- 4 Ağustos 2021
- 25
- 21
- 3
- 28
- Konu Sahibi avmmermisi
-
Kendinizde öz eleştiri yapmışsınız zaten evet maalesef çocuklar bağımlı dogmuyorlar bağımlı hale ebeveynler getiriyor.tv bağımlısı çocuklarda hakikaten çok sorunlar çıkıyor farkına varip düzeltemeye çalışmanız iyi olmuş.Tv yerine müzik acabilirsiniz çok güzel çocuk şarkıları var.Sizde sürekli konuşun bebeğinizle her yaptığınızı anlatın.ayina uygun oyunlar oynayın.ağladığında tv yi tekrar açarsanız her seferinde ağlama yoluna gidecektir.Bi anda değil ama zamanla azaltarak tv den uzaklastirabilirsiniz.Ayrica uzmanlar yürüteç kullanmayıda önermiyor nacizane tavsiyem onuda bırakmanız alternatif seçenekler var zaten
Ahahaha bunu gerçekten yazdığınıza inanamıyorum. Size iyi akşamlar dilerimAyıptır sorması, nasıl başardınız yahu?
3 4 ayda nesneyi ancak takip eden yavrucak, renkleri bile tam göremezken çizgifilm izlediğine nasıl inandınız?
Ben değil hanımefendi, bilim söylüyor.Ahahaha bunu gerçekten yazdığınıza inanamıyorum. Size iyi akşamlar dilerim
İnanamayacak ne var ki doğru şeyleri yazmışAhahaha bunu gerçekten yazdığınıza inanamıyorum. Size iyi akşamlar dilerim
Merhaba,benim de baby 1 yasinda:) henüz hiç etkinlik almadim.Bana da ozelden oneriler atarmisinizEgitici kartlardan alin. Ses cikaran muziikli kitaplardan. Masal anlatan su pelus oyuncaklardan falan. Bir de isim vermek yasak mi bilemedigim icin isim vermeyecegim ama 9.aydan sonra 2 yasina kadar kizima kullandiigim bir set var. Kutu seklinde her ay duzenli kapimiza gelen. İsterseniz 2 yastan sonra da devam ediyor ama ben kendim anasinifi ogretmeni oldugum icin 2 yasindan sonraki yapacagimiz etkinlikleri kitaplari falan kendim disardan edindim sete devam etme geregi duymadim. İncelemek isterseniz ozelden ismini size atarim. O setler sayesinde hic tv telefon aliskanligi edinmedi kizim. Aralik ayinda 3 yasina girecek. Tv izlerse gunde 20 dkyi gecmez. O da parca parca. Mesela 5 dk izler sıkılır kapatalim der. Bikac saat sonra ister acariz yine kapatiriz.
Daha cok kitap inceler, kagit kalemle ilgilenir. Hamur oynar. Hem bu sayede erken konustu , renkleri sekilleri ve sayilari ogrendi. Dikkati cok daginikti mesela dikkat sorununu bile astik bu sekilde. Yaraticiligina da inanilmaz katkisi oldu.
Ozelestirinizi zaten kendiniz yapmissiniz ne guzel. Bu konuda bisey demek haddim degil. Ancak erkenden bunu kesmek istemenizi takdir ediyorum. Tv telefon gercekten hic iyi bir aliskanlik degil. Universitedeyken bir hocamiz her birey otizm yatkinligiyla dogar ancak bu riski artirip cocuklarini otizmli birey yapan ebeveynlerin ta kendisidir demisti. Lutfen kararli olun ve cocugunuzu tv den olabildigince uzak tutun. Birakin aglasin. Su an ne istediginin bile bilincinde degil. Annem hep derdi ki biz aglayinca "ilerde ben aglayacagima simdi siz aglayin yavrum". Bende hep bu dusuncedeyim. Ben aglayacagima o aglasin napayim
Kullandigim materyalleri atarim size de. Oyle cok abarti seyler degil zaten. Kartlar,kitaplar, setler vs . AtayimMerhaba,benim de baby 1 yasinda:) henüz hiç etkinlik almadim.Bana da ozelden oneriler atarmisiniz
Cok tesekkurlerKullandigim materyalleri atarim size de. Oyle cok abarti seyler degil zaten. Kartlar,kitaplar, setler vs . Atayim
Yaa çok teşekkür ederim bekliyorum atın lütfen, söylediklerinizde tek yanlış bi laf yok ben de öyle düşünüyorum ama işte insan bazen yanılabiliyor dediğiniz gibi erken farketmem iyi oldu en azındanEgitici kartlardan alin. Ses cikaran muziikli kitaplardan. Masal anlatan su pelus oyuncaklardan falan. Bir de isim vermek yasak mi bilemedigim icin isim vermeyecegim ama 9.aydan sonra 2 yasina kadar kizima kullandiigim bir set var. Kutu seklinde her ay duzenli kapimiza gelen. İsterseniz 2 yastan sonra da devam ediyor ama ben kendim anasinifi ogretmeni oldugum icin 2 yasindan sonraki yapacagimiz etkinlikleri kitaplari falan kendim disardan edindim sete devam etme geregi duymadim. İncelemek isterseniz ozelden ismini size atarim. O setler sayesinde hic tv telefon aliskanligi edinmedi kizim. Aralik ayinda 3 yasina girecek. Tv izlerse gunde 20 dkyi gecmez. O da parca parca. Mesela 5 dk izler sıkılır kapatalim der. Bikac saat sonra ister acariz yine kapatiriz.
