Ultrason muayenesi

Baharozlem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2019
19
1
35
Selam kızlar. 18 haftalık hamileyim.Bugün kendi doktorundan başka bir doktora gitmek zorunda kaldım. İyi bir doktoru güzel bilgiler verdi ancak karnıma baya baskı yaptı bebeği hareket ettirebilmek için. Baya bastırdı. Acaba bebeğe harhangi bir zarar olur mu bu kadar bastırma İn aklıma takıldı😔

Selam kızlar. 18 haftalık hamileyim.Bugün kendi doktorundan başka bir doktora gitmek zorunda kaldım. İyi bir doktoru güzel bilgiler verdi ancak karnıma baya baskı yaptı bebeği hareket ettirebilmek için. Baya bastırdı. Acaba bebeğe harhangi bir zarar olur mu bu kadar bastırma İn aklıma takıldı😔
Olmaz zarari olacak olsa doktor neden yapsin

Canım stres yapmana gerek yok dr lar bazı şeyleri görebilmek için bebeğe pozisyon verirler . Tedirgin olmanıza gerek yok. Zaten bebek şuan çok korunaklı düşünün karın kasları var ve karın dokusu oldukça fazla katmandan olusuyo sonra rahim duvarları ve kese . Kese icindeki sıvıyla onu anı darbelere karşı bile koruyabilecek güçte.

Canım stres yapmana gerek yok dr lar bazı şeyleri görebilmek için bebeğe pozisyon verirler . Tedirgin olmanıza gerek yok. Zaten bebek şuan çok korunaklı düşünün karın kasları var ve karın dokusu oldukça fazla katmandan olusuyo sonra rahim duvarları ve kese . Kese icindeki sıvıyla onu anı darbelere karşı bile koruyabilecek güçte.
Hiç böyle muayene olmamıştım ondn tedirgin oldum. Biraz bastırarak vurdu karnıma. Öyle olunca endişelendim bende.

Hiç böyle muayene olmamıştım ondn tedirgin oldum. Biraz bastırarak vurdu karnıma. Öyle olunca endişelendim bende.
Normalde sürekli gittiğimiz dr lar ilk günden beri durumumuzu sistemlerinde görüyor o yüzden her seferinde bişeyler anlatmamıza ya da sürekli detaylı kontrolüne gerek kalmıyor ama başka bir dr a gittiğimizde onların sisteminde kayıtlı bilgimiz olmadığı için detaylı inceliyolar ben de yaşadım

Ama dünden beri hafif ağrım var belkide basrtdığı içi geçer inşallah

Canim korkma, gecen hafta 21haftalikken detayli ultrasona girdim doktor bebeğimin bir ölçümünü yaparken sol tarafıma epey bastırdı hem de bir kac defa daha sonra pozisyon değişsin diye 2 ya da 3 kere karnıma vurdu orta sert şekilde ama bebeğim ehli keyf olduğu için umursamadı bile :KK70:

Korkma eğer ki kötü bir şey olsa doktor bu riske girer mi sence?

X