• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimine gece gündüz bir andamı başlanmalı???

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

aliye_88

oğlum ve kızımla:))
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2010
611
1
296
2 yaşını 2 ay geçmiş olan kızım için artık tuvalete gitmenin vakti geldiğini düşünüyürum.
sormak istediğim şu,gündüz bezlemeyi bırakınca gecedemi bırakmalıyım yoksa gündüz eğitimini tamamladıktan sonramı gece bezlemeyi bırakmalıyım.
çok kararsızım tuvaleti daha yeni tanırken gece uyku sersemliğiyle tuvalete yaptırabilirmiyim bilmiyorum
tecrübeli olanlar nasıl başardınız anlatın.
birde biyerlere giderken bezlemek iyi olmaz diyolar.buna ne diyorsunuz.
teşekkürler

benim kzımda 28 aylık ve inatla wc ye gitmeme konusunda ısrarı bende nasıl eğiteceğimi bilmiyorum ama havalar biraz daha ısınsın başlayacam bir şekilde inş. gözümde büyüttüğüm kadar zorlanmam...

28 aylık bebek daha gündüz bile söyleyemezken gece çok zor benim kuzenlerim gündüz söyledikleri halde gece bezlendiler
bence daha erken gece bezlemeye devam edin ileriki zamanlarda çişini yaptırır uyutursunuz
Gecede altına naylon muşamba türü bişey serersiniz yada çiş külodu tamamdır

çok teşekkürler...
çok kararsız kaldım bazıları diyor bezledim bazıları tamamen bezi unutturdum hiç bezlemedim valla bakalım başlıcaz mecbur bir şekilde.
o kadar zor geliyoki........

çok teşekkürler...
çok kararsız kaldım bazıları diyor bezledim bazıları tamamen bezi unutturdum hiç bezlemedim valla bakalım başlıcaz mecbur bir şekilde.
o kadar zor geliyoki........

benimde kafamda aynı sorular dönüp duruyor
benim arkadaşım bir anda bıraktı oğluna
gece uyandırıp tuvalete götürüyordu
ama nasıl uyandırıcaz ayrıca benim kızım uyanınca çok huysuz oluyor
kıyameti kop52:arır gece bidahada uyumaz :

Benim kızım iki yaşında tuvalet alışkanlığına başladığımızda ilk zamanları gece bağladım ancak kısa sürdü bu bir süre sonra gece de bağlamamıştım sadece altına sıvı geçirmeyen çarşaf sermiştim olur da alışana kadar kaza olursa diye maşallah şimdi yatarken çişimizi yapıyoruz bir daha sabaha kadar kalkmıyor çişe eğer akşam üzeri sıvı biraz fazla tüketmişse gece çiş diye kalkıyor ve yapıp geri yatıyor ben hiç gece uyandırıpta tuvalete götürmedim kendisi eğer varsa söylemeye alıştı yoksa zaten sabah kalkınca yapıyor:))Bu tuvalet eğitimi ilk başlarda biraz yıpratıyor ama alıştıktan sonra bana da onada çok kolay çünkü artık rutin bir olay oluyor ve ben başından beri kızımı hiç zorlamadım sadece kızımı teşvik ettim en çokta beni gördü görüpte öğrendi yani tabi teşvik etmek çok önemli ama hiç zorlamadan:emir_bebek:

Canım benim oğlumda 3 yaşında tuvalet alışkanlığına başladı yeni çok şükür bir sıkıntımız yok. Gündüzleri söylüyo yatmadan önce yaptırıyorum tuvaletini gece boyunca hiç kalkmıyor. Yani gündüz söylemeye başladıgı zaman gecede yapmadı oğlum.ben bezlemedim uzmanlarda altı bezli çocugun guven duyup altını ıslata bilecegini söylüyorlar koruyucu al yatagına yerleştir ama altını bezleme bence ... Geceleri sende öyle bir dene ilk gündüz yapmaya başlasın gerisi kendiliginden gelir kafana takma:49::49:

benm kzım 25 aylık biz 3 hafta oluyo wc ye alıştıralı ben sadece 1 hafta gece taktım sonra bi daha takmadım bence 2 bir daha ii oluyoo gündz çoçuk alışıyo sen gece altını bağlıyosn bu sefer ikilemde kalıyo beze güvenerek altına kaçırabilir bence 2 si birden olsn

