Ukrayna ya tatile gitmek

Çok güzel bir şehir(di). Şimdi mahvettiler. Yaylalara da çıkıyoruz ama oralarada akın etmeye başladılar. Gerçekten tek zarar olarak gördüğüm şey kalabalık olmaları. Hatta ne zaman yaylaya çıksak, yiyeceğimiz olduğu halde birkaç metre öteden çocuklarla yemek gönderiyorlar. :KK70: Turistik alanların birkaç kilometre ötesine ya da en yakın ilçeye doğasına uygun oteller yapılması lazım. En azından Uzungöl'ün yaylaya doğru çıkan yolda müsait otel alanları var oraya yapılmalı. Oraları mahveden de araplar değil gerçekte. Görmüşsünüzdür oteller hep parça parça dağılmış haldeler. Bunu yapan da oraların yerlisi.
Zaten oranın doğal güzelliğini mahvedenler daha çok para kazanmak isteyen yurdum insanı. Bilmiyorum devlet kanalıyla da böyle yerlerin etrafına daha planlı şekilde otel vs.yapılmalı ama bu konularda çarpık şekilde yerleşim yeri yapma konusunda çok iyiyiz maalesef. Ben turist olmasından rahatsız olmadım çok fazla aslında neticede batıya tatile gidildiğinde de Rus turistler yoğunlukta olabiliyor, Arap turistlere de bir antipatim yok bireysel olarak. Sadece çok kalabalıktı ve oteller mahvetmis orayı.

araştırmışsın sen

iki kişi ne kadar civarı bizim de fikrimiz olsun derim

bir de uçak fiyatlarına da baktın mı

Eskiden öyleymiş evet ama artık çok ucuz değil bence. Bizim sadece konaklamamız çok uyguna geldi onun dışında yemektir, içmektir, müze giriş ücretleridir Türkiye ile pek farkı yok diyeyim.

Aksine asla sulu yemek yediremedigim bir oglum var, genellikle tum gunu sadece mama anne sutu ile gecirip ek gidayi tadim seklinde aliyor. Kavanoz pureleri kullanabolirim bir kac gunlugune.
Çocuklarımız ayni dönem doğdu sanırım.(Ekim 2017) Benim kızın ana beslenmesi meyve/çorba/ yemek üzerine ..ha gittigim yere yemek tasimiyorum ne varsa veriyorum ama bilmediğim bir ülkede zorlanirdim ben. Sizin için hayırlısı olsun.Umarim güzel bir tatil gecirirsiniz.

Belgrad ı da düşünebilirsiniz oraya da vize yok yakın ve aşırı ucuz. Biz kışın gitmiştik yazın nehrin kıyısındaki plajın da güzel olduğunu söylüyorlar. Küçük bir şehir olduğu için dil bilmemek de sıkıntı olmamıştı.

Su ana kadar kiev lviv ve odessaya gittim. Yalniz cok da ucuz degil turk lirasi grivnaya karsi da deger kaybetti. Odessa en ucuzu aralarindaki karadeniz kenari denizi deniz anasi dolu minik minik ama cok da sikinti degil orman icinde bi sehir cift olarak harika zaman gecer ama 1.5 yasinda bebekle diliniz yoksa gitmek eziyet olur. Cocuktan önce atilmaliydiniz bu maceralara.

1,5 yaş küçük bir yaş.
Rahat edemeyeceğiniz bir yaş.
Sizin yerinizde olsam eğer bırakabiliyorsanız tatil zamanı çocuğu aile büyüklerinden birine bırakmanız.
Sonuçta yapacağınız tatil maksimum 1 hafta olacaktır.

Yurtdışı tatiller inanın yurtiçinden daha ucuz.
İnternette araştırın derim, illa Ukrayna olması gerekmiyor ya? Farklı ülkeler de var vize gerektirmeyen.
Ancak, şu sizi yanıltmasın, Türkiye sınırları dışına çıktığınızda pasaportunuzun olması gerekir.
Vize gerekmese bile, pasaport uluslararası bir belgedir.
Yine siz tabii bu konuyu da araştırın ama benim bilgim bu yönde.

