• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimine gece gündüz bir andamı başlanmalı???

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
benimde oğlum şuanda tam 2 yaşında yeni girdi ve tuvaletini lazımlığa yapmaya 22 aylıkken başladı ve halada yapıyor söylüyor benim biriciğim o,,ve evet sabır gerekiyo bazen annelere ama şükür ben hiç yaşamadım benim oğlum hep söyler yanlızca şuan geceleri bağlıyorum bez okadar oda olsun artık dimi,,bide ufak kızım var bide 11 aylık bana dahada sabır lazım ama anlıyo sanki benim bide kardeşiyle ilgilenmem gerektiğini hiç üzmüyo okonuda beni canım ,,ve çocuğa dövücem söyle falan denirse olmaz ozaman dahada inada biner korkar yok ben tasvip etmiyorum durun bi çiş diyo oğlum gidip geliyim heheheh geldim valla ablamın 7 yaşında oğlu var ve annesinden korkusuna hala geceleri altını ıslatıyo kızlar yapmayın çok kızıyomuş sabahları altına neden yaptın diye dövdüğüde oldu hep yeğenim söylüyo ve bana demiştiki geçenlerde teyze sende bugün kalmak istiyorum ama kalamamki kızarsın bana dedi bende neye kızıcam diyince hani ben geceleri altıma yapıyorumya bazen ondan dedi okadar kötü oldumki tatlım ben annenmiyimde kızıcam korkma gerekirse bez bağlarım demiştim utanmış ama sevinmişti siz siz olun yavrularınıza bu konuda kızmayın,,

ve ben dediğim gibi geceleri bağlıyorum daha çünkü kaldırırsam çok kötü ağlıyor ve kardeşide uyanıyo oyüzden onu biraz ertelemek zorundayım eh olsun okadar ama bezi arada ıslak olmuyo mutlu oluyorum ama herzaman değil:59:

Ben de bu hafta başında başladım. İlk gün kendisi bezini çıkarıp çırılçıplak dolaşmaya başladı ve ben de bağlamadım. Zaten sevmemeye başlamıştı. Çamaşırını giydirip pantolonunu giydirince çok mutlu oldu. Hemen bahçeye çıktık. Tabi zaman ilerledi ve bizimki altını ıslattı. Ama oyundan umursamadı bile. Neyse, eve döndük. Üç-beş kere yarımşar saatlik aralıklarla büyük bir sevinçle oturağa ve kavanoza yaptı. Sonra bıkmaya başladı. Ben süreyi uzattım, bu sefer de altına kaçırdı. Ve ilk defa rahatsız oldu. Hemen değiştirdik üzerini. Ona üzülmemesini, zamanla alışacağını söyledim. Ama onu yakalayıp banyoya götürdüğüm anda çiş yok diyor. Ben diller döküyorum, oyunlar çıkarıyorum, ödüller koyuyorum, öyle yapıyor. Üç gün sonra yani dün akşam kendisi çiş dedi. Ama gel yapalım deyince kaçtı. Babasına sığındı :) ve orada yaptı. :)) Tabi ufak çapta arıza çıkardı babamız. Ama anne tavuk duruma el koydu. Sonra bir daha çiş dedi ve bu sefer kaçmadı. ;) Zaten yaptırıp uyuttum. Uyurken de bezlenmek istemedi. Ama uyuduktan sonra bağladım. Sabah da ıslaktı bezi. Ve bugün 5. gün. Çişini yapmış olmasına rağmen mama sandalyesinden patır patır sesler geldi. Aşırı yani. Ve hiç umursamadı da. Yani tam oldu galiba demişken başa mı döndük ne ?! Zaten kakasını tuvalet hariç her yerde yapıyor. Sonra mutlaka görmek istiyor. Seviyor. Mümkün olsa alıp okşayacak :S
Bu arada aşırı su içerdi, korkumdan gıdım gıdım veriyorum. O da kabız oluyor. Sonra süt içerek uyurdu biberonla. Haliyle onu da bıraktık. Memeden ikinci defa kesilmiş gibi oldu, uyutmakta çoooook zorlanıyorum ve çooooook inatlaşıyor. Sırf inadından tuvalete yaptırana kadar canım çıkıyor. Her defasında önce bir itiraz ediyor. Ödül işe yarıyor. Ben de ben istiyorum ki, hiçbir şeye gerek kalmadan hemen yapıversin ama yooook.
Bakalım ne zaman alışacak? Dualarınızı bekliyorum.

Bu arada hep ayakta yapıyor çişini. Oturağa oturup çiş yapmayı istemiyor. Acaba böyle mi sürüp gider, yoksa alışır mı zamanla oturarak yapmaya? Kakasını bile ayakta yapıyor. Tabi kiloduna.

çok teşekkürler...
çok kararsız kaldım bazıları diyor bezledim bazıları tamamen bezi unutturdum hiç bezlemedim valla bakalım başlıcaz mecbur bir şekilde.
o kadar zor geliyoki........

benim fikrim de gündüz ciş kaçağı 1-2 ye inidiği zaman gecede bezlememek
ama siz yinede iç sesiniz ne diyosa onu dinleyin.. umarım çabucak alışır

Benimde 3 yaşını 4 ay geçmiş bir oğlum var, ama yaşıtlarına göre daha bebeksi herşeyi bilip konuşmasına rağmen tuvalet eğitimini hep erteledik.Ama kardeşi yolda olduğu için artık alıştırmak istiyordum, nihayet bugün kendiliğinden bezini çıkartınca çişim geldi dedi, bir heves banyoya gittik.Ve küçük çişini kavanoza yaptı klozetten ise hala çekiniyor.Ve şimdi uyurken bezledim.Ben çocuğun hazır olduğu zaman hiçbir zorluk çıkarmadan öğreneceğine inanıyorum tabiki kızmadan ve azarlamadan annelik sabır işi arkadaşlar...

Bence gündüz çiş kaçağı kalmadığı zaman gündüz uykusundan kuru kaldığı zaman gecede bezi eskiye nazaran kuru olduğu zaman gece bezini çıkartmak lazım diye düşünüyorum.Ayrıca her çocuk gece çişe kalkmayı kabul etmeyebiliyor agresif olabiliyor çişe kaldırdığında

biz 2aydır başladık wc ye 2haftadır falanda gece bezlemiyorum 2-3gece ıslattı altını ama rahatsız oldu galiba bıraktı şimdi çok şükür banada çok zor geliyodu ama sadece çocuğun hazır olmasını beklemek gerek baska türlü olmuyo arkadaslar...ben 3.denemede basardım ancak.:66:

Back