Uçuklar küçüktür ama can acıtırlar...

Arkadaşlar benim de ağzımın içinde sık sık aft çıkıyor.Acaba uçuklara iyi gelen ilaçlar afta iyi gelir mi?Uçuk ağız dışında oluşan yara diye biliyorum,oysa aft ağız içinde oluşur.

ağız içine kullanılmaz uçuk kremleri aft için başka kremler var solüsyonlar var.mesela kenacort,pyralvex gibi bunları rahatlıkla sürebilirsin.birde ağız gargarası kullunabilirsin

zovirax çok ii bir merhem biraz pahalı ama daha tesirli diğerlerine göre..geçmiş olsun canım..

Zovidaks diye bir ilaçtan sözedilirken duydum.Uçuğun daha yeni yeni kendini hissettirdiği dönemde sürülünce,geri gönderiyormuş.Ben hiç uçuk yaşamadım ama çevremde bunu hep işittim.

bende tabletlerini kullanıyorum.kremi bugün sür yarın yine çıkıyor.ama tabletinde uçuk virüsü ortadan kalkıyor.

sabah kalktım dudağımın her yerinde uçuk var çok fena tum dudaklarımı kaplamış nerdeyse aynaya bakamıyorum çok kötü acıyor var mı bildiğiniz bir yöntem lütfen

teşekkürler lereenim,bizim ailede de bu problem var. özellikle anneciğim ve bende. Zovirax diye bir krem kullanıyorduk bir ara. Ama bu krem çok pahalı ve tadı da çok kötü(ikimizin de hep üst dudakta çıkıyor,arada ister istemez krem dudaktan içeri kayıyor-yoksa krem yeme alışkanlığımız yok) daha sonra nivea nın kışın soğuktan koruyan -med- yazanlar sanırım dudak koruyucusunu kullanmaya başladık, birkaç yıldır bu şekilde tedavi ediyoruz kendimizi. O pahalı kremle aynı sonucu alıyoruz. Ama duyduğuma göre ilk kaşıntıyı hisseder hissetmez zovirax kullanmaya başlayınca kısa sürede tedavi ediyormuş. Ama uçuk çıktıktan sonra ha nivea ha o ilaç. Tabi ki ileri derecelerde eminim ilaç tedavisi şarttır.
Ancak bu buz tedavisini ilk defa duydum. İlk uçukta deneyeceğim,acısını hafifletmesi ve kurutması gerçekten işe yarayabilir. Uygulayınca(umarım yakında zamanda uçuk çıkmaz)sizlere de sonuçları yazarım.

teşekkürler paylaşım için bende hiç olmazdı taki 4 sene öncesine kadar alt dudak ve alnımda çıktı ufak ufak kaşıntıyla ve sonra kabarcıklar oluşmaya başladı 2 sene bu şekilde devam etti sonra iyileşti ama o bölgelerde ten rengim koyulaştı leke kaldı çok şükür expigment isimli bir krem kullanarak bunuda atlattım umarım bir daha yinelemez çok moral bozucuydu :KK43:

arkadaşlar uçuk gerçekten çok ciddi bir cilt hastalığı aslında size birkaç haber anlatayım.geçenlerde haberlerde çıkmıştı. adamın birinin dudağının kenarında uçuk geçmiş fakat aylar olmuş geçmemiş, doktorada gidiyormuş. sonunda doktor adamın uçuğu yakmış yani yarayı kapatmış. fakat adam bikaç hafta sonra ölümüş.çok şaşırtıcıdırki bakın ne olmuş. halbuki adam kansermiş ve kanserin iltihabı uçuk sayesinde vücuttan atılıyormuş. ve uçuk kapatılınca kanser içine birikmeye başlamış ve adam vefat etmiş. arkadaşlar artık doktorlara da güvenilmiyo. bi hastalık için bikaç doktora gözükmek lazım.mesela bnm bi arkadaşım cilt doktoruna gitti. yüzünde kahverengi hafif tümsek lekeler vardı. doktorda ona soyucu krem verdi. ama yüzü berbat oldu ve lekeler çoğaldı.başka bi doktora gittik. ama cildindeki yüz siğiliymiş. yazık oldu valla kıza Çok üzgünüm çoook

ayy bende çok olurdu,yemekten sonra ağız yıkanmadığında yada silinmediğndede
olur,çocukken silmezdim ağzımı ondan çok olurdu.bide gece yanığı denen şey
vardı tüm dudağım şişerdi nasıl yara ama anlatamam,allahtan şimdi yok,yani 6-7 senedir arada uçuk oluyo ama hemen kreminden sürüyom çıkmadan geri gidiyo..
uçuğun tedavisi yokmuş,çıktığı yerde mutlaka tekrarlarmış,oyüzden bu kalıcı
dövme tipi makyajdan yaptıramıyorum,sonrası feci olurmuş..

