• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvaletin eğitimimi olur yahuuu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
bence tuvalaet eğitimi diye bişey yoktur,afedersiniz ama kedi köpekmi eğitiyorsunuz, her şeyi oluruna bırakın zamanı geldiğinde zaten söyler .bir şeyin üzerine ne kadar varırsanız o şey kendini o kadar geri çeker,bu durumu psikolojik sorun haline getirmekte sizin elinizde yada normalinden akışına bırakmakta. bir gün gelecek paket paket bezler geride kalacak.zaman hızla akıp geçiyor bence bu çişli günlerinde tadını çıkarmak lazımm.

Tuvalet eğitimi değilde tuvalet alışkanlığı kazandırmaya çalıştım kızıma vede başardım kızım 17 aylık ve artık bezlemiyorum çişi geldiği zaman söylüyor sonuçta tuvalet çocuğa yabancı ve kızım beni tuvalette görerek önce tuvalete alıştı sonra klozete ve sonra da çişini yapmaya tabi kakasını da yapıyor ve hiç zorlanmadım ben çünkü kızımı sadece teşvik ettim yapmaya hepsi bu kadar oda buna olumlu yanıt verdi zaten hazır olmasa reddederdi klozete oturmayı hem çocuğu eğitmeyi kedi köpeklemi kıyaslıyorsunuz tabiiki eğitim verilecek bebeklikten, herşeyi bilerek mi dünyaya geliyorlar...

Son düzenleme:
ama bir şekilde çocuğun tuvaleti kullanması sağlanmalı.

zamanında bezden kurtulmasını sağlamak gerek yoksa, geceleri rahat bir şekilde çişini bezine yapmaya alışacağı için pelvik taban kaslarının tam gelişemeyeceğini ve "gece altını ıslatma" denilen olayın ortaya çıkacağını düşünüyorum.

evet olur tuvaletin eğitimi neden olmasın hem eğitim deyince neden hep zorlama ve baskı aklınıza geliyor onu anlamadım kızım 2 yaşına girmeden sürekli ÖDÜLLENDİREREK nihayet kızımı sürekli pişik yapan hareketlerini kısıtlayan elimde her gördüğünde köşe bucak kaçtığı o bezden de kurtuldu
doğal süreci bekliyelim derken nasıl bi süreç acaba doğa da hazır bez mi vardı?doğal olacaksa hiiç bağlamamamız gerkiyoduki o zaman muhtemenlen 1 yaşında önce öğrenirlerdi çocuklarımız ve aileler bezlerin kolaylığına alışıp bu işi erteliyor 2 yaş sendromuyla özellikle inatçı çocuklarla başedilemez hale giriyor
size doğla sürecinizde başarılar diliyorum
en son bu cümleyi kullanan akrabam biraz şişmanca kıı için bez bulamaz olmuş en büyük kalıplı bezler bile olmayınca 4 yaşında mecburen bırakmışlardı

bence tuvalaet eğitimi diye bişey yoktur,afedersiniz ama kedi köpekmi eğitiyorsunuz, her şeyi oluruna bırakın zamanı geldiğinde zaten söyler .bir şeyin üzerine ne kadar varırsanız o şey kendini o kadar geri çeker,bu durumu psikolojik sorun haline getirmekte sizin elinizde yada normalinden akışına bırakmakta. bir gün gelecek paket paket bezler geride kalacak.zaman hızla akıp geçiyor bence bu çişli günlerinde tadını çıkarmak lazımm.

Ne kadar ayıp,ne kadar kötü bir anne olarak söyledikleriniz.
İnsanın kendini ifade etmesi ancak bu kadar kaba olabilirdi..
Kedi köpek..Tövbe tövbe.
Siz evladınıza vereceğiniz terbiyeyi,eğitimi bu şekilde mi nitelendiriyorsunuz???
Çok ayıp..
Bir anne olarak yakıştıramadım bu sözü size.Kınıyorum.!!

