Tüyler Ve Polikistik Over

Swett

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
36
Merhaba ablalarım ben 16 yaşındayım , yediğimiz yemeklerden mi genetikten mi bilmem ama 12 yaşında adet görmeye başladım çok erken yaşta . 13 yaşında pcos teşhisi konuldu ben troid için gitmiştim pcos çıktı :D 3 yıldır uğraşıyoruz işte yasmin kullanıyodum fakat damarlarımda şişmeler meydana geldi varis gibi bişeyler çıktı bende bıraktım doktora gittiğimde bırakmamamı söylüyo bende gitmiyorum artık doğal şeylerle baş etmeye çalışıyorum . Her neyse sizlere şunu sormak istiyorum iğneli ve lazer epilasyonlar kalıcı olarak tüylerin yok olmasını sağlıyo fakat pcoslular da da böyle bi şey mümkün mü ilaç kullanmadan ? adet olduktan 4 sene sonra yaptırılıyormuş diye biliyorum yaştan da sıkıntı olur mu ? Biraz uzattım ama kusura bakmayın :)

Merhaba ablalarım ben 16 yaşındayım , yediğimiz yemeklerden mi genetikten mi bilmem ama 12 yaşında adet görmeye başladım çok erken yaşta . 13 yaşında pcos teşhisi konuldu ben troid için gitmiştim pcos çıktı :D 3 yıldır uğraşıyoruz işte yasmin kullanıyodum fakat damarlarımda şişmeler meydana geldi varis gibi bişeyler çıktı bende bıraktım doktora gittiğimde bırakmamamı söylüyo bende gitmiyorum artık doğal şeylerle baş etmeye çalışıyorum . Her neyse sizlere şunu sormak istiyorum iğneli ve lazer epilasyonlar kalıcı olarak tüylerin yok olmasını sağlıyo fakat pcoslular da da böyle bi şey mümkün mü ilaç kullanmadan ? adet olduktan 4 sene sonra yaptırılıyormuş diye biliyorum yaştan da sıkıntı olur mu ? Biraz uzattım ama kusura bakmayın :)

hastalığınla ilgili bişey diyemiceğim geçmiş olsun. 12 yaşında adet görmen gayet normal erken değil yani bende o yaşta ilk adetimi olmuştum asıl iler ki yaşlara kalırsa sorun olur ve kızlarda adet olma yaşı 9-14 tür. bu yaş aralıkları içerisinde görülmeyen adetlerde mutlaka doktora gidilmeli. ayrıca yasmin ağır çok ağır bi ilaçtır. bende kist için kullanmıştım ara kanama vs yaptı o ay adet görmedim bi sonra ki ay da çok fazla kanamam oldu

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim ablacım , benim adetle alakalı hiçbi sorunum yok şükürler olsun gayet düzenli bi şekilde adetimi görüyorum . Bu hastalıkta tek sorunum tüyler benim için her yerimde var ve çok rahatsız oluyorum . Kolumu bacagımı falan alıyorum fakat sadece yüzümü almıyorum ve yüzümdede var yüzdeki tüylerde alındıkça daha fazla çıkıyomuş onun için iğneli veya lazer düşünüyorum bakalım ne olacak

Back