• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüylenme için doktor muayenesi

homoViator

Guru
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
1.419
30
358
Arkadaşlar ben salı günü tüylenme için doktora gideceğim. endokrinoloji. ilk etapta bana hangi tahlilleri yapacak? daha önce gidenler yardımcı olursa sevinirim.

canım ben gittim ama endokronoloji uzmanına değil jinekoloğa
şunlar;
korzitol
tsh
t4
t3
serbest testosteron
ay bi kaç tane daha vardı ama onları unuttum canım ya yalnız
bi kaç tanesi ücretli bunların devlet karşılamıyo özel laboratuarlar yapıyor

genelde adetin 3.günü yapıyorlar bu testleri .yani hormon testi yapacaklar benim bildiğim ve en doğru sonuç adetin 2.3.günü yapılır.tüylenmenin sebebi araştırılır ama genelde sebep pko(polikistik over sendromu)

hadi ya :/ beni geri mi gönderecek yani. adet zamanı mı gel diyecek :/

çok emin değilim canım ama bu hormon testleri sadece adet döneminde yapılır istersen netten bir araştır.adet düzensizliği vs.sorunlarında varsa pko olabilirsin ama en iyi cevabı doktor verecektir.sen git olmazsa tekrar gidersin.

Bende hormon testi için gittim
Adetli falan da değildim
Bilemedim şimdi
Sonuçlarımı aldıktan sonra jinekoloğa görünmüştüm

mecbursun güzelim hatta teste gittiğinde kan testinin içeriği bile belli adetinin kaçıncı günü olduğunu yazıyolar yani çok önemli bi ayrıntı bu doktorlar böyle istiyorlar benimde adetime denk gelmemişti muayenem ve bi ay beklemiştim Allah şifa versin tekrardan

rica ederim ama ben sana önce jinekoloğa gitmeni tavsiye derim sonra eğer kadınsal hormonlarında bir sorun yoksa o seni dahiliye,endokronoloji ve cildiyeye yönlendirir

Önce endokrinoloji bölümüne gitmemi söylediler. Doktor tüylenme yapan neden tespit edip ona göre yönlendirecekmiş.

önceden çıkan tüylere doktor bir şey yapamıyormuş. yenilerin çıkmasını önlüyormuş.
sağlık sorunu yoksa ailevidir diye okumuştum.

benim hormonlar dusuktu, ama vudumda fazlasiyla tuylenme vardi artik jinekolog doktor ben bisey yapamam hormonlardan degil ancak cildiyeciye gitmen gerek, ordada kokten yakiliyor epilasyon yani bildigimiz seyler uygulaniyor diye biliyorum

ben yurt disindayim burdaki doktorum oyle demisti ama turkiyedekini bilmiyorum ,yanlis yonlendirme olmasin, orayla ilgilide pek bilgim yok dogrusu

Back