• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Twitter Kapatıldı

Susan Sarandon:
Hollywood yıldızı Susan Sarandon, Twitter’da yayınladığı mesajla, Türkiye’de Twitter’a erişimin engellenmesini protesto etti. 67 yaşındaki sanatçı, @susansarandon hesabından “Türkiye’deki kardeşlerimizin Twitter’a girişi engelleniyor. Sansür, sorun ne olursa olsun iyi bir fikir değildir.” Diye yazdı.

Mahsun Kırmızıgül
Yasaklarla bir yere varılamaz. 3. dünya ülkelerinde olan bu çağ dışı uyulamalar kabul edilemez.

TIR ESEN
"YASAKLAR" DeveKuşu Kabare'nin unutulmaz Müzikli Oyunu Şimdi hergün karşımızda. Keşke yine onlardan orjinal versiyonunu izleseydik..

Kerem Görsev
1000 adet eğitimli posta Güvercini aldım . Haberleşmek isteyenler mail yoluyla adreslerini bildirsinler..

Cem Davran
Sanat yasak, internet yasak, protesto yasak, karşı görüş yasak ama olsun duble yol yaptık!!! O yolun kralı Arabistan'da da var.

Emre Altuğ
Olan bitenlerde cok fazla dramaturjik hata yok mu? Dizi yapsan 'ne saçma' der kimse seyretmez.

RUSSELL CROWE :Türkiye, Twitter'ı yasaklamış mı! Bu korkunç bir karar. Bunu anlamıyorum" yazdı.

Tolga Güleç
Bu millet istesin Twitter'a radyodan bile girer. Yeter ki istesin

CEM YILMAZ
En son çıkan kapatsın beyler! İyi uykular ..

HAKAN YILMAZ
Twitter'da tanışan sevgililer artık ilişkiniz yasal değil.

TUBA ÜNSAL
Yassah mı dedin??????Türküz olum biz

OKTAY KAYNARCA
Tweeter i kapat, facebook u yok et,interneti engelle de aklımızı vicdanımızı yüreğimizi nereye gömeceksin?

SARP AKKAYA
Kapa kapa... Sen kapayınca girmek daha zevkli...

ATİLLA TAŞ
Baktılar ortalık karışmadı, Twitter'ı kapatıp, beni müziğe döndürerek, halkın sabrıyla oynamaya çalışacaklar, ama yemez,yapmicam rahat olun!

MELİKE DEMİRAĞ
Utanç verici bir durum. Sosyal medya yasaklanamaz.
OKAN ÇABALAR
Türkiye Cumhuriyet Tarihinin en utanç verici dönemini yaşıyoruz...hadi bakalım hayırlı olsun!!!
BERNA LAÇİN
Twitter, kalan son damla demokrasiyle birlikte uçtu gitti. İnanamıyorum. Biz ne hâle geldik!

GÜLBEN ERGEN
Twitter'ımız nasıl kapanır??? Düşünce özgürlüğümüz, neşemiz, paylaşımlarımız nasıl susturulur?
PINAR AYLİN
Kabus gibi.. Dünyaya rezil olduğumuza mı yanayım demokrasinin bittiğine mi?
SEREN SERENGİL
Günaydın İran pardon Türkiye..

http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/80662/2368/28/unlulerden-twitter-tepkisi-2014

Fuat Avni kim sizce?

Emine Erdoğan :27::27:

$BjRK8_ZCAAAN0u2.jpg

Son düzenleme:
http://www.stargundem.com/foto-galeri/kuzey-korede-diktatorluk-secimi-boyle-yapildi/428512/

kuzey kore dikdatörlükle yönetiliyor.seçim yapılıyor, sadece bu adam var :) haberlerde dinlediğime göre oy vermek de mecburiymiş :)

güney korede de durum şu :

http://www.ntvmsnbc.com/id/25407513/

:)

Kore diktatör tabi ki bilmeyen yok. Ama güney kore var en azından diyordum o da mı gitmiş. :ssz:
E bi nevi bizde de halk mutlu oy atarken :31: de teknolojimiz yok.

