Tüylerimle başım dertte :(

PiandSm

09.09.09 =) Epk.Ek (=
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2012
1.496
880
123
Öncelikle iyi akşamlar. Konuyu açıp açmama konusunda çok kararsız kaldım, çünkü utanıyordum. Sonra düşündüm ki derdini anlatmayan derman bulamaz. Sorunum şu, karın bölgemde ve sırtımda belimde çok fazla tüy var. Bir kere bile almamama, hiçbir şey yapmamama rağmen çok fazlalar ve sert siyahlar. Deniz kenarında sıcak bir yerde yaşıyoruz. Denize girmeye utanıyorum. Bikini giyeyim karnım sırtım da bronzlaşsın diyorum ama çekiniyorum. Annem sorun etmememi söylüyor zayıflıktandır kilo alınca geçer diyor. Ama ben taktım bunlara. 21 yaşındayım 2014 yılında mezun olacam, inşallah atanırım da. Benim bir çare bulmam lazım bu soruna. Yarın öbür gün evlendiğimde kıllı kıllı olmak istemiyorum. Neler önerebilirsiniz?

Son düzenleme:
kesinlikle laser epilasyon yaptır hiç de dert etme. Ama doğru düzgün bir yer bul uyduruk yerlerde yaptırma. Amaan bu da dert mi ne insanlar var boş ver takma. Laser kalıcı ve keswin çözüm.

Lazer yaptırırsam zaten hastanede yaptırmayı düşünüyorum, güzellik merkezlerinde değil. Ama korkuyorum, yanık olur mu leke kalır mı? Ne kadar kalıcı? Bazı yerlerde 3 4 yıl sonra tekrar çıkabileceği yazıyor.

ve lazerin kıl yeterince sert değilse azaltacağına çoğalttığı yazılmış her yerde. benim vücudumdakiler koltukaltı kılı gibi değil neticede, lazer olumsuz etki mi gösterecek yani? ne yapacağımı şaşırdım gerçekten. kısa saç çok seviyorum ve sırtım gözükücek diye kestiremiyorum mesela. bikini konusunda da öyle. psikolojik olarak çok yıkıcı bi durum ve göz ardı edilcek gibi de gelmiyo biz sorunun sahibi olan kişiler için. anneler arkadaşlar hep 'o kadar da değil önemli değil sen büyütüyosun' deyip duruyolar ama...

Yaşamayan sorun değil deyip geçebiliyor. Bir doktora gittiğimde karnımı açmaya utanıyorum, iğne yaptırmaya çekiniyorum; erkek hemşir denk gelir diye. Yazı çok seviyorum ama bu tüyler yüzünden neredeyse kabus oluyor bazı zamanlar.

şu lazer konusunu açıklıycak konuya çözüm getiricek biri yok mu envai çeşit lazer yöntemi çıktı kimse deneyip sonuç almadı mı? başlığı görüp girip yazsalar keşke

Alexandrite lazer en etkilisi. Profesyonel bir merkezde yaptırılmalı, beyaz tenli koyu renk kıllı kişiler çok etkili. Ben yaptırdım ve 4 seansta tamamen kurtuldum. ÖZelden yazamıyorum maalesef. Ben de senelerce çok dert etmiştim. Psikolojim bile bu yüzden bozulmuştu ama artık hiçbişey kalmadı

peki yüzdeki kıllarla karın ve sırt bölgesindeki kıllar aynı renk ve kalınlıkta, alexandrite için yüzdekileri görmeyip sertleştirdiğini yazmış deneyen herkes? ben bu konuda bi türlü güvenemiyorum alexandrite a. hangi bölgelere yapıldı sizin?

Ben genital bölge, koltukaltı ve bacaklarıma yaptırdım. Eğer yüzdekiler sarı ve inceyse dediğiniz doğru işe yaramıyor onun için iğneli epilasyon yaptırıyorlar genelde. ben yaptırmadım. Ama siyah ve kalınsa işe yarar sanırım. Zaten iyi bir yere giderseniz zaten olamayacak şeyi yapmazlar. Ben gittiğim yere "epiderm bağdat caddesi" yüzüm için sordum. Benimkiler sarı ve incecik gözle zor gözüküyor ben görüyorum o ayrı. Bunlara olmaz hatta artabilir dediler ve kesinlikle yapmadılar.

