• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uğur böceği ve ayakkabılar

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.060
30.536
1.123
61
Konya
ugurbocegi.jpg
Güneşli bir sabahtı. Uğurböceği gezinti için dışarı çıkmıştı. Dolaşırken yolda bir çift ayakkabı buldu. Belli ki biri onları düşürmüştü. Sahibini bulmaya karar verdi.
Önce kuşa gitti. Kayıp ayakkabısı olup olmadığını sordu. Kuş:
- Ben bütün gün uçarım. Hiç yürüyemem. Bu yüzden ayakkabım yoktur, dedi.
Uğurböceği daha sonra balığın yanına gitti. Ayakkabıları gösterdi. – Bunlar senin mi? diye sordu.
Balık gülerek cevap verdi:
- Ben bütün gün suyun içinde yüzerim. Hem benim ayakkabılarım yok ki! Sadece bir kuyruğum var.
Uğurböceği yoluna devam etti. Derken bir örümceğe rastladı. – Bu ayakkabılar senin mi? diye sordu.
Örümcek: Benim sekiz bacağım var, ama hiç ayakkabı giymem. Çünkü bütün gün ağ örerim, dedi.
Az ötede salyangoz duruyordu. Uğurböceği yaklaştı ve ona sordu.
Ama salyangoz biraz kızarak:
- Benim ayaklarım olmadığını görmüyor musun? diye cevap verdi.
Birden yanında beliren kurbağayı gördü:
- Acaba ayakkabılar senin mi kurbağa kardeş? diye sordu.
- Ben karada zıplarım. Suda ise yüzgeçlerimle çok hızlı yüzerim. Hem benim ayakkabıya hiç ihtiyacım olmadı, dedi.
Bu sırada solucan topraktan başını çıkardı. Uğurböceği bu kez aynı soruyu solucana sordu. Solucan:
- Benim hiç ayağım yok ki! dedi. Ayaksız da toprağın altını kazar üste çıkarım.
Uğurböceği umutsuzca yürürken kırkayağa rastladı. Ayakkabılarını gören kırkayak çok sevindi. Bir sürü ayağı olduğundan bazen bir ikisini kaybediyordu. Uğurböceğine teşekkür ederek evine döndü.

Son düzenleme:
Back