• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ülke seçimi, Derde bak demeyecekseniz gelin :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz İrlandaya gidip orada mutlu olacaksınız. Dün gece en son bu konuya baktım yorum yazayım diyordum sonra uyumuş kalmışım, sabah bu konuyu aradım bulamadım şimdi buldum birazdan da duruşmam var sırf bunu yazmak için konuyu aradım durdum.
Sizi ben rüyamda gördüm İrlanda'da da mutlu olduğunuzu Almanya'yı tercih etmediğinizi söylediniz. (Belki yakın bir arkadaşımın da İrlanda'ya yerleşme planları olduğundandır)
Demek etkilenmişim konudan 😄

Siz İrlandaya gidip orada mutlu olacaksınız. Dün gece en son bu konuya baktım yorum yazayım diyordum sonra uyumuş kalmışım, sabah bu konuyu aradım bulamadım şimdi buldum birazdan da duruşmam var sırf bunu yazmak için konuyu aradım durdum.
Sizi ben rüyamda gördüm İrlanda'da da mutlu olduğunuzu Almanya'yı tercih etmediğinizi söylediniz. (Belki yakın bir arkadaşımın da İrlanda'ya yerleşme planları olduğundandır)
Bu mesajdan sonra ben olsam İrlandayi seçerdim 😃

Cık, Almanyada daha çok iş olanağı var dersen çok çok yanılırsın konu sahibesi.

Almanyada etnik Almanlar için çok iyi iş olanakları var, yabancı birinin iş bulması için çok nitelikli olması gerekiyor.

Hukuk zaten çok muhafazakar bir alan, bu alanda iş bulmak için sarışın, erkek, Alman olman gerek daha azı olmaz.

Bir de Almancayla cebelleşmen gerek ama yaşın genç çalışır öğrenirsin.

Şunu sorayım sana kim Almanyada hukuk işi bulmak kolay dedi?

Genel olarak humanities, bankacılık, hukuk vb alanlarda iş isteyenler için Britanya kıtası derim🙋‍♀️

İstihdam açısından %100 İrlanda diyorum. Google, Amazon gibi tech şirketlerinin de, pekçok büyük finans şirketinin HQları Dublinde. Almanya kariyer olanakları açısından kasabaya, İrlanda NY öyle söyleyeyim😁😁😁Almanyada çok çeşitlilik yok genel olarak, işler birbirine benziyor değişik işler yok. Dublinde çok değişik şirketler ve gayet diverse işler var Dublinde burs varsa kaçırma derim. 🙋‍♀️

Son düzenleme:
Emlak aşşırı pahalı. Hep paylaşımlı evlerde kalıyorlar diye biliyorum.

Doğrudur, amma son 2 yılda Almanya nın büyük şehirleri de koptu gitti. Paran varsa bile artık boş, kiralık ev yok neden bilmiyorum🙄 Burda da çoğu genç insan paylaşımlı evlerde. Almanyada ev bulmak aşırı zorlaştı son 2 yılda bazen başımda bir çatı olmasına şükrediyorum😐😐😐

Almanyada etnik Almanlar için çok iyi iş olanakları var, yabancı birinin iş bulması için çok nitelikli olması gerekiyor.

Hukuk zaten çok muhafazakar bir alan, bu alanda iş bulmak için sarışın, erkek, Alman olman gerek daha azı olmaz.

Genel olarak humanities, bankacılık, hukuk vb alanlarda iş isteyenler için Britanya kıtası derim🙋‍♀️

