• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi, tecrübeli anneler ltf yardim..

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Iyi aksamlar hanimlar,

Benim 28 aylik yani 4 ay sonra 3 yasina girecek oglum var. Ilk cocugum oldugundan tuvalet egitiminde tecrübeli annelerin fikirlerine ihtiyacim var. Bugün oglumun bezini cikarttim cünkü kendiside artik. Kac gündür tuvalete yapma meragi uyandi,büyük + kücük tuvaletini söylemeye basladi. Her kakasini yapacaginda tenha biryere saklaniyordu. Bende artik sordum bezini cikartip tuvalete yapmak istermisin diye, cevabi olumluydu. Herneyse bugün bezini cikarttim. Bir kac kere kacirdi tabi. Uyumaya yakin artik her çişi geldiginde söylemeye baslamisti. Uyutma aşamasına geçmeden düşündüm gecede bezlesemmi bezlemesemmi diye, lakin daha 1. günü olduğu ve kaçırdığı için ilk günden çokra baskı yapmak istemedim. Siz nasil yaptiniz hanimlar? Bezi birakirden komple mi birakmak yoksa cocuga önce gündüz sonra gece yani aşama aşama alıştırmakmı daha doğru? Deneyim ve tecrübelerinizi paylaşırsanız cok memnun olurum. Yorumlariniz icin simdiden tskler..

yeteri kadar büyümüş zaten wc eğitimi için birden kesin..
kafa karışıklığı yaratmasın..
ilk gece 3 saatte bir saat kurmuştum ikince gece uyutmadan yaptırdım birde kendim yatarken yaptırdım..
uykusu bölünür falan diye düşünürseniz pet şişe kullanın..
ben çocuklarımı alıştırma sırasında gece hiç wc ye kaldırmadım..

Iki çocuğumu da gece bezlemeye devam ettim. Baktım her sabah kuru kalkıyorlar gece bezlemeyi de bıraktım. Hiç tuvalete kaldırmadım,çişleri gelince kendileri kalktılar.

Ben çok şanslıydım bu konuda. 3 günde hallettik ikisinde de. Size de bol sabır ve şans diliyorum.

Takipteyim benim kizimda 32 aylık ama hiç rahatsız değil bu durumdan ve konuşmaya da yeni yeni başladığı için de çok anlatamıyor ne yapayım bilemiyorum

Back