benim kızımda 28 aylık birkaç gün önce kendiliğinden tuvaletini söylemeye başladı ama ben birkaç haftadır sabahları uyandığında wc ye götürüyordum yapıyordu çişini ve ayrıca beni hep tuvalete otururken falan görüyordu biranda kendiliğinden söylemeye başlaması çok mutlu etti beni. gerçekten çok korkuyordum bu konuda nasıl öğreticem diye... şimdi banyoya bir bonibon draje çikolatalardan koydum her tuvaletini yapışta sürpriz olarak 1 tane veriyorum ona yapmayınca yok...ama geceleri bezliyorum şimdilik çünki sabah bezi dolu dolu kalkıyor hatta dün gündüz uykusuna tuvaletini yaptırıp bezsiz yatırdım nasıl olsa kısa uyuyorya gündüzleri yapmaz sandım ama tedbir için altına su geçirmez büyük bir örtü serdim uyandığında her yeri ıslaktı kendiside şok oldu ik defa ıslaklığı bacaklarında falan hissettiğinde aaaaa ben yapmadım su dökülmüş diyo bana aklıca üste çıkacak ya...ve tabi doğru duşa gittik ama hiç kızmadım olur annem bir daha söyle sen çişin geldiğinde falan dedim ne uzun yazdım yani kısaca gündüzleri söylüyoruz ama gece için daha başlamadık şimdilik umarım onuda kendiliğinden bırakır...çünki uyku sersemliği onu tuvalete götürsemde sinirinden yapmaz otur ondan sonra sabaha kadar eylülün uykusu gelecekte uyuyacak diye...

benim kızımda 2bucuk yasında bende bugün basladım şimdilik iyi ama gece bağladım bi arkadasım gece uyuduktan sonra bezlememi söyledi farketmesin diye bakalım yaa Allah hepimize kolaylık versin...

benimde 2. günümdü bugün,çok gergin oluyorum.bugün düne göre daha iyiydi,gece altını bezlemedim.ama çiş yapmıştı altına,gece uyandırsammı diye düşünüyorum ama yazık küçücük daha,27 aylık.bugün bi kez çis deldi dedi,onun dışında 3 kez altına çiş yaptı,hep ben götürdüm,lazımlığı oturma odasına götürdüm malum havalar okadar sıcak değil.bakalım allah yardımcımız olsun,hakkaten anne olmak çok zor.

bence ikisine der aynı anda başlamalı
2 yaşını 2 ay geçmiş olan kızım için artık tuvalete gitmenin vakti geldiğini düşünüyürum.
sormak istediğim şu,gündüz bezlemeyi bırakınca gecedemi bırakmalıyım yoksa gündüz eğitimini tamamladıktan sonramı gece bezlemeyi bırakmalıyım.
çok kararsızım tuvaleti daha yeni tanırken gece uyku sersemliğiyle tuvalete yaptırabilirmiyim bilmiyorum
tecrübeli olanlar nasıl başardınız anlatın.
birde biyerlere giderken bezlemek iyi olmaz diyolar.buna ne diyorsunuz.
teşekkürler

tuvalet eğitimine başlayan arkadaşlar, ne alemdesiniz ne olur onu da yazın,
bizde bugün başladık 2,5 yaşındaki oğlumla, tuvalete oturuyor ama oraya hiç çiş yapmadı, şu saate kadar 10 kez falan altını ıslattı, 2 kez de kaka yaptı,
çok ümitsizim, sadece 2 kez yaptıktan sonra çiş yaptım dedi, hiç hazır değil anladığım kadarıyla ama pipi ucunda darlık var o yüzden bez olduğu sürece enfeksiyondan kurtulamıyoruz,

buraya yazan arkadaşlar neredeyse eğitimi tamamlamıştır, neler yaşadınız bu süreçte merak ettim

buraya hep tuvalet eğitimine başlayan tecrübesiz anneler yazmış. neredesiniz tecrübeli anneler? lütfen yardım edin. biz de başlayalı 3 gün oldu.geceleri bağlıyorum gündüzleri bazen o söylemeden götürüyorum, bazen de yarısını altına yapıyor geri kalanını lazımlığa yapıyor. bakalım daha kaç gün böyle geçecek...