İstihdam açısından %100 İrlanda diyorum. Google, Amazon gibi tech şirketlerinin de, pekçok büyük finans şirketinin HQları Dublinde. Almanya kariyer olanakları açısından kasabaya, İrlanda NY öyle söyleyeyim😁😁😁Almanyada çok çeşitlilik yok genel olarak, işler birbirine benziyor değişik işler yok. Dublinde çok değişik şirketler ve gayet diverse işler var Dublinde burs varsa kaçırma derim. 🙋‍♀️
Ben de bunu anlamadim hic almanyada her konuda baya iyi olman lazim irlandada ortalamaysan tutunursun gene ortalama bi İngilizceyle. Heleki hukuk alaninda almanyada agzinla kus tutuyor olman lazim. Gecinmesi en zor insanlar hele ki hukuk alaninda aman yarabbi burunlarindan kil aldirmaz kimse. Aynen irlandada sirf Turksun diye cesit olsun diye bile gel derler. Kaldi ki Dublin misal civil civil bi yer insanlari da keza cok sicak kanli. Emlak da her yerde pahali. Merkezden azcik uzakta gene paylaşımsiz bi yer bulunur sevgilin de ordaymis iki kisiysen ev tutmak kolay. Asil almanyada tek basina kira vercen sevgilin irlandada vercek bes sene sonra bir araya gelseniz bile bi birikim olmadigi icin iki ciplak bi hamama gibi olacaksınız gene. Madem "the one" vakit kaybetmeden bir araya gelip güçleri birlestirin. Ya Carrie bile the one la olamayacağını anlayinca dandik yasli bi herifin pesinden parise yerlesti ya ahahhahah. Tamam sevgiliyi kariyerin önüne koymamak lazim ama senin case inde koymak mantikli.

Herkese merhaba.
Ben konuyu aydınlatmak adına biraz kendimden bahsedeyim. Türkiye’de güzel bir dereceyle hukuk bitirdim. Sonra şimdiki sevgilimi tanıdım. İlişkimiz başladıktan 6-7 ay sonra master için yurtdışına gitti. Şu an 2 yıla yaklaşıyoruz, aileler tanıştı, evlilik düşündüğümüz bir aşamadayız. Ve ben de master için harika bir burs kazandım sevgilimin destekleri ve yönlendirmesi ile. Hep kavuşmayı hayal ederek bu bursa çalıştım. Sevgilimin “the one” olduğunu düşünüyorum ve hakikaten çok aşığım.
Şu an iki seçeneğim var, Almanya ve İrlanda (burs iki ülke için de kullanılabiliyor)

Benim için kariyer açısından Almanya daha iyi. Hukuk alanında iş bulmak çoook daha kolay. Ekonomisi büyük, yaşam daha ucuz, avrupa birliğinin kalbi bi ülke.
İrlanda da ise hukuk alanında iş bulmak zor ama sevgilim orda.Ben ise alan dışı çalışırsam mutsuz olurum.

Çalışma izni olayları sıkıntılı olduğu için ben Almanya’ya gidersem sevgilimle birleşmemiz zor olur ve en az 5 yıl kadar zaman alır.

Siz olsanız nereyi seçerdiniz?
Diycem 🙂 derde bak🙂 şaka bir yana direk bu şartlarda Almanyayı seçerdim net. Sevgilinle yarın ne olacağı belli değil. Hoş evli bile olsan Almanyayi seç derdim. Kadının önceliği kendi geleceği olmali. Ha arada irlandaya da git🙂 çok güzel ülke, doğası falan🙂

Herkese merhaba.
Ben konuyu aydınlatmak adına biraz kendimden bahsedeyim. Türkiye’de güzel bir dereceyle hukuk bitirdim. Sonra şimdiki sevgilimi tanıdım. İlişkimiz başladıktan 6-7 ay sonra master için yurtdışına gitti. Şu an 2 yıla yaklaşıyoruz, aileler tanıştı, evlilik düşündüğümüz bir aşamadayız. Ve ben de master için harika bir burs kazandım sevgilimin destekleri ve yönlendirmesi ile. Hep kavuşmayı hayal ederek bu bursa çalıştım. Sevgilimin “the one” olduğunu düşünüyorum ve hakikaten çok aşığım.
Şu an iki seçeneğim var, Almanya ve İrlanda (burs iki ülke için de kullanılabiliyor)

Benim için kariyer açısından Almanya daha iyi. Hukuk alanında iş bulmak çoook daha kolay. Ekonomisi büyük, yaşam daha ucuz, avrupa birliğinin kalbi bi ülke.
İrlanda da ise hukuk alanında iş bulmak zor ama sevgilim orda.Ben ise alan dışı çalışırsam mutsuz olurum.

