• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ülke seçimi, Derde bak demeyecekseniz gelin :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Herkese merhaba.
Ben konuyu aydınlatmak adına biraz kendimden bahsedeyim. Türkiye’de güzel bir dereceyle hukuk bitirdim. Sonra şimdiki sevgilimi tanıdım. İlişkimiz başladıktan 6-7 ay sonra master için yurtdışına gitti. Şu an 2 yıla yaklaşıyoruz, aileler tanıştı, evlilik düşündüğümüz bir aşamadayız. Ve ben de master için harika bir burs kazandım sevgilimin destekleri ve yönlendirmesi ile. Hep kavuşmayı hayal ederek bu bursa çalıştım. Sevgilimin “the one” olduğunu düşünüyorum ve hakikaten çok aşığım.
Şu an iki seçeneğim var, Almanya ve İrlanda (burs iki ülke için de kullanılabiliyor)

Benim için kariyer açısından Almanya daha iyi. Hukuk alanında iş bulmak çoook daha kolay. Ekonomisi büyük, yaşam daha ucuz, avrupa birliğinin kalbi bi ülke.
İrlanda da ise hukuk alanında iş bulmak zor ama sevgilim orda.Ben ise alan dışı çalışırsam mutsuz olurum.

Çalışma izni olayları sıkıntılı olduğu için ben Almanya’ya gidersem sevgilimle birleşmemiz zor olur ve en az 5 yıl kadar zaman alır.

Siz olsanız nereyi seçerdiniz?

Herkese merhaba.
Ben konuyu aydınlatmak adına biraz kendimden bahsedeyim. Türkiye’de güzel bir dereceyle hukuk bitirdim. Sonra şimdiki sevgilimi tanıdım. İlişkimiz başladıktan 6-7 ay sonra master için yurtdışına gitti. Şu an 2 yıla yaklaşıyoruz, aileler tanıştı, evlilik düşündüğümüz bir aşamadayız. Ve ben de master için harika bir burs kazandım sevgilimin destekleri ve yönlendirmesi ile. Hep kavuşmayı hayal ederek bu bursa çalıştım. Sevgilimin “the one” olduğunu düşünüyorum ve hakikaten çok aşığım.
Şu an iki seçeneğim var, Almanya ve İrlanda (burs iki ülke için de kullanılabiliyor)

Benim için kariyer açısından Almanya daha iyi. Hukuk alanında iş bulmak çoook daha kolay. Ekonomisi büyük, yaşam daha ucuz, avrupa birliğinin kalbi bi ülke.
İrlanda da ise hukuk alanında iş bulmak zor ama sevgilim orda.Ben ise alan dışı çalışırsam mutsuz olurum.

Çalışma izni olayları sıkıntılı olduğu için ben Almanya’ya gidersem sevgilimle birleşmemiz zor olur ve en az 5 yıl kadar zaman alır.

Almanya tabi

Sana burs ve eğitim veren ülkede neden iş bulman zor olsun ki?
Ben olsam irlandayi seçerim tabii ki. Hem sevgilin orada, hem havası harika,hem doğası harika, hem taşı toprağı tarih.
Mis gibi ülke. Almanya'da ne var sanki, kışın 5te hava kararan, sıkıcı, gri , kasvetli ,kuralcı bir ülke . İnsanı desen aynı ülke gibi soğuk (benim sevgilim de alman,onu tenzih edeyim😂) .
Ben olsam beş yıl sevgilimden ayrı kalıp da Almanya'da okumazdim. Hem eğitimde iyi bir yol katederseniz beraber Almanya'ya da gocersiniz ileride. Sonuçta göçmeni bol bir ülke,neden sizi almasınlar :)

Almanya. 😍 Avrupa’da yaşayacağım tek ülke olurdu. İnanılmaz sistemli. İrlanda’ya gitmedim. İngiltere ile komşu olduğuna göre havası sürekli kapalı ve yağmurludur. Otele İrlandalı çok insan geliyor. İnanılmaz içki tüketiyorlar. Viskisi boşa ünlü olmamış 🙂