psikolojik sorun haline getirmek derken?çocuk eğitimi deyince sizin aklınıza zorlama-baskı mı geliyor sadece?peki öyleyse bırakalım çocukları hatta okula falanda göndermeyelim...öyle ya psikolojik baskı yapmayalım çocuklara..herşeyi bilerek doğmuyor ya bu çocuklar..tuvalet eğitiminede hiç yeltenmeyelim 5 yaşlarına kadar altlarına yapsınlar öyleyse?bu kezde okul dönemi gelince ben çocuğuma tuvalet eğitimi vererek hiç psikolojik baskı yapmadım,kendi haline bıraktım deriz :)))

kızlar yorumlar harika valla bana söyleyecek pek bişey kalmamış..

siz doğal haline bırakın,nasılsa söyleyecek,psikolojik baskı yapmayın derken acaba öğretmesi size zor geldiği için kendinizce bir bahane üretmiş olmayasınız bana öyle geldide..
eğitim zorlama baskı değildir..kimse çocuğuna zorla öğretmeye çalışmıyor..çocuklar hazır olursa bizde üzerine katıyoruz biraz o kadar..şimdi benim kızım anne çişş diye yanıma gelirken aman kızım çişli bezlerin tadını çıkar daha çok varmı diyeyim..neden illa 2-3 yaşlarını bekleyeyim yazık değilmi onlara kocaman bezlerle geziyorlar yaz günü..nefret ediyor benim kızım bezden.sizin gibi işin kolayına kaçmaya çalışsam ona haksızlık etmiş olurum..

İlginç bir yorum olmuş konu sahibininki. Ve birazda sorumsuzca.

Fazlasıyla saldım çayıra mevlam kayıra vari gördüm sizisengözlerimebaksanab

ve hayatımda ilk defa bir anneden böylesine bir şey duydum.

Tuvalet eğitimi tabiki verilir. Bu sizin rahatınızdan çok çocuğunuzun gelişimi açısından önemlidir. Nasıl olsa öğrenecek çişini söyleyecek diyen bir anne bence kendi rahatı için söylemiştir bunu.Çünkü tuvalet eğitimi cidden zor ve sabır gerektiren bir süreç. Bu süreç zarfında çiş ve kaka kazaları fazlasıyla olacaktır. E böyle olunca bütün iş yine anneye kalacaktır.

Ha siz kendinize nasıl olsa öğrenecek, köpek mi eğitiyorsunuz demeyi yakıştırıyorsanız diyecek başka birşey yok.

Ne kadar ayıp,ne kadar kötü bir anne olarak söyledikleriniz.
İnsanın kendini ifade etmesi ancak bu kadar kaba olabilirdi..
Kedi köpek..Tövbe tövbe.
Siz evladınıza vereceğiniz terbiyeyi,eğitimi bu şekilde mi nitelendiriyorsunuz???
Çok ayıp..
Bir anne olarak yakıştıramadım bu sözü size.Kınıyorum.!!

sen benim anneliğimi eelştiremezsinn emin ol senden daha kontrolü ve eğitimli bir anneyimdir.ben düşüncelerimi açıkladım asıl senin eleştirme tarzın çok ağır itamlarla dolu .

psikolojik sorun haline getirmek derken?çocuk eğitimi deyince sizin aklınıza zorlama-baskı mı geliyor sadece?peki öyleyse bırakalım çocukları hatta okula falanda göndermeyelim...öyle ya psikolojik baskı yapmayalım çocuklara..herşeyi bilerek doğmuyor ya bu çocuklar..tuvalet eğitiminede hiç yeltenmeyelim 5 yaşlarına kadar altlarına yapsınlar öyleyse?bu kezde okul dönemi gelince ben çocuğuma tuvalet eğitimi vererek hiç psikolojik baskı yapmadım,kendi haline bıraktım deriz :)))

5 yaşına kadar altına yapan çoçuk hiç görmedim ve duymadım 3 ayşında zaten istesende istemesende söylüyorlar. ama tuvalet eğitimi adı altında yapılan baskıdan dolayın kakasını ve çişini günlerce yapmayan vede kapı arkasına kaçıp gizli gizli yapan çoçuk çok gördümm.

ayrıca ben kendi düşünce fikirlerimi yazdım, burda resmen biri bize ters gelen bişi yazsında taşlıyalım diye bekliyorsunuz çok yazık,z biraz başkalarınında yazdıklarına saygı gösterinn...

