- 18 Temmuz 2017
- 1.347
- 1.878
- 83
- Konu Sahibi Mrsduygusl
-
Ben bi yerde okumustum surekli kaldirmayin bir sure sonra yataga yapacagini bilseniz bile bir sure sonra kalkmamayi ogrensin diye uyandirmayin yaziyordu o yuzden merak ettim.merhaba bende kizima 30 aylikken verdim suan 40 aylik 2 3 aydir geceleri kendide uyaniyordu ama ben her ihtimale karsi kaldiriyordum.
hemen hemen son 1 aydir kendi uyaniyor.
ilk zamanlar cise gozleri acikken yani uyur modda degilken uyandirarak goturuyorsunuz, mesela ilk 4 saatte bir goturuyorsaniz bunu kademeli olarak arttiriyorsunuz 5 saatte bir gibj.Ben bi yerde okumustum surekli kaldirmayin bir sure sonra yataga yapacagini bilseniz bile bir sure sonra kalkmamayi ogrensin diye uyandirmayin yaziyordu o yuzden merak ettim.
Ilk baslarda sık sık götürdüm tabi şimdi daha seyrek gidiyoruz. Bence çocuktan çocuğa fark eder.Benimkiler artık büyük ama gece kuru kalkmaya başladıklarında eğitim vermeye başlamıştım. Oğlumu bir defa gece kaldırdım ağlama krizi geçirdi bir daha kaldırmadım, gece kaçırması da hiç olmadı. Normalde eğitimin ilk 7 günü içinde çocuk sıkıştığını belli edecek şekilde hareket etmeye başlar, siz çok sık götürüyor olmalısınız ki bu işareti almamışsınız hiç
Anladim diun gece kaldirmadim yatagina yapmis sabah kalkinca tuvalete gittik her zamanki gibi bakalim deniyorum bende.ben gece hiç kaldırmadım. nasıl başlarsanız öyle gider bence. ama kızım eğitime başlamadan bir süre önce de kuru kalkıyordu çoğu zaman. kaslarını yönetebiliyorlar aslında gerekli önlemlerle kaldırmadan deneyebilirsiniz. kazalar olsa da çok çabuk öğreniyorlar
Kaka durumu ne alemde peki. Bizim 6 gun oldu egitim. Bugun ilk kez kakasini altina yapti ama devamini tuvalette getirdiAllah kolaylik versin. Gece benimkinin bezindende taşma oldugu icin aylardir alez var zaten benimkide daha soylemiyor ama ilk gunlere gore daha uzun surede çişe gider olduk kazalar sut icmisse bende zaman gecirmissem 1 en fazla 2 defa oluyor gecede kaldirmamaya baslamayi dusunuyorum. Gunduz işini tamamen hallettigimde mi kaldirmasam diyorum bi yandan da bilemedim dogrusu. Alissin da istemiyorum ayni saatlerde kalkmaya.
O istemeden siz götürmeye devam.ederseniz alışkanlık haline getirebilir bi süre sonra onun söylemesini yani kontrolü altına kaçırmasını göze alarak ona bıraksanız çok iyi olur ben gündüze öğrettim gece de hiç kaldırmadım gündüz öğrenince gece de altını islatmamaya başladı bu süre gece gündüz toplamda bir hafta sürdü ve alıştı bittiArkadaşlar merhabalar 30 aylık kızıma tuvalet eğitimi veriyorum 10 gün kadar oldu daha söylemıyor ama götürünce tuvalete yapıyor. 1 haftadır gece 1 kez tuvalete kaldırıyorum çişini yapıp yatıyor sabah kuru kalkıyor çok şükür. Gün içinde 1-2 defa kazalar oluyor arada. Size sorum ne kadar süre gece kaldırmalıyım? Birde sizlerinki hemen söyledi mi veya ne kadar sure sonra soylemeye başladı?
