Ülke seçimi, Derde bak demeyecekseniz gelin :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bebiş bence consultant baya hukuk işi yaw öyle deme.

Ama İrlanda’da baro sınavını geçip avukat olabiliyorsun. Dediğin gibi yaşım genç, bu alana yönelebilirim. Ya da GDPR var ya bizdeki kişisel verilerin korunması kanunu gibi, bunun sertifikasını alıp data protection law yapabilen varmış buralarda.

Sevgilim Dublinde finans masterı yaptı. Şu an finance graduate gibi işlere başvuruyo, ordan artık nereye akabilirse. Evde kalıyor ama ben buraya gelirsem ayrı eve çıkacağız. Dublinde ev aşırı pahalı, ev krizi var ama İki kişi olunca Hamburg’da tek kişi olmamla aynı matematiğe gelmiş oluyor.

Haklısın bu arada, ben de biraz en kısa yoldan normal bir işe nasıl girebilirim diye bakıyorum ve belki de bu Tr’de sıkışmışlığın sonunda kafama işlenen “geçinem de yeter” mottosundan dolayı olabilir hahaha

Ben kafanı karıştırmış olmayayım , hayat senin hayatın tabi ki ne istiyorsan onu yap. Daha sakin, garantili bir iş istiyorum dersen bunda da bir sakınca yok tabi ama o tip düşüncelere girmek için fazlaca gençsin bence, hukuğu elinle itersen de ilerleyen zamanlarda pişman olabilirsin. O yüzden yorum yapmıyorum

Almanyada da büyük şehirlerde kiralık ev, yurt,oda hiçbir şey yok artık çok zor bulunuyor. O açıdan da Dublin bence kolay olur çocuk önden evi tutar hazırlar sen de gidersin bir de ev arama sefilliğiyle uğraşmazsın.

Bi erkek için kılımı bile kıpırdatmam.tabiki de kariyer. Almanyayı seçerdim

Eğer hala seçim yapmadıysanız kesinlikle Almanya diyorum Almanya’da yaşıyorum ve burda havalar hiçte sanıldığı kadar soğuk değil artık ve şu sıkıcı diyenler sanırım köyde filan yaşıyor hayatınızı bir erkeğe bağlamayın,geleceğiniz eğer fizandaysa kendi geleceğiniz için fizana gidin her şey gönlünüzce olsun diyorum ve Almanya’nın inanılmaz sosyal bir devlet olduğunu unutmamanı isterim.

İlk olarak tebrik ederim. Benim de hayalim İrlanda'ya gidip orada data protection law alanında çalışmak. Ki bu da hukukçu işi. Çevremde bu alanda çalışan hukukçular görüyorum İrlanda' da.

Ek olarak, İrlanda iş imkanları açısından Almanya'ya göre çok gelişmiş. 2 sene de çalışma izni var master sonrası. Ayrıca deli gibi bu data protection law alanında ilanlar görüyorum. İrlanda barosuna kayıt olma şartı olmadan hem de. Tüm teknoloji şirketleri orada olduğu için olabilir.

Ayrıca İngilizce ile iş görebileceğiniz bir yer. Malum hukukçuyuz. Dil önemli. Yabancılar için Almanya aksine baro sınavları için kolaylaştırılmış usuller mevcut diye biliyorum bir de.

Dolayısıyla İrlanda diyorum. Ben de Ielts sınav sonucumu aldım bu arada. Seneye Jean Monnet'e başvurmak istiyorum. Bana da nasıl çalıştınız vs. bilgi verirseniz çok iyi olur :) Özelden yazabilirim.

Öncelikle mutluluklar ve başarılar.
Sonralıkla yüce yaraaaaabbbbiiiim dert vereceksen hah şöyle huzurlu dertler ver amiiiiiiinnn demeye geldim kdjdjddj

Ben Almanya'ya giderdim. Kariyer odaklı biriyim, kariyerimin sarsılması beni çok depresyona sokar o yüzden alan dışı falan çalışmak istemezdim. Bir şekilde aşkla bir araya gelinir. Diğer ülkelere gidiş yolu elbet bulunur sonrasında.

Ben sadece bizi kıskanıp kiskanmadığını merak ediyorum.

Almanyada dogup büyümüs biri olaral kesinlikle almanya derim.

Yani normalde kariyerini düşün derim ama gerçekten the one diyebiliyorsan önceliğim ilişkim olurdu benim şahsen. Gerçekten de eşimi seçip onun ülkesine geldim, ne yaaşrsak yaşayalım iyi ki aşkı seçmişim diyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…