Ukrayna ya tatile gitmek

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
Son gunlerde esimle yaz tatili konusunda catisiyoruz. Bu yaz tatile dogru durust bir butce ayiramayacagiz,ne yapalim diye konusurken ukrayna ya gidelim diye tutturdu. Cok ucuzmus, pasaport ve vizesiz gidilebiliyormus, ulke gorurmusuz filan falan.

Bir yandan degisik bir deneyim olur diye dusunuyorum da, diger yandan hic bir fikrim yok. Nasil olur? Nerde kalinir? Ne yenir ne icilir? Nereler gezilir? Dogru durust dil yok, 1,5 yasinda bebegim var vs.

Ve ben gitmeye yanasmadigim icin, sen planla o halde sen guzel beceriyorsun bu planlama islerini, ben zaten cok vakit ayiramam dedi yikti uzerime. Ne yapacagimi bilmiyorum. Gidenler, nerde kalmaliyiz, nasil gitmeliyiz, ne yapmali ne yapmamaliyiz, yanimiza ne almali ne almamaliyiz bilgi verebilir mi? Cocukla gidilir mi onu da ayrica dusunuyorum tabi....

Kapadokyaya gidin, antalya, bodrum... cesme yada kibris :) 1,5 yasinda cocukla dil bilmedigim ülkeye gitmem. Ingilizceniz iyise yinede gidin :)
Hepsine defalarca gittik, ama zaten bana kalsa yine oludeniz taraflarina giderim de o farkli bir ulke gorelim istiyor, mali olarak bizi zorlamayacak tek yer orasi oldugu icin de ukrayna kaliyor eimizde

Hepsine defalarca gittik, ama zaten bana kalsa yine oludeniz taraflarina giderim de o farkli bir ulke gorelim istiyor, mali olarak bizi zorlamayacak tek yer orasi oldugu icin de ukrayna kaliyor eimizde
Bilmiyorum neden ama ukrayna bana cok sacma geliyor orda zaten savas daha yeni bitmedi mi?... Yunanistani tercih ederim, italya, ispanya falan :)

Son gunlerde esimle yaz tatili konusunda catisiyoruz. Bu yaz tatile dogru durust bir butce ayiramayacagiz,ne yapalim diye konusurken ukrayna ya gidelim diye tutturdu. Cok ucuzmus, pasaport ve vizesiz gidilebiliyormus, ulke gorurmusuz filan falan.

Bir yandan degisik bir deneyim olur diye dusunuyorum da, diger yandan hic bir fikrim yok. Nasil olur? Nerde kalinir? Ne yenir ne icilir? Nereler gezilir? Dogru durust dil yok, 1,5 yasinda bebegim var vs.

Ve ben gitmeye yanasmadigim icin, sen planla o halde sen guzel beceriyorsun bu planlama islerini, ben zaten cok vakit ayiramam dedi yikti uzerime. Ne yapacagimi bilmiyorum. Gidenler, nerde kalmaliyiz, nasil gitmeliyiz, ne yapmali ne yapmamaliyiz, yanimiza ne almali ne almamaliyiz bilgi verebilir mi? Cocukla gidilir mi onu da ayrica dusunuyorum tabi....

Ahh ukrayna deyince aklıma gelenler :KK53:

Güzel bir ülke kiev görülmeye değermiş giden arkadaşlarimiz memnun kaldılar yemek biraz sıkıntı olabiliyormuş. Bizde düşünüyoruz gitmeyi.

Ukrayna ne alaka? Hangi sehri nesiyle meshurmus, kulturel bir tatil olacaktir buyuk ihtimal, ne varmis orda kulturel olarak size hitap edecek?

Eger Avrupa da bir sehire gitmek istiyorsaniz, kulturel/sehir tanima turu olacaktir. tum gun metrolar/otobuslerde 1,5 yasindaki ufaklikla biraz zorlanirsiniz. Dinlenmek, denize girmekse niyetiniz, ozaman uzaklarda aramayin o guzellik ulkemizde zaten:)

Eşiniz çok güzel düşünmüş bence. Ukrayna için kendinize bir harita çizin. Gidilmesi görülmesi gereken yerleri belirleyin. Akıllı telefonlardaki dil uygulamalarıyla kendinize yetecek kadar iletişim kurabilirsiniz. Uçak biletinizi ve kalacağınız otelleri tek tek seçin. Ülkenin toplu taşıma hatlarını araştırın gitmeden önce. Hangi gün hangi ulaşım aracıyla nereye gideceğinizi gitmeden planlarsanız hiçbir sorun yaşamazsınız ve yeni bir ülke görmüş olursunuz. Deniz tatili ihtiyacınızı da hafta sonu kaçamaklarıyla giderebilirsiniz.

Aslinda o yasla daha guzel geziliyor, atiyorsun bebek arabasina veya kanguruya uslu uslu ne guzel,
benim kucuk 2,5 yasinda, bir turlu tatil plani yapamiyoruz, aklimizda araba ile sehir sehir gezmek vardi ama cesaret edemiyoruz, muhtemelen biraz daha buyumesini bekleyecegiz.

Gezi sitelerine bakarsaniz Ukrayna ile ilgili cok fazla bilgi var,
cocugunuz kucuk oldugu icin ben size sehir merkezinde apart tarzi bir yer ayarlamanizi oneririm,
yorulunca veya uykusu gelince eve donersiniz, dinlenirsiniz,
tek otel odasi cok bunaltiyor beni oyle durumlarda.

ukrayna soğuk ucuz ve güzel bir ülke. ingilizce bilen çok insan yok zaten rusça ya da ukraynaca bir sözlük alırsınız ufak minimum düzeyde iletişim kurabilirsiniz insanlarla. pasaportsuz yeni kimliklerle girebilirsiniz ülkeye. bence gidin güzel bir deneyim olur.

1.5 yaşındaki bebekle kültür turu zor olur...
Deniz tatili yapın ülkemizde.deniz kum animasyon park oynasın derim..biz ikizleriniz deniz kenarında çok eğlendik.gecen yaz 18 aylıklardi..

bence ukrayna bebekle seyahat için çok uygun bir ülke değil gibi. Lviv'e gitmiştik biz çok da beğendik ama bebeğim olsa tercih etmezdim sanıyorum. Milana22 Milana22 'nin yorumunu okuyunca aklıma geldi şehirde İngilizce tabela bile yok. Her yerde sadece Kiril alfabesi var. Bunu da göz önünde bulundurun muhakkak.

Back
X