• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüylenme Sorunu

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
35
Sevgili arkadaşlar merhaba...
Benim son aylarda çenemde bir hayli tüylenme var, bunun sebebi, hormonal olabilir mi? Yoksa cildimle alakalı bir durum mudur? Çünkü çok yağlı bir cilde sahibim... Geçen yıl sivilcelerim için cildiyeye çıkmıştım. Doktor adet günümün ikinci günü kan testi yaptı, hormonlarıma bakmak için. Her şey normal dedi, hormon bozukluğum çıkmadı. Kadın hastalıklarına çıkmadım bu yüzden.
Ama bu yıl yaşadığım tüylenme beni ciddi ciddi rahatsız ediyor, adetlerimde düzensizleşme başladı. Ben ne yapabilirim, hangi bölüme çıkmamı önerirsiniz? Ya da çıkmalı mıyım, olağan mıdır, her kadının başına gelir mi bu tarz durumlar ara sıra? Bu durumla karşılaşan arkadaşlarım beni bilgilendirirseniz çok sevinirim...
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

SLMLARR...tahlillerinizi gecen yil yaptirmissiniz..tekrarlamanizi öneririm cünkü güzellik uzmani olarak bu tip hastalarima tahlil öneriyorum..yagli cilt icinde tavsiyem sanirim yagla birlikte sivilce sorununuzda var..cildinizi mutlaka antibakteriyel temizleme mendiliyle, sütüyle ve alkollü tonicle temizleyin..geceleri yari yagli yine eczanelerden bulabileceginiz antiseptik bir kremle kremleyin..sedef sabunu argan sabunuda iyi gelecektir..tüylenmenin en büyük nedeni hormonlardir..gerci günümüzde her sey strese baglaniyor ama etkiside yadsinamaz sevgiler...not: yedikleriniz dikkat edin yagli baharatli findik fistik ve bihassa cok tuzlu cekirdekten uzak durun...

hormon testlerini tekrarlatın fsh,lh,tsh değerlerine bakılsın bunlar arasındaki uyum bozulunca tüylenme olabiliyor geçmiş olsun.

Hiçte normal değil canım bu durum.bende testler filan herşey normal çıkıyor ama her tarafım tüy oldu bıktım valla gitgide artıyor şimdi hamileyim doğduktan sonra endokrine gitcem kadın doğum çok detaylı bakmıyor yaaa

hamilelikte hormonlar büyük degisime ugradigindan bazi hamilelerde tüylenme sorunu ortaya cikabiliyor.Genelde dogum sonrasi normale dönsede hormon tahlilleri yaptirlmali..

SLMLARR...tahlillerinizi gecen yil yaptirmissiniz..tekrarlamanizi öneririm cünkü güzellik uzmani olarak bu tip hastalarima tahlil öneriyorum..yagli cilt icinde tavsiyem sanirim yagla birlikte sivilce sorununuzda var..cildinizi mutlaka antibakteriyel temizleme mendiliyle, sütüyle ve alkollü tonicle temizleyin..geceleri yari yagli yine eczanelerden bulabileceginiz antiseptik bir kremle kremleyin..sedef sabunu argan sabunuda iyi gelecektir..tüylenmenin en büyük nedeni hormonlardir..gerci günümüzde her sey strese baglaniyor ama etkiside yadsinamaz sevgiler...not: yedikleriniz dikkat edin yagli baharatli findik fistik ve bihassa cok tuzlu cekirdekten uzak durun...

Bu konunun uzmanından yorum almak ne güzel :) Aslında yediklerime son günlerde hiç dikkat etmez oldum, bu da tetikleyen nedenlerden bence, haklısınız.. Sınav dönemi çerez, fast food vb.. ürünler çok tükettim...
Cildimi sizin dediğiniz gibi temizlemeye özen göstereceğim, tahlillerimi de gözden geçirmekte fayda var sanıyorum..
Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için... :)

merha bende tuylu birisi olarak soruyorum...normaldede zaten tuylerimvaridi ama son iki yildir bebeyim olsun diye hormon ilaclari kullaniyorum ve tuylerim artik tuylukten cikti resmen sakalim biyigim car yani...biktim yolamaktan...bu ilaclar tuylenme yapiyor deyilmi uzman bulmusken soruyum dedim...lazer yaptiracaktim ama ilac kullandigim icin olmaz yine gelir dedi doktor...sorum gercekten bu ilaclar tuylenme yaparmi??cook tesekkur ederim

Back