Lazer Epilasyon tüyleri uzunken lazer yaptıran var mı? iz kalır mı? :(

eflatunpisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
374
268
103
merhaba kızlar,
geçenlerde bir fırsat sitesinden aldığım kuponla Etiler'de bir lazer merkezine ilk seansıma gittim. İlk seans olduğu için tüy yapımı görmeleri gerektiğini düşündüm ve tüylerimi biraz uzattım. Ancak lazerden sonra bacaklarımda çizik çizik izler kaldı.
Uygulamayı yapan bayan bunun tüylerin uzun olmasından kaynaklandığını, birkaç gün içinde geçeceğini söyledi. Ancak çiziğe benzeyen bu izler henüz geçmedi.
Başına böyle birşey gelen var mı? İzler geçmezse diye korkuyorum Bacaklarımı jiletlemişim gibi bir görüntüm var...

Uzmanın böyle bir iz durumu olacağını bilmesine rağmen, tüylerimi epilasyondan önce kısalttırmaması da güvenimi sarstı. Bir de beni şaşırtan alex uygulama olmasına rağmen cihazın ucunun tenime değmesiydi. Ben alex'le uzaktan atış yapılır diye okumuştum. (Cihazın alexendrite long pulse olduğunu gördüm)

kimsenin başına gelmedi mi böyle bişey?
hala geçmedi bacağımdaki çizik izleri...

Çok çok geçmiş olsun.Bende İzmirde bir merkeze gittim aralık sonu.İlk seansımdı.Ne yazık ki bacağımda kahverengi 20 adet leblebi fındık büyüklüğünde lekeler kaldı.Ölü deridir bu geçer dedi kontrol seansında ordaki bayan.Ama bir ay geçmesine rağmen geçmedilerSinirden geceleri sabaha kadar volta atıyorum.Etek vs giyemiyorum.Durmadan bacağımı açığ bakıyorum ordalar mı var mı gitme durumları diye ama sonuç hüsran...Kese yap dediler tık yok.Kremler işe yaramadı.Ciddi ciddi gittiğim merkeze dava açmayı düşünüyorum.Bir 15 güne kadar herhangi bir değişiklik yaşamazsam gerçekten mahkemeye vereceğim hem uygulayan kişiyi hem gittiğim merkezi.Kahroluyorum ne hakları var beni böyle üzmeye.Hayatım boyunca böyle mi gezeceğim benekli benekli.Kimyasal işlemler lazerle açmalar yaptırsam artı maliyet masraf ve sonuç ne kadar sağlığımdan alır görütür belli değil.Çok pişman oldum keşke iyi güvenilir bir uzman bulur iğneliye gitseydim diyorum.Sizin dediğiniz gibi lazer cihazını kullanırken uzaktan değil tene değdirerek yapıştırarak atış yapıyorlar.gittiğim bir özel hastanenin dr u bana cildinizi yakmışlar,kaldırabileceğinizden fazla dozda atış yapılmış dedi.Zaten ilk seans hiç birşeyi bilmiyordum ama anormal bir acı hissetmiştim.Kıvrandım resmen.Sonuç kocaman kahve benekler.Umarım sizin ki geçer.Çizik şeklindeymiş sizinki benimkiler benek benek.Ama geçmiyorlar.İkinci seansa ben değil avukatım gidecek bu gidişle o kadar öfkeliyim ve kendimden eminim

Ya arkadaşlar ben gecen sene gittim ankarada..ıpl lazermiş tüm vücut gidiyordum..ama hiç öyle uzun tüyle gitmedim ben ilk defa duyuyorum..bu yeni makinelerde mi böleymiş..yanlız ben kestim 3 seantan sonra cünkü ben hayatımda böle bir acı görmedim yaşamadım..resmen sinirim bozuldu masada ağlıyordum artık uyuşturucular sürdüğüm halde..ve o izlere gelince güneşe çıkılmmaı gerekiyormuş..yoksa iz kalırmış.birde beni yakmışlardı kasığımı bepantene sür onu sür bunu sür allahtan iz kalmadı ..benim merak ettiğim kızlar ıpl mi acıtıyo sadece yoksa diğerleride acıtıyormu..bu arada üzüldüm izlerinize..

