Tuvalet Eğitimi

Pretty little liars

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2019
152
215
53
35
merhaba hanımlar.Beni fazlasıyla zorlayan bir konuda fikrinizi almak istiyorum.Oğlum 2 ay önce 3 yaşını doldurdu.Yaklaşık 3 gündür tuvalet eğitimine başladık.Daha önce de birkaç kez başlama düşüncem oldu ama hazır olmadığını gözlemlediğim için davranışa dökemedim açıkçası.Son zamanlarda artık bezinden rahatsız olduğunu belli eder şekilde davranıyor sabah da genellikle bezi kuru olarak uyandığı için zamanı geldiğini düşünerek başladım.Babası da ben de konuştuk tuvaletin ne olduğunu nasıl yapması gerektiğini anlattık.Tamam ben artık büyüdüm falan diye söyledi bi sevindi falan ama gelin görün ki 3 gündür tuvalete 1 kez bile yapmadı :) 1 saate bir tuvalete oturtuyorum anne yok diyor ama tuvaletten kalkınca 2 dk sonra altına yapıyor.kesinlikle kızmadım bir tepki vermedim ama acaba tuvaletten korktu mu diye tereddüt ettim açıkçası.Nasıl yapabilirim ya da korktuysa bunu nasıl yenebilirim fikir veririmisiniz.

Normal.
7 gün böyle sürdü bizim.
Akışında ilerlesin demiştim ama ödül yöntemine geçtim.
10 günde çözüldü.
Süre uzun değil aslında da insan hep öyle gidecek zannediyor, o kötü.

Klozet kullaniyorsunuz muhtemelen, o bana zor geliyor. Cocuk fiziksel olarak bosaltim pozisyonuna gecmedigi icin cisi kakayi birakmakta zorlaniyor. Alaturka tuvalette ise çömdüğü an tutamiyor zaten. Cikan cisi de gprunce yeniden yeniden gormek icin hevesle gidiyor tuvalete. Ben kizimi alaturka tuvalette alistirmistim. Onune masrapayla su koyuyordum, saat basi goturup cisini yapana kadar oynatiyordum suyla. Yapinca cikiyordu. Bir kac gun sonra cisi gelince soylemeyi ogrenmisti. Unuttugu da oluyordu tabi ki. Bir iki hafta sabirli olmak gerekiyor. Ve tuvalet soyledir boyledir, sen buyudun soyle yapacaksin gibi uzun konusmalar cocuga stres yukler, gerek yok uzun aciklamalara. Belki tuvalete girerken bir kac kere yaniniza alabilirsiniz, etekle falan halledersiniz gormez ayrinti. Bak su an cisim geldi, oturayim da hemen cisimi yapayim. Heeeh oturdum, biraz bekleyim bakayim geliyor mu. Gelmiyor yaa, yoksa geliyor mu, aaa geliyor geliyor, ıııh ıııh oldu, geldiiiii gibi neşeli bir sunum yapabilirsiniz

Normal.
7 gün böyle sürdü bizim.
Akışında ilerlesin demiştim ama ödül yöntemine geçtim.
10 günde çözüldü.
Süre uzun değil aslında da insan hep öyle gidecek zannediyor, o kötü.
O kadar doğru ki bizimde üç gün oldu ama piskolojim alt üst. Tuvalet eğitimi yüzünden ikinci çocuk defterini kapattım. İlk gün zordu ikinci gün daha kolaydı sanki. Yani ilk iki gün tuvalete oturmayı reddetmedi hiç değilse. Ama üçüncü gün oturmak istemedi öncesinde yaptıktan sonra gösterirdi rahatsız olurdu ama bugün asla rahatsız olmuyordu göstermiyordu oturmakta istemedi ve sadece sabah uyandiginda cisi.lazimliga yapabildik. Bu arada iki gecede islatmadi altını. Alismayacagibi düşünmek beni yıpratıyor çok sık sık ve azar azar çiş yapıyor. Bu durum normal mi otuz kere kıyafet değiştirdim yarından sonraki gün üç gün babaannesiylr olacak alışır.mi sizce nolur yardim

Bizde 2.5 yaşında başladık eğitime 2 ay olmamıştır sanırım işi çözeli.
Çocuklar ilk başta kaslarını tutmayı beceremiyorlar.
3 gün benim.kızım da her seferinde üzerine yaptı.
Ama sonra diyelim ki bir söyleyip bir kaçırmaya başladı.2 haftada çok şükür çözdük işi.Gece işini de hallettik çok şükür.
Ben klozetin üzerine kapak alarak çözdüm bu işi.O her tuvaletini yaptığında oynadım dans ettim.Alkışladım.Beni çok mutlu ettin dedim.Ödül verdiim.
Ojeleri seviyordu oje aldım verdim.Stickers yapıştırdık duvarlara.
Teşvik edecek bir şeyler yaparsanız çözer.Sakın vazgeçmeyin.Sonucunda herkes öğreniyor
O da er ya da geç öğrenecek.
Kolay gelsin.

Merhabalar 33 aylık oğlum var. Tuvalet eğitimine başladık 2.gündeyiz. sadece ben götürüp lazımlığa oturttuğum da denk gelirse çişini yapıyor. İlk gün kakasını lazımlığa yapmayı asla kabul etmedi korkuyorum dedi çamaşıra yaptı. 2. Günde kaka hiç yapmadı.

Geceleri ise hiç tutmuyor uyuduktan 2 saat sonra kaldırıyorum kuru oluyor çişi yapıyor geri uyuyor ama sonra ben yetişene kadar yapmış oluyor. Üstelik ıslaklığı rahatsız etmiyor onu uyumaya devam ediyor.

Öğrenmek istediğim şey şu, bu durum normal mi? Sürece devam etmeli miyim yoksa oğlum hazır değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…