ücretsiz izin

asya5560

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2014
884
670
123
herkese merhaba,
2 evladım var.biri henüz iki yaşını doldurmadı.diğeri de 3 yaşında.bir ay ücretsiz izin almak istiyorum memurum; öğretmen değilim.internette ve forumda araştırdım ama kesin bilgiler bulamadım.
bir ay ayrılabilir miyim?
ne kadar önceden dilekçe vermem gerekir?
izin vermek tamamen idarenin inisiyatifinde midir?

muhasebeye veya müdüre direkt sorabilirm ama maddi olarak ayarlamadan ve kesin karar vermeden ortalığa söylemek istemiyorum.
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinrim.

kaç yıllık memursunuz?5 yılını dolduranların isteğe bağlı 12 aylık ücretsiz izni var diye biliyorum yeni okumuştum yönetmelikte.

iki seferde kullanmak şartı ile..

kaç yıllık memursunuz?5 yılını dolduranların isteğe bağlı 12 aylık ücretsiz izni var diye biliyorum yeni okumuştum yönetmelikte.

iki seferde kullanmak şartı ile..
5 yılımı doldurdum.peki ne kadar önceden dilekçe vermek gerekir biliyor musunuz?

Ucretsiz izninizi İki yaşını doldurmayan cocugunuz üzerinden alırsanız yüksek olasılıkla idareciniz reddetmez. Dilekçeye X tarihinde dünyaya getirdigim çocuğumun bakımıyla ilgilenmek için x tarihi ile y tarihi arasında (1 ay) ücretsiz izne ayrılmak istiyorum diyecek Eke doğum evragini ekleyeceksiniz.Ayrilacaginiz ayın maaşı yapılmadan 2/3 u gibi dilekcenizi kurumunuza vermiş olun.Maasiniz yapılmış olursa emekli sandığı ödemesini size odetmeye çalışıyorlar ki ciddi bir rakam tutuyor.İzne ayrilmanizin yazısı gelse size tebliğ edilse bile izne ayrildiginiz ay maaşi kaza ile yapmışlar mi diye kontrol edin.Bana borç çıkarmaya çalıştılar...

Ucretsiz izninizi İki yaşını doldurmayan cocugunuz üzerinden alırsanız yüksek olasılıkla idareciniz reddetmez. Dilekçeye X tarihinde dünyaya getirdigim çocuğumun bakımıyla ilgilenmek için x tarihi ile y tarihi arasında (1 ay) ücretsiz izne ayrılmak istiyorum diyecek Eke doğum evragini ekleyeceksiniz.Ayrilacaginiz ayın maaşı yapılmadan 2/3 u gibi dilekcenizi kurumunuza vermiş olun.Maasiniz yapılmış olursa emekli sandığı ödemesini size odetmeye çalışıyorlar ki ciddi bir rakam tutuyor.İzne ayrilmanizin yazısı gelse size tebliğ edilse bile izne ayrildiginiz ay maaşi kaza ile yapmışlar mi diye kontrol edin.Bana borç çıkarmaya çalıştılar...
işte ayrıntılarda sormak istediğim buydu.çok teşekkürler.evet ben daha önceden konuşmayı zaten düşünüyorum idari amirimle.dilekçeyi bir hafta önceden de veririm gerekirse verebilirim değil mi_?
emekli sandığı ödemesi dediğiniz şey nasıl bana ödetmeye çalışırlar onu anlayamadım.ben ramazan ayında ayrılmayı düşünüyorum açıkcası.başlangıç ve bitimine kadar.size o dönemde mesaj atsam yardımcı olur musunuz?

ayrıca ne kadar bu bahsettiğinz rakam kötüyü çağırmak istemem ama başıma gelmesin.size ne yapmaya çalıştılar.
bi de mesela izne çıktımbir ay 6 sında geri döndüm maaşlar dördünde yapıldı o zaman maaş alamama gibi bir durumum var mı?

ayrıca ne kadar bu bahsettiğinz rakam kötüyü çağırmak istemem ama başıma gelmesin.size ne yapmaya çalıştılar.
bi de mesela izne çıktımbir ay 6 sında geri döndüm maaşlar dördünde yapıldı o zaman maaş alamama gibi bir durumum var mı?
Her ayın 15 inde maaş alırız.Maaslar ayın ilk haftası genelde yapılır .sonra onaylar,imzalar ,bankaya maaşın gitmesi vs ..banka 2/3 gün anlaşmaya göre maaşı tutar ama biz 15 inde alırız.Siz izne ayrılırken geç izin alırsanız emekli sandığı için o ay kesilen kesintiyi size odetirler ..Siz izne ayrilacaginiz ayın ilk günlerinde veya bir önceki ayın son günlerinde izin dilekcenizi vermelisiniz ki (15 inde izne cikacaginizi düşünerek bu tarihleri verdim) amir/üst /kaymakamlık onaylariniz yapılıp izne çıkabilirsiniz.Geri göreve dönerken herkese maaş yapılmis olsa bile siz göreve başladıktan itibaren maaşı hakettiginiz için "kisit maaş " denilen parça maaş size de sonrasında yapılır. Yalnız bir aydan az süreliğine ucretsiz izne cikamiyorsunuz haberiniz olsun

çocuğunuz kaç aylık 23 aylıksa alamazsınız doğuma bağlı ücretsiz izin. bir de memuriyette isteğe bağlı toplamda 12 ay olmak üzere 2 seferi geçmemek üzere aylıksız izin alınabiliyor.