Yerinizde olsam bilmediğim ve cesaret edemediğim bir maceraya atlamazdım.
Fakat eşinizin haklı olduğu bir nokta var ki, evet yurtdışına gitmek farklı yerler görmek, kültürleri tanımak çok güzel.
Yurtiçi uygun yerlerde muhakkak vardır, bir de onları araştırın derim.
Ukrayna istisnai bir ulke , yeni kimliklerle giris yapilabiliyor

araştırmışsın sen

iki kişi ne kadar civarı bizim de fikrimiz olsun derim

bir de uçak fiyatlarına da baktın mı
Henuz cok bakmadim yeni bakmaya basladim ve burdan fikir alayim diye yazdim iste. Ama takip ettigim bir gezgin var yazilarinda 200-250 liraya bir gunluk yeme icme konaklama muze oren girisleri ve cilgin gece hayati (!) icin fazlasiyla yetermis. Ayrica para birimi cevirdigimde de gayet makul gorunuyor. 5 gece daire kirasi 600 tl den basliyor mesela
bütçe yoksa ukraynada ne yapacaksınız ki?
gezcez:)
Eskiden öyleymiş evet ama artık çok ucuz değil bence. Bizim sadece konaklamamız çok uyguna geldi onun dışında yemektir, içmektir, müze giriş ücretleridir Türkiye ile pek farkı yok diyeyim.
yaz doneminde turkiye de guney inanilmaz pahali. Gecen sene sadece sezlong ve semsiyeye 150 lira odedim, hersey dahil otellerin fiyatlari malum, disarda yer icerim derdiginde bir lahmacun 30 lira vb. Turkiye deki normal fiyatlar gibi dahi olsa en azindan ulke gezmis oluruz
Çocuklarımız ayni dönem doğdu sanırım.(Ekim 2017) Benim kızın ana beslenmesi meyve/çorba/ yemek üzerine ..ha gittigim yere yemek tasimiyorum ne varsa veriyorum ama bilmediğim bir ülkede zorlanirdim ben. Sizin için hayırlısı olsun.Umarim güzel bir tatil gecirirsiniz.
evet ayni donem cocuklari :) yemek olayini tamamen saldim artik hic ama hic isi yok ek gidayla, ac birakarak denedigimde de beni bununla ugrastirma der gibi iyice kafama geciriyor yemegi. O yuzden zaten disarda cok birsey yedirme sansim yok ona

Evet gerekiyor ben Ukrayna’ya da vizesiz pasaport gerektiğini sanıyordum sizin konunuzda öğrendim istisna olduğunu
Sirf o yuzden zaten ukrayna dusunuyoruz. Bugun bir pasaport cikartmaya kalksak 3 kisi 2500-3000 liraya patlar bize. Antalyaya gider gibi gidebilecegimiz ulkelerden biri oldugu icin ukrayna diye dusunduk en cok degisiklik olsun

Bi yer ucuz diye gidilir mi ya? Ucuzdur bana uymaz pahalidir bana uyar.. sahsen durumum yoksa hic bi yere gitmeyip evimde otururdum 1,5 yasindaki cocukla. Ben yerlesik hayat asigiyim. Arkadaslar var karavanda vs tatil yapan. Hic bana gore seyler degil. Ben en basitinden otelde kalmaliyim. Ayagim yere basmali yani:)) belki cocuklarim kucuk bu yuzden boyleyimdir. Onlarin yemekleri uykulari cok onemli benim icin. Tatilde bile aksam 8 i gecince ben hoslanmiyorum bu durumdan. Ha cocuklar buyur onlarin hatrina cadirda bile kalirim belki

Nasıl heveslendirdiniz beni :) çocukla olur mu olmaz mı bilmiyorum ama şöyle bir fiyatlara baktım gayet uygun.. iki kişi bilet fiyatı 1500 tl 4 gece otel 1000 tl. e 250 günlük yesek içsek 1000 de o. bence uygun ve güzel :)

Bi yer ucuz diye gidilir mi ya? Ucuzdur bana uymaz pahalidir bana uyar.. sahsen durumum yoksa hic bi yere gitmeyip evimde otururdum 1,5 yasindaki cocukla. Ben yerlesik hayat asigiyim. Arkadaslar var karavanda vs tatil yapan. Hic bana gore seyler degil. Ben en basitinden otelde kalmaliyim. Ayagim yere basmali yani:)) belki cocuklarim kucuk bu yuzden boyleyimdir. Onlarin yemekleri uykulari cok onemli benim icin. Tatilde bile aksam 8 i gecince ben hoslanmiyorum bu durumdan. Ha cocuklar buyur onlarin hatrina cadirda bile kalirim belki
Tercih meselesi tabiki, ben cocuktan once de otel tatilini sevmezdim cocuktan sonra da fikrim degismedi mesela. Karavan la gezeyim kamp kurayim dag tepetirmanayim benden mutlusu yok. Bunu bebegimle de yapabiliyorum bana ekstra bir zorlugu da olmuyor.

Ama amac tabiki sadece ucuz diye degil, farkli kulturleri ulkeleri gormek. Bunu yaparken de butcemize en uygun olani tercih ediyoruz tabiki

Back
X