benim kızım da 2,5 yaşında ilk kızım ve olabildiğince tecrübesiziim tuvalet eğitimi konusunda:60:

başlamam gerek biliyorum ama korkumdan başlayamıyorum ya beceremzsem diye:44:

mayısta başlarım diyordum, mayıs geçti, şimdi haziran da başlarım diyorum:84: bakalım temmuz a kaydıracak mıyım:37:

oncelıkle hepınıze kolay gelsın.bana gore cocuk buyutmenın en zor kısmı bu tuvalet egıtımı.yanı benım en zorlandıgım durum buydu.ama basladıysanız pes etmeyın derım ben cunku bu egıtımı ne zaman verırsenız verın bı 1 hafta 10 gun heryerden cıs temızlıyceksınız.tabı belkı daha kolay atlatanlar vardır ama en kotu ıhtımal 10 gun buna katlanıcaksınız.ondan sonra hersey daha kolay oluyo.oglum 3 bucuk yasında hala bazen kazalar olmuyo dııl ama cok daha rahatız.ben gunduz ve geceyı aynı ande bıraktım.ama gece en az 3 kez kaldırdım tuvalete.1 ay sonra gece kalkıp o bızı uyandırmaya basladı.yanı demem o kı cıs temızlemekten gınaa gelıyo ama sabır edın.ınsan hıc bıtmıcek sanıyo ama en kotusu benım oglumdu oda 10 gun srdu.hepınıze tekrar kolay gelsın.....:65:

benim oğluma 2 yaşına girdikten sonra alıştırdım.Sadece gündüz bağlamamakla olmaz,gece de bağlanmamalı bence ki alışsın.Ben önceleri gündüz aklıma geldikçe götürdüm,gece de ara ara kalkıp tuvalete götürdüm.Sonra kendi güzdüzleri söylemeye başladı.1.5 ay sonra 3 yaşında olacak,geceleri yine bir kez kaldırırım.Yakında onu da bırakmayı düşünüyorum.Altına kaçırdığı olacak elbet ama yılmamak lazım,kolay gelsin.

Son düzenleme:
oncelıkle hepınıze kolay gelsın.bana gore cocuk buyutmenın en zor kısmı bu tuvalet egıtımı.yanı benım en zorlandıgım durum buydu.ama basladıysanız pes etmeyın derım ben cunku bu egıtımı ne zaman verırsenız verın bı 1 hafta 10 gun heryerden cıs temızlıyceksınız.tabı belkı daha kolay atlatanlar vardır ama en kotu ıhtımal 10 gun buna katlanıcaksınız.ondan sonra hersey daha kolay oluyo.oglum 3 bucuk yasında hala bazen kazalar olmuyo dııl ama cok daha rahatız.ben gunduz ve geceyı aynı ande bıraktım.ama gece en az 3 kez kaldırdım tuvalete.1 ay sonra gece kalkıp o bızı uyandırmaya basladı.yanı demem o kı cıs temızlemekten gınaa gelıyo ama sabır edın.ınsan hıc bıtmıcek sanıyo ama en kotusu benım oglumdu oda 10 gun srdu.hepınıze tekrar kolay gelsın.....:65:

sizin adınıza çok sevindim. bizde dün başladık oğlum 3 yaşında fazla zorlamadan konuşarak ikna ettim tuvalete oturmayı hiç istemiyordu çok ağlıyordu bende oturur ve çişini yaparsa ona sürpriz yapacağımı söyledim öylelikle biraznaz - caz yaptı oturdu çişini yaptı ve çok şaşırdı çişini görünce ee bezin içinde nerden ne çıkıyor bilmiyordu. bugünde kakasını yaptı. sık sık ben götürüyorum onu tuvalete alışsın diye. bugün kaşla göz arasında 3 kez arka arkaya altına yaptı. ama yatarken bezliyorum ilk önce çişin ne demek olduğunu öğrensin nasıl geleceğini anlasın bana gündüz çişini söylesin sonra gece uyandırıp yaptıracağım. bu iş sabır işi hemen strese girdim aynen sizin dediğiniz gibi bu durum ne kadar böyle sürecek ne zaman bitecek merak ediyorum :59: hayırlısı olsun bakalım.

Back