Merhaba.Ben alex candela ile işlem gördüm.Üstelik tüylerim sert siyah tenim buğdaydır.İşlem uygulanacak bölgeyide üç gün önce jiletle kısaltıp gittim.Çocukluğumdan beri her hafta bir yada iki kez olmak üzere kese yapma alışkanlığım vardır.Onun dışında peeling vs uygulama falan yapmadan gittim.Tüm kurallara uydum lazer öncesinde.Cilt tipim tüy kalınlığım tam istenilen gibi.Yalnız yanan bölge için söylüyorum işlem yağılırken ciğerim yandı acıdan,yanmayan bölgeler o kadar acımadı işlem sırasında.Bunu avaz avaz belirttim.Normaldir her seferinde daha bile fazla acıyacak dozu daha da arttırıcaz dedi bayan.İlk üç dört gün kızarıklık falan derken belli etmedi lekeler kendini.Sonra bir baktım rezalet.Aralık ayından beri asla etek vs giyemedim.Değil öyle dışarıya çorapla elbiseyle etekle çıkmayı evin içinde bile giyemiyorum kısa bişey.Çünkü ev halkı görürse kıyamaetler kopacak biliyorum.Dişimi sıkıp bekliyorum.Ama kontroll seansına gittim derdimi söyledim,ölü deridir geçecek dendi.Sonuç hala en ufak bir renk açılması lekelerde küçülme hiç bir belirti yok.Aynen ilk gün ki gibi benimle duruyorlar.Psikolojim sıfır.Rüyalarıma giriyorlar.Tekrar gittiğim merkezi aramadım.Biliyorum bin yalan atacaklar.Mahkemede hesaplaşıcaz bir sonra ki seferinde.Benim canım yandı başkalarının benim gbi yanmasın bari.Her yola başvurucam bu iş için.Dediğim gibi ben uzun kıllarla değil üç gün önce alınmış tüylerle gittim.Bu acıyı Allah kimseye yaşatmasın.Çok kötü bir durum gerçekten.

üzüldüm şimdi valla.bencede insanı kandırıyolar...banada ilk gittiğimde acımıyo felan fila.daha sonrada başladık seanlara biraz daha acıyabilir olur öle şeyler bilmemneler ..valla aklım abile geldikçe hala korkuyorum hiç bir kuvvet beni bir daha ıpl lazere sokamaz..o acıyı anlatamam

Lazer tipi Alex. benim ilk seansımdı ve tüyleri kısaltıp gelmem gerektiği söylenmedi. gerçi daha önce başka yerde lazere gittiğim için biliyordum ama oraya da ilk seansa tüylerim uzun gitmiştim. ve orda "uzun gelmekle iyi yapmışsın, tüylern yapısını böyle daha iyi anlayabiliyoruz" demişlerdi. sonra da kendileri kısaltarak işlem yapmışlardı. nedense burda bayan kısaltmak veya cihazı bana vererek beklemek zahmetine katlanmadı, iz olacağını tahmin ettiği halde!

IPL ile koluma lazer yaptırdım, canımın yanması gibi bir şikayetim olmadı. Sizlere gerçekten yüksek doz uygulamış olabilirler. Ne hakla böyle özensiz davranabiliyorlar bilemiyorum....

benim son senasımda oldu öyle. Kıllar inceldği için ayarı arttırtığını söyledi yapan bayan ama yavaş yavaş geçiyor kalıcı olacağını sanmam. Yani kılın uzunluğu ile alakalı olduğunu sanmıyorum ben.İlk gittiğimde ise seanstan 4 gün önce jiletlemem gerektiği söylenmişti. Son gitmemden önce ise 10-15 gün öncesinde jiletlemem söylenmişti çünkü uzama zamanları ve sıklıkları azalmıştı ama dediğim gibi kıllar inceldiği için makine görsün diye ayarı arttırılığı için biraz daha fazla canım yandı ve iz oldu ama pul pul gibi olup geçmeye başladılar. Bu arada bana da alexle yapılıyor.

Son düzenleme:
eflatunpisi
tam olarak aynı sorun ben de de var.2 gün oldu. bacaklarım çizik çizik. ben de rahat görünsün diye biraz uzun tutmuştum. bazıları kumral da. yapan kişi de rahat göremediğinden bayağı yakından atış yaptı. gerçi aletin ucundaki metal tenime değme yakınlığında idi. yakından kastettiğim bu. dayanamadım kese yaptım ama geçmedi.
eflatunpisi
senin izler geçti mi?

Çok geçmiş oldun bence birdahaki seansı beklemeyin bir cilt doktoruna gidin ve rapor alıp dava açın ölü deri olsaydı eyer 15 gün içinde geçerdi. Bende lazer yaptırıyorum bacaklarıma ve 3 seansım yok denecek kadar azaldı emin ve güvenilir yerde yaptırın arkadaşlar benim ilk başladığım yerdede böyle bir durumla karşılaştım bir müşteriyi yakmışlar ve davalık olmuşlar şimdi gelen müşterilerinden imzalı beyan alıyorlar yanarlarsa eyer dava açılmasın diye bu konuyada lütfen dikkat edin ve bu formu doldurup imza alırken olayı anlatmıyorlar lütfen dikkat. Ben giderken tüylerimi kısalttım öyle başladım uzun olan yerleri zaten onlar kısaltıyorlar canınız acıyor zor dayanmıştım işlemden sonra güneş görmemeli ve krem sürebilirsiniz rahatlatmak açısından.