Hotspot Shield : Twitter Turkiye'de yasaklandigindan itibaren son 48 saatte HotspotShield VPN'i tam 820,000 kullanici indirdi!

Yeni fenomen Hotspot Shield :27::27:
$BjZ3UeZIUAAf2t6.jpg

Son düzenleme:
Kuş akıllanıyor

Yargı kararlarını uygulamayan Twitter, erişim engellenince geri adım attı. Site mahkeme kararlarına konu olan hesapları askıya aldı. Başbakanlık'ın raporu ise Hindistan'ın bile şikayetini işleme koyan şirketin, Türkiye'ye çifte standart uyguladığını ortaya koydu.

Twitter, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) mahkeme kararıyla askıya alınmasını istediği hesapları kapatmaya başladı. Bu kapsamda Samsun'da C.K. adlı kadının ismi kullanılarak müstehcen içerikli yazı ve resimlere yer veren sahte hesap askıya alındı. C.K'nın başvurusunu değerlendiren Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi, ihlalin gerçekleştiği yayın, kısım ve bölümle sınırlı olarak içeriğe erişimin engellenmesine karar vermiş, kararı internet sağlayıcıları birliğine göndermek üzere TİB'e iletmişti. TİB'den yapılan açıklamada, Twitter'dan karara konu içeriğin kaldırılmasının istendiği ancak 'Twitter'ın bu kararlara duyarsız kaldığı ve mahkeme kararlarını tanımadığı' belirtilerek, 'Bu nedenle, vatandaşlarımızın ileride telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerinin önlenmesi için başka bir seçenek kalmadığından mahkeme kararları doğrultusunda Twitter'a erişimin engellenmesi tedbiri uygulanmıştır' ifadesi kullanılmıştı.
AVUKAT GÖRÜŞTÜ
Açıklamada, yurtdışı merkezli sözkonusu internet sitesinin, Türk mahkemelerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde, tedbir amaçlı uygulanan erişimin engellenmesine son verileceği bildirilmişti. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın avukatı Gönenç Gürkaynak da TİB yetkilileriyle erişimin engellenmesine ilişkin mahkeme kararlarıyla ilgili görüşmüştü. Twitter, dün C.K'nın şikayetine konu hesabı askıya aldı.

Şikayet konusu hesaplar askıya alınmaya başladı

YOUTUBE GİBİ...
Youtube adlı video paylaşım sitesi de Türk mahkemelerince alınan kararları 2 yıl boyunca ciddiye almamış, kapatılmasının ardından ise Türkiye'deki pazar payını kaybetmemek için geri adım atarak işbirliğne gitmişti. Dünyanın çeşitli bölgelerinden bazı kimselerin, Atatürk'ü küçük düşüren videoları Youtube'a yüklemesiyle birçok mahkeme, bu içeriklerin kaldırılmasını talep etmiş, ancak Youtube uzun süre buna direnmişti. Daha sonra Türkiye'nin erişimi engellemesiyle geri adım atmak zorunda kalan site, şikayet konusu videoları yayından kaldırmış, bunları yükleyen kullanıcıların da hesaplarını iptal etmişti. TİB'in engellemesinin ardından Twitter da pazar payı endişesiyle, tuttuğu avukatı hükümetle temasa geçirerek işbirliğine gitmek durumunda kaldı.

ALMANYA
Neo-Nazi hesaba yasak
Türkiye'de hukuka uzun süre direnen Twitter, başka ülkelerde böyle davranmadı. Ekim 2013'te Twitter, Almanya'nın talebi üzerine Neo-Nazi hesaplarını engelledi. Bu erişim engeliyle Twitter 'country-withheld content' kuralını da ilk defa uygulamış oldu. Bu kural, sözkonusu içeriğin Almanya sınırları içerisinde bloklandığını fakat dünyanın diğer her yerine erişimin açık olduğunu ifade etmekte.