Çalışma izni olayları sıkıntılı olduğu için ben Almanya’ya gidersem sevgilimle birleşmemiz zor olur ve en az 5 yıl kadar zaman alır.

Siz olsanız nereyi seçerdiniz?
Konuyla ılgılı hıc bır bılgım yok ama Irlanda derim:)Sevgiliniz icin degil yesili icin:)

Cherry’cim selam.

Oraya master of law için giden arkadaşlarımın çoğu “Consultant”, “Legal Counsel” başlığı altında iş buldular.

Dubline gelen Türkler ise genelde suffering :D burada facebook apple microsoft twitter ne ararsan bütün şirketlerin headquarterları var ama türkler genelde alandışı çalışabiliyorlar. Yani bu şirketlerin hukuk departmanlarına girmen için buradaki baronun sınavını geçmen gerekiyor.

Senin veya çevrendekilerin tecrübeleri farklıysa seve seve dinlerim ama. Bu arada almancam b*k gibi :D bu nasıl etkiler bilemiyorum

Bu mesajın çok komik oldu çünkü sevgilimle bir türlü karar veremiyoruz. Dün dedim ki aşkım en sonunda istihareye yatıcam rüyamda ne görürsem onu seçicem :D sonra bi uyandım bunu yazmışsın. Benim için istihareye yatmışsın bilmeden hahshsjsj

cok tebrik ederim. ❤️
yuksek lisans yaparken ayni zamanda calisacak misin onu anlamadim. ben irlandayi secerdim, universitede kalmaya calisirsin, olmadi direkt avukatlik yapamasan da herhangi bir sirketin hukuk departmanina girebilirsin bence. benim ingilterede vs bu sekilde yapan arkadaslarim var.

ben sevgilimi cok seviyorsam kariyeri tamamen onun onune koymazdim. irlanda tam ortasi olur iyi olur ya ne kariyerden vazgecersin ne sevgiliden.

Yl yaparken çalışmayı düşünmüyorum çünkü bursum her şeyi karşılıyor sassy ama sonrasında TR’ye dönmek istemiyoruz ikimiz de.

Mezuniyet sonrası kaldığım yerde legal-related bi iş yapmak istiyorum. Avukat olamayacağımın farkındayım tabii ki ama title umrumda bile değil artık, insani mesai saatleri ve aldığım maaşın ayçiçek yağının indirimleri takip ettirmeyecek düzeyde değerli olması yeterli. Tabii bunu yaparken hukuktan tamamen vazgeçmek de istemiyorum çünkü dirsek çürüttüm bu kadar.

Sevgilimi çok seviyorum ve hiç ayrılmak istemiyorum ondan diğer taraftan. Uzak ilişki zor bir şey o yüzden nereye gitsem eksik kalıcam gibi hissediyorum :)

Bu mesajın çok komik oldu çünkü sevgilimle bir türlü karar veremiyoruz. Dün dedim ki aşkım en sonunda istihareye yatıcam rüyamda ne görürsem onu seçicem :KK70: sonra bi uyandım bunu yazmışsın. Benim için istihareye yatmışsın bilmeden hahshsjsj
İçime doğar benim😄

Yl yaparken çalışmayı düşünmüyorum çünkü bursum her şeyi karşılıyor sassy ama sonrasında TR’ye dönmek istemiyoruz ikimiz de.

Mezuniyet sonrası kaldığım yerde legal-related bi iş yapmak istiyorum. Avukat olamayacağımın farkındayım tabii ki ama title umrumda bile değil artık, insani mesai saatleri ve aldığım maaşın ayçiçek yağının indirimleri takip ettirmeyecek düzeyde değerli olması yeterli. Tabii bunu yaparken hukuktan tamamen vazgeçmek de istemiyorum çünkü dirsek çürüttüm bu kadar.

