• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvaletle ilgili anksiyete.

yareng

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2024
124
135
18
Merhaba,

Benim bir sorunum var. Ben bir süredir büyük tuvaletimin gelmesinden korkuyorum. Bu sebeple dışarı çıkmaktan, toplu taşıma kullanmaktan, misafirliğe gitmekten veya tuvalet erişimim olmayan herhangi bir yerde bulunmaktan (tuvaletin önünde sıra olan kalabalık bir alışveriş merkezi mesela) korkuyorum. Bu durum yurtdışına taşınmayı planlamamla ortaya çıktı ve taşınınca devam etti ama alakası var mı bilmiyorum. Tüm hayatım, sosyalliğim etkilendi. Uzak bir markete bile gidemiyorum marketlerde tuvalet olmadığı için. Eğer arabayla yola çıkarsam yolda benzinlikleri sayıyorum girebileceğim. Eklemek isterim ki hijyen vs takıntım yok yalnızca tuvalet erişimim olmaması beni tedirgin ediyor. Örneğin trene binebilirim çünkü tuvalet var ama otobüse binemem gibi. Tuvaletin koşullarını pek düşünemiyorum o an. Bağırsaklarıma vs bakıldı İBS gibi fiziksel sorunum da yok yalnızca psikolojik. Zaten altıma yapacak gibi hissettiğimde de yapmıyorum tabi ki, bazen tuvaletim gelmemiş oluyor yalnızca his…Evimizde tek tuvalet var ve eşim girdiğinde de aynı tedirginlikle altıma yapacakmış gibi hissediyorum mesela, ama artık bununla yaşamayı öğrendiğim için hissin gerçek olmadığını biliyorum ve eşim de her tuvalete girişinde bana haber veriyor 😔 Yani bu durum onu da etkilemeye başladı. Birkaç kere bilişsel davranış terapisine başlayıp ilerleyemeden bıraktım, yok mudur daha etkili bir terapi? Bu bir OKB mi, takıntı mı, ilerlemiş fobi mi bunu da merak edip adını koymak istiyorum. Burdan gelecek en ufak bir yardım hayat kalitemi yükseltecek, çok teşekkür ederim.

Ay benzer durumum var. Başka yerde büyük WC gidemem asla. Üç gün kalırım. İcimde tutmaktan hastalanirim ama yapamam 😔 daha uzun kalırsam vay halime. Ya boş AVM ua da cami benzinlik tuvaletine giderim ama başkasının evinde imkansız yani. Umarım güzel öneriler gelir 🤣

Ben bu tarz konularda en kötü ne olabilir ki diyorum. En kötü ihtimal altınıza yaparsınız, bunda binde bir falan. Binde bir ihtimal için, kendinizi sıktığınıza değmez inanın. Zaten böyle şeyler hayatta bir kere başınıza gelir. Bir kere kaçırırsanız, bir daha kaçırmazsınız da takıntınız da kalmaz 🙃

OKB ise tedavi olacak mısınız ilaç tedavisi gibi yani. Bende ilaç kullandığım için sordum bazı takıntılar ilaçsız geçmiyor çünku. Bir uzmana gidin bence hayatı eziyet etmeyin kendinize. Geçmiş olsun şimdiden

OKB ise tedavi olacak mısınız ilaç tedavisi gibi yani. Bende ilaç kullandığım için sordum bazı takıntılar ilaçsız geçmiyor çünku. Bir uzmana gidin bence hayatı eziyet etmeyin kendinize. Geçmiş olsun şimdiden
hamilelikten önce düşünüyordum tam hamile olduğumu öğrendim şimdi de süt verdiğim için ilaç olmaz büyük ihtimalle iki senedir var:( bebeğim için de iyi olmak istiyorum. özel değilse sizin ilaçla geçti ni takıntılı düşünceniz ve neye ilişkindi paylaşmak isterseniz eğer. 🙏🏼

Olur olmadık yerde insanın büyük tuvaleti gelir mi? Çiş değil ki bu; çiş deseniz daha bi anlayacağım. Günlük belli bi saati oluyor büyük tuvaletin; ne bileyim, günün ilk kahvesinden sonra mesela, ya da sabah uyanınca, ilk sigaradan sonra vb... Büyüğümü nasıl eğittiysem dk şaşmaz bakın saat demiyorum, günün ilk kahvesinin yarısında tuvalete giderim (Ne zaman mçtğmı bütün forum bilmese de olurdu ama neyse artık, yazdık :KK53: ) . Çok tuhaf geldi sizin durum. İshal korkusu gibi mi? Tutamam diye mi?

