Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Konu sahibi yorumum sizin özelinize değil ama bekli size de fikir verir

Gördüğüm kadarı ile geç tuvalete alışma genelde biraz daha mahremiyet vurgusu olan ailelerde görülüyor

Yani evinde çiş kaka konuşulmayan tuvalet banyo vs hep sıkı sıkıya kilitli kapılar ardında olan

Örneğin oğlunuz üç yaşında mesela ailenin tuvalte gitmesi konusunda bilgisi var mı yani evde çişim geldi tuvalete gittim kakam geldi tuvalete gittim muhabbeti var mı

Burada da çoğu yorum var daha yaşına girmemiş bebelere dahi tuvalette ne yaptığını söylemeyenler

Yani tuvalete girip kapıyı kapayıp çocuğun ne olduğunu bilmediği bir ortamda kalıp çocuk kapı önünde ağlarken tuvalette olan ve çıkınca da orada ne olduğunu anlatmayan ailelerde özellikle geç tuvalete alışma ve kabızlık çok duydum

Çocuğunuz madem umursamıyor siz de ısrar etmeyin ama ana baba ve evde kim varsa ilan ede ede tuvalete gidin ayyy kakam geldi gidip yapayım kiloduma yaparsam kokar şimdi vs

Bir de bence sorumluluğu ona verin yani çişini de hatırlatmayın ve yaptığında değiştirme vs işini de ona bırakın yani arasın dolaptan kilot şort vs

Çişli olanını da aysın makinaya belki böyle motive olur

Son sözüm kolay gelsin

Bende kızıma tuvalet eğitimi veriyorm. Klozetten korktuğu için lazımlk aldım ilk günler saatlerce oturduk çizgi filmler açtım oturduğu yerden izledi ilk çişini yqpınca alkış yaptk kkozete döktük arkasından bay bay yaptk çişini yaparsan sana dondurma alıcam vs ödüllendik sonra iç çamaşırı aldık onları giydirdim çişini yapmadı daha kirlenmesin diye kakasını yine arada unutup yapıyo ama çişe baya alıştı çok şükür. Birde çoğu zaman birlikte gittik wc yr o lazımlığa yaptı ben klozette oturdum öyle öyle alışıyolar

Oğlunuz klozetten korkuyor olabilir mi?
Kızıma 2 yaşını doldurduktan sonra tuvalet eğitimi vermeye başlamıştım ama o ısrarla klozete oturmak istemedi, her şeyi konuşan anlatan bir çocuktu ama iş tuvalete gelince tıkanıp kalıyordum, sizin gibi çıldırmama ramak kalmıştı, sonra bir gün tuvalet popomu yiyecek gibi bir cümle kurdu sebebi o zaman ortaya çıktı, çocuk filmi diye seyrettiğimiz Bak şu konuşana filmindeki tuvalet sahnesinden çok etkilenmiş çok korkmuş, lazımlık aldım başta ondan da korktu filmdeki tek bir sahne çocuğun psikolojini nasıl etkilemiş düşünemedim ama zamanla alıştı birkaç yıl sonra klozet kullanmaya da alıştı, belki sizde de benzer bir korku vardır.

yorumunuz için teşekkürler, hem klozeti deniyoruz hem lazımlığı var.İkisinde de tepki yok.Tuvaletle ilgili konulardan konuşunca duymamazlıktan anlamamazlıktan geliyor.Gerçekten anlamaması imkansız öyle şeyleri anlıyor ki.Kakasını etrafa bulaştırınca çok kızıyorum o zaman bi daha yapmicam diyor ama tabi unutuyor veya önemsemiyor. Sen abi misin bebek misin diyorum abiyim diyor, ama abiler tuvalete yapar bezine yapmaz abi olmak istiyosan tuvalete yap diyorum hayır ben bebeğim diyor.Tamamen kısır döngü.

Benim kizda 30 aylik merdivenlere tek tek inip cikiyor 15 ayliktan beri ama wc hala yok
Denicem saol wc ye gidecegimiz zaman hep belirtecegiz artik esimle
Ki ben kapi acikken bile yaptim ama kizim comelince yapmiyor hatta bezi takana kadar tutuyor

Benim kizda 30 aylik merdivenlere tek tek inip cikiyor 15 ayliktan beri ama wc hala yok

Denicem saol wc ye gidecegimiz zaman hep belirtecegiz artik esimle
Ki ben kapi acikken bile yaptim ama kizim comelince yapmiyor hatta bezi takana kadar tutuyor

İşte tutamasın takmayın bezi zaten tutabildiği zaman sorun yok

Bezler bitsin çiş bacağından aksın ilk günler ki sonra alışsın o ıslaklıktan rahatsız olsun

Kolay gelsin

Rica ederim tuvalet eğitimi maalesef annelerin sabrının son zerresine kadar sınandığı zorlu bir dönem
Hele de çocuğunuz her şeye bir fikir yürütüp çat çat size cevap verirken bir tek tuvalete alıştırmakta tıkandığınızda yangın var diye bağırasınız geliyor sizi çok iyi anlıyorum, o dönem benimde kabusumdu, ben mi yanlış yapıyorum dediğim çok oldu, oğlunuz mutlaka öğrenecektir ama sabırlı olmanız şart, bıkıp usanmadan anlatmanız gerekiyor, bazı arkadaşlarda tavsiye etmiş, isterseniz bir süre ara verin, hem siz kafanızı biraz toparlar sakinleşirsiniz hem de oğlunuz sizle inatlaşmayı bırakır baharda yeniden denersiniz.

İşte tutamasın takmayın bezi zaten tutabildiği zaman sorun yok

Bezler bitsin çiş bacağından aksın ilk günler ki sonra alışsın o ıslaklıktan rahatsız olsun

Kolay gelsin
Bezi takmiyorum cisini yapiyor yine de rahatsizlik duymuyor bende sıkmak istemiyorum
Ama soyleme isi kafaama yatti cunku beze yapinca cis diyor

Aynı durumdayızzzz aralıj ayında 3 yaşına girecek ve asla tuvalete yapmıyorrr herşeyi denedim burda konu açmıştım hatta ben şahsen ara verdim beklicem biraz daha

Bezi takmiyorum cisini yapiyor yine de rahatsizlik duymuyor bende sıkmak istemiyorum
Ama soyleme isi kafaama yatti cunku beze yapinca cis diyor

Oğlum konuşmuyordu

İlk bezi çıkardım çişini yapınca su dedi

Su değil çiş o tuvalete yapacağız dedim

Bir iki su dedi hatta suya es diyordu es es dedi sonra çiş deyip öğrendi

Klozet şeklinde lazımlığı vardı tuvaletin kapısının önünde dururdu

Alıştı kendisi çiş deyip gitti tuvaletinin yanına 3 yaşında da normal klozete geçti ikili kapak aldık onu kullandı vs

Ben çocuğun yarım saatte bir tuvalete götürülmesi de gerekmediğini düşünüyorum zira çiş onun sorumluluğu nereye kadar tutabildiğini de kendisi tartmalı

Bir kaçırır iki kaçırır sonra alışır gider

Aynı durumdayızzzz aralıj ayında 3 yaşına girecek ve asla tuvalete yapmıyorrr herşeyi denedim burda konu açmıştım hatta ben şahsen ara verdim beklicem biraz daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…