işte öyle öyle fark edecek ne kadar dolunca altına yaptığını
şöyle düşünün sizi yarım saatte bir tuvalete götürsek ne kadar çok birikirse altınıza yapacağınızı öğrenemezsiniz ki
çişimiz gelir ama o an ortam uygun değilse tutarız ama bir süre sonra tutamayacağımız açıktır işte o süreden sonra tuvalete gitttttmemm lazım deriz
ama çocuğa daha çişi gelmeden ya da az geldiğinde tuvalete götürdüğümüzde o tutma çizgisini bilemez
ben tuvalet eğitiminde oğlumun altını ilk açtığımda pipisinden akmaya başladığında su dedi
hayır dedim o su değil çiş
çişimiz geldiğinde senin tuvaletin var ya ona yapmamız lazım
bir iki suladıktan sonra çiş dedi gittik yaptı
arada da kaçırdı
ama kontrol tamamen onda idi
sabah kalkınca gece yatmadan ve dışarı çıkmadan tuvalete gidilir
bu yetişkinlerin de uyguladığı klasik kural
onun dışında hatırlatmadım
her çocuk farklı tabii ki kimisi biraz daha desteklenmek ister vs
ama ben tuvalete gitmeyi sıradanlaştırmayı tercih ettim
yani tuvalete çişini yapmak böyle alkışlanacak, hediyelere bağlanacak bir olay değildi bizim evimizde
ama tuvalete gitmek, çişi gelmek, kakası gelmek evde tabu da değildi
çişi gelen çişim geldi der ve tuvalete giderdi, kapılar kapatılıp kilitlenmezdi
orada olana gizem katılmazdı
yanlış anlaşılmak istemem, bunlara hatalı da demem ama özellikle bu sıkı mahremiyet eğitimlerinin çocukların yaşları da büyüdükçe tuvalete farklı anlamlar yüklemeye neden olduğunu düşünüyorum
yani nasıl mutfakta yemek yapılıyorsa tuvalette de çiş yapılıyor
aynı olağanlıkta
aslına rahatsız olmalı ki fark etmeli bence gayet fark ediyor rahatsız oluyor
çişin gelince yapmadan söyle diye teşvik etmek önemli
kızınız muhtemelen kıyafetlerini de indirebilir
kendi yapmasına uygun imkan tanıyın ama işte elin kirlenir vs denmesin o geriletiyor
burada hep yazarım oğlumun gittiği anaokulunda çocuklar tuvalete yalnız giderdi
oğlum 37 aylıktı ilk başladığı gün bir kere öğretmen götürüp göstermişti sonra tekrar götürmemişti bile
aynı sınıfta 28 aylık çocuk da 32 aylık çocuklar da vardı aynı şekilde kimseyi tuvalete götürmüyorlardı gösteriyor öğretiyorlardı herkes kendi gidiyordu
100 taneden fazla çocuk olan bir yerde bu serbesti olabiliyorsa evde de rahat rahat halleder
lazımlık ya da tuvalete kolay ulaşım önemli
klozette mutlaka çocuk adaptörü olmalı
bir de mesela bu el ile eklenen süslü olanlar var ya onlarda anneye ihtiyaç oluyor yine ama anne çocuk kapak denilen çift kapaklıların kullanımı daha rahat
Not: çenem düşmüş kusuruma bakmayın