• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Ccelik

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2017
5.111
12.531
178
Merhaba KK.

21 aylık bir kızım var. Şu ara hiç düşünmediğim, eylüle doğru yaparız diye ertelediğim bu tuvalet eğitimi gündemde. Çevre zaten 1-2 aydır fısır fısır konuşmaya başladı. “E bu çocuğun zamanı gelmiş artık. Bak çiş diyor. Sen buna tuvalet eğitimi ver. Ben 1 yaşında verdim”ler havada uçuşuyor. Bunlara çok kulak asmasam da kızımda göz ardı edemediğim bazı belirtiler var.

Şöyle ki; gerçekten çişini ve kakasını yapmadan yada yaptıktan hemen sonra bunu söylüyor. Söylemekle de kalmıyor bezini getirip değiştirmem için yere yatıveriyor. Tuvalete giren biri için çiş diyor yine, yani tuvalette ne yapıldığını biliyor. Birkaç sefer klozete yapmak istedi. Fakat tabiki oturtmaya çalışır çalışmaz korktu ve bi daha istemedi.

Bunlar tuvalet eğitimini denemek için yeterli mi? Tamamen hazır olduğunu nasıl anlayacağım? Bezi bir çıkar bir tak yapmak istemiyorum. Kafamda da bir sıraya oturtmuştum. Meme, uyku, tuvalet olarak ilerleyecektim. Direk en zor aşamaya geçmek beni ürkütüyor. Ama bir yandan da çocuk buna hazırsa geciktirmenin bize yararı olacağını sanmıyorum.

Tecrübeli anneler bi akıl verin bana. Teşekkürler şimdiden.

Biz doktorunun tavsiyesiyle eğitim vermedik. Kendi zamanı gelince bezini çıkaracak, eğitime gerek yok, ilk belirtilerde görmemezlikten gelin demişti. Nitekim 2,5 yaşında kendi çıkardı. Kaza da pek yaşamadı.

Biz doktorunun tavsiyesiyle eğitim vermedik. Kendi zamanı gelince bezini çıkaracak, eğitime gerek yok, ilk belirtilerde görmemezlikten gelin demişti. Nitekim 2,5 yaşında kendi çıkardı. Kaza da pek yaşamadı.
Nasıl yani bezini takmak istemedi mi? Birden bırakmak mı istedi? Hiç tuvaletten korkma gibi durumlar yaşamadınız mı?

2 yaşından önce mesane kasları yeterince gelişmediğinden eğitim sıkıntı. Bir de büyük sabır gerekiyor.

Kızım 2,5 oğlum 3 yaşında bıraktı bezi ve hiç sıkıntı yaşamadan bir iki günde hallettik.

Denemek istiyorsanız deneyin ama muhakkak bırakmalı siye düşünmeyin.

Konuşan çok bilmişleri de umursamayın.

Benim oğlum da 25aylık, memeyi iki hafta önce bıraktı, çevremdekiler tuvalet eğitimine başlamalısın deyince biraz araştırma yaptım, bir uzman 2,5 yaşından önce “artık başlamak lazım” mantığı yanlış, çocuk kendi kendine bezi bırakmadığı sürece wc eğitimi için zorlanmamalı, 2,5 yaşından 4 yaşına kadar normal kabul ediyoruz dedi. Bana da mantıklı geldi.

Zaten başlayacaksanız da yaz gelmesini bekleyin derim, havalar ısınsın iyice

2 yaşından önce mesane kasları yeterince gelişmediğinden eğitim sıkıntı. Bir de büyük sabır gerekiyor.

Kızım 2,5 oğlum 3 yaşında bıraktı bezi ve hiç sıkıntı yaşamadan bir iki günde hallettik.

Denemek istiyorsanız deneyin ama muhakkak bırakmalı siye düşünmeyin.

Konuşan çok bilmişleri de umursamayın.
Bende 2 yaşından önce çok iyi sonuçlar alındığına pek rastlamadım. Ama yinede belirtiler acaba mı dedirtti.