Daha cok kitap inceler, kagit kalemle ilgilenir. Hamur oynar. Hem bu sayede erken konustu , renkleri sekilleri ve sayilari ogrendi. Dikkati cok daginikti mesela dikkat sorununu bile astik bu sekilde. Yaraticiligina da inanilmaz katkisi oldu.
Ozelestirinizi zaten kendiniz yapmissiniz ne guzel. Bu konuda bisey demek haddim degil. Ancak erkenden bunu kesmek istemenizi takdir ediyorum. Tv telefon gercekten hic iyi bir aliskanlik degil. Universitedeyken bir hocamiz her birey otizm yatkinligiyla dogar ancak bu riski artirip cocuklarini otizmli birey yapan ebeveynlerin ta kendisidir demisti. Lutfen kararli olun ve cocugunuzu tv den olabildigince uzak tutun. Birakin aglasin. Su an ne istediginin bile bilincinde degil. Annem hep derdi ki biz aglayinca "ilerde ben aglayacagima simdi siz aglayin yavrum". Bende hep bu dusuncedeyim. Ben aglayacagima o aglasin napayim
Hanımefendi insan bazen yanlış yapabiliyor bu hayattaki en değer verdiğin evladına karşı tutumun da dahil. Yani eşim askeri personel ve memleketten uzağız ben doğum yaptıktan sonra şırnaktaydık ve öyle gidebileceğim bir yer ya da bana gelip yardım edecek biri yoktu ister istemez açtık ettik alıştı bi şekilde. Ben buraya sizden yazdım istemek için yazıyorum beni yargılıyorsunuz doğru mu buİnanamayacak ne var ki doğru şeyleri yazmışcidden neden böyle bir şey yaptınız ?
Aynı durumdayız eşim asker bizde doğudayız ve oğlum 3 aylıkken pandemi başladı insan görmeye başlayacağı zaman artık sokağa çıkamaz olduk 8 ay izne gidemedik kimse gelemedi bende yalnızım sizden farklı değilim . Tv hayatınızdan çıkartın biz kendimiz dahi izlemiyoruz . Ben mama sandalyesine oturması için tabletten müzik açıyorum Ali babanın çiftliği vs . Ama günde 5 er 10 ar dk . Oğlum 20 aylık neredeyse Tv hiç açılmadı bilmiyor . Sizde açmayın ağlasın 10 dk ağlar susar mecbur . Tv tablet telefon çocuklarda bir hastalığa sebeb oluyor adını hatırlayamadım bulunca yazarım . Çocuk aile ile iletişimi kesiyor komutlara cvp vermez oluyor ve özel eğitim alması gerekiyor. Eğer geç kalınırsa da otizme dönüşüyor .Hanımefendi insan bazen yanlış yapabiliyor bu hayattaki en değer verdiğin evladına karşı tutumun da dahil. Yani eşim askeri personel ve memleketten uzağız ben doğum yaptıktan sonra şırnaktaydık ve öyle gidebileceğim bir yer ya da bana gelip yardım edecek biri yoktu ister istemez açtık ettik alıştı bi şekilde. Ben buraya sizden yazdım istemek için yazıyorum beni yargılıyorsunuz doğru mu bu
3 4 aylık değil bebek, 7 aylık yalnızBen değil hanımefendi, bilim söylüyor.
Mesela ilk başka bu şekilde yazsaydınız ne güzel olurdu, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim her birey mükemmel bir ebeveyn olarak dünyaya gelmiyor. Ben bu şekilde yaptım ve yanlış olduğunu sonradan farkettim. Neyse tekrar teşekkür ederim iyi günlerAynı durumdayız eşim asker bizde doğudayız ve oğlum 3 aylıkken pandemi başladı insan görmeye başlayacağı zaman artık sokağa çıkamaz olduk 8 ay izne gidemedik kimse gelemedi bende yalnızım sizden farklı değilim . Tv hayatınızdan çıkartın biz kendimiz dahi izlemiyoruz . Ben mama sandalyesine oturması için tabletten müzik açıyorum Ali babanın çiftliği vs . Ama günde 5 er 10 ar dk . Oğlum 20 aylık neredeyse Tv hiç açılmadı bilmiyor . Sizde açmayın ağlasın 10 dk ağlar susar mecbur . Tv tablet telefon çocuklarda bir hastalığa sebeb oluyor adını hatırlayamadım bulunca yazarım . Çocuk aile ile iletişimi kesiyor komutlara cvp vermez oluyor ve özel eğitim alması gerekiyor. Eğer geç kalınırsa da otizme dönüşüyor .
İsmi uyaran eksikliği araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız çok tehlikeli allah korusunMesela ilk başka bu şekilde yazsaydınız ne güzel olurdu, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim her birey mükemmel bir ebeveyn olarak dünyaya gelmiyor. Ben bu şekilde yaptım ve yanlış olduğunu sonradan farkettim. Neyse tekrar teşekkür ederim iyi günler
3 4 aylıkken izlediğini düşünüp başlatmış.3 4 aylık değil bebek, 7 aylık yalnız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?