Tv alışkanlığı

Kesinlikle

Biraz yorucu ve uzun bir zaman olabilir her bebek farklı kimisi kısa sürede bırakır kimisi uzun sürer yaşayıp göreceksiniz artık

Hanımefendi, size son kez cevap vereceğim.
4 aylık bir bebeğin, bütün renkleri, hızlı geçişleri algılaması tamamlanmadığı bir dönemde, siz kendiniz gibi oturup çizgifilm izlediğine inanmışsınız.

Bunu nasıl yaptınız diye sordum ben de çünkü sınırlı mesafe algılayışları ve takip mekanizmasının yeni çalışmasıyla saniyede 36 kare hareket eden bir görseli izlemeleri imkansızdır.
Muhtemelen ses duyarlılığı ya da hologram gibi bir şey görüp istemiştir, ilgi beklemiştir, siz de o şekilde sustuğu için bunu bağımlılık adlediyorsunuz.
Hiç düşündünüz mü dönencelerde neden en fazla 4 5 uyaran vardır ve en fazla 50 cm yukarıdadır?
Sanırım düşünseydiniz zaten bebeğinizin çizgifilm bağımlısı olamayacağını, bunu annesinin ‘adlandırması’ olduğunu ve özellikle o dönemdeki bebekler için birçok soruna yol açabileceğini bilirdiniz.

Kısa ve öz, evet rumuzum film delisi, bir sıkıntı mı var?
Acaba niye film delisi, ekran bilgim, donanımım ve ilgim olabilir mi????

Bak güzelce anlatmış 144 hz 90 fps

Yani burada demişki senin bebeğin algı ekranı 90 fps görüntüyü oynatamaz. Hani bazen düşman hız hilesi yaptı diyoruz ya aslında ekran hızımız onu göstermeye yetmiyor onun gibi düşün. O yaşta bebek için mümkün değil özetle...

Hala sorumun cevabını vermemekle birlikte(sorum 4 aylık bir bebek çizgi film izler mi değildi.) en azından başta bu şekilde cevap vermiş olsaydınız dalga geçer gibi cevap vermeseydiniz konu öyle hakarete falan gitmezdi… 4 aylıkken onu görüp susmadı ya da biz sussun diye onu açmadık… şükürler olsun öyle her şeye ağlayan bir bebeğim yok ve zaten tv olayını aştık… buraya insanlarla dalga geçmek için değil de bilgi vermek adına ya da yardımcı olmak adına bir şeyler yazdığınızı varsayıp artık uzatmak istemiyorum…

Hala sorumun cevabını vermemekle birlikte(sorum 4 aylık bir bebek çizgi film izler mi değildi.) en azından başta bu şekilde cevap vermiş olsaydınız dalga geçer gibi cevap vermeseydiniz konu öyle hakarete falan gitmezdi… 4 aylıkken onu görüp susmadı ya da biz sussun diye onu açmadık… şükürler olsun öyle her şeye ağlayan bir bebeğim yok ve zaten tv olayını aştık… buraya insanlarla dalga geçmek için değil de bilgi vermek adına ya da yardımcı olmak adına bir şeyler yazdığınızı varsayıp artık uzatmak istemiyorum.

Ayıptır sorması, nasıl başardınız yahu?
3 4 ayda nesneyi ancak takip eden yavrucak, renkleri bile tam göremezken çizgifilm izlediğine nasıl inandınız?

2.5 aylık bebem tv yi görünce gözü takılıyor valla. Hatta daha 2 aylık falan yoktu. duş alıcaktım annem oyalıyordu çocuğu. Bir geldim annemin elinde telefon çocuğa çizgifilm izletiyor. Çocuk da izliyordu. Gayet farkediyorlar hele müzikl falansa eyvah.

Bakabilir, kitlenebilir de ama izleyemez.
Bakmak ile görmek arasındaki farkı mı anlatayım şimdi burada, yapmayın Allah aşkına.
Çoğu bebek o dönemde göz kontrolüne gider ve karıştırmıyorsam miyop ve astigmat çıkar genellikle.
Çünkü görme yetisi henüz tam anlamıyla gelişmez, en iyi ayırt edebildikleri şeyler siyah ve beyaz renktir, sonra kırmızı eklenir.
6 ay civarında ise birçok renk ve netlik eklenir ama hala tv, araba, motor, uçan sinek vs gibi çok hızlı akan şeyleri takip edemezler, daha büyük olmaları gerekir.

Ben uydurmuyorum bunları, bilim insanları böyle söylüyor.
Test de edemeyeceğime göre, bilime inanmaktan başka çaremiz var mı?
Vallahi benimki izliyor diye ‘baktığı’ yönü, o resmi beyninin işleyebildiğini mü iddia edelim şimdi?