Ben eskiden de ara sıra ıkınması olduğunda tuvalete yaptiriyordum o yuzden pek sorun yaşamadık. Egitim sirasinda ilk zamanlar farketmezsem birazini yapmis oluyordu kilotuna gerisini tuvalate yapiyordu. Simdi çişe gittigimiz zaman yapiyor kakasini.Kaka durumu ne alemde peki. Bizim 6 gun oldu egitim. Bugun ilk kez kakasini altina yapti ama devamini tuvalette getirdi
3. günden sonra geceleri 1 defa kaldirdim gecede çişi gelirse tuvalete yapılacağını anlasın diye şimdi ise alışmasın diye 2 gundur kaldirmiyorum ama yatagini islatiyor. Buna ragmen aynen devam mi etsem bilemedim.O istemeden siz götürmeye devam.ederseniz alışkanlık haline getirebilir bi süre sonra onun söylemesini yani kontrolü altına kaçırmasını göze alarak ona bıraksanız çok iyi olur ben gündüze öğrettim gece de hiç kaldırmadım gündüz öğrenince gece de altını islatmamaya başladı bu süre gece gündüz toplamda bir hafta sürdü ve alıştı bitti
Gündüz tutmayı öğrenince gece otomatik olarak öğreniyorlar ekstra cabaya gerek yok sabah kalkar kalmaz ilk iş hemen tuvalete götürün gece birikeni yapar. alez çarşaf yıkayacaksanız bi süre o kadar bezlemeyin bile gece ki bu işin kilit noktası burası aslında. Bi kere kaçırsın bi kere tuvalete yapsın oof ya yine altına kaçırdı diye endişelenmeyin biz ne kadar normal algılarsak o kadar cabuk zamanda ogreniyorlar bi de bi model oyuncak edinebilirsiniz bizim pepemiz var pepenin cisi gelmis hadi pepe cise abimiz sen de yapsana bak ne guzel yapti rahatladi gibi sevimli hale getiemistik3. günden sonra geceleri 1 defa kaldirdim gecede çişi gelirse tuvalete yapılacağını anlasın diye şimdi ise alışmasın diye 2 gundur kaldirmiyorum ama yatagini islatiyor. Buna ragmen aynen devam mi etsem bilemedim.
Ben bi yerde okumustum surekli kaldirmayin bir sure sonra yataga yapacagini bilseniz bile bir sure sonra kalkmamayi ogrensin diye uyandirmayin yaziyordu o yuzden merak ettim.
Bizimki kakasindan korkuyor ya 17 ayliktan beri goturuyorym deniyorum yok hep kakasindan korkuyor. Geliyor belli zorla tutuyor yapmiyor.Ben eskiden de ara sıra ıkınması olduğunda tuvalete yaptiriyordum o yuzden pek sorun yaşamadık. Egitim sirasinda ilk zamanlar farketmezsem birazini yapmis oluyordu kilotuna gerisini tuvalate yapiyordu. Simdi çişe gittigimiz zaman yapiyor kakasini.
Gunduz hatirlatma yapmayalim mi yani sizce. Valla benimki soylemiyor ki bazen unutuyorum hemen altina yapiyor cok rahatsiz olup hemen yanima kosuyorBen hiç kaldırmama taraftarıyım
Oğlum meme emiyordu tuvalet eğitimi verdiğimde
Üstten Emer alttan yapar sanmıştım ama yapmadı hiç gece kaldırmadım
Gece kazası da yaşamadık bir seferinde sabah kalktığında babaannem beni lafa tuttu tuvalete götüremedim o zaman yapmıştı onun dışında kalktıktan sonra da kaçırmadı koştu tuvalete
Gündüz de siz götürme sorumluluğunu almayın
O ne kadar tutuyor ne zaman kaçıyor kendi fark etsin ki alışsın
Kolay gelsin
Gunduz hatirlatma yapmayalim mi yani sizce. Valla benimki soylemiyor ki bazen unutuyorum hemen altina yapiyor cok rahatsiz olup hemen yanima kosuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?