• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üçünden hangisi?

eluluk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2011
18
0
36
İstanbul
Arkadaşlar yakın bi arkadaşım için araştırıyorum yardımcı olursanız çok seviniriz. Bildiğiniz gibi tercih dönemi yaklaşıyo ve üç şık arasında kararsız. İşletme, Kamu Yönetimi ya da Sağlık Yönetimi. Siz hangisini tavsiye edersiniz? :) :)

arkadaşının puanı kaç ve bu bölümlerde hangi üniversiteleri seçebiliyo ?

Arkadaşım 28binde fakat alan dışı tercih yapıcak. Sağlık yönetiminde hepsini tutuyo ki en yüksek ilk üç şöyle; acıbadem, medipol, marmara. Kamu yönetimi marmara fransızca tutuyo. İşletmeyi de ingilizce işletme düşünüyo bu yüzden henüz puanı belli değil ama süleyman şah'ı tercih edecek.

arkadaşının yerinde olsam sağlık yönetimini iyi bi araştırırdım. bizim dershndki hocamız geleceğin mesleklerinden diyodu. benmde puanm dha yüksek olsaydı bende sağlık yönetimini yazmayı isterdim. ama yinede o istediği meslekler hakkında iyi bi arastrma yapsn iş bulma konusnda hangsi dha iyi fln diye. bide önemli olan onun hangi mesleği istediği hangi mesleğe daha yatkın olduğu. herseyi göz önünde bulundursn seçerkn. en çok hngi bölümü istiyo peki

Arkadaşlar yakın bi arkadaşım için araştırıyorum yardımcı olursanız çok seviniriz. Bildiğiniz gibi tercih dönemi yaklaşıyo ve üç şık arasında kararsız. İşletme, Kamu Yönetimi ya da Sağlık Yönetimi. Siz hangisini tavsiye edersiniz? :) :)

canım işletme bütün iibf bölümlerini kapsayan bir bölüm ama kamu yönetimi kaymakamlık açısıdan daha kolaylık sağlıyormuş diye biliyorum.Sağlık yönetimininde devlette kadrosu yok ya da çok az diye duymuştum yinede araştır emin ol.Ben de işletme ve sağlık yönetimi arasında kalıp işletmeyi seçmiştim devlete atanması daha kolay diye.Bu zor stresli dönemde Allah yardımcın olsun.umarım hakkında hayırlı olan olur:71:

Aynı şekilde ben de bir çok yerden sağlık yönetiminin geleceğini çok iyi olduğunu duydum, araştırma içindeyiz. Aslında o hiç düşünmüyodu hep içinde işletme var ama beraber araştırıyoruz 1-2 gündür aklına yatmaya başladı, hala kararsızlıkları var ama. Bana kalsa bende sağlık yönetimini öneriyorum ama pat diye karar vermek zor ilk defa düşünüyo açıkçası. Yine de çok sağolun yardımlarınız için kızlar teşekkür ederiz =)))

fazla yardımcı olamadım ama rica ederim ne demk :) arkadaşının hakkında hayırlısı olur inşallah. allah bizim durumumuzdaki tüm öğrencilere yardım etsn hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah :)

ben akdeniz üniversitesnde uluslararası ticaret i düşünyrm. kazanrm gözüyle bakyrm ama bakalım ksmt :) okul 149 bin istiyo benm sıralamam ise 91 bin snce girme şansm yüksek mi :)

Tabiki de çok yüksek hem de :)) daha yüksek puanlı bölümler de yazabilirsin veya aynı bölümün daha yüksek ünilerini =))

