• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üçlü test afp hormonu

emineonguc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2010
5
0
36
Bursa
merhaba,

19 haftalık gebeyim. daha ilk bebeğim. ikili test yaptırdım ve sonuç risksiz çıktı daha sonra üçlü testte yaptırdım bunda sonuç risksiz bölgede çıkmasına rağmen sonuçta "düşük afp seviyesi şüphelidir" yazıyor. doktorum ayrı bi doktoru tavsiye etti ona randevu almamı önerdi ama ben çok tedirginim acaba bebeğimde bi sorun var mıdır beni acil aydınlatırsanız çok sevinirim... buna çok ihtiyacım var

Benim bildiğim kadarıyla 3lü testte bakılan değerlerden biri olan AFP tek başına spina bifida denilen bir rahatsızlıkla ilgilidir ve tek olarak ele alındığında down sendromu ile alakası yoktur. Spina bifida da çok nadir görülen bir hastalıktır ve ultrasonda ayırt edilebilir. Yani böyle birşey olsa doktorun ultrasonda mutlaka görürdü, ama yine de bir başka göz daha baksın istemiştir, ben canını sıkacak herhangi bir durum olduğunu sanmıyorum. Ben mesela 3lü test yaptırmadım, doktorum ama afp de bakılıyor onda dedi, öyle bir şey olsa siz zaten görürsünüz dedim, yaptırmamaya karar verdik.

Back