Alexandritenin uygulandığı bir hastane buldum. Koyu renk ciltlerde de etkili. GentleLASE Long Pulse Alexandrite koyu renk ciltte de iyi sonuç veriyrmuş. Ben esmerim çünkü ona göre araştırıyorum. Bir de benim göbeğimdeki tüyler baya sert. Yüzümdekilerden daha kalın. Ve bu iş ancak iş sahibi olunca olabilecek maddi açıdan. Peki bişey merak ediyorum, genital bölgedeki uygulamaların yumurtalıklara bir zararı oluyor mu?

benim de ipl saçmalığı öncesi jiletlendiği için mahvolmuş halde dönücekler muhtemelen...
o cihazı kullanan kişilerin görüş ve tecrübelerini bul oku mutlaka sonra başın yanmasın
soruya gelince, derinin altına girip vajinanın derinliğini aşıp rahme varıp yumurtalığa ulaşacak derinliğe sahip bi cihaz olsa lazer, zaten diğer organları da etkilerdi kolda bacakta koltukaltında ve çare gözüyle bakılmazdı. sahip olduğum tıbbi bilgi bana böyle bi şeyin mümkün olmadığını söyletiyo ama doktor da değilim tabi...

Kesinlikle araştırırım zaten yaptırcak olursam. Bana da saçma geliyor da bir sorayım dedim, insan düşünüyor ister istemez.

benimde göbişimde tüyler var ben şimdilik arada epilasyon aletiyle alıyorum.koltukaltı genital aleksandrte lazer yaptırıyorum ama göbeğime yaptırmadım çünkü o kadar sert değiller sonra çoğaltır sertleştirir. diot lazer yaptırmayı düşünüyorum o ince tüylerde etkiliymiş. ama karın bölgesi hassas bi de diot biraz daha derine etki ediyo ya yumurtalıklarıma zarar verir diye korktum şimdilik erteliyorum.epilasyon aleti ağdayla falan geçiştiriyorum şimdilik

Yumurtalıklar konusunu ben de bilemiyorum. İnce tüyler için iğneli epilasyonu deneyebilirsiniz, ben denemedim ama deneyenler memnun hem daha ucuz sanırım. Laser epilasyon biraz pahalı ama 2 ayda bir yaptırılıyor en erken bi de bu açıdan değerlendirin derim.

Bende de aynı sorun var, ben güç bela aldım bioder sürdüm biraz faydası oldu ama almak da bir dert, ben biraz tombalağım yüzey alanım geniş :)) sonrası bütün vücudumu sivilce kapladı kıpkırmızı gezdim 1 ay, şimdi gene uzadılar nasıl alıcam diye strese giriyorum, lazer imkanın varsa lazer yaptır derim ağdayla da baya leke kalıyor çünkü .

Şöyle pürüzsüz bir tenim olmasını ne kadar çok isterdim, zaten yeterince sivilcem var Göbeğimin sağ tarafından sırtıma doğru dolanan küçük küçük çil gibi doğum lekelerim de var, bir de onlar kötü gösteriyor. Bu tüyler sadece göbeğimde olsa neyse, sırtımda gögüslerimde her yerimde. Bir tek kollarımın iç tarafı ve boyun kısmın iyi. Kolları bacakları da çok şükür ağdayla hallediyoruz da. Benim epilasyon kampına girmen lazım

İyi bir uzman bulduğunda iğneli epilasyon tavsiye ederim. Yüzüne lazer yaptıran çok kişiyi gördüm. Jiletle aldırmışlar sakal gibi olmuş. Çok zor dedikleri yüz bölgesinde bile sonuç aldım ben. Ama oturduğum yerden başka bir şehire gidiyorum sırf iğneli epilasyon için. Uzman çok önemli. Mayısta başladım ve 3 seans gittim. Tabi her seans yüzüme çalısılmadı. Şu an incecik tüyler var bıyık bölgem de dahil beni rahatsız edenlerin hepsi bitti. Hatta senin yüzünde tüy yok ki diyorlar ama felaketti :) Birde iğneli epilasyona başlamadan 3-4 sene photo epilasyon yaptırdım yüzüme ve fena artmıştı tüyler. inceler bile belli oluyordu şükür kurtuldum. İyi bir uzman ve sabır gerektiriyor.

Son düzenleme:
canım annenin dediği doğru değil malesef. bende kiloluyum ama bu tüy konusunda seninle aynı durumdayım. kilo alayım tüylerimden kurtulayım deyipte fiziğini bozma sakın. bu arada tüy konusunda bi çözüm bulursan benide haberdar et uzun seneler biz bu sorundan kurtulamayız gibi geliyo

Al gıtsın bence ya annene agda yaptır yada epılasyon aletıyle al mıllet aldıkca daha cok cıkar dıyor ama o zaman dıger bolgelerımızde neden agda yada epılasyon cıhazı kullandıgımızda azalıyor

Bıde yumurtalık kisti olan insanlarda hormon bozuklugundan dolayı cok cıkarmıs(bana doktor soylemıstı) bence bı gorun doktora o sana dogum kontrol hapı falan verır kurtulursun derdınden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…