Ben bu tarz konularda en kötü ne olabilir ki diyorum. En kötü ihtimal altınıza yaparsınız, bunda binde bir falan. Binde bir ihtimal için, kendinizi sıktığınıza değmez inanın. Zaten böyle şeyler hayatta bir kere başınıza gelir. Bir kere kaçırırsanız, bir daha kaçırmazsınız da takıntınız da kalmaz 🙃
evet çok haklısınız şu an dışarı çıkabiliyorsam bu sayede. iyice ölçüp biçiyorum örneğin altıma yapsam ne olur diye elbise etek giyemiyorum, bazı yiyecekleri o gün dışarı çıkacaksam yiyemiyorum, kendime diyorum bugün altıma yapsam şöyle eve dönerim şöyle şurda temizlenebilirim vs. düşünceler üretip duruyorum. mesela otobüsteysem diyorum şimdi altıma yapsam şu durakta inerim eşimi ararım filan… ayy inanın çok zor 😓 öyle diye diye gideceğim yere varıyorım

Olur olmadık yerde insanın büyük tuvaleti gelir mi? Çiş değil ki bu; çiş deseniz daha bi anlayacağım. Günlük belli bi saati oluyor büyük tuvaletin; ne bileyim, günün ilk kahvesinden sonra mesela, ya da sabah uyanınca, ilk sigaradan sonra vb... Büyüğümü nasıl eğittiysem dk şaşmaz bakın saat demiyorum, günün ilk kahvesinin yarısında tuvalete giderim (Ne zaman mçtğmı bütün forum bilmese de olurdu ama neyse artık, yazdık :KK53: ) . Çok tuhaf geldi sizin durum. İshal korkusu gibi mi? Tutamam diye mi?
hahaha teşekkür ederim bana yardımcı olmak adına özelinizi açtığınız için😅 mantık olarak ben de biliyorum ki gelmez mesela o gün mutlaka tuvalete gitmeden evden cıkmamaya calısıyorum zaten ama bana deyin ki yakınında tuvalet yok, ya da on beş dakika tuvalete giremeyeceksin mesela… o an biyolojik olarak tuvaletim olmasa da varmış gibi hissediyorum. karnımda ağrı, makatımda baskı😳 O an diyorum allahım tuvalete girmem lazım girmesem altıma yapacağım, ve kendime inandırıyorum bunu çok gerçekçi yaşıyorum çünkü. Sonra diyelim bir tuvalet buldum oturdum ıkındım bağırsaklarım boş da çıkabiliyor, dolu da. Ah ben de çok detaya girdim anlaşılmak için kusura da bakmayın nolur😓

hahaha teşekkür ederim bana yardımcı olmak adına özelinizi açtığınız için😅 mantık olarak ben de biliyorum ki gelmez mesela o gün mutlaka tuvalete gitmeden evden cıkmamaya calısıyorum zaten ama bana deyin ki yakınında tuvalet yok, ya da on beş dakika tuvalete giremeyeceksin mesela… o an biyolojik olarak tuvaletim olmasa da varmış gibi hissediyorum. karnımda ağrı, makatımda baskı😳 O an diyorum allahım tuvalete girmem lazım girmesem altıma yapacağım, ve kendime inandırıyorum bunu çok gerçekçi yaşıyorum çünkü. Sonra diyelim bir tuvalet buldum oturdum ıkındım bağırsaklarım boş da çıkabiliyor, dolu da. Ah ben de çok detaya girdim anlaşılmak için kusura da bakmayın nolur😓
Est. anladım. Psikolojik destek almanızı gerektirecek bir durum gibi görünüyor çünkü fiziksel olarak vücudunuzu ikna edebilecek kadar kaygılanıyorsunuz. Aklıma şey geldi, hiç dışarı çıkamayacak hale geldiyseniz, yetişkin bezi ile deneme yapsanız olur mu ki acaba? Bir süre öyle deneseniz, baktınız tuvalet hissi gelmiyor, güven hissetmeye başlamışsınız, sonra bezi çıkarırsınız? En olmadı böyle bir çare geldi aklıma ama kesinlikle psikolojik destek almanız gerekiyor. Terapiyi bıraktım demişsiniz ama bence bir psikiyatra gidin, derdinizi anlatın olduğu gibi. Doktor da sizi yönlendirsin, ilaç gerekiyorsa ilaç, terapi gerekiyorsa terapi, her ikisi vb. Çözülemeyecek bir şey değil, üstesinden gelirsiniz, ihmal etmeyin ki kendinizi boşuna hırpalamayın böyle.

sosyal anksiyitenin bir cesidi bence.
bende de benzer bir durum vardi - bunun bir hastalik oldugunu öğrendiğim günün ertesi sabahı soluğu psikiyatrda aldim. agorafobiymis, ilacimi kullandim, iyilestim
ibsye bile baktiracak kadar doktor doktor gezene kadar neden psikiyatriye gitmedin ki? canına yazik

sosyal anksiyitenin bir cesidi bence.
bende de benzer bir durum vardi - bunun bir hastalik oldugunu öğrendiğim günün ertesi sabahı soluğu psikiyatrda aldim. agorafobiymis, ilacimi kullandim, iyilestim
ibsye bile baktiracak kadar doktor doktor gezene kadar neden psikiyatriye gitmedin ki? canına yazik
açıkçası okb olduğunu teshis edebilen ya da ilaçla geçeceğini söyleyen bir yönlendirenim olmadı ne doktorlar ne çevremde. keşke biri deseydi psikiyatra git diye. iyi ki buraya yazmışım sanırım ama şimdi de emzirdiğim için ilaç şansım yok😓

Back
X