Aaaaa dudak şişmesi bende de vardı. Çok doktor gezdik hiç bir neden bulunamadı.Çocukken böyle kocaman şişerdi alt dudağım:bbo:
Artık olmuyor çok şüküra.s
Ama bir şeye üzülünce,grip olunca,kabus görünce mutlaka uçuğum çıkar.:çok üzgünüm:

cnm bnm annemdede çok çıkar uçuk o korkutur yani tahta kaşıgın sapını biraz ısıtır uçugun üzerine dokundurup çek gercekten en dogal ve ucuz tedavi geciyorda

ben de durduk yere çıkar bu melet kesin senede bir hatta bu sene bu ay itibariyle üç kez çıktı ikisi hep çıkan yerde biri ise hiç çıkmayan biryerde ve hep dudağımda çıkıyor.
Evet dudak kontrü şekli şemali bozuluyor.
Ben bunun bilincinde değlken ozuldu bozulacağı kadar:KK43:(
Kesin bir tedavisi olsa keşke ömrü hayatında uçuk çıkarmamış insanlar tanıdım keşke onlardan biri olabilseydim:KK43:

ne zaman içimden ne zamandır dudağımda uçuk çıkmıyo desem, dudağım uçuklar, the secret doğru yani-tatlicadiarzu-kaydirigubbakcemile3
daha kaşınma aşamasında zovirax sürdün sürdün, sürmedin yandın.
zovirax ın muadili gibi dursada aklovir hikaye
aklovir daha beter yapıyo valla
Çok üzgünüm çoook

valla kizlar bende de o kadar cok cikti ki malesef dudaklarim hat cizgisi ufak bozukluklarla dolu kimi yeri daha pembe kimi yerinde beyazliklar var.
cok sinir oluyorum bu duruma.

1 haftadır dudağımın üst tarafında silikon varmış gibi geziniyorum ilk çıkacakken müdahale edilmedimi hiç biri bi işe yaramıyo bence buz kompleksi de duydum sıcakta ama ben hep uyurken çıkıyo bu gıcık şey bu defa yayıldı yayıldı durdu inşallah artık geçer çok bunaldım elimde kremler ayna karşısında allah kolaylık versin hepimize bu virüsten kurtulmak yok

KESıNLıKLE DENEYıN!!!!!

buz benm uçuğumu daha beter yayılmasına neden oluyr.kesn sonç aldğım bir yöntenmmi söylüym size.kaşınmaya başladığı an yani çıkıcapğını anladığınız an bir pamuğa asetn döküp 1,2 dk bekletn.biraz yakıyor ama sonra hiç birşey kalmıyor.uçuğn çıkmaını engelliyor.tecrübeyle sabittir:))

ben cocuklugumdan beri neler cektim ve cekiyorum bu ucuktan bi Allahim bilir :KK43:( annemde de var,dogum esnasinda vucut direncim zayif olmus ki bana da bulasmis..ama kardesimde yok cok sukur.

onceleri yilda 2 kere,3 kere tekrarlardi ama son zamanlarda sik sik cikar oldu.gitmedigim doktor kalmadi.
ocak ayinda doktora gittim,bana vucut direncini artiracak olan iyne ve ilac yazdi.ondan sonra 6-7 ay kadar hic cikmadi.ama gel gor kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....................
dugunume 2 hafta kala stresten,yorgunlukdan agzimin kenarlarini ucuklar zabtteti.ve dugunumde bende ucuk vardi,makyajla kapattilar cok sukur.tam 15 gun surdu iyilesmesi.oysa zoviraks da surdum,hapini da ictim fayda etmedi.
simdi dugunden sonra da 3 aydir her ay tekrarliyor.bu gun de yeni yeni ciktigini farkettim,hemen sicak kasik bastim uzerine,aseton da koydum.bakalim fayda edecek mi...
ayrica onceleri ucugum en fazla 7 gune kaybolurdu ama simdi iyilesmesi 2 haftayi buluyor.
ilginc bisey de var ki,agustos ortasi yani 15-20 gun once ozon terapiyi bitirdim,aslinda cikmamasi lazim...
kan tahlilinde seviyesi dusuk ama ucukluyor iste...
her tedavi yonunu denedim,fayda etmedi,zaten edemez de,cunku,sinirlerin uzerinde kendine yer etmis bi virus asla vucuttan atilamazmis,sadece seviyesi kontrol altinda tutulmali.
herpes biraz da bende psikolojik.ne zaman onun hakkinda konussam,bana ucukdan bisey sorsalar,ya da aklima gelse mutlaka sabahsi gun ucuk cikar.dun de konusmusdum bi arkadasla ucuktan,,,,ondan oldu kesin:))
doktorum ben herpes konusunda:))
simdi eczaneye gidip,eczaci arkadasimizin soledigi 2 saatde bi kullanilan tableti alicam,insallah burda bulurum....Allah kimseye gostermesin bu ucuk illetini....ucuklu birinin sizi hele hele de cocuklari opmesine asla izin vermeyiniz.ben hicbir zaman o halde kimseyi opmem,cocuklardan da uzak dururum.neyse....cok uzun oldugunun farkindayim ama napiyim,cok doluyum bu konuda:)))

tam tatile çıkmadan birkaç gün önce yine uçuk çıkmıştı, daha önce de yazmışım burada nivea med dudak koruyucusuyla geçirdim 4-5 günde ve en önemlisi çok büyümeden, ama akşam yürüyüşte bile cebimdeydi hiç nemsiz bırakmadım.

tatile gittiğimiz yerde yenisini aradık eczanelerde bulamadık :sm_confused: internetten baktım şu anda piyasada olanlarına açıkyeşil kapaklı repair&protection yazanı en yakın olan galiba, aldık rengi falan da aynı ama uçuğa etkisi de aynı olur inşallah :Saruboceq:

X