He yok uyduruyorsunuz demedim. Yani 7. Aya kadar bağımlılık geliştirmesi normal geldi 3 aylık izletmeye başlarsan.
Yoksa 6 aya kadar görme yetisinin gelişmez zaten. Bu sebeple daha göz kontrolüne bile gitmedik. Doktorumuz 6 ay dolmadan gitmeyin dedi mesela.
Çizgi filmi izlemedi elbette ama oraya kitlendi sonuçta ve bir şekilde oyalandı. Hiçbir şekilde zaptedemediğim kolik oğlum tv ye kitleniyor işte. Konu sahibi de bunu demek istemiş benim anladığım. Yoksa tsubasanın attığı imkansız golü izlemiyor tabi.(yaşım çıkacak şimdi)

Hanımefendi inatla anlamak istemiyor beni, kısaca ‘öyle bir sorununuz yoktur zaten daha yeni algılıyor ve bunu kesmekte bir sıkıntı yaşamazsınız’ demenin başka şekliyle yazmışım.
Endişesinin yersiz olduğunu da bilim böyle söylüyor diye çürütmüşüm, birçok arkadaş da zararlarından zaten bahsetmiş, o benim ‘nasıl başardınız’ dememe takılı kaldı.
Çünkü gerçekten bu bir başarı olabilir, görüp işleyemediğinin verinin bağımlısı olmak
İyi ironiydi, doğru okunmak istenmedi.

Bu arada kolik bebek, Allah yardımınız olsun beyaz gürültü der susarım
O şş pışt, davlumbaz, ortam gürültüsü seslerinden beynim yandı benim

Telefondan tv den açtığım Beyaz gürültü fayda etmiyor gerçek elektrik süpürgesi istiyor benimki. Çıldırmalık

Hey allahım yaaa hey allahım yaaaa…. Bakın ben çalıştığım işten patron sırf bana anlamadın diye ısrar ettiği için istifamı vermiş bi insanım. Yahu neden anlamayayım.
Benim sorum o değildi diyorum ben senin söylediklerine bir şey dedim mi hayır o öyle değil diye savundum mu? Hayır?
Ben bu konuda çok zorlanır mıyım çok ağlar mı diye soru sormuşum sen de gelmişsin bana çocuk çizgi film izlemez diye bilgisel veriyorsun. Bak okey eğer başında böyle bir şey deseydin bilgilendirici bi şekilde sonuna da zorlanırsın ya da zorlanmazsın tarzında bi cümleyi kondursaydın ne ben bu siteye üye olduğum için pişman olacaktım ne de sen o hakarete maruz kalacaktın. Kadınla konuşurken bile laf atıyon bana yapma Allah aşkına ya

Ben o kadar küçükken izlemesine izin vermemiştim ama oturabilmeye başladığında çizgi film izliyordu. Kimsem yoktu mama hazırlamam gerektiğinde bile olay çıkarıyordu çizgi filmler beni kurtarmıştı. Şimdi 2.5 yaşında ve arada bakıyor asla ilgilenmiyor. Daha çok oyuncak veya yaramazlık peşinde. Konuşması da oldukça iyi ve renkleri, sayıları biliyor tvden gördüğü için. Yani aman nasıl böyle yaparsın sen falan demeyeceğim çünkü ben büyük konuşmuştum asla tv yok diye oluyor maalesef oluyor bakıcı vs yoksa. Onun yerine ilgisini tv açıkken başka bir şeye çekmeye çalışın misal yeni bir oyuncak olabilir. Sonra tvyi kapatın derim. Bol şans:)

Beyin kitleniyor. Geçişler o kadar hızlı ki şoka giriyor birnevi

Benim.kizim da o aylarda özelikle sesleri çok seviyor izliyordu açtığımda şimdi yüzüne bile bakmıyor tv nin

Allahtan erken vazgecmissiniz. İzletmeyin artık, sakın. Çünkü çok çok yanlış bir şey yapmışsınız. Hiç mi tv'de olsun bir uzman dinlemediniz. Çocuğu aç bırakmak neyse bilişsel gelişimi için de o kadar küçükken YouTube izletmek aynı şey. Vicdan yapmayın diyemeyeceğim. "Zorlanır mıyım?" diye sormussunuz bir de. Gerekirse zorlanacaksiniz, kendinize güvenemiyorsaniz tv'yi kaldırın evden. Çocuğunuzdan daha kıymetli değil ya? Bu arada telefonu tableti de var bu işin. Tv değil de "ekran" çıkmalı hayatinizdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…