gerekmedi bile, cogunlugun razi gelmedigi islem azinligi memnun etmek icin hoop diye meclisten gecti.
Alternatifi olmayan AKP'de lideri dahil herkes Turk'um demekten imtina gosterirken Turk milleti hala onun icin "alternatifsizdir" diyebiliyor. Neden? Hic mi memleketini, milletini seven biri yokmus diger partilerin icinde? Sanki onlar da AKP ile beraber iktidarmis gibi yok suna ses cikarmadilar, yok buna ses cikarmadilar diyorsunuz. Onlara ne kadar millet vekilligi verdiniz ki ne bekliyorsunuz? Siz orada evinizden boyle dirdirlanip dururken CHPliler hergun haklarinda sorusturma ve dokunulmazliklarinin kaldirilmasi fezlekeleri ile ugrasiyor. Bugunki AKP meclisinde muhalefet yapmak sandiginiz kadar basit degil, eski TBMMyi unutun. En basiti medyadan olcun, tvlerin sessizliginden.. Biz eskiden secimler olacagi zaman cesitli tv kanallarinda yapilan acik oturumlarda sabahlara kadar canli yayinlarda liderlerin tartistigi programlari seyrederek kime oy verecegimize karar verirdik. Siz hic boyle ozgur bir platformda yapilan liderler toplantisi gordunuz mu bu iktidar zamaninda? Size daha da komigini yazayim, 2011de CHPli Muharrem Ince hakkinda "iktidari elestirmek ve iktidara muhalefet etmek" sucundan fezleke duzenlendi. Iktidari elestirdigi icin dokunulmazliginin kaldirilip yargilanmasi isteniyordu. Iste alternatifsiz gordugunuz ve en iyisi gordugunuz AKPnin demokrasi platformu, icraatlari. En basta bu "alternatifsiz" addetme kendi basina demokrasinin katlidir zaten, bunu kendinize yapmayin. Hic kimse alternatifsiz degildir, hic bir kurum veya ulke, kaderini bir guruba veya bir insana baglamaz, boyle birsey yok.
Borclar hakkinda dediklerimi de Hazine Mustesarligi resmi web sitesinden kontrol edebilirsiniz, "Turkiye brut dis borc stoku" linkinden.
Hazine Müsteşarlığı Resmi Web Sitesi - Kamu Finansmanı İstatistikleri Sayfası

Back