Bunları bi hazırlık süresi olarak mı görmeliyim o zaman? Her çocukta var olan aşamalar bunlar ama bu hazır olduğunu göstermez diyebilir miyim?

Nasıl yani bezini takmak istemedi mi? Birden bırakmak mı istedi? Hiç tuvaletten korkma gibi durumlar yaşamadınız mı?
Hayır hiç birini yaşamadık. Hatta bezliyken kabız oluyordu, o da kalmadı.
Yaz tatilindeydik. Ben artık bez takmayacağım dedi. Gerçekten de bir daha bez takmadık, gece bile.

Bende 2 yaşından önce çok iyi sonuçlar alındığına pek rastlamadım. Ama yinede belirtiler acaba mı dedirtti.

Bunları bi hazırlık süresi olarak mı görmeliyim o zaman? Her çocukta var olan aşamalar bunlar ama bu hazır olduğunu göstermez diyebilir miyim?
Belki de hazırdır bebeğiniz. Denemeden bilemezsiniz. Ama dediğim gibi kendinizde o sabri görüyorsanız başlayın.

Sabah bezinin kuru olması büyük bir işaret mesela. Kuru kalkıyor mu bebeğiniz?

Aynı doktora gidip aynı yöntemi uygulayan arkadaşlarımızın çocukları hep sorunsuz bıraktı. Eğitim verilen iki çocukta kaka problemi olduğunu gördüm. Genellemek doğru değil ama. İyi ki doktoru dinlemişiz dedik.

Benim oğlum da 25aylık, memeyi iki hafta önce bıraktı, çevremdekiler tuvalet eğitimine başlamalısın deyince biraz araştırma yaptım, bir uzman 2,5 yaşından önce “artık başlamak lazım” mantığı yanlış, çocuk kendi kendine bezi bırakmadığı sürece wc eğitimi için zorlanmamalı, 2,5 yaşından 4 yaşına kadar normal kabul ediyoruz dedi. Bana da mantıklı geldi.

Zaten başlayacaksanız da yaz gelmesini bekleyin derim, havalar ısınsın iyice
Bu kendi kendine bırakma durumundan hiç haberim yoktu. Genelde ortalama bir yaş var ve o yaş geçilirse bezi bıraktırmak daha da zorlaşıyor gibi bi algı var. O yüzden insan stres oluyor. Ama bu zamanı geldiğinde bırakacak fikrini kulak arkası etmeyeceğim. Teşekkürler.

Hayır hiç birini yaşamadık. Hatta bezliyken kabız oluyordu, o da kalmadı.
Yaz tatilindeydik. Ben artık bez takmayacağım dedi. Gerçekten de bir daha bez takmadık, gece bile.
Ay çok güzel ya. Tramva riski sıfır resmen. Peki geceleri nasıl atlattınız? Tuvalet için uyanıyor mu? İlk başta siz mi uyandırıyorsunuz?

canim ben 2 bucuk yasinda cikardim bezi
gübdüzde hic sorun yasamadik bi gunde ogrendik
ama gece bez takiyordum 6-7 ay sonra da geceyi cikardim ama onda 2 ay falan ugrastim

gece gunduz ayni zamann da birakmann en iyisi banna gore
kafasi karisiyo cunku

bir de yazin baslasan dajaa iyi olur illa ki kacirirsa üsütmesin

kolay gelsin:)

Belki de hazırdır bebeğiniz. Denemeden bilemezsiniz. Ama dediğim gibi kendinizde o sabri görüyorsanız başlayın.

Sabah bezinin kuru olması büyük bir işaret mesela. Kuru kalkıyor mu bebeğiniz?
Daha yeni diş dönemi bitti. O 2 yaş sendromu da yokluyor. Hafif bi yıpranma yaşadım şu dönemde. Ben hiç hazır değilim o yüzden.

Kuruluk zaten hiç yok. 2 kere yapıyor gece sanırım. Bazen çişi bezden taşmış uyandığı bile oluyor. Beni en düşündüren kısım bu zaten.

