Ben önermiyorum çünkü iş annede bitiyor. Yaşa göre uyku düzeni takip edip gündüz uykularını uzatmaya çalışabilirsiniz. Kademeli emerek uyumayı bırakabilirsiniz. Tüm bu destekleri siz keseceksiniz, uyku eğitimi verenler değil. 2-3 gün ağlasır alışır da diyemem. Yani siz yavaş yavaş ipleri ele alırsanız daha rahat olurBebeğim 6 aylık emerek ve sonrasında beşiğinde sallanarak pış pış sesiyle uyuyor. Toplamda 3 destekle ancak uyuyor yani
En başından böyle alıştı bende hep anlık yorgunluklarımdan ötürü malesef devam ettim.
Uyku rutini oluşturamadım çünkü ya dışarı çıktık ya bişey oldu yarım kaldı. Bebeğim alışmadı.
Şimdi gündüz sürekli emen gece 7-8 kez uyanan emmek isteyen bi bebeğim var.
gündüzde hala 4 uyku uyuyor ama genelde kısa sürüyor. Akşam da 19:30 da uyuyor sabah 7 ye kadar tabi saat başı uyanarak.
kendimi kötü hissediyorum bir düzen oluşturamadığım için önceleri ücretli eğitim gereksiz masraf geliyordu ama şimdi alsam mı diye düşünmeye başladım
Merhabalar, 6 aylık bebeğim var uyku düzeni yeni yeni yerine oturuyor, eskiden gece 11 gibi uyurdu sabah 9.30 gibi de uyandırdı ve gece sadece 1 yada 2 kez emmeye kalkardı sonra uykuya devam ederdi. Şimdi 19.30-20.00 gibi uyutuyorum fakat neredeyse saat başı uykusunda emmek istiyor 2-3 fırt çekip uyumaya devam ediyor. Acaba çok mu erken uyutuyorum, neden böyle yapıyor olabilir ?Güne en geç 8 de başlatın sonrasındada 2-2,5 saat aralıklarla bebeğinize göre düzen belirleyin. 3 uyku yeterli olacaktır. En son uykusu şekerleme tadında olsun 45 dk yeterli olacaktır ve 17:30 da bitmiş olsun. Güne erken başlatırsanız günüde erken bitirir. Bebekler güne başladığı saatin-+1 saat öncesi veya sonrası uyurlar genelde. Yani güne 7 de başlayan bir bebek 19:30 -20:00uyumak isteyecektir. D vitaminini kahvaltı ettikten sonra verin ki melatonin baskılayıp uykuyu engellemesin.
Bir gününüzü tam olarak yazar mısınız yardımcı olayım. Sabah kaçta güne başlar sonra ne yapar dışarı çıkar mı? Günde kaç uyku uyur kaçar saat? Kaç saatte bir uyku sinyalleri verir? Evde uyaran var mı? Uyumadıpı vakitlerde açık olan tv, müzikli ışıklı oyuncak? D vitaminini kaçta verirsiniz?Merhabalar, 6 aylık bebeğim var uyku düzeni yeni yeni yerine oturuyor, eskiden gece 11 gibi uyurdu sabah 9.30 gibi de uyandırdı ve gece sadece 1 yada 2 kez emmeye kalkardı sonra uykuya devam ederdi. Şimdi 19.30-20.00 gibi uyutuyorum fakat neredeyse saat başı uykusunda emmek istiyor 2-3 fırt çekip uyumaya devam ediyor. Acaba çok mu erken uyutuyorum, neden böyle yapıyor olabilir ?
Ben onermıyorum. Uyku egıtımını bebege gore degıl ezbere bı egıttım olıyor. Her bebk ozeldır ona bakarsan oda bır bıreydır.Bebeğim 6 aylık emerek ve sonrasında beşiğinde sallanarak pış pış sesiyle uyuyor. Toplamda 3 destekle ancak uyuyor yani
En başından böyle alıştı bende hep anlık yorgunluklarımdan ötürü malesef devam ettim.
Uyku rutini oluşturamadım çünkü ya dışarı çıktık ya bişey oldu yarım kaldı. Bebeğim alışmadı.
gündüzde hala 4 uyku uyuyor ama genelde kısa sürüyor. Akşam da 19:30 da uyuyor sabah 7 ye kadar tabi saat başı uyanarak.
kendimi kötü hissediyorum bir düzen oluşturamadığım için önceleri ücretli eğitim gereksiz masraf geliyordu ama şimdi alsam mı diye düşünmeye başladım
Hayır önermiyorum. Evet çok zor bir süreç ama bebek büyüdükçe emin ol her şey zamanla rayına oturuyor . Benim oğlumda senin çocuğun gibi meme bağımlısıydı. Ben asla emmeyi bırakmaz diyordum. 2 yaşına kadar hep emerek uyudu ve 2 yaşında memeyi bırakınca yanına yatıp uyutmaya başladım. Biliyorum ki yaklaşık 3 3.5 yaşındayken de bu destek işi tamamen bitecek. Hatta gün gelecek anne ben çocuk muyum da beni sen uyutucaksın diyecekler .Bebeğim 6 aylık emerek ve sonrasında beşiğinde sallanarak pış pış sesiyle uyuyor. Toplamda 3 destekle ancak uyuyor yani