Tabiki de çok yüksek hem de :)) daha yüksek puanlı bölümler de yazabilirsin veya aynı bölümün daha yüksek ünilerini =))

dha yüksek puanlı hng bölümlri yazablrmki bilmyrm :/ uluslararası ilişklr fln okumayı hiç istemyrm.
denizlide uluslararası ticaret ve finansman var oda 114 binle alıyo. fakt ben bi sitede hocaya sordum hang üniversite dha iyi diye akdeniz dedi. benm de aklımdan gçn o üniversite zatn :) inşallah hiç bi aksilik olmadan kazanrm. arkdaşm haklı çıkmasnda rahat bi şeklde gireym o bölüme

dha yüksek puanlı hng bölümlri yazablrmki bilmyrm :/ uluslararası ilişklr fln okumayı hiç istemyrm.
denizlide uluslararası ticaret ve finansman var oda 114 binle alıyo. fakt ben bi sitede hocaya sordum hang üniversite dha iyi diye akdeniz dedi. benm de aklımdan gçn o üniversite zatn :) inşallah hiç bi aksilik olmadan kazanrm. arkdaşm haklı çıkmasnda rahat bi şeklde gireym o bölüme

Tabi araştırmışsın sen daha iyi bilirsin bahsettiğin bölümler benim de hiç ilgimi çekmeyen ve bilgi sahibi olmadığım bölümler :) herşey nasip meselesi tabi ki ama bence kazanırsın arada baya fark var çünkü :)

Tabi araştırmışsın sen daha iyi bilirsin bahsettiğin bölümler benim de hiç ilgimi çekmeyen ve bilgi sahibi olmadığım bölümler :) herşey nasip meselesi tabi ki ama bence kazanırsın arada baya fark var çünkü :)

inşallah kaznırım tek isteğim bu :)

İşletme her yerde okunacak bir şey değil, boğaziçi, odtü, bilkent, koç... Bunlar iyi, bunlar tutmuyorsa potansiyel işsiz olacak mezun olunca, bence onu baştan eleyin (tabi iş bulmak tamamen şans işi, boğaziçi mezunu işsizken başka okul mezunları da iyi pozisyonlara gelebilir ama genele bakılınca durum böyle.)
Sağlık sektörü her şekilde işi en garanti olan sektörlerdendir, bir de gıda, süper pozisyonlar olmayabilir ama işsiz kalma riski en azdır, tıp olsun hemşirelik olsun, 2 yıllık anestezi vs olsun ne olursa olsun gidiyor..
Hukuk işletme iktisat siyaset uluslar kamu mezunlarının hepsi kaymakam olabilir resmi açıdan ama kpssde ilgili puan türüne en çok katkısı olan kamu yönetimi konularıdır. O yüzden daha avantajlılar
Hangi sektörde çalışmak istediğine karar versin, ne kadar eşitlik desek de, biz de herşeyi yaparız desek de bir bayan için kaymakamlık pek kolay olmayabilir ama. Tek başıma ben kalkıp Şırnağın ilçesine gidemem mesela oraya atansam. Ve evliysem eşimi ordan oraya sürükleyemem. Bence bu yüzden sağlık yönetimi.

canım işletme bütün iibf bölümlerini kapsayan bir bölüm ama kamu yönetimi kaymakamlık açısıdan daha kolaylık sağlıyormuş diye biliyorum.Sağlık yönetimininde devlette kadrosu yok ya da çok az diye duymuştum yinede araştır emin ol.Ben de işletme ve sağlık yönetimi arasında kalıp işletmeyi seçmiştim devlete atanması daha kolay diye.Bu zor stresli dönemde Allah yardımcın olsun.umarım hakkında hayırlı olan olur:71:

bu konuda yanlış düşünüyosun.işletme bütün iibf bölümlerini kapsayan bi dal değil.bütün bölümleri kapsayan iktisattır.bakınız iibf (iktisadi ve idari bilimler fakültesi :9:) bi iktisatçı işletmenin bütün derslerini görürü ama işletmeci sadece alan dersi alır.buna göre karar verin bence :26:
ayrıca iktisat bir bilimdir.ama işletme kamu çeko maliye gibi bölümler alandır :21:

Back