Her ayın 15 inde maaş alırız.Maaslar ayın ilk haftası genelde yapılır .sonra onaylar,imzalar ,bankaya maaşın gitmesi vs ..banka 2/3 gün anlaşmaya göre maaşı tutar ama biz 15 inde alırız.Siz izne ayrılırken geç izin alırsanız emekli sandığı için o ay kesilen kesintiyi size odetirler ..Siz izne ayrilacaginiz ayın ilk günlerinde veya bir önceki ayın son günlerinde izin dilekcenizi vermelisiniz ki (15 inde izne cikacaginizi düşünerek bu tarihleri verdim) amir/üst /kaymakamlık onaylariniz yapılıp izne çıkabilirsiniz.Geri göreve dönerken herkese maaş yapılmis olsa bile siz göreve başladıktan itibaren maaşı hakettiginiz için "kisit maaş " denilen parça maaş size de sonrasında yapılır. Yalnız bir aydan az süreliğine ucretsiz izne cikamiyorsunuz haberiniz olsun
ya size çok teşekkür ederim.
bir ay dediğiniz bir ayın birinden öteki ayın birine gibi değil mi ?daha farklı bi hesaplaması yok.benim planladığım da bu şekilde inşallah nasip olursa.

çocuğunuz kaç aylık 23 aylıksa alamazsınız doğuma bağlı ücretsiz izin. bir de memuriyette isteğe bağlı toplamda 12 ay olmak üzere 2 seferi geçmemek üzere aylıksız izin alınabiliyor.
çocuğum şu an 20 aylık.izin almak istememin sebebi çocuklar ama tabi uygun gerekçe hangisiyse onu söylicem rahat bir kurumdayım.yani ben işten ayrılınca iş yükü vs kimseye kalmıcak bilmiyorum şimdiden araştırmaya başladım.

doğum dolayısıyla hala süreniz var bence onu değerlendirin onda idarenin insiyatifine kalmıyor.sözlü olarak bildirim yapıp arkasına dilekçenizi verin.öbür türlü alısanız 1 defaya mahsus 12 aylık süreniz var onda iradeyle istişara etmeniz gerekiyor.mesainize ihtiyaçları yoksa sıkıntı olmaz

ya size çok teşekkür ederim.
bir ay dediğiniz bir ayın birinden öteki ayın birine gibi değil mi ?daha farklı bi hesaplaması yok.benim planladığım da bu şekilde inşallah nasip olursa.
1 inden 1 ine izin alacaksaniz yaklaşık 1 ay önce izin dilekcenizi vermiş olmanız gerekir. Cunku maaşlar ayın 15 inde alınır.Yani Haziran 1 inden izin alacaksaniz Mayıs ayının ilk günlerinden dilekcenizi verin ki Mayıs 15 te tam değil yarım maaş yapsınlar size..Doğum sonrası ücretsiz izin hakkınız bebek 24 aylik olana kadar değil -analik izniniz bittikten sonra (bu 8 ila Max 15 hafta arasıdır) 24 aya kadardır ...bunu sakın unuymayin

12 aylık olan 1 defaya mahsus
benim bugün okuduğum şöyle bir defaya mahsus en fazla iki seferde kullandırmak üzere ( doğum sebeplerinden hariç ) mesela iki ay ücretsiz izin aldınız başka bir zamanda isteğe bağlı izin almak istediğinizde 10 ay hakkınız kalıyor .işte böyle bir sürü bilgi kafa karışıklığı.

benim bugün okuduğum şöyle bir defaya mahsus en fazla iki seferde kullandırmak üzere ( doğum sebeplerinden hariç ) mesela iki ay ücretsiz izin aldınız başka bir zamanda isteğe bağlı izin almak istediğinizde 10 ay hakkınız kalıyor .işte böyle bir sürü bilgi kafa karışıklığı.
O yüzden dogum sonrası izni kullan diyoruz yaa..hem amirin insiyatifine bağlı değil doğum sonrası olan

memurluk hayatı boyunca 12 ay demek istediğim oydu aslında. parça parça olabiliyor tabiki.

arkadaşa katılıyorum özellikle mutemetle görüşüp hangi günlerde maaşları yapıyorsa öncesinde izin alıp öncesinde dönmeye çalışın

Back
X