bana yapılan uygulama da alex olmasına rağmen cihazın ucu sürekli tenime değiyordu. çizikler kabuk bağladı, yakında dökülürler sanırım (2 hafta oldu). umarım altında iz kalmaz.

eflatunpisi,
benim çizikler de bayağı azaldı, bir hafta dolmak üzere. Bu arada bölgelerden birine yaptırdığım lazerin IPL olduğunu öğrendim, moralim bozuldu. Neyse kontrol seansında alexe döndüm ama içime oturdu boşa geçen 1 ay. ben lazer yaptırınca 45 günde yeni bir ben olacağım sanmıştım, yani çabucak bitecek sanmıştım.

ben bir kaç şey sorabilir miyim?kontrol seansı herkese mi uygulanır ne demek kontrol seansı?birde tüylerimizi jiletle alıp gidersek yapan kişi tüylerin rengini sertliğini inceliğini nasıl anlayıp ona uygun frekansa getiricek ışını?

Canım; kontrol seansı genelde her uygulayıcı tarafından yapılıyor. işlemden 20 gün sonra yapılıyor. 15 gün içinde dökülenler dökülüyor dökülmeyenler jiletleniyor. yeniden uzayanlar ışınlardan nasibini almamış olduklarını belli ediyorlar. kontrol seansında bu ışın kaçaklarına işlem uygulanıyor.
gelelim ikinci soruna. 3-5 günlük jiletlenmiş halde gidince tüyler kendini belli ediyor genelde. ama emin olmak için ilk seansta "uzatıp gitme- işlemden hemen önce uygulama yerinde kısaltma" şeklinde bir uygulama da yapılabiliyor. ama uygulamaya "sıfır jiletlenmiş" gitmiyoruz. İşte böyle! tek seansta edindiğim izlenimler bunlar..

Merhaba bende uzun girdim alexle atışı yaptıktan sonra peçeteyle silip o senin bahsettigin izleri siliyordu ben meraklıyım sanırım nasıl yapıyorlar dşye bakıyorum uzanın diyorlar dinlemiyorum inşallah geçer ama benim merkezdeki siliyordu bir dahaki seansında bundan bahsedip peçeteyle atışın hemen ardından silmesini rica et bence en mantıklısı bu geçmiş olsun tatlım

selam arkadaşlar, lazer cihazlarda (yani alex gibi) cilde temas yapılmaz ıpl cihazlarda jel kullanılıyorsa cilt ile temas edilir. Uzun tüyler yandığı için cildinize yapışmış dolayısıyla da iz kalmış geçer ama zamanla. jelli uygulamalarda cilt jiletlenir ancak ulase marka ıpl cihazlar alex gibi çalışır ancak farkı başlıktaki aparat sayesinde cilde temas etmez ancak aparat sıfırlanır yani aparatı cildinize değer ve benim için en önemlisi de JELLİ DEĞİLLLL. Soğutucu entegreli ben o cihazla uygulama yaptırıyorum adanadayım. salonların fiyatları çok değişir aynı cihazı kullanmalarına rağmen bana çok farklı fiyatlar verdiler. en güzeli bitene kadar tüm vücut kampanyalar Ulase kullanan yerleri özellikle bulmanızı tavsiye ederim. Bol şans..

teşekkür ediyorum cvp için:)peki bir şey daha sorucam 15gün içinde dökülmezse bu hiç dökülmüceği anlamına gelir mi?birde bana randevudan bir gün önce jilet yap öyle gel dediler ama sen sıfır jiletli gitmiyoruz dedin yani hangisi doğru ben nasıl gidicem:):)

Firdevs Adana'da nerde yaptırıyorsun bende Adana'da yaptırmak istiyorum ancak Adanalı olmadığım için bu işlemi yapabilecek yerler hakkında bilgim yok. Tavsiye edebileceğin ve önermeyeceğin yerler konusunda biligilendirir misin ?

önce ilk soru. alexle yapıldıysa mutlaka dökülür diye düşünüyorum. geçen benimkiler uzundu bazıları yeterince kavrulmamış gibi gelmişti bana; öyle duruyorlardı ama yeni yeni dökülmeye başladı. Daha doğrusu çekince geliyor. kontrole gideceğim için jiletliyorum ben ara ara o yüzden yaprak gibi dökülmüyor.
ikinci soruna gelince ben 2 gün öncesinden jiletleyip gidiyorum. belki uygulama farkı vardır. mantıken kontrolde hangilerine atış yapacağını görebilmesi için tüylerin görünmesi gerekmez mi?
bakalım umudumu kaybetmedim hala. belki bir gün bende... kimbilir...:97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…