kızlar yorumlar harika valla bana söyleyecek pek bişey kalmamış..

siz doğal haline bırakın,nasılsa söyleyecek,psikolojik baskı yapmayın derken acaba öğretmesi size zor geldiği için kendinizce bir bahane üretmiş olmayasınız bana öyle geldide..
eğitim zorlama baskı değildir..kimse çocuğuna zorla öğretmeye çalışmıyor..çocuklar hazır olursa bizde üzerine katıyoruz biraz o kadar..şimdi benim kızım anne çişş diye yanıma gelirken aman kızım çişli bezlerin tadını çıkar daha çok varmı diyeyim..neden illa 2-3 yaşlarını bekleyeyim yazık değilmi onlara kocaman bezlerle geziyorlar yaz günü..nefret ediyor benim kızım bezden.sizin gibi işin kolayına kaçmaya çalışsam ona haksızlık etmiş olurum..

konuyu saptırmalayımm lütfenn

İlginç bir yorum olmuş konu sahibininki. Ve birazda sorumsuzca.

Fazlasıyla saldım çayıra mevlam kayıra vari gördüm sizisengözlerimebaksanab

ve hayatımda ilk defa bir anneden böylesine bir şey duydum.

Tuvalet eğitimi tabiki verilir. Bu sizin rahatınızdan çok çocuğunuzun gelişimi açısından önemlidir. Nasıl olsa öğrenecek çişini söyleyecek diyen bir anne bence kendi rahatı için söylemiştir bunu.Çünkü tuvalet eğitimi cidden zor ve sabır gerektiren bir süreç. Bu süreç zarfında çiş ve kaka kazaları fazlasıyla olacaktır. E böyle olunca bütün iş yine anneye kalacaktır.

Ha siz kendinize nasıl olsa öğrenecek, köpek mi eğitiyorsunuz demeyi yakıştırıyorsanız diyecek başka birşey yok.
okuyup gülüyorumm sağdece nede çok biliyorsunuz böyle bi anne görmediysen gör bakalımm işte burdayımmm.

arkadaşım beşikten mezara kadar eğitim hayatın her alanındadır. hatta bebeğin ilk eğitimi ve terbiyesi onu yaparken besmele çekerek ilişkiye girmektir ve bu da bir eğitimdir. dinen ve ilmen eğitim mutlaka olmalıdır yoksa senin tabirinle etraf başıboş kedi köpeklerden geçilmez. o zaman çocukları strese sokmayıp okula da göndermeyelim ne dersin? hayat mektebini okusunlar nasılsa kendi kendilerine öğreniyorlar ya.akannehir

bende kızıma bırbucuk yasında ogrettım vede hıc zorlanmadım tabı herkesın cocugu aynı yasta ogrenecek dıye bıseyde yok bu cocuktan cocuga degısebılıyor ama derımkı yası ne olursa olsun eger cocugunuzda bu konuda egılım varsa daha erken dıye ertelemeyın bırazcık sabır yetıyo

İlk defa böyle birşey okudum ve duydum çok ilginç bir annesiniz
Kesinlikle yanlış anlamayın kötü bir anlamda demiyorum..:olmaz:
Böyle düşünmeniz farklı..

arkadaşım beşikten mezara kadar eğitim hayatın her alanındadır. hatta bebeğin ilk eğitimi ve terbiyesi onu yaparken besmele çekerek ilişkiye girmektir ve bu da bir eğitimdir. dinen ve ilmen eğitim mutlaka olmalıdır yoksa senin tabirinle etraf başıboş kedi köpeklerden geçilmez. o zaman çocukları strese sokmayıp okula da göndermeyelim ne dersin? hayat mektebini okusunlar nasılsa kendi kendilerine öğreniyorlar ya.akannehir

yuh artık bi konuda bu kadar saptıtrılmaz ki bee..

kimse konuyu saptırmıyor..bu kadar insan mı yanlış düşünecek..bir Allahın kuluda haklısın demedi sana..sende haksız olmayı yediremiyor ve herkese saldırıyorsun bence..yapılan yorumlar gayet mantıklı çünkü..

Back