Tavuk Yemekleri Tuzda Tavuk

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.957
605.003
43

Malzemeler

1 paket (adet) bütün tavuk(2-3 kg)
2 paket kaya tuzu(4kg)
1/2 çay bardağı Su

Tavuğumuzu bütün olarak alıp temizliyoruz.İçini dışını iyice yıkıyoruz. Fırın tepsimizin tabanına kaya tuzundan seriyoruz, bir parmak kalınlığında olacak.

Tavuğu tepsinin tam ortasına yerleştiriyoruz.

Daha sonra kademeli olarak tuzumuzdan tavuğun etrafını tabandan başlayarak kaplıyoruz. Bunu yaparken arada elimizi ve tuzu ıslatıyoruz ki tuz birbirini tutsun.

Kaplama işleminde tuzun kalınlığı yaklaşık 7-8 cm olacak şekilde kaplayalım.

Ben odun fırınına gönderdim pişirilmesi için çünkü evde oldukça uzun zamanda pişeceğinden ve odun fırınının lezzetinden. Fırında 2 saatte pişti evde bu süre uzayabilir..Pişme süresi uzun olduğu için çok lezzetli oluyor..

Fırından geldikten sonra bıçak yardımıyla çatlaklar oluşturup tuzdan ayırıyoruz.

Serviste de tavuğumuzu istediğimiz şekilde parçalayıp sunuyoruz.

Pilav eşliğinde sunum yapıyoruz..

Son düzenleme:
Mükemmel ötesiii ellerine sağlık

aslinda bu tarif uzun zamndir dikkatimi cekiyor ama acaba cok tuzlu olur mu diye dusunuyorum

Çok güzel duruyor, bir tavuk sever olarak canım çekti

Nevreste, karnım acıkınca tariflere balıklama daldım,müsaadenle hortlatacağım
Bu tarif o kadar güzel ki,ben de yılda iki üç kez yaparım.Tavuğun en enfes hali bence,hele o tuzsuz olması yok mu,içine nasıl işlemiyor onca tuz,hala anlamıyorum
Fakat tuz tepsiden çok zor arınıyor,taşlaştığı için,ben çözümü tepsiye yağlı kağıt sermekte buldum,tuzu onun üzerine yayıyorum,işimi kolaylaştırıyor.Yapanlara afiyet olsun,denemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim

Canım mesajını yeni gördüm kusura bakmaSeninde ellerine sağlık
Biz de çok beğenerek yapıyoruz
Yağlı kağıt iyi fikirBenim bu tür tarifler için kullandığım tepsim var ondan çok sıkıntı yapmıyorum

Ayy bak yine aklıma düştüYarın bütün tavuk alayım,bir ara yaparım.Hiç parça tavukla denedin mi nevreste,öyle yapan da varmış,ama bende bütün olmalı düşüncesi ağır basıyor,deri tuzdan koruyor diye düşünüyorum.

Yok canım denemedim .Hep bütün tavukla yapıyorum.Ben de Ramazan içinde yapayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…