TYT ve AYT çalışmaya nasıl ve nereden başlanmalı?

lloizz123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2018
185
45
Merhaba bu platformda bilgisi olan vardır diye umuyorum, sözel öğrencisiyim bu yıl mezuna kalıyorum ve pek temelim de yok fakat TYT ye nereden çalışmaya başlamalıyım? ne çözmeliyim ve nasıl başlamalıyım? bildiğiniz gibi TYT de mat 1 ve paragraf çok önemli. yardımcı olabilecek birisi varsa çok mutlu olurum...

Yaşıtlarından, şu an sınav döneminde olanlardan bilgi alsan daha sağlıklı olmaz mı senin için? Çoğumuzun üniversite yılları onlarca yıl eskide kaldı çünkü burada. Belki bir iki öğretmen çıkar sınava gençleri hazırlayan ama o da çok nadir bence.

Merhaba, öncelikle mat ve Türkçe zayıfsa temelden çalışman gerekiyor bu iki derse yoğunlaşmaya bak. Başta tarih ve edebiyat olmak üzere diğer derslere de çalışırsın ama onlar ezber olduğu için sonradan ağırlık vermen daha iyi olacaktır. Örneğin haftanın 3 günü çoğunluğu mat olmak üzere 1-2 saatteTürkçe çalışırsın 2 gün tarih ve edebiyat yaparsın. Çok geçmeden kasım aralık gibi coğrafya ve din kültürü dersine de bir gün ayırırsın.
En zayıf olduğun derse daha fazla ağırlık ver
Sınava son 3-4 ay kala kitap okumayı bırakırsın ama öncesinde bol bol kitap oku
Her gün mutlaka 1-2 paragraf testi çöz.
Bu ilk aylarda mat1 temelini atman çok önemli olacak senin için çünkü son aylarda bol bol ezber, soru, deneme yapacaksın
Tarihi düzenli çalış bol soru çöz, çok çabuk unutuluyor
Ders ayırma biliyorsun bütün sosyal bilimler aynı soru sayısında artık
Çok hızlı başlayıp kendini hemen salma yavaş yavaş başlayıp hızlan.
Kendine uygun program hazırlayıp ona göre hareket et. Mutlaka planın olsun kafan karışmasın.
Başarılar

Öncelikle sözel ci eşit ağırlıkçı yada sayısalcı mısın ona karar vermelisin.
Balığa uçmayı öğretemezsin. Eğer matamatiğin zayıfsa hiç temelin yoksa zorlanırsın bu yüzden sözele yönelmen daha iyidir bölümleri araştırıp karar verebilirsin ama eşit ağırlık istiyorsanda matamatiğe başlaman gerekir matamatiğe başlamak için temel kitaplardan başla üç dört beş yayınları olur antremanlarla matamatik olur bilemiyorum ama günlük soru çözümüne konularla birlikte başla bir soru bile olabilir beş soru bile olabilir azar azar başla bi anda 100 soru belirleme ciddi diyorum günde 1 soru bile çözerek alıştırma yapabilirsin sakın küçümseme sadece alıştırma edin alışkanlığın yoksa sonra daha fazlasını hedefleyeceksin.

Günlük paragraf çöz.Düzenli olarak.İyileştikçe zaman tutmaya başlarsın.Matematik içinde düzenli ve çok çalışmalısın.Bol bol soru çözmek çok önemli.Sözel dersler için el kitapları var.Boş vakitlerinde tekrar icin kullanırsın.Mesela tyt fende kültür tarzı sorular var onları yaparsın az çok.Zamanlada deneme çözmeye geçersin.
Özelden kaynak ismi olarak falan yardımcı olabilirim.

Sınava Hazırlıkta En Büyük Yol Arkadaşın: ... burada çok faydalı yazılar bulunuyor bu konuda, göz atabilirsin...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…