Bu kendi kendine bırakma durumundan hiç haberim yoktu. Genelde ortalama bir yaş var ve o yaş geçilirse bezi bıraktırmak daha da zorlaşıyor gibi bi algı var. O yüzden insan stres oluyor. Ama bu zamanı geldiğinde bırakacak fikrini kulak arkası etmeyeceğim. Teşekkürler.
Çocuklar da çok rahatsız oluyor aslında bez takmaktan, yeterince olgunlaştıklarında artık kendileri takmak istemiyor.

Fakat wc eğitimi için zorlanmış ve başarısız olunmuşsa bu travmatik oluyor ve süreç uzuyor bildiğim kadarıyla. O yüzden erkenden girişmemek en doğrusu

Rica ederim bu arada

Daha yeni diş dönemi bitti. O 2 yaş sendromu da yokluyor. Hafif bi yıpranma yaşadım şu dönemde. Ben hiç hazır değilim o yüzden.

Kuruluk zaten hiç yok. 2 kere yapıyor gece sanırım. Bazen çişi bezden taşmış uyandığı bile oluyor. Beni en düşündüren kısım bu zaten.
Canım hazır olmanın en büyük işaretlerinden biri de gece bezinin kuru olmasıymış, benim oğlanın bezleri hiç kuru olmaz sabahları bizimkisi kesinlikle hazır değil :)

canim ben 2 bucuk yasinda cikardim bezi
gübdüzde hic sorun yasamadik bi gunde ogrendik
ama gece bez takiyordum 6-7 ay sonra da geceyi cikardim ama onda 2 ay falan ugrastim

gece gunduz ayni zamann da birakmann en iyisi banna gore
kafasi karisiyo cunku

bir de yazin baslasan dajaa iyi olur illa ki kacirirsa üsütmesin

kolay gelsin:)
Yazın bırakma ihtimalimde yok. Memlekete gidiyoruz 1ay kadar. Mekan değiştirmemesi gerekiyor. Birde kalabalık zaten, yalnız olmayı tercih ederim. Ama bu 2.5 yaşlar beni çok rahatlattı. Hiç dokunmasanda zaten çocuk rahatsızlık hissiyle çıkarmak istiyor demek ki.

Teşekkür ederim bu arada kuzum :)

Yazın bırakma ihtimalimde yok. Memlekete gidiyoruz 1ay kadar. Mekan değiştirmemesi gerekiyor. Birde kalabalık zaten, yalnız olmayı tercih ederim. Ama bu 2.5 yaşlar beni çok rahatlattı. Hiç dokunmasanda zaten çocuk rahatsızlık hissiyle çıkarmak istiyor demek ki.

Teşekkür ederim bu arada kuzum :)
istemiyorlar canim belli bi yasa gelince rahatsiz oluyorlar ikizlerim simdiden bezi actimmi taktirmak istemiyorlar

bi kere cikar ve altina kacirda da takma bzi o zaman basa dönüş yasamazsinn

Çocuklar da çok rahatsız oluyor aslında bez takmaktan, yeterince olgunlaştıklarında artık kendileri takmak istemiyor.

Fakat wc eğitimi için zorlanmış ve başarısız olunmuşsa bu travmatik oluyor ve süreç uzuyor bildiğim kadarıyla. O yüzden erkenden girişmemek en doğrusu

Rica ederim bu arada

Canım hazır olmanın en büyük işaretlerinden biri de gece bezinin kuru olmasıymış, benim oğlanın bezleri hiç kuru olmaz sabahları bizimkisi kesinlikle hazır değil :)
Bezini de çıkartmak istediği oldu bir kaç sefer. Ama böyle istikrarlı bi rahatsızlık, devamlı bir şikayet yok. Aksine çiş yapınca yeni bezi kendisi kendine takmaya çalışıyor :)

Gece kuruluğu önemli bir kriterse kızım içinde hazır diyemem. Zaten uyku sorun, gece uyandırıp uyandırıp tuvalete götürmek beni korkutuyor. Tutabilmesi gerekiyor gece demek ki.

Back