Ultrason sonucum ?

Yok yanlış anlamayın ben de tıbbi teşhis konulmasına karşıyım ama rapordaki overler polikistik olarak değerlendirilmiştir cümlesinin Türkçe anlamı pkos'tur.
İşte yok öyle değil :-)
Rapordaki overler polikistik olarak değerlendirilmiştir cümlesinin Türkçe anlamı "pkos olabilir"dir :) Hani öyle ihtimalli yorum yapana diyecek sözüm yok.

Tüylenme sorunu için kadın doğuma gittim.Pelvik ultrasonografi yapıldı.Mesane duvar kalınlığı normaldir felan yazıyor.Çoğunda normal felan yazıyor ama overler polikistik olarak değerlendirilmiştir yazıyor ne demek bu:KK43:
pko teşhisi öyle kolay değil hormon tahlili yaptırdın mı??? git hormon tahlilini yaptır ayrıca dr a sor arkadaşım. internetten cevap bulamazsın derdine...

İşte yok öyle değil :-)
Rapordaki overler polikistik olarak değerlendirilmiştir cümlesinin Türkçe anlamı "pkos olabilir"dir :) Hani öyle ihtimalli yorum yapana diyecek sözüm yok.

Benim 2 farklı arkadaşım aynı cümlelerle pelvik ultrason raporu aldılar ikisi de pkosluydu ben ondan bu şekilde düşündüm,haklısınız belki yanılıyorumdur.Neticede tıp bile yanılabiliyor (:

Polikistik Over olman için ya tüylenme ya adet düzensizliği ya da aşırı kilo gibi nedenlerin olması gerekir. Bazen polikistik over görünümü olabilir yumurtalıklarda. Ve bu kalıcı değildir.
Polikistik Over demek yumurta kistcikleri demek.. Bu da düzensiz adetten dolayı oluşur. Her doktor genelde doğum kontrol hapı verip gönderir. Kullan bitince gel diye. Sadece tüylenmen var ise bu tek başına pco olduğunu göstermez. Düzensiz mi regllerin?

sanırım kist var bende ama her kist olan pko mu oluyor?
Doktorunuz sonuclarinizi görmeden kure falan başlamayın. Ayrıca ben bitkisel tedaviyi doğru bulmuyorum bir tarafı iyilestirirken diğer organlarimiza zarar verir. Eğer doktorunuz ilaç verirse sadece onu kullanin.

Polikistik Over olman için ya tüylenme ya adet düzensizliği ya da aşırı kilo gibi nedenlerin olması gerekir. Bazen polikistik over görünümü olabilir yumurtalıklarda. Ve bu kalıcı değildir.
Polikistik Over demek yumurta kistcikleri demek.. Bu da düzensiz adetten dolayı oluşur. Her doktor genelde doğum kontrol hapı verip gönderir. Kullan bitince gel diye. Sadece tüylenmen var ise bu tek başına pco olduğunu göstermez. Düzensiz mi regllerin?

Ben tüylenme için gittim kan testi de yaptılar sonuç daha cikmadı.Düzensizlik yok.Ben belki aynı şekilde olup da pko olan vardır diye sordum.Fazla anlamam da bu konulardan herkese tşkler cvp için:110:

Ben tüylenme için gittim kan testi de yaptılar sonuç daha cikmadı.Düzensizlik yok.Ben belki aynı şekilde olup da pko olan vardır diye sordum.Fazla anlamam da bu konulardan herkese tşkler cvp için:110:
Polikistik Overlisin demek yanlış olur o zaman. Tüylenmenin nedenini bi öğren önce bakalım. Allah şifa versin.

Kan testiniz çıkmamış ki daha henüz teşhis için erken.tiroit testi ve diger testleride vermiştir.

saol cevap için :) bu kistler yok edilebiliyor mu?Yani bildiğim kadarıyla doktor doğum kontrol hapı veriyor.Yararı oluyor mu?
hayır doğum montrol hapları bu over kıstlerını yok etmıyor sadece ılerde oluşabılecek kıstlerı önluyor yada kıllanma artıışında azalma gösterıyor..

Bana da dr ilk usg den baktı ve sende pko var dedi.Birde tahlillerine bakalım ne durumda dedi ve birçok tahlil istedi.Tahlillerim noırmal çıktı.Zaten bende ne gecikme,ne tüylenme hiç birşey yok.Sadece evlendikten sonra hızlı kilo aldım o kadar.Bel kısmım biraz genişledi .Doktorada enfeksiyon kaptığım için gitmiştim orda öğrendim.Yani usg ile anlaşılıyor,inci tanesi gibi dizilmiş sende görebiliyorsun bariz şekilde .Usg de görüldükten sonra sana verilen tahliller ile sadece derecesine bakılıyor.İleri derecede mi , orta derecedemi diye.

Tüylenme sorunu için kadın doğuma gittim.Pelvik ultrasonografi yapıldı.Mesane duvar kalınlığı normaldir felan yazıyor.Çoğunda normal felan yazıyor ama overler polikistik olarak değerlendirilmiştir yazıyor ne demek bu:KK43:
bn de var aynısından. kimi doktorlara göre ciddi birsey değil ilaçla tedaviyle çözülür diyorlar kimisi de evlilikte çocuk için tekrar ilaç tedavisi görmen garekebilir diyor. p.o.s. yumurtalıklarında küçük kistlerin olması demek. belirtileri adet düzensizliği bazı bölgelerde tüylenme sivilceler vs.bu konuda daha fazla bilgyi dktorundan alablirsn. bn dğum kntrol kullanıyrm bu yüzden . büyük ihtimal sanada aynısını vericktr

çıkıyorum ben bu siteden.Cevaplayan anlayışlı arkadaşlara çok tşkrler umarım diğerleri de anlayışlı olabilmeyi öğrenir.

Back