Sevgilimi çok seviyorum ve hiç ayrılmak istemiyorum ondan diğer taraftan. Uzak ilişki zor bir şey o yüzden nereye gitsem eksik kalıcam gibi hissediyorum :)
Diger secenek İrlandanin neresi? UK tarafina gidersen yuksek lisanstan sonra +2 yil calisma-oturum hakkın olur. Almanyada bu süre 18 ay olsa gerek. Ve pek tabi burda da turk avukatlar hukuki danisman olarak calisio avukatlik yapamasalar da. Baskalari is buldu diye almanyaya gitme yahu. Sen sadece jean monnet kazanmissin okul bitince sponsorship bulma derdin olacak daha.

kesinlikle Almanya. Sevgiliniz de oraya gelir daha güzel bir ortam ve şartlarda hayatınızı sürdürürsünüz

Diger secenek İrlandanin neresi? UK tarafina gidersen yuksek lisanstan sonra +2 yil calisma-oturum hakkın olur. Almanyada bu süre 18 ay olsa gerek. Ve pek tabi burda da turk avukatlar hukuki danisman olarak calisio avukatlik yapamasalar da. Baskalari is buldu diye almanyaya gitme yahu. Sen sadece jean monnet kazanmissin okul bitince sponsorship bulma derdin olacak daha.

İrlanda cumhuriyeti. UK tarafı değil :)
Burda da 2 yıl çalışma izni oluyor

Cherry’cim selam.

Oraya master of law için giden arkadaşlarımın çoğu “Consultant”, “Legal Counsel” başlığı altında iş buldular.

Dubline gelen Türkler ise genelde suffering :KK70: burada facebook apple microsoft twitter ne ararsan bütün şirketlerin headquarterları var ama türkler genelde alandışı çalışabiliyorlar. Yani bu şirketlerin hukuk departmanlarına girmen için buradaki baronun sınavını geçmen gerekiyor.

Senin veya çevrendekilerin tecrübeleri farklıysa seve seve dinlerim ama. Bu arada almancam b*k gibi :KK70: bu nasıl etkiler bilemiyorum

Yani yani cano Consultant da çok hukuk işi sayılmaz, Almanyadaki iş de ahım şahım değil hem parası ortalama hem bayık.
Baro sınavını geçersen ve staj yaparsan avukat olarak çalışabiliyor musun? Böyle bir olanak varsa %100 değerlendir derim. Almanyada bildiğim kadarıyla böyle bir durum yok. Yaşın çok genç, cidden hukuk yapma olanağın varsa bence zorlayıp yapmalısın.

Sevgilinin geliri ne kadar, yurtta mı yaşıyor evde mi?

Büyük şirketlerin olması şöyle bir avantaj, o tip şirketlerin olduğu yerlerde başka iyi orta ölçekli şirketler de oluyor. Uluslararası şirketler nereye giderlerse gitsinler rekabeti de götürüyorlar, lokal şirketler de ayak uydurmak için iyi çalışıyorlar ve pek sayıda işyi istihdam olanağı ortaya çıkıyor. Almanya, Avusturya gibi millyetçi ülkelerde kimse yabancılarla iş yapmak istemiyor, işalanı ne olursa olsun ekosistem yıllarca aynı kalıyor, işlerin tipi de niteliği de değişmiyor.

Bu tip bir şirkette çalışmak istiyorsan dimdirekt olmayabilir, önce başka bir yerde çalışırsın CVni doldurursun sonra başvurursun. Ben bu tip bir şirkette developer olarak çalıştım, malum developerım:halay:Headhunter bizim şehirde bakınıyormuş beni görmüş yazdı. Şehirin Big4 işlerinde kesinlikle etkisi var bakmaya yakından başlıyorlar.

Yani yani evet memleket bk ama kendini de bu yüzden budama. Almanyada bayık bir işi yıllarca yapıcaksın, Almanca öğrenmek zorunda kalıcaksın, oysa ki bence Dublini denersen koskoca bir dünya önünde olacak. Şu hükümetin bu ülkeye yaptığı en büyük kötülük bu sanırsam, gençlerin hiçbirinin şunu yapayım burda çalışayım hırsı/hevesi yok, varsa yoksa maaşla bir yere kapağı atayım:ruh:Almanyaya gelenlerin wahtsap gurubu var, sürekli kredi çekme şartları kredi aşağı kredi yukarı maalesef insanlarımızın tek vizyonu artık kredi çekip ev almak onu ödeyecek vasat bir işe kapağı atmak:ruh:

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back