Almanya. 😍 Avrupa’da yaşayacağım tek ülke olurdu. İnanılmaz sistemli. İrlanda’ya gitmedim. İngiltere ile komşu olduğuna göre havası sürekli kapalı ve yağmurludur. Otele İrlandalı çok insan geliyor. İnanılmaz içki tüketiyorlar. Viskisi boşa ünlü olmamış 🙂
Kapali ve yagmurlu falan degil iklim degisikligi öyle bi vurdu ki surekli güneşli ve yagmursuz nefret ederim denizde olmadigim gunlerde gunesten. Adi cikmis ya o eskidendi ben ingilteredeyim miami oldu resmen iki senedir. Ankarayi sel alio Londrada tek bir damla yok an itibariyle 26 derece ustelik saat 17:33.

Ben irlandayi secerim senin yerinde olsam guneyinden bahsedioruz dimi UK yde olan kismindan degil? Uk ise zaten hic düşünme. Almanya yi da temizlik ve duzen manyağı oldugum icin secerim anca avrupada en sevmedigim yer yoksa.

cok tebrik ederim. ❤️
yuksek lisans yaparken ayni zamanda calisacak misin onu anlamadim. ben irlandayi secerdim, universitede kalmaya calisirsin, olmadi direkt avukatlik yapamasan da herhangi bir sirketin hukuk departmanina girebilirsin bence. benim ingilterede vs bu sekilde yapan arkadaslarim var.

ben sevgilimi cok seviyorsam kariyeri tamamen onun onune koymazdim. irlanda tam ortasi olur iyi olur ya ne kariyerden vazgecersin ne sevgiliden.

Herkese merhaba.

Ben olsam kendim için saglam bir gelecek seçerdim. Kimse icin geleceginizi riske atmayın.
Sonra keskelerin telafisi yok.

Hayatınızın hiçbir döneminde ne kadar aşık olursanız olun, karşınızdaki ne kadar mükemmel gözükürse gözüksün hiçbir zaman hayatınız ve kariyerinizle ilgili bir konuda ilişkinizin geleceğini baz alarak fedakarlık yapmayın. Sonuçta sizin o mükemmel sevgilizde sizle ilişkisi devam ederken kendi kariyeri için yurt dışına gitmekte sakınca görmemiş zira o dönemde sizin bu imkanınızın olacağı kesin olmadığına göre bu durumda ilişkiniz için bir riskti. Şimdi oturun düşünün ve araştırın ve sevgilizden ayrılma ihtimalinizde hangi ülkede maddi ve manevi yönden tatmin olup, mutlu olacağınız bir yaşam kurabilecekseniz ona göre karar verin. Zaten dediğiniz gibi mükemmel bir ilişkiniz varsa Almanya ya bile gitseniz bir yolunu bulursunuz.

Son düzenleme:
Ben olsam irlandayi seçerim tabii ki. Hem sevgilin orada, hem havası harika,hem doğası harika, hem taşı toprağı tarih.
Mis gibi ülke. Almanya'da ne var sanki, kışın 5te hava kararan, sıkıcı, gri , kasvetli ,kuralcı bir ülke . İnsanı desen aynı ülke gibi soğuk (benim sevgilim de alman,onu tenzih edeyim😂) .
Ben olsam beş yıl sevgilimden ayrı kalıp da Almanya'da okumazdim. Hem eğitimde iyi bir yol katederseniz beraber Almanya'ya da gocersiniz ileride. Sonuçta göçmeni bol bir ülke,neden sizi almasınlar :)
Bu arkadaş çok haklı •••• Almanya Facebook gibi oldu, İrlanda Instagram 😉🤭

Emlak aşşırı pahalı. Hep paylaşımlı evlerde kalıyorlar diye biliyorum.

Herkese merhaba.

Tebrik ederim öncelikle. Ben İrlandayı seçerdim tabi kendi açımdan söylüyorum İrlanda'yı çok beğeniyorum gerçekten ama tabikii eğitim alanınız önemli. Bence birbirinizden ayrı kalmayı bir deneyin derim en azından görmüş olursunuz nasıl bir gidişatın olacağını yaşamadan bilemezsiniz. Sonuçta ikinizinde kariyeri söz konusu. İrlanda da hukuk alanında iş bulmak ne kadar zor peki belkide bulabilirsiniz :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back