• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuz

smollgirl20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.149
560
38
32
Diyet yapiyorum deri tulum.peyniri aldim asiri tuzlu bir gun onceden suda bekletsem dagilir suyun icinde baya sizce bu peynirin tuzunu nasil alabilirim oladar tuzlu ki suyada soksam tuzu gitmeyecek gibi..he bide yesil zeytin aldim o da asiri tuzlu icimi yakti ikiside yesil zeytinin tuzuunu nasil.alabilirim yardim edermisiniz kk hatunlari

Diyet yapiyorum deri tulum.peyniri aldim asiri tuzlu bir gun onceden suda bekletsem dagilir suyun icinde baya sizce bu peynirin tuzunu nasil alabilirim oladar tuzlu ki suyada soksam tuzu gitmeyecek gibi..he bide yesil zeytin aldim o da asiri tuzlu icimi yakti ikiside yesil zeytinin tuzuunu nasil.alabilirim yardim edermisiniz kk hatunlari
Yiyeceğin kadarını suya koy Bi gece önceden süzgeçte süz
Zeytinide aynı Bi gece önceden koy daha öncede koyabilirsin aralıklarla suyunu değiştir tadına bak istediğin kıvama gelene kadar

Sıcak suya koyun 3 saat bekletin sonra o suyu dökün tekrar sıcak suya koyun sabaha kadar bekletin. Sonra sabah da yıkayın tuzu gitmiş olur.

Peynir dağılmayan cins olsaydı suda bekletilirdi ama bu şekilde ancak poğaça ,böbreklerin içine başka peynirlerle ve maydanoz vb.ile karıştırarak kullanabilirsiniz.Zeytini de hafif sıcak suda kontrollü bekletirseniz fazla tuzu gider.

Zeytini tuzu gidinceye kadar suda beklet,peynir dağılmayan cins olsaydı onun içinde su etkili olurdu.ama tulum peyniri olduğu için beklemez.

Tulum peynirinin özelliği bu değil mi zaten, tuzlu olması?
Suda bekletilse dağılacak bir cins olmaz bence. En mantıklısı başka tuzsuz peynirle karışturıp börek için iç olarak değerlendirilir.

Zeytini suda bekletebilirsiniz. Ara ara suyunu değiştirip sabahtan akşama kadar bekletseniz gider tuzu...

Ama tulum peyniri suda beklemez. Diyette patates yiyebiliyorsanız, tuzsuz haşlayıp sıcakken tulum peynirle beraber ezerek yiyebilirsiniz.

Back
X