FRANSA
IRKÇI MESAJLAR SİLİNDİ
Twitter, 19 Ekim 2012 Cuma günü Fransa'da yazılan ve yayınlanan Yahudi aleyhtarı ve ırkçı tweetleri siteden kaldırdı. #UnBonJuif (#AGoodJew) hashtagı ile etiketlenen tweetler Yahudi soykırımına ilişkin resimler içeriyordu. Twitter, Fransa Yahudi Öğrenciler Birliğinin konuyu mahkemeye taşıyacağını belirtmesinden sonra harekete geçmiş ve sözkonusu içerikleri siteden kaldırmıştı.

HİNDİSTAN
TAHRİKLERE GEÇİT YOK
Assam eyaletinde Temmuz 2012'de başlayan Bodo kabilesi ve Müslümanlar arasındaki şiddet olayları nedeniyle hükümet tarafından ülke genelinde toplu mesajlar yasaklandı. 50 milyondan fazla Facebook kullanıcısının olduğu Hindistan'da hükümet ayrıca Facebook ve Twitter'a provokatif söylemler içeren mesajlara önlem alınması konusunda uyarıda bulundu. Google, Facebook ve Twitter ise açıklama yaparak Hint hükümetiyle ortak hareket ettiklerini duyurdu.

İNGİLTERE
Cameron son anda...
2011'de çıkan ayaklanmalar sırasında İngiltere Başbakanı David Cameron, ayaklanmalar sırasında provokatif içeriklerin paylaşılmasına engellemek amacıyla Twitter'a erişim yasağı getirebileceğini ifade etti. Ancak olayların yatışması üzerine tedbir kararından vazgeçildi.

KAYNAK:
http://yenisafak.com.tr/gundem-haber/kus-akillaniyor-23.03.2014-627994?ref=manset-9

Twittera girmek mecburi bisiy heralde sizin icin büyük kayip olmus simdi zamaninizi daha iyi kullanirsiniz insallah

komik olmayın bilip bilmeden konuşuyorsunuz :)
benim hiçbirzaman twitter hesabım olmadı,merak edipte girmedim bile
ayrıca fece'imde yok,şimdi face'te takılın falan dersinizde

Sizin kullanıcı olmamanız başkalarının da olmadıgı anlamına gelmiyor yalnız.
ben merkezci düşünmekten vazgeçin biraz.. ben zaten sevmezdim iyi ki kapatıldı demek ne demek?sevmiyorsan girmezsin, bakmazsın zor mu ?

ayrıca adam akıllı paylaşım yapanların ne suçu var? başkalarının cezasını onlar da ödüyor bu durumda.

bunları düşünmek zor olmasa gerek..

Son düzenleme:
Ben de tv kanallarinin kapatilmasini istiyorum .ev kadinlari gunduz ev islerini ihmal ediyor,cocuklar derslerini ihmal ediyor.
Gazete okumak da vakit kaybi ,gazete ,dergi ,kiitap hepsini yasaklasin.
Interneti toptan kapatmali zaten.
Yurtdisina cikisi da yasaklamali ,Turklerin yurtdisinda ahlaki bozulabilir.
Cafeler,restoranlar ,barlar hepsi kapatilmali insanlar para harcamasin oralarda:1::1::1:

Ben de tv kanallarinin kapatilmasini istiyorum .ev kadinlari gunduz ev islerini ihmal ediyor,cocuklar derslerini ihmal ediyor.
Gazete okumak da vakit kaybi ,gazete ,dergi ,kiitap hepsini yasaklasin.
Interneti toptan kapatmali zaten.
Yurtdisina cikisi da yasaklamali ,Turklerin yurtdisinda ahlaki bozulabilir.
Cafeler,restoranlar ,barlar hepsi kapatilmali insanlar para harcamasin oralarda:1::1::1:

valla ya, hep bizim iyiliğimiz için, biz kendi kendimize iyiliğimizi düşünemeyiz, iyi ki bizim adımıza düşünenler var:13::13:

Back