Tuvalet eğitimi

Sansebastin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2020
40
7
30
Merhabalar 25 aylık oğlum var tuvalet eğitimi veriyorum.Tuvalete oturup çişini kakasını yapıyor fakat ben oturtursam yapıyor kendisi söylemiyor altını islattiktan sonra yanıma gelip söylüyor. Daha bugün başladım tuvalet eğitimine süreç nasıl ilerliyor acaba kaç güne kendileri söylemeye başlıyor Bir de çişini çok sık yapıyor 15 dk da bir goturdum hepsinde de yaptı çişini anlamadım tecrübeli annelerden fikir istiyorum 🥲

İlk başta hepsi çok normal
Sabırlı olmak gerekiyor
Daha çok yeni
1 2 haftayı gözden çıkarın tam anlamıyla düzene girmesi için

İlk günler bende hep kendim oturttum kızımı tuvalete
Çişin var mı vs diye sormamak gerekiyormuş kendisinin farkına varıp altına yaptığı zaman rahatsız olması gerekiyormuş

İlk başta hepsi çok normal
Sabırlı olmak gerekiyor
Daha çok yeni
1 2 haftayı gözden çıkarın tam anlamıyla düzene girmesi için

İlk günler bende hep kendim oturttum kızımı tuvalete
Çişin var mı vs diye sormamak gerekiyormuş kendisinin farkına varıp altına yaptığı zaman rahatsız olması gerekiyormuş
Evet yaptığı zaman rahatsız oluyor bende sürekli çişin var mı demek istemiyorum ama çok sık yaptığı için yarım saatte bir çamaşır değişiyoruz ilk başlarda normal sanırım ama gerçekten sabır işi bir de emdiği için geceleri de çiş yapıyor kuru kalkmıyor geceleri bez takip takmama konusunda da kararsızım😬

Evet yaptığı zaman rahatsız oluyor bende sürekli çişin var mı demek istemiyorum ama çok sık yaptığı için yarım saatte bir çamaşır değişiyoruz ilk başlarda normal sanırım ama gerçekten sabır işi bir de emdiği için geceleri de çiş yapıyor kuru kalkmıyor geceleri bez takip takmama konusunda da kararsızım😬
Ben o uyuduktan sonra takıyorum emmeyi bıraktı tuvaletini yapıp yatırıyorum kuru kalkıyor ama gene de takıyorum nolur nolmaz 😄
İlk başlarda sen götürürsün devamlı sonradan o söyler hatta kaçırmalar filan bir süre devam eder çok normal

Benim kızım 3 yasina girecek hala oturağına gidip yapmiyor,ben daha buyumedim istemiyorum diyor,kaka ve cişini yaptiktan sonra soyluyor ,bezi birakip nasil alistiracagim bilmiyorum
Ben 3 yaşına 1 ay kala bıraktırdım etrafa bakarsan çok geç ama her çocuk bir olmuyor malesef doğru zamanda hemencecik halloluyor

Ama etrafınızda lazımlığa tuvalete çişini yapan biri varsa onu görürse gaza gelebilir 😄 bizim öyle olmuştu çünkü

Çocuktan çocuğa farklılık gösterir bu süreç Allah yardımcın olsun tecrübeli olarak söylüyorum çocuk bakiminda en zor süreç tuvalet eğitimi

2,5 yaşında ilk denememde ben de aynı şeyler yaşadım. Henüz hazır değil diye yeniden beze döndüm. Sonra bir kez daha denedim. Evde bir heves oturuyordu. Ama dışarı gidince koyverdi hep kaka hem çişi. Baktım kış günündeyiz yine beze döndüm. 3 yaşı geçince 1 günde öğrendi. Şimdi Allah'a şükür kendi gidiyor. Arada oyuna dalıp çişini kaçırıyor ama hiç sorun etmiyorum. Şu an sadece gece uyurken bağlıyorum. Yavaş yavaş onuda bırakıcam. Erkek çocuklar kızlara göre daha geç öğreniyor. Sabırlı olun. Hem siz o hem bebek hazır olmalı. Aksi durum travma yaratabilir. Bana da buradan bir arkadaş dedi, eğer ilk denemelerde olmuyorsa zorlamayın, 3,5 yaşına kadar öğrenmenin yolu varmış. Özellikle 3 yaşından sonra konuşma ve tuvalet eğitimi çabuk cevap verirmiş. Ben de 3 yaş 3 aylıkken denedim. Maşaallah 1 günde öğrendi. Önceki günler uğraşsam hem çocuk yorulacaktı hem ben. Hiç gerek yok.

2,5 yaşında ilk denememde ben de aynı şeyler yaşadım. Henüz hazır değil diye yeniden beze döndüm. Sonra bir kez daha denedim. Evde bir heves oturuyordu. Ama dışarı gidince koyverdi hep kaka hem çişi. Baktım kış günündeyiz yine beze döndüm. 3 yaşı geçince 1 günde öğrendi. Şimdi Allah'a şükür kendi gidiyor. Arada oyuna dalıp çişini kaçırıyor ama hiç sorun etmiyorum. Şu an sadece gece uyurken bağlıyorum. Yavaş yavaş onuda bırakıcam. Erkek çocuklar kızlara göre daha geç öğreniyor. Sabırlı olun. Hem siz o hem bebek hazır olmalı. Aksi durum travma yaratabilir. Bana da buradan bir arkadaş dedi, eğer ilk denemelerde olmuyorsa zorlamayın, 3,5 yaşına kadar öğrenmenin yolu varmış. Özellikle 3 yaşından sonra konuşma ve tuvalet eğitimi çabuk cevap verirmiş. Ben de 3 yaş 3 aylıkken denedim. Maşaallah 1 günde öğrendi. Önceki günler uğraşsam hem çocuk yorulacaktı hem ben. Hiç gerek yok.
Aynen öyle çocuk hazır olmadan başlayınca hem anne için hem çocuk için travma oluyor

Kizlar birinci haftadan sesleniyorum,bir egitimcinin yazısını okumuştum tuvalet eğitimine başlarken cocuk kadar anne de kararlı olacak başladıktan sonra artık bezi unutun geri dönmeyin eğer çocuğa tekrar bez takmaya başlarsanız çocuğun kafası karışır o zaman yine bezime yapabilirim düşüncesi olusuyomus buda bezi bırakmasını geciktiriyomus bende oğluma ilk günden itibaren bez takmadım hatta bezi gördüğü yerden de kaldırın ben hepsini sakladım bak bezin bitti oğlum artık sende bizim gibi tuvalete yapicaksin filan dedim

İlk gün full altına kaçırdı ikinci gün azaldı şu an da kendisi her zaman soylemiyo ben aklıma geldikçe yemek yedikten sonra filan götürüyorum dışarı çıkıyoruz çıkmadan çişi yaptirirsan altına kaçırma olmuyor.Bir de ilk başlarda çoğu çocuk anne çişim var demiyomus onu sizin takibini yapmanız lazım çocuk kendisinin söylemesi bir ayı buluyomus.Birde geceleri de bez takmiyorum altına örtü serdim bir deneyeyim dedim gece iki üç defa uyanip emmesine rağmen hiç altına yapmadı bu konuda bende çok endişeliydim çünkü bazı anneler gece uyandirip çise goturuyomus bende öyle yaparim heralde diyodum ama oğlum uykusu bölünürse çok rahatsız oluyo uykulu halde imkansızdi yani tuvalete götürmem oda şansıma bu zamana kadar geceleri hiç kaçırma olmadı.Bu konuda çok araştırdığım icin size de fikir olsun dedim eğer baslicaksaniz beze geri dönmeyin zamanla öğreniyorlar tabi burda cocugun hazir olması da önemli 🙃

Benim kızım 3 yasina girecek hala oturağına gidip yapmiyor,ben daha buyumedim istemiyorum diyor,kaka ve cişini yaptiktan sonra soyluyor ,bezi birakip nasil alistiracagim bilmiyorum
Aynı durumdayız, 38 aylık kızım 😐 geçen eylül ayında çişini söylemeyi öğrendi. Fakat kakasını asla ve asla söylemedi hep çamaşırına yaptı 1 ay boyunca. Bu durumdan bende oda çok yorulmuştuk ve 1 ayın sonunda beze geri döndük ekimden beri bez bağlıyorum. Çişini kakasını biliyor yaptıktan sonra gelip söylüyor değiştir anne diye, sabahları çıkardığım bezi kupkuru, gece boyunca yapmıyor. Ama gel gelelim kızım bezini çıkaralım artık büyüdün okula gidince diye yalvarıyoruz bana mısın demiyor. Tembelliği den ve rahatına düşkünlüğüden sanırım. Ne yapıcam nerden nasıl başlıca tekrar bilmiyorum gözüm korkuyor 😥

Bana biraz erken gibi geldi ama burda cocugun kendini de ifade edebilmesi lazım çiş demeyi bilmeli mesela bir de kakasını filan yaptığı zaman rahatsız oluyor mu yaparken bir köşeye geçip saklanıyor mu bunlar da önemli

Kızlar benim kızım 17 aylık yavaştan öğretmeyi düşündüm ama erken mi 🤔
Bence çok erken. Hem kendini hem çocuğu yıpratma gerçekten zor bir süreç. Çocuğun az da olsa konuşması, anlaması, algılaması lazım. Tabi bu benim fikrim ha çok erken yaşta öğrenen tuvaletini öğrenen çok çocukta var tabi, çocuğunuzun sinyallerini siz görüyorsunuz annesi olarak en iyisini siz bilirsiniz.

Aynı durumdayız, 38 aylık kızım 😐 geçen eylül ayında çişini söylemeyi öğrendi. Fakat kakasını asla ve asla söylemedi hep çamaşırına yaptı 1 ay boyunca. Bu durumdan bende oda çok yorulmuştuk ve 1 ayın sonunda beze geri döndük ekimden beri bez bağlıyorum. Çişini kakasını biliyor yaptıktan sonra gelip söylüyor değiştir anne diye, sabahları çıkardığım bezi kupkuru, gece boyunca yapmıyor. Ama gel gelelim kızım bezini çıkaralım artık büyüdün okula gidince diye yalvarıyoruz bana mısın demiyor. Tembelliği den ve rahatına düşkünlüğüden sanırım. Ne yapıcam nerden nasıl başlıca tekrar bilmiyorum gözüm korkuyor 😥
Bezini bile degistirtmek istemiyor,zorla aliyorum altini,hicmi rahatsiz olmuyor anlamiyorum,nabicam bilmem

Bezini bile degistirtmek istemiyor,zorla aliyorum altini,hicmi rahatsiz olmuyor anlamiyorum,nabicam bilmem
Benim ki kakasını yapınca anne rahatladım bezimi değiştir diyor. Bilmiyorum yaa sanırım benim kızım tembel 😬bununla alakalı çünkü herşeyi herşeyi konuşuyor anlıyor biliyor (1 senedir) ama çişe geldi mi tık yok. Allah'ım kolaylık versin hepimize.

Kızlar benim kızım 17 aylık yavaştan öğretmeyi düşündüm ama erken mi 🤔
Yavaştan başlayabilirsiniz. birlikte tuvalete gidebilir. Lazimlık veya tuvalet aparatı alabilirsiniz bununla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz
Sabah uyandığında lazimlık oturtabilirsiniz o esnada kitap oyun vs olabilir bunu zamana yayarsanız 24 aya gelmeden baya yol kat etmiş olur bence. Benim kızım 23 ayda su an 5 gündür lazımlığa yapıyor bez takmiyorum ben de erken başladım konuşmaya kızımla.

Yavaştan başlayabilirsiniz. birlikte tuvalete gidebilir. Lazimlık veya tuvalet aparatı alabilirsiniz bununla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz
Sabah uyandığında lazimlık oturtabilirsiniz o esnada kitap oyun vs olabilir bunu zamana yayarsanız 24 aya gelmeden baya yol kat etmiş olur bence. Benim kızım 23 ayda su an 5 gündür lazımlığa yapıyor bez takmiyorum ben de erken başladım konuşmaya kızımla.
Aslında denedim ama o lazımlığı